S-au activat sectarii...

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca de obicei la orice postare virală, s-au activat și sectarii, inventați acum 100 de ani, fără istorie, fără Teologie.

Unii îmi scriu că Dumnezeu face minunile, nu sfinții. Că sfinții nu există.

E un argument de o imbecilitate uriașă. Dumnezeu face minunile la rugăciunile sfinților, ale credincioșilor, ale preoților, ale mamelor. Dumnezeu e minunat întru sfinți.

Dumnezeu nu exclude sfințenia sfinților, ci o izvorăște. El e Începutul, Izvorul, Ținta și substanța sfințeniei, și El Se dăruiește, Se extinde în Trupul Lui care este Biserica, iar sfinții sunt fiii lui după har, copiii din poala Lui, din sânul lui Avraam.

O Biserică fără sfinți e stearpă, neroditoare, inutilă.

Uciderea ritualică a sfinților din teologia strâmbă, șchioapă și minimalistă a bieților sectari e lucrarea diavolilor, care au amputat însăși revărsarea harului lui Dumnezeu în oameni și scopul unic și suprem al Întrupării lui Dumnezeu: sfințirea oamenilor, îndumnezeirea lor.

În locul Bisericii bimilenare pline de Dumnezeu în sfinți și pline de sfinți în Dumnezeu, sectele - cele mai multe de sorginte americană - sunt niște idolatrii minimaliste, devoțiuni individualiste fără har, fără Taine, fără Liturghie, fără sfinți, fără preoți, fără Cruce, fără mântuire.

Veniți fraților, la Hristos, în Biserica Lui zidită de două mii de ani.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
  • Tabără Octavian-Adrian 22.10.2023 20:28
    Săracii...doar argumentul bibliei traduse de Cornilescu îl au, care deși a fost preot ortodox la început, a fost caterisit pentru că a tradus eronat, cu introducerea unor semnificații voit greșite Sfânta Scriptură.
  • Vasile Pdure 22.10.2023 21:49
    Ei sunt dracii arhicon! Înaintemergătorii lui antihrist. Că s-au activat, ăsta este un semn. De rău.
  • Wolf Edmond 22.10.2023 23:31
    Exact asta mai lipsește, un conflict între religiile creștine. De parcă nu am fi suficient de dezbinați.
    Uitați-vă mai degrabă la dușmanul comun. Cât privește diferențele doctrinare, ar fi binevenite schimburile civilizate de idei însoțite de argumente biblice nu articole în care fiecare pornește de la convigerea că numai el are dreptate iar celălalt e complet tâmpit. Etichetările jignitoare nu fac bine niciunui credincios indiferent de orientarea creștină pe care o are.
    „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții! Așa cum v-am iubit Eu, tot așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” Ioan 13; 34-35
  • IC XC NI KA 23.10.2023 00:12
    Iubirea e numai în adevăr. Nu în minciună.

    “Poziția severă a Bisericii vis-a-vis de eretici provine dintr-o adevărată iubire și dintr-un sincer interes pentru mântuirea lor și dintr-o grijă pastorală ca nu cumva credincioșii să fie atrași în vreo erezie. Cine i u b e ș t e arată adevărul, nu-l lasă pe celălalt în minciună; altfel, iubirea, concordia și pacea cu el sunt
    p r e f ă c u t e și f a l s e. Există un război bun și o pace rea. “Căci mai vrednic de laudă este un război decât o pace care d e s p a r t e de Dumnezeu.” Sf. Grigorie Teologul (Cuvânt apologetic despre fuga în Pont, EIIE 1, 176) - extras din “Mărturisirea de credință împotriva ecumenismului” (Textul original a fost tipărit in Săptămânalul Uniunii Panelenice “Orthodoxos Typos” nr. 1785 din 29 mai 2009)

    Doamne, miluiește.
  • Wolf Edmond ► IC XC NI KA 23.10.2023 08:44
    Ce a spus Sf Grigorie Teologul nu este argument biblic. Să numești pe cineva „sectar” nu este nici măcar civilizat și cu atât mai puțin manifestare a creștinismului chiar dacă justificarea este că ar fi din dragoste. Bine că nu ați dat un citat din Torquemada. Repet: diferențele de opinie se discută civilizat și cu argumente biblice.
    Bisericile protestante acuză bisericile tradiționale de ecumenism iar cele tradiționale fac același lucru cu cele protestante. Ambele uită că tot creștine sunt.
  • MihaelaCHIHAIA ► Wolf Edmond 23.10.2023 10:27
    Dumneavoastra cum ati vrea sa ne rugam noi cu sectarii , sa zicem la Maica Domnului , in fata icoanei ei atata timp cat ei nu o cinstesc si icoanele le considera idoli?
  • Wolf Edmond ► MihaelaCHIHAIA 23.10.2023 11:59
    O persoană care a citit cu atenție Biblia și care îl recunoaște pe Hristos ca Mântuitor și Domn se va simți comod în oricare Casă a Domnului se va ruga indiferent cărei confesiuni creștine îi aparține aceasta. Nu este cazul să lipsim oamenii de liberul arbitru cu care Dumnezeu în infinita sa bunătate și înțelepciune ne-a miluit. Considerați, vă rog, că toți mai avem de învățat.
  • Wolf Edmond ► IC XC NI KA 23.10.2023 09:23
    Dacă fac trimitere tot timpul la argumente biblice o fac pentru că un ortodox nu va citi Spurgeon sau Ellen White după cum un protestant nu va citi Sf Grigorie Teologul sau Thoma D Aquino. Eu citesc Biblia cu ediții Teoctist, Cornilescu, King James și Reina Valera și nu văd nicăieri în aceste ediții îndemnuri la batjocură și nici la război din dragoste creștinească. Dimpotrivă.
  • Max Mustermann ► Wolf Edmond 23.10.2023 11:46
    Respect, Wolf Edmond! Aveți o mentalitate cu adevărat creștină. În ceea ce privește conținutul articolului și reacțiile subsecvente, li se potrivește de minune retorica cristică consemnată în Marcu 7:9 : ”Bine mai înlăturați porunca lui Dumnezeu, ca să țineți tradiția voastră.”
  • Dan C. ► Wolf Edmond 23.10.2023 12:05
    Wolf Edmond, să înțeleg că dumneavoastră sunteți adeptul vechii erezii sola Scriptura, care nu recunoaște Sfânta Tradiție? Și apoi, în cine aveți încredere, în sfântul Grigorie Teologul sau în ceilalți doi amintiți de dumneavoastră?
  • Wolf Edmond ► Dan C. 23.10.2023 13:21
    Eu nu sunt adeptul ereziilor și nici nu am încredere în cei pomeniți de Dvs; în nici unul, fără excepție. Ei exprimă opinii personale care însă de multe ori îmi sunt de ajutor. Am încredere deplină în Domnul și Mântuitorul nostru, Hristos și în mesajele Bibliei, adesea frumos codificate. Mă consider creștin, ascult predici, în general de calitate, citesc și studiez Biblia. Încă nu m-am hotărât cărei confesiuni creștine să mă alătur dar am încredere că bunul Dumnezeu mă va lumina.
    Intoleranța religioasă a dus doar la conflicte și distrugeri care printr-o abordare creștinească ar fi putut fi evitate.
  • Dan C. ► Wolf Edmond 23.10.2023 17:52
    Nu eu i-am pomenit, ci dumneavoastră. Adică spuneți că nu aveți încredere în Sfântul Grigorie Teologul? Hm.Totuși ce nu vă place: ideea de sectar sau ideea de sfânt în general? Căci părintele a prezentat o realitate existentă de secole, ereziile și sectele, ceea ce și sunt aceste curente în raport cu ortodoxia. Ce înseamnă „abordare creștinească” pentru dumneavoastră? Să mă plec înaintea unui sectar care îi desconsideră pe Maica Domnului și pe sfinți și să-i spun că are dreptate? Să nu fie!
  • IC XC NI KA ► Wolf Edmond 23.10.2023 20:02
    Sunteți în confuzie. Nu e despre batjocură/război. E despre adevăr.

    Nu există dragoste în minciună. Ceea ce aclamați dvs ca fiind dragoste creștină, nu este.

    Cu titlu de ex. gândiți-vă că ați ajunge să cunoașteți un adevăr si l-ați vedea că se vrea amestecat cu minciuna. Ce ați face? Nu ați mărturisi care e adevăr și care minciună/rătăcire?

    Iată temeiurile:

    “Este un Domn, o credință, un botez” (Efeseni 4,5)

    “Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos.” (Efeseni 2,20)

    Hristos - capul Bisericii (Efeseni 1,22; 5,23), nu papa sau alte elucubrații..

    “Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiță care nu aduce roadă ÎNTRU Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă. DACĂ cineva nu rămâne în Mine se ARUNCĂ afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard. (Ioan 15,1-2,6)

    Așadar, UN Dumnezeu, Care e Calea-UNA, Adevărul-UNUL, Viață-UNA, nu poate fi în două locuri/dogme, ci, UNUL fiind, numai într-un singur loc poate fi ..de aproape 2000 de ani, în statornicia Lui și a Ei - Biserica Ortodoxă.

    Nu pot exista mai multe biserici. Sper să înțelegeți.

    Și, Dumnezeu și omul și totul se regăsesc în Sfânta Liturghie!

    Doamne, miluiește.
  • essnum 23.10.2023 09:02
    am înțeles dragi administratori ai acestui site, nu sunteți cu nimic în plus față de cei care în fiecare articol al dumneavoastră, sunt demonizați. Am scris un comentariu prin care nu sunt deacord cu retorica, dar ați ales să-l cenzurați. Vă doresc o împăcare cu Adevărul cât mai grabnică. Așa să ne ajute Dumnezeu!!!
  • Roman Roman 23.10.2023 21:16
    Un credincios dupa roade se cunoaste, asa spune Dumnezeu. Apai ca natie ne mandrim ca suntem foarte credinciosi in timp ce suntem pe locul intai in Europa (probabil si-n lume) la numarul de ucideri a copiilor. Peste 20 de milioane de copii ucisi in 30 de ani! Si ne mai numim credinciosi. Ar trebui sa facem ciocul mic.
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"