Românii din Ucraina și România vs Guvernul slugoi de la București. Anca Radu: CONȘTIINȚA SÂNGELUI ȘI CONȘTIINȚA GARDURILOR

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CONȘTIINȚA GARDURILOR

Ceea ce este cel mai important din toată agitația stârnită de acele declarații ale lui Andrei Marga despre teritoriile care aparțin României și de care Ucraina ar trebui să se lipsească e faptul că reacția majoritară a românilor confirmă, oarecum surprinzător, deși așa este normal, persistența conștiinței sângelui.

Este motivul pentru care globalismul nu va putea șterge niciodată identitățile naționale — iată, chiar într-o lume superficială, materialistă, ocupată și obosită, săracă și bolnavă, dominată de fenomenul mobilității internaționale, subconștientul ține granițele vechi pe poziție, cu tot ce încape în interiorul lor, dincolo de teritoriu.

Am mai discutat despre dificultatea reîntregirii teritoriului național din motive administrative, căci oricât am vrea să facem abstracție, e cu cheltuială. În cazul Republicii Moldova, lucrurile sunt și mai complicate, am mai povestit și mai este mult de povestit, dar și acolo perspectiva în condiții de război se schimbă, prioritățile și criteriile de evaluare a oportunităților ocupând total alte poziții în context.

Cu atât mai mult în ce privește Ucraina, unde nu vorbim despre unirea cu un stat pe de-a-ntregul, ci despre recuperare de teritorii, anumite lucruri trebuie spuse, și trebuie spuse acum, nu altădată — nu am creat noi conjunctura, nu am dat noi năvala peste ucraineni, nu am furnizat armament Rusiei să-i căsăpească. Suntem însă într-un punct din care cel mai probabil nu se mai poate ieși în condiții de pace decât prin redesenări de hărți.

Într-un asemenea moment de cotitură, a face declarații de la nivelul Ministerului Afacerilor Externe în disprețul istoriei și al românilor care se zbat la ei acasă, LA NOI ACASĂ, pentru a putea vorbi limba română, doar pentru a nu-ți ciobi ca Guvern imaginea de slugoi perfect, nu are cum să nu stârnească revolta populației și nu e de mirare că ne amintim de tot ce părea că am uitat.

Declarațiile lui Andrei Marga nu au fost nici noutăți absolute, nici provocări dincolo de punctul de fierbere. Au fost doar declarații la temperatura sângelui.

PS: Domnu' Aurescu, să știți că declarațiile lui Marga n-au chiar nicio treabă cu încurajarea agresiunii Rusiei, Ucraina poate ceda teritoriile alea care nu îi aparțin și pe cale pașnică, nu trebuie musai bătută pentru asta — deci dacă puteți să reveniți cu noi amănunte despre ce anume face "inacceptabile" declarațiile lui Marga, vă așteptăm aici, după colț.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Arcas 19.09.2022 21:24
    Jos Aurescu!
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO