România se oferă Țintă pentru Putin

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la începutul războiului, Zelenski a făcut presiuni asupra Occidentului să îi trimită avioane F-16. El speră astfel să contracareze superioritatea aeriană totală a rușilor.

Dorința sa este pe punctul de a se împlini. Peste câteva săptămâni, în Ucraina urmează să ajungă primele din cele peste 60 de F-16 promise de diverse țări NATO.

Însă știrea a provocat o reacție stranie la Kiev.

Șeful forțelor aeriene ucrainene, Serghei Golubțov, a declarat că doar o parte din avioane vor fi găzduite în Ucraina.

„Un anumit număr de aeronave va fi păstrat în baze aeriene sigure din afara Ucrainei, pentru a nu fi lovite aici.”

Golubțov a explicat că avioanele primite de la NATO și păstrate în afara țării ar putea fi folosite pentru a le înlocui pe cele avariate, precum și la continuarea antrenării piloților ucraineni.

„În acest fel, putem avea întotdeauna un anumit număr de aeronave în flota operațională, care să corespundă numărului de piloți pe care îi avem. Dacă sunt mai mulți piloți, vor fi mai multe aeronave în Ucraina.”

Ciudat. Cele două argumente ale șefului forțelor aeriene ucrainene par să se bată cap în cap: mai întâi zice că motivul pentru care o parte din avioane sunt stocate în exterior este dorința de a le feri de atacurile rușilor.

Pentru ca, două vorbe mai încolo, să spună că motivul „externalizării” este lipsa piloților. Dacă ar fi mai mulți piloți pregătiți, zice Golubțov, ar fi și mai multe F-16 în Ucraina. Dar atunci ele nu ar mai fi ținte pentru ruși?

Experții militari au avertizat în repetate rânduri că avioanele americane, vechi de 50 de ani, nu vor fi acel factor-minune care să schimbe cursul războiului din Ucraina.

Așa cum nu au fost nici tancurile Abrams, Leopard și Challenger... Nici munițiile cu fragmentație, nici cele cu uraniu sărăcit...

Cu câteva săptămâni în urmă, un articol din Business Insider afirma chiar că, niciodată în istoria lor, avioanele F-16 nu au fost nevoite să acționeze într-un teatru de operațiuni atât de periculos cum este Ucraina.

Printre argumentele invocate de experții citați, unul era deosebit de interesant: dată fiind superioritatea totală a rușilor în spațiul aerian ucrainean, puterea radarelor și raza lungă de acțiune a sistemelor sol-aer, avioanele F-16 vor deveni ținte încă de la decolare.

Pentru a avea o oarecare eficiență, piloții de F-16 ar avea nevoie de un „teritoriu neutru” pentru a se apropia în siguranță de spațiul de luptă și a-și pune în aplicare tactica proprie.

Așa cum arătam, însă, din cauza superiorității aeriene rusești, în Ucraina nu există un astfel de „teritoriu neutru”.

Însă acest spațiu vital, pentru ca mult-lăudatele avioane americane să nu fie transformate rapid în niște mormane de fiare vechi, s-ar putea găsi în țările învecinate.

Cu alte cuvinte, pentru a avea o minimă eficiență pe câmpul de luptă din Ucraina, beneficiind de „teritoriu neutru”, aparatele F-16 ar trebui decoleze din țările vecine.

Și aici am ajuns la punctul nevralgic al afacerii.

Încă de anul trecut, Vladimir Putin avertiza că ar putea lovi bazele țărilor care găzduiesc avioane folosite în războiul din Ucraina:

„Dacă acestea sunt staționate în baze aeriene din afara granițelor ucrainene și sunt folosite în luptă, va trebui să vedem cum și unde să lovim mijloacele folosite în luptă împotriva noastră.”

În martie anul acesta, Putin și-a reînnoit avertismentele (semn că informațiile despre scenariul depozitării avioanelor în afara Ucrainei se înmulțeau).

El a afirmat că bazele străine care găzduiesc aceste aparate sunt „ținte legitime” și a adăugat și un argument „nuclear”, citând explicit F-16:

„Avioanele F-16 sunt capabile să transporte arme nucleare și va trebui să ținem cont și de acest lucru în organizarea operațiunilor noastre de luptă.”

Mai mult, în decembrie trecut, Moscova a avertizat direct Bucureștiul să nu se amestece, altminteri va fi considerat parte co-beligerantă alături de Kiev.

România, țară vecină cu Ucraina, a fost implicată încă de la bun început în programul de antrenare a piloților ucraineni de F-16.

În acest moment, în țara noastră se află cel puțin 11 aeronave F-16 destinate acestui program.

Au conducătorii NATO și slugile lor de la București în vedere ca România să ofere acel „teritoriu neutru” de care ar avea nevoie avioanele F-16 pentru a opera în Ucraina?

Iată ce scrie ziarul Kiev Post, comentând declarația șefului forțelor aeriene ucrainene citată mai sus:

 „Cele mai probabile facilități NATO care să sprijine avioanele ucrainene sunt în Polonia, pentru întreținere, și în România, pentru operațiuni.”

Așadar, în timp ce Poloniei i s-a rezervat rolul prudent de „atelier de reparații”României i s-a rezervat un rol „operațional

Foarte probabil, aceasta înseamnă că ar urma să servească drept spațiu de decolare sau de manevră pentru ca avioanele F-16 ale NATO date Ucrainei să atace țintele ruse.

Adică, așa cum avertiza Putin, România devine ea însăși „țintă legitimă”.

Omul cu rânjet de tablă spartă care se vrea șef la NATO, covrigarul din Buzău și moș Teacă de la Nassiria care conduc România par să ne fi pregătit un viitor exploziv.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (20)
  • Steaua de Nord 11.06.2024 16:16
    Da! Romania chiar se ofera tinta! De curand a avut loc evenimentul “Pregatiti pentru Impact” organizat in Buc de Davos de Romania.
    Cred ca urmeaza in curand. Run Forest Run!
  • dumbirish01 11.06.2024 19:26
    Anti-crestinism: Un genocid spiritual si cultural:

    https://www.youtube.com/watch?v=qxMgdemgITI
  • Patriot Roman 11.06.2024 16:54
    Nu România se ofera țintă ci ne oferă ăia de ne conduc! Cum ziceau ăia de vorbesc idiș: ,,Pamîntul sfînt al României”..
  • Orizont 11.06.2024 18:04
    Am atipit vre-o ora pana pe la 17:10 - Oboseala , sau altceva... Am trecut printr-un vis ciudat .Un vis in alt vis din care retin ca ma aflam in ce ar fi fost locuinta mea insa altfel construita - Pe un perete in partea stanga un ecran/tv anunta: "Atac Atomic asupra AUSTRIEI" ..arata ceva filmat in atmosfera inainte de explozie... Dau sa ies afara panicat si totul , inclusiv cerul era de culoarea grafitului intunecat metalic .. nu reuseam sa vad clar - parca nu eram pe Pamant ..
  • viorel craciun 11.06.2024 18:09
    VRAJEALA , MEDIA , asa zisele avioane " minune " F16 , sunt de mult rutinate dar ca la " supermerket " cumpara produsul care expira " in termen de garantie " cu pret redus , ori esti prost si nu intelegi , ori esti " consumtor " si te multumesti " cu pretul redus " Restul este propaganda media , privind viitoarea " achizitie " romana de asa zise " F16 " la mana a doua ( expirate ca la super-market ) , si asa zis " livrate " in UKRAINA " ORI SUNTEM " PROSTI " SI NU CITIM , ORI SUNTEM " CREDULI " si luam INFORMATIA " MEDIA " PE DE A GATA SI TOT NU CITIM
  • Radu Comsuta 11.06.2024 20:10
    Și totuși pare-se că Putin pune botul la ”vrăjeală”, luând un ton amenințător! Dacă o să reușiți să-l convingeți pe el că totul e vrăjeală, și el vă va crede pe cuvânt, atunci stau și eu mai liniștit. Oleacă.
  • Orizont 11.06.2024 18:20
    https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/ukraine-aircraft-strikes-interior-russia-with-west-supplied-weapons
  • Oracle 11.06.2024 18:35
    Lasa ca dupa alegerile astea meritam. Cu durere zic asta dar daca alegem PSD/PNL sau pe sorosisti atunci ne meritam soarta si poate de la o nucleara , doua , noua tara asta o putea sa se refaca in mod natural fara sa fie defrisata , torturata , chinuita de jegurile care o conduc acum ALESI pe drept de cetateni.
  • Orizont 11.06.2024 21:16
    @ ORACLE
    PSD a momit patura sociala a varstnicilor cu marirea pensiilor , plus ca sunt sustinuti si de patura bugetarilor din administratie .. insa procentele PSD+PNL imi par prea umflate ...Practic e mai mult o forma de santaj pentru vot pe fondul hiperinflatiei - Sa vedeti in toamna ce val de scumpiri va veni iarasi dupa recalcularea pensiilor...
    Parerea mea este ca SOS-ul lui Sosoaca a fost fraudat cu cel putin 3% ca sa nu poata trece pragul - Asta se vede si din voturile diasporei ,13,58% pentru SOS, avand o pondere comparativa ciudat de mare fata de cei 3% din Romania ..
  • Passagero 11.06.2024 22:02
    Rezultatele votarilor au fost masluite matematic, cat era nevoie.
  • Wolf Edmond 11.06.2024 20:37
    'STATELE UNITE ALE AMERICII. nu urmărește al Treilea Război Mondial, deoarece acest lucru ar avea consecințe grave pentru continentul european'”, a citat ministrul rus de externe Serghei Lavrov astăzi pe președintele Biden. Cu alte cuvinte, un nou război mondial ar urma să se desfășoare doar în Europa. Bineînțeles, cum s-a petrecut în prima și a doua conflagrație mondială când SUA au intervenit doar spre sfârșitul conflictelor alegându-se cu caimacul. Ca și când acum NATO nu ar exista. Este evident pentru toată lumea că Russia este încrezătoare 100% că SUA nu vor activa articolul 5 al tratatului NATO și se vor lăsa pe mâna americanilor cinstiți și curați ca lacrima.
    Până la urmă de ce ne-ar păsa nouă că niște avioane F-16 ar decola de pe aerodromurile noastre și ar face o plimbare până la ruși ca să arunce niște bombe? Românii vor trasmite prin fax direct la Moskowa lista cu piloții ukrainieni care vor conduce avioanele respective, la intrarea în spațiul aerian rusesc aceștia vor prezenta actele de identitate rușilor ca nu cumva aceștia să creadă că la bordul aeronavelor ar fi alți piloți iar rușii vor transmite la rândul lor, tot prin fax, la București lista cu obiectivele pe care sunt dispuși să permită ca să fie bombardate. E vre-o problemă aici? Eu nu văd nici una. După efectuarea cu succes a misiunilor, rușii îi vor felicita și decora pe piloții ukrainieni bine instruiți de personalul aviatic român. În nici un caz nu vor considera aceste lucruri ca un act de război din partea României care, așa cum a spus Johhanis, este bine apărată de NATO.
    Între timp, nouă ne vor crește salariile și pensiile, că așa e la război. Nu-i așa că e frumos?
  • Wolf Edmond 12.06.2024 11:47
    Pentru încurajarea partizanilor ajutorării militare a Ukrainei, le aduc la cunoștință că una dintre cele mai mari delicii ale războiului este sărăcirea populației țărilor implicate în război și scumpetea. Mă uitam ieri la o fotografie făcută unui bărbat în vârstă, cetățean al unei țări aflate în război, care împingea o roabă plină cu teancuri de bancnote mari, către brutărie. Mergea să-și cumpere o pâine iar prețul pâinii era acoperit de cantitatea de bani aflată în roabă. Sunt convins că într-o țară ca România, dacă s-ar afla în război, în prețul pâinii ar intra și roaba cu care sunt cărați banii pentru că „românul e mai oț”. Aviz amatorilor! Vindeți-vă mașinile și cumpărați-vă roabe!
  • Gheorghe Popescu ► Wolf Edmond 12.06.2024 19:49
    Domnule Wolf Edmond sunteți greșit informat.
    La noi a fost deja situația asta și omul a lăsat roaba afară și a intrat să ia pâine. Când s-a întors a găsit banii pe jos și roaba dispărută.
  • Tic 11.06.2024 22:25
    Și dacă sub pretextul unui atac rusesc ne- o trag chiar tovarășii " filantropi",acționari blackrock&co?Având în vedere cârdășia wef atotcuprinzătoare,nouă ni se vinde "vrăjmașul" rus( continuare a războiului rece) ,iar rușilor, " vrăjmașul " putred ,decadent,vestul!
  • Un roman obosit 12.06.2024 04:37
    Se vrea continuarea razboiului deoarece razboiul este foarte profitabil pentru industriasii straini. Rusia poate sa termine razboiul in 15 minute. America nu va lansa bombe iau Europa nu are bombe. Una in franta, una in romania si carpetata ucraina si gata cu razboiu.
  • tomac 12.06.2024 04:58
    După cum au votat românii duminica , România e ținta prostiei. Putin nu face decât să mai tragă un semnal că se va apăra și impotriva avianelor F-16. Dacă acestea decolează din România și atacă obiective pe teritoriul Federației Ruse ( inclusiv teritoriile deja anexate) , rușii se vor apăra atacând bazele aeriene. Nu e complicat stă în logica de război. După aceea TeVe-ul va zbiera mobilizare generală, abia aștept să fiu mobilizat , deși am investit banii de o viață munciți cu greu în occident voi părăsi definitiv România cu direcția Asia. Africa sau America de Sud ....
    Să vă fie de bine cu România voastră pe care ați creat-o după anul 2000 , România mea ( cea cu Piața Universității ) a dispărut , nici măcar în ”noile” cărți de istorie nu apare.
    Continuați să votați pe acești imbecili și Bucureștiul va fi țintă sigura. Să vă fie de bine români încă odată pentru ce ați ales ( acea mjoritate PNL-PSD) .... Măcar dacă le acordați câteva procente în plus celor din opoziție care să facă opoziție reală , dar nu a fost să fie.
  • Un roman obosit 12.06.2024 08:03
    Cineva mi-a spus zilele trecute:,,Daca votul tau conta, nu ti-l mai dadea". Pensionarii au votat PSD-PNL (ca le mareste pensia) si au aparut saci de voturi in plus. Buletinele de vot nu au avut numere de inregistrare asa ca au putut fi duplicate la nesfarsit. Se stia ca vor iesi ei, se vedea pe mutrele lor cat de ,,fericiti" erau ca au castigat alegerile. America nu ne va apara si cu cine sa iesi la razboi? Cu persoane de peste 40 de ani ? Cu tehnica veche de 30 de ani? Vine racheta spulbera 1000 de vieti. Chiar vreau sa vad romani cu arme.
  • Dromihete 12.06.2024 10:35
    Cand romanii vor deveni carne de tun pentru marsaviile "alesilor" o sa plagem cu lacrimi de crocobaur, cand o sa iasa macel ca in Palestina, o sa facem pe victimele si o sa spunem ca ne pedepseste Dumnezeu, Adevarul.
    De fapt suntem responsabili prin lasitate, complicitate, tacere si perfidie la tot ce se intampla si isi va lua mana de pe noi, inca odata, in nemarginita lui rabdare, in speranta ca ne vom trezi...
    Somn usor in continuare, sunteti (supra)vegheati...
  • Costelo 12.06.2024 11:40
    Despre înțepare și antene https://t.me/INFOignorateAscunse/14755
  • Costelo 12.06.2024 11:41
    Despre înțepare antene și agende https://t.me/INFOignorateAscunse/14765
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO