România se oferă Țintă pentru Putin

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la începutul războiului, Zelenski a făcut presiuni asupra Occidentului să îi trimită avioane F-16. El speră astfel să contracareze superioritatea aeriană totală a rușilor.

Dorința sa este pe punctul de a se împlini. Peste câteva săptămâni, în Ucraina urmează să ajungă primele din cele peste 60 de F-16 promise de diverse țări NATO.

Însă știrea a provocat o reacție stranie la Kiev.

Șeful forțelor aeriene ucrainene, Serghei Golubțov, a declarat că doar o parte din avioane vor fi găzduite în Ucraina.

„Un anumit număr de aeronave va fi păstrat în baze aeriene sigure din afara Ucrainei, pentru a nu fi lovite aici.”

Golubțov a explicat că avioanele primite de la NATO și păstrate în afara țării ar putea fi folosite pentru a le înlocui pe cele avariate, precum și la continuarea antrenării piloților ucraineni.

„În acest fel, putem avea întotdeauna un anumit număr de aeronave în flota operațională, care să corespundă numărului de piloți pe care îi avem. Dacă sunt mai mulți piloți, vor fi mai multe aeronave în Ucraina.”

Ciudat. Cele două argumente ale șefului forțelor aeriene ucrainene par să se bată cap în cap: mai întâi zice că motivul pentru care o parte din avioane sunt stocate în exterior este dorința de a le feri de atacurile rușilor.

Pentru ca, două vorbe mai încolo, să spună că motivul „externalizării” este lipsa piloților. Dacă ar fi mai mulți piloți pregătiți, zice Golubțov, ar fi și mai multe F-16 în Ucraina. Dar atunci ele nu ar mai fi ținte pentru ruși?

Experții militari au avertizat în repetate rânduri că avioanele americane, vechi de 50 de ani, nu vor fi acel factor-minune care să schimbe cursul războiului din Ucraina.

Așa cum nu au fost nici tancurile Abrams, Leopard și Challenger... Nici munițiile cu fragmentație, nici cele cu uraniu sărăcit...

Cu câteva săptămâni în urmă, un articol din Business Insider afirma chiar că, niciodată în istoria lor, avioanele F-16 nu au fost nevoite să acționeze într-un teatru de operațiuni atât de periculos cum este Ucraina.

Printre argumentele invocate de experții citați, unul era deosebit de interesant: dată fiind superioritatea totală a rușilor în spațiul aerian ucrainean, puterea radarelor și raza lungă de acțiune a sistemelor sol-aer, avioanele F-16 vor deveni ținte încă de la decolare.

Pentru a avea o oarecare eficiență, piloții de F-16 ar avea nevoie de un „teritoriu neutru” pentru a se apropia în siguranță de spațiul de luptă și a-și pune în aplicare tactica proprie.

Așa cum arătam, însă, din cauza superiorității aeriene rusești, în Ucraina nu există un astfel de „teritoriu neutru”.

Însă acest spațiu vital, pentru ca mult-lăudatele avioane americane să nu fie transformate rapid în niște mormane de fiare vechi, s-ar putea găsi în țările învecinate.

Cu alte cuvinte, pentru a avea o minimă eficiență pe câmpul de luptă din Ucraina, beneficiind de „teritoriu neutru”, aparatele F-16 ar trebui decoleze din țările vecine.

Și aici am ajuns la punctul nevralgic al afacerii.

Încă de anul trecut, Vladimir Putin avertiza că ar putea lovi bazele țărilor care găzduiesc avioane folosite în războiul din Ucraina:

„Dacă acestea sunt staționate în baze aeriene din afara granițelor ucrainene și sunt folosite în luptă, va trebui să vedem cum și unde să lovim mijloacele folosite în luptă împotriva noastră.”

În martie anul acesta, Putin și-a reînnoit avertismentele (semn că informațiile despre scenariul depozitării avioanelor în afara Ucrainei se înmulțeau).

El a afirmat că bazele străine care găzduiesc aceste aparate sunt „ținte legitime” și a adăugat și un argument „nuclear”, citând explicit F-16:

„Avioanele F-16 sunt capabile să transporte arme nucleare și va trebui să ținem cont și de acest lucru în organizarea operațiunilor noastre de luptă.”

Mai mult, în decembrie trecut, Moscova a avertizat direct Bucureștiul să nu se amestece, altminteri va fi considerat parte co-beligerantă alături de Kiev.

România, țară vecină cu Ucraina, a fost implicată încă de la bun început în programul de antrenare a piloților ucraineni de F-16.

În acest moment, în țara noastră se află cel puțin 11 aeronave F-16 destinate acestui program.

Au conducătorii NATO și slugile lor de la București în vedere ca România să ofere acel „teritoriu neutru” de care ar avea nevoie avioanele F-16 pentru a opera în Ucraina?

Iată ce scrie ziarul Kiev Post, comentând declarația șefului forțelor aeriene ucrainene citată mai sus:

 „Cele mai probabile facilități NATO care să sprijine avioanele ucrainene sunt în Polonia, pentru întreținere, și în România, pentru operațiuni.”

Așadar, în timp ce Poloniei i s-a rezervat rolul prudent de „atelier de reparații”României i s-a rezervat un rol „operațional

Foarte probabil, aceasta înseamnă că ar urma să servească drept spațiu de decolare sau de manevră pentru ca avioanele F-16 ale NATO date Ucrainei să atace țintele ruse.

Adică, așa cum avertiza Putin, România devine ea însăși „țintă legitimă”.

Omul cu rânjet de tablă spartă care se vrea șef la NATO, covrigarul din Buzău și moș Teacă de la Nassiria care conduc România par să ne fi pregătit un viitor exploziv.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (21)
 • Steaua de Nord 11.06.2024 16:16
  Da! Romania chiar se ofera tinta! De curand a avut loc evenimentul “Pregatiti pentru Impact” organizat in Buc de Davos de Romania.
  Cred ca urmeaza in curand. Run Forest Run!
 • dumbirish01 11.06.2024 19:26
  Anti-crestinism: Un genocid spiritual si cultural:

  https://www.youtube.com/watch?v=qxMgdemgITI
 • Patriot Roman 11.06.2024 16:54
  Nu România se ofera țintă ci ne oferă ăia de ne conduc! Cum ziceau ăia de vorbesc idiș: ,,Pamîntul sfînt al României”..
 • Orizont 11.06.2024 18:04
  Am atipit vre-o ora pana pe la 17:10 - Oboseala , sau altceva... Am trecut printr-un vis ciudat .Un vis in alt vis din care retin ca ma aflam in ce ar fi fost locuinta mea insa altfel construita - Pe un perete in partea stanga un ecran/tv anunta: "Atac Atomic asupra AUSTRIEI" ..arata ceva filmat in atmosfera inainte de explozie... Dau sa ies afara panicat si totul , inclusiv cerul era de culoarea grafitului intunecat metalic .. nu reuseam sa vad clar - parca nu eram pe Pamant ..
 • viorel craciun 11.06.2024 18:09
  VRAJEALA , MEDIA , asa zisele avioane " minune " F16 , sunt de mult rutinate dar ca la " supermerket " cumpara produsul care expira " in termen de garantie " cu pret redus , ori esti prost si nu intelegi , ori esti " consumtor " si te multumesti " cu pretul redus " Restul este propaganda media , privind viitoarea " achizitie " romana de asa zise " F16 " la mana a doua ( expirate ca la super-market ) , si asa zis " livrate " in UKRAINA " ORI SUNTEM " PROSTI " SI NU CITIM , ORI SUNTEM " CREDULI " si luam INFORMATIA " MEDIA " PE DE A GATA SI TOT NU CITIM
 • Radu Comsuta 11.06.2024 20:10
  Și totuși pare-se că Putin pune botul la ”vrăjeală”, luând un ton amenințător! Dacă o să reușiți să-l convingeți pe el că totul e vrăjeală, și el vă va crede pe cuvânt, atunci stau și eu mai liniștit. Oleacă.
 • Orizont 11.06.2024 18:20
  https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/ukraine-aircraft-strikes-interior-russia-with-west-supplied-weapons
 • Oracle 11.06.2024 18:35
  Lasa ca dupa alegerile astea meritam. Cu durere zic asta dar daca alegem PSD/PNL sau pe sorosisti atunci ne meritam soarta si poate de la o nucleara , doua , noua tara asta o putea sa se refaca in mod natural fara sa fie defrisata , torturata , chinuita de jegurile care o conduc acum ALESI pe drept de cetateni.
 • Orizont 11.06.2024 21:16
  @ ORACLE
  PSD a momit patura sociala a varstnicilor cu marirea pensiilor , plus ca sunt sustinuti si de patura bugetarilor din administratie .. insa procentele PSD+PNL imi par prea umflate ...Practic e mai mult o forma de santaj pentru vot pe fondul hiperinflatiei - Sa vedeti in toamna ce val de scumpiri va veni iarasi dupa recalcularea pensiilor...
  Parerea mea este ca SOS-ul lui Sosoaca a fost fraudat cu cel putin 3% ca sa nu poata trece pragul - Asta se vede si din voturile diasporei ,13,58% pentru SOS, avand o pondere comparativa ciudat de mare fata de cei 3% din Romania ..
 • Passagero 11.06.2024 22:02
  Rezultatele votarilor au fost masluite matematic, cat era nevoie.
 • Wolf Edmond 11.06.2024 20:37
  'STATELE UNITE ALE AMERICII. nu urmărește al Treilea Război Mondial, deoarece acest lucru ar avea consecințe grave pentru continentul european'”, a citat ministrul rus de externe Serghei Lavrov astăzi pe președintele Biden. Cu alte cuvinte, un nou război mondial ar urma să se desfășoare doar în Europa. Bineînțeles, cum s-a petrecut în prima și a doua conflagrație mondială când SUA au intervenit doar spre sfârșitul conflictelor alegându-se cu caimacul. Ca și când acum NATO nu ar exista. Este evident pentru toată lumea că Russia este încrezătoare 100% că SUA nu vor activa articolul 5 al tratatului NATO și se vor lăsa pe mâna americanilor cinstiți și curați ca lacrima.
  Până la urmă de ce ne-ar păsa nouă că niște avioane F-16 ar decola de pe aerodromurile noastre și ar face o plimbare până la ruși ca să arunce niște bombe? Românii vor trasmite prin fax direct la Moskowa lista cu piloții ukrainieni care vor conduce avioanele respective, la intrarea în spațiul aerian rusesc aceștia vor prezenta actele de identitate rușilor ca nu cumva aceștia să creadă că la bordul aeronavelor ar fi alți piloți iar rușii vor transmite la rândul lor, tot prin fax, la București lista cu obiectivele pe care sunt dispuși să permită ca să fie bombardate. E vre-o problemă aici? Eu nu văd nici una. După efectuarea cu succes a misiunilor, rușii îi vor felicita și decora pe piloții ukrainieni bine instruiți de personalul aviatic român. În nici un caz nu vor considera aceste lucruri ca un act de război din partea României care, așa cum a spus Johhanis, este bine apărată de NATO.
  Între timp, nouă ne vor crește salariile și pensiile, că așa e la război. Nu-i așa că e frumos?
 • Wolf Edmond 12.06.2024 11:47
  Pentru încurajarea partizanilor ajutorării militare a Ukrainei, le aduc la cunoștință că una dintre cele mai mari delicii ale războiului este sărăcirea populației țărilor implicate în război și scumpetea. Mă uitam ieri la o fotografie făcută unui bărbat în vârstă, cetățean al unei țări aflate în război, care împingea o roabă plină cu teancuri de bancnote mari, către brutărie. Mergea să-și cumpere o pâine iar prețul pâinii era acoperit de cantitatea de bani aflată în roabă. Sunt convins că într-o țară ca România, dacă s-ar afla în război, în prețul pâinii ar intra și roaba cu care sunt cărați banii pentru că „românul e mai oț”. Aviz amatorilor! Vindeți-vă mașinile și cumpărați-vă roabe!
 • Gheorghe Popescu ► Wolf Edmond 12.06.2024 19:49
  Domnule Wolf Edmond sunteți greșit informat.
  La noi a fost deja situația asta și omul a lăsat roaba afară și a intrat să ia pâine. Când s-a întors a găsit banii pe jos și roaba dispărută.
 • Tic 11.06.2024 22:25
  Și dacă sub pretextul unui atac rusesc ne- o trag chiar tovarășii " filantropi",acționari blackrock&co?Având în vedere cârdășia wef atotcuprinzătoare,nouă ni se vinde "vrăjmașul" rus( continuare a războiului rece) ,iar rușilor, " vrăjmașul " putred ,decadent,vestul!
 • Davinci 12.06.2024 04:08
  Romania a ales politic cel mai prost. O primeste din doua parti. Nu a tinut cont de a lupta pentru o neutralitate. S.U.A. a demonstrat ca nu este interesată decit de ea nu si de ceilalalti . Dar accepta b ogatiile pe tava , teritoriu de antrenament si chiar nu ii pasa de distrugerea ROmaniai vezi czul calului Bistroe si ce implica acest canal pentru Delta Dunării. Jocuri chinezești in păduri mexicane pare sa fie. Dar cum sa nu vezi cum Romanica este salvată de la a plăti pentru Roșia Montana miliarde ca mai apoi sa vezi cum tara devine ținta pentru ruși si sacrificata de niște idioti politici ce ar trebui arestați imediat. România devine terenul de experimente iar rușii situ de duplicitatea politica de la Burucresti unde insa mulți pro ruși dar si pro UE sau SUA pentru sinecurile date. NU le pasa de politically corect sau de biserica romana care oricum este condusă de un neavenit mason care a acceptat vaxxinareb. priviți cum nu se face nimic cu vinovații cre au cumpărat la greu vaxxinuri aprobate de Iohannis iar sperma Vân Der ... Este ținută in putere de americanii care s-au îmbogățit pe vânzarile de vaxxinuri PFIZER cu comisioane uriașe ale distinsei spele. SOROS si neamul lui face ce vrea la fel si Schwabb apoi globalistii facindu-ne harcea parcea. in acest context POutin pare mult mai normal decit jegurile astea. Si se va dovedi crimele făcute de jegul de Jelinsky care va fugi la o adică pentru ca este cetățean american. Rusia așteaptă alegerile din SUA INAINTE de a porni finalul atac. EI cel puțin mai sint ortodocși apoi ne dădu Transilvania... Azi tremura o România ca TRump va veni si se va razbouna pr România trădătoare. mincinoasa si care nu are caracter. Se vede la jegurile de la Antena trei cu CNN cu tot. mincinoși si murit după bani cu un jurnlasit de taraba. Așa ca România continua sa se depopuleze in ciuda țării de aur si cu politicieni deștepți. 6 milioane de romani care au părăsit tara după comunism pe timpuri de capitalism... si pace avind o situație de pline

  va înțelege România ce s-a intimplat la Minsk cu acordul de acolo? va înțelege ce înseamnă intervenție si dece a apelat rusia la așa ceva? este bandera fascist idolul ucrainean?

  gidniti cu capul vostru !
  somn ușor popor roman!!!
 • Un roman obosit 12.06.2024 04:37
  Se vrea continuarea razboiului deoarece razboiul este foarte profitabil pentru industriasii straini. Rusia poate sa termine razboiul in 15 minute. America nu va lansa bombe iau Europa nu are bombe. Una in franta, una in romania si carpetata ucraina si gata cu razboiu.
 • tomac 12.06.2024 04:58
  După cum au votat românii duminica , România e ținta prostiei. Putin nu face decât să mai tragă un semnal că se va apăra și impotriva avianelor F-16. Dacă acestea decolează din România și atacă obiective pe teritoriul Federației Ruse ( inclusiv teritoriile deja anexate) , rușii se vor apăra atacând bazele aeriene. Nu e complicat stă în logica de război. După aceea TeVe-ul va zbiera mobilizare generală, abia aștept să fiu mobilizat , deși am investit banii de o viață munciți cu greu în occident voi părăsi definitiv România cu direcția Asia. Africa sau America de Sud ....
  Să vă fie de bine cu România voastră pe care ați creat-o după anul 2000 , România mea ( cea cu Piața Universității ) a dispărut , nici măcar în ”noile” cărți de istorie nu apare.
  Continuați să votați pe acești imbecili și Bucureștiul va fi țintă sigura. Să vă fie de bine români încă odată pentru ce ați ales ( acea mjoritate PNL-PSD) .... Măcar dacă le acordați câteva procente în plus celor din opoziție care să facă opoziție reală , dar nu a fost să fie.
 • Un roman obosit 12.06.2024 08:03
  Cineva mi-a spus zilele trecute:,,Daca votul tau conta, nu ti-l mai dadea". Pensionarii au votat PSD-PNL (ca le mareste pensia) si au aparut saci de voturi in plus. Buletinele de vot nu au avut numere de inregistrare asa ca au putut fi duplicate la nesfarsit. Se stia ca vor iesi ei, se vedea pe mutrele lor cat de ,,fericiti" erau ca au castigat alegerile. America nu ne va apara si cu cine sa iesi la razboi? Cu persoane de peste 40 de ani ? Cu tehnica veche de 30 de ani? Vine racheta spulbera 1000 de vieti. Chiar vreau sa vad romani cu arme.
 • Dromihete 12.06.2024 10:35
  Cand romanii vor deveni carne de tun pentru marsaviile "alesilor" o sa plagem cu lacrimi de crocobaur, cand o sa iasa macel ca in Palestina, o sa facem pe victimele si o sa spunem ca ne pedepseste Dumnezeu, Adevarul.
  De fapt suntem responsabili prin lasitate, complicitate, tacere si perfidie la tot ce se intampla si isi va lua mana de pe noi, inca odata, in nemarginita lui rabdare, in speranta ca ne vom trezi...
  Somn usor in continuare, sunteti (supra)vegheati...
 • Costelo 12.06.2024 11:40
  Despre înțepare și antene https://t.me/INFOignorateAscunse/14755
 • Costelo 12.06.2024 11:41
  Despre înțepare antene și agende https://t.me/INFOignorateAscunse/14765
 1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

 2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

 3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

 4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

 5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

 6. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

 7. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

 8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

 9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

 10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal