Roland Cătălin Pena: CÂRPACII SRI

De Roland Cătălin Pena  /  

Foto: SRI/FB

Foto: SRI/FB

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul ZIUA a apărut, de la primul număr, din 15 iunie 1994, până când S. O. Vântu l-a băgat în faliment, de fapt o bancrută frauduloasă ca la mama ei niciodată cercetată de organe, sub deviza „Siguranța cetățeanului, mai presus decât securitatea statului”.

La nici cinci ani de la înlocuirea regimului ceaușist cu regimul iliescian, era firesc să plusăm în favoarea cetățeanului, pentru care statul fusese și încă mai era cel mai mare dușman.

Or, normal este ca siguranța cetățeamului să fie pe același plan cu a statului, dacă acesta se vrea de drept. Cum ne iluzionăm noi că avem azi, în 2024, la 30 de ani de la lansarea ZIUA.

Instituția pe care o plătesc toți românii ca să vegheze la siguranța lor și a statului român este Serviciul Român de Informații, SRI.

Dar, cum se dovedește în aceste zile, chiar la vârful SRI au fost – și de ce n-ar mai fi? – d-alde Coldea și Dumbravă, puși sunt control judiciar pe cauțiune de DNA pentru trafic de influență.

De parcă n-ar fi fost de ajuns, mai răsuflă fix din interiorul SRI informația că Adjunctul directorului instituției – general-locotenent Cristian Bizadea, este în ultimele zile de activitate, urmând să se pensioneze.

Păi, dacă SRI nu poate controla nici scurgerile de informații din interior, ce pretenții să avem să asigure, la modul serios și profesionist, securitatea statului și a cetățeanului?

Că s-a aflat de la București până la Moscova că unul dintre șefii SRI este în ultimele zile de activitate este o vulnerabilitate cât Casa Poporului…

Dar, cui îi pasă?

Ca să demonstreze că prostia este la ea acasă în sediul central al SRI, Biroul de presă confirmă, pentru G4Media, că Bizadea mai activează până pe 1 iunie. Asta pe 28 mai, când deja știrea cu trecerea în rezervă era în presă: „Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă informăm că domnul Cristian Bizadea nu și-a dat demisia din SRI, ci a încetat raporturile de serviciu cu instituția noastră, prin valorificarea dreptului la pensie de serviciu, ca urmare a reducerii vârstei standard de pensionare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Potrivit G4Media.ro, tânărul pensionar la doar 48 de anișori, Bizadea, „ar urma să activeze în zona de consultanță politică”.

 

Poate să-mi spună și mie cineva ce consultant politic „civil” va putea concura cu „consultantul politic” în rezervă Bizadea, dar mai ales cu informațiile pe care le deține?

Hai să-mi răspund tot eu.

Niciunul, cum nici cel mai mare avocat „pe bune” din țara asta nu putea ține piept în instanțe binomului Coldea-Dumbravă, cu avocatul Trăilă trimis la înaintare.

Și ca să se confirme „statul eșuat”, recunoscut de însuși președintele Iohannis într-o clipă de rătăcire, n-am auzit nicio vorbuliță de la politicienii de vârf și sutele de parlamentari despre modificarea urgentă a legii, în sensul ca, imediat de la trecerea în rezervă, ofițerilor de informații să li se interzică, cel puțin cinci ani, să desfășoare vreo activitate în care ar putea folosi secretele cu care pleacă din serviciu.

Ar fi sănătos și pentru tinerii pensionari, gen Coldea, Dumbravă, Cocoru sau Bizadea, care potrivit Biroului de presă al SRI au valorificat dreptul la pensie de serviciu, „ca urmare a reducerii vârstei standard de pensionare…”.

Se presupune că, la votarea Legii 223, parlamentarii au luat în calcul că sunt morți de obosiți după ce au servit  „statul eșuat” și „statul paralel” cu atâta dedicație. Așa că tot parlamentarii ăia ar trebui să le impună cel puțin cinci ani de odihnă totală, ca oamenii să-și revină…

Dar cu puradeii ce facem?

Peste imaginile cu Coldea la DNA s-au suprapus, pe televiziuni, imagini cu clanul Cârpaci din Timișoara terorizând o vecină care nu vrea să le vândă casa. O țară întreagă a putut să vadă cum cârpacii distrug mașinile și camera video de supraveghere a vecinei…

Cârpacii își fac de cap în Timișoara de zeci de ani fără ca statul român să aibă ac de cojocul lor… Ba, mai mult, se pare că au ei ac de cojocul și așa găurit, vai mama lui, al statului român.

Mulțumim, cârpacilor din Poliția Română! Mulțumim, cârpacilor din SRI!

 

VIDEO ȘI NOTA BENE, AICI

Parteneriat Cetățeanul.net

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Orizont 30.05.2024 15:01
    Si-au tras sedii peste sedii care de care mai luxoase pentru stat cu curul la caldura - Imi aduc aminte cum, imediat dupa crimele de la Caracal , au plantat arbori tuia cat mai inalti in jurul cladiri SRI din orasul meu , intr-o incercare hilara si ridicola de a se ascunde cumva de oprobriul public - ba au mai pus si un jandarm de paza la intrare , probabil dupa masurarea anumitor indicatori sociali ...
  • Patriot Roman 30.05.2024 22:55
    In ziarul ,,Cotidianul” lui Nistorescu a aparut un articol,(acum cîțiva ani) nu mai stiu de cine scris in care se scria negru pe alb care procuror șef al României nu a aplicat legea și a ținut la sertar dosarele clanului Carpaci din Timișoara.
Ultima oră

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos