Rezoluția europeană pentru „dreptul fundamental la avort”: finalul iluziilor reformiste

De PRO VITA București  /  

2411 fetuși au fost descoperiți în garajul unui medic care practica avortul în SUA. Această placa s-a pus în memoria lor. Fiecare europarlamentar care a votat mizeria despre care se scrie în acest articol o să aibă pe conștiință cel puțin tot atâtea crime

2411 fetuși au fost descoperiți în garajul unui medic care practica avortul în SUA. Această placa s-a pus în memoria lor. Fiecare europarlamentar care a votat mizeria despre care se scrie în acest articol o să aibă pe conștiință cel puțin tot atâtea crime

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție non-legislativă „cu privire la necesitatea de a proteja dreptul la avort și sănătatea femeilor în UE”. Acte similare au mai fost adoptate de Parlamentul European; spre deosebire de cele precedente însă, această rezoluție este deosebit de radicală prin faptul că promovează avortul ca „drept fundamental”, „fără restricții”.

Mai exact:
a. „propune în mod explicit includerea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene” (cu formularea „Dreptul la avort – Orice persoană (sic!) are dreptul la avort sigur și legal.”) Deși modificarea Cartei UE necesită unanimitate în Consiliu, unanimitate imposibil de obținut din cauza previzibilei opoziții a Poloniei, Ungariei și posibil și a altor state, apelul Parlamentului adaugă presiune suplimentară pentru includerea cu prioritate a acestui subiect pe agendele Comisiei și Consiliului.
b. nu include referire la vreo limită de timp; prin urmare, avortul ar urma să fie posibil până la naștere, prin aplicarea transfrontalieră a Cartei UE. Textul nu conține expresia „conform legislației naționale” și, prin urmare, ar urma să eludeze total exclusivitatea pe care statele membre o au în stabilirea politicilor de sănătate.

Așa cum e lesne de înțeles, rezoluția este o reacție brutală a stabilimentului bruxellez la recenta decizie a Curții Supreme a Statelor Unite.

Pro-memoria, am expus recent într-un scurt comentariu motivul pentru care avortul nu poate fi un drept fundamental: deoarece este un act contrar vieții, provocator de moarte; or, toate constituțiile și instrumentele juridice internaționale consacră și garantează dreptul la viață.

Pe lângă aspectele tehnice, noi considerăm că adoptarea cu largă majoritate (324 de voturi la 155, cu 38 de eurodeputați absenți din lașitate – pentru a nu fi obligați să voteze pe un subiect extrem de diviziv) a rezoluției radical pro-avort marchează finalul iluziilor pentru aripa așa-zis „reformistă și conservatoare” a politicii pan-europene.

De mai bine de 15 ani circulă în mediile conservatoare supoziția că într-o bună zi „ai noștri” vor obține, prin vot, majoritatea în instituțiile unionale și vor face „reformă” pentru „a reînvia visul lui Schuman și Spinelli”, maculat de stânga radicală.

Și tot de vreo 15 ani, lucrurile doar s-au înrăutățit, în sensul radicalizării deciziilor ieșite din instituții, fie ele Parlamentul fie Comisia/Consiliul. Cu excepțiile de rigoare, politicienii conservatori votați pe listele naționale pentru un mandat de eurodeputat se „calmează” brusc odată ajunși la Bruxelles și își descoperă virtuți progresiste. Naționaliștii stau încă și mai rău: sunt proști, resentimentari și se ceartă permanent între ei, lipsindu-se singuri de orice influență semnificativă. Nu vedem, deci, cum ar putea fi atinsă vreodată o majoritate suficientă pentru ca forțe politice decente, cu respect față de valorile creștine și (presupus) fondatoare ale UE să ajungă să ia decizii. Uniunea este captiva unor structuri birocratice radicale, extremiste, cu acces nestingherit la resurse. Mai nou, Comisia (structura executivă) vrea și renunțarea la principiul unanimității pentru deciziile majore, cum ar fi modificarea tratatelor sau adoptarea unor reglementări cu caracter obligatoriu (directive), pentru a-și asigura o putere aproape nelimitată. Dacă va fi așa, vom avea decizii impuse de la Bruxelles, trecând peste opoziția statelor, cu privire la avort sau la „căsătoria” unisex ori „părinții de același sex”. Am mai scris pe acest subiect.

E suficient să ne gândim că ultimele 3 Comisii au fost conduse de reprezentanți ai PPE, Partidul Popular, despre care se spune că ar fi „conservator”. Ha! PPE-ul de azi ar fi stârnit invidia Socialiștilor acum 20 de ani.

Din păcate, principala preocupare a conservatorilor ultimelor decenii a fost trasarea de „linii roșii” și retragerea în spatele lor, declamând „până aici! De asta (familie, căsătorie, copii, sex biologic, educație, proprietate, drepturi individuale etc.) nu vă dăm voie să vă atingeți!” După ce adversarii încălcă respectiva „linie roșie”, conservatorii mai fac un pas în spate și procesul se reia ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cât de bine a funcționat strategia retragerii permanente se vede în rezultatul votului la rezoluția de joi.

Din acest punct de vedere, al compatibilității cu valorile fondatoare, proiectul UE a eșuat. Actuala față a Uniunii este una agresiv anti-creștină.

P.S. Lista cu voturile eurodeputaților este aici, v. pag. 7-8.

Asociația Pro Vita București

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Teofil Pop 11.07.2022 14:41
    Întrebare: care este diferența între conspirație și realitate? Răspuns: câteva luni!
    Pentru mine este evidentă intenția de a continua măsurile de reducere a populației. Se pare că cele folosite până acum nu au avut efectul așteptat. Dacă natalitatea este în proporție negativă față de mortalitate, este evident ce se întâmplă cu numărul populației.
    Mă mir, mă îngrijorez și nu am o explicație la faptul că tot mai agresiv și ”pe față” se implementează măsuri de reducere a populației...
  • Mihai Cantuniari 11.07.2022 20:24
    UE -- de ce nu statutati direct dreptul la crima? Sau asta va fi faza a doua?
  • INJECTIA FINALA 13.07.2022 05:12
    Copiii nostri, ingerasi

    Daca mamici, daca tatici
    Ar vrea copii, acum, aici,
    Toate clopotele ar suna
    Si Romania s'ar transforma

    Si valuri de viteji si sfinti
    I'ar ferici pe'ai lor parinti
    Si'ar fi cu totii mantuiti
    Prin alte inimi, alte minti

    Chiar Cerurile s'ar deschide
    Sa vada visuri împlinite
    Si ingerii s'ar veseli
    O, Doamne, ce minune'ar fi !
Ultima oră

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”