Rezoluția europeană pentru „dreptul fundamental la avort”: finalul iluziilor reformiste

De PRO VITA București  /  

2411 fetuși au fost descoperiți în garajul unui medic care practica avortul în SUA. Această placa s-a pus în memoria lor. Fiecare europarlamentar care a votat mizeria despre care se scrie în acest articol o să aibă pe conștiință cel puțin tot atâtea crime

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție non-legislativă „cu privire la necesitatea de a proteja dreptul la avort și sănătatea femeilor în UE”. Acte similare au mai fost adoptate de Parlamentul European; spre deosebire de cele precedente însă, această rezoluție este deosebit de radicală prin faptul că promovează avortul ca „drept fundamental”, „fără restricții”.

Mai exact:
a. „propune în mod explicit includerea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene” (cu formularea „Dreptul la avort – Orice persoană (sic!) are dreptul la avort sigur și legal.”) Deși modificarea Cartei UE necesită unanimitate în Consiliu, unanimitate imposibil de obținut din cauza previzibilei opoziții a Poloniei, Ungariei și posibil și a altor state, apelul Parlamentului adaugă presiune suplimentară pentru includerea cu prioritate a acestui subiect pe agendele Comisiei și Consiliului.
b. nu include referire la vreo limită de timp; prin urmare, avortul ar urma să fie posibil până la naștere, prin aplicarea transfrontalieră a Cartei UE. Textul nu conține expresia „conform legislației naționale” și, prin urmare, ar urma să eludeze total exclusivitatea pe care statele membre o au în stabilirea politicilor de sănătate.

Așa cum e lesne de înțeles, rezoluția este o reacție brutală a stabilimentului bruxellez la recenta decizie a Curții Supreme a Statelor Unite.

Pro-memoria, am expus recent într-un scurt comentariu motivul pentru care avortul nu poate fi un drept fundamental: deoarece este un act contrar vieții, provocator de moarte; or, toate constituțiile și instrumentele juridice internaționale consacră și garantează dreptul la viață.

Pe lângă aspectele tehnice, noi considerăm că adoptarea cu largă majoritate (324 de voturi la 155, cu 38 de eurodeputați absenți din lașitate – pentru a nu fi obligați să voteze pe un subiect extrem de diviziv) a rezoluției radical pro-avort marchează finalul iluziilor pentru aripa așa-zis „reformistă și conservatoare” a politicii pan-europene.

De mai bine de 15 ani circulă în mediile conservatoare supoziția că într-o bună zi „ai noștri” vor obține, prin vot, majoritatea în instituțiile unionale și vor face „reformă” pentru „a reînvia visul lui Schuman și Spinelli”, maculat de stânga radicală.

Și tot de vreo 15 ani, lucrurile doar s-au înrăutățit, în sensul radicalizării deciziilor ieșite din instituții, fie ele Parlamentul fie Comisia/Consiliul. Cu excepțiile de rigoare, politicienii conservatori votați pe listele naționale pentru un mandat de eurodeputat se „calmează” brusc odată ajunși la Bruxelles și își descoperă virtuți progresiste. Naționaliștii stau încă și mai rău: sunt proști, resentimentari și se ceartă permanent între ei, lipsindu-se singuri de orice influență semnificativă. Nu vedem, deci, cum ar putea fi atinsă vreodată o majoritate suficientă pentru ca forțe politice decente, cu respect față de valorile creștine și (presupus) fondatoare ale UE să ajungă să ia decizii. Uniunea este captiva unor structuri birocratice radicale, extremiste, cu acces nestingherit la resurse. Mai nou, Comisia (structura executivă) vrea și renunțarea la principiul unanimității pentru deciziile majore, cum ar fi modificarea tratatelor sau adoptarea unor reglementări cu caracter obligatoriu (directive), pentru a-și asigura o putere aproape nelimitată. Dacă va fi așa, vom avea decizii impuse de la Bruxelles, trecând peste opoziția statelor, cu privire la avort sau la „căsătoria” unisex ori „părinții de același sex”. Am mai scris pe acest subiect.

E suficient să ne gândim că ultimele 3 Comisii au fost conduse de reprezentanți ai PPE, Partidul Popular, despre care se spune că ar fi „conservator”. Ha! PPE-ul de azi ar fi stârnit invidia Socialiștilor acum 20 de ani.

Din păcate, principala preocupare a conservatorilor ultimelor decenii a fost trasarea de „linii roșii” și retragerea în spatele lor, declamând „până aici! De asta (familie, căsătorie, copii, sex biologic, educație, proprietate, drepturi individuale etc.) nu vă dăm voie să vă atingeți!” După ce adversarii încălcă respectiva „linie roșie”, conservatorii mai fac un pas în spate și procesul se reia ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cât de bine a funcționat strategia retragerii permanente se vede în rezultatul votului la rezoluția de joi.

Din acest punct de vedere, al compatibilității cu valorile fondatoare, proiectul UE a eșuat. Actuala față a Uniunii este una agresiv anti-creștină.

P.S. Lista cu voturile eurodeputaților este aici, v. pag. 7-8.

Asociația Pro Vita București

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Teofil Pop 11.07.2022 14:41
  Întrebare: care este diferența între conspirație și realitate? Răspuns: câteva luni!
  Pentru mine este evidentă intenția de a continua măsurile de reducere a populației. Se pare că cele folosite până acum nu au avut efectul așteptat. Dacă natalitatea este în proporție negativă față de mortalitate, este evident ce se întâmplă cu numărul populației.
  Mă mir, mă îngrijorez și nu am o explicație la faptul că tot mai agresiv și ”pe față” se implementează măsuri de reducere a populației...
 • Mihai Cantuniari 11.07.2022 20:24
  UE -- de ce nu statutati direct dreptul la crima? Sau asta va fi faza a doua?
 • INJECTIA FINALA 13.07.2022 05:12
  Copiii nostri, ingerasi

  Daca mamici, daca tatici
  Ar vrea copii, acum, aici,
  Toate clopotele ar suna
  Si Romania s'ar transforma

  Si valuri de viteji si sfinti
  I'ar ferici pe'ai lor parinti
  Si'ar fi cu totii mantuiti
  Prin alte inimi, alte minti

  Chiar Cerurile s'ar deschide
  Sa vada visuri împlinite
  Si ingerii s'ar veseli
  O, Doamne, ce minune'ar fi !

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala