Rezoluția europeană pentru „dreptul fundamental la avort”: finalul iluziilor reformiste

De PRO VITA București  /  

2411 fetuși au fost descoperiți în garajul unui medic care practica avortul în SUA. Această placa s-a pus în memoria lor. Fiecare europarlamentar care a votat mizeria despre care se scrie în acest articol o să aibă pe conștiință cel puțin tot atâtea crime

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție non-legislativă „cu privire la necesitatea de a proteja dreptul la avort și sănătatea femeilor în UE”. Acte similare au mai fost adoptate de Parlamentul European; spre deosebire de cele precedente însă, această rezoluție este deosebit de radicală prin faptul că promovează avortul ca „drept fundamental”, „fără restricții”.

Mai exact:
a. „propune în mod explicit includerea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene” (cu formularea „Dreptul la avort – Orice persoană (sic!) are dreptul la avort sigur și legal.”) Deși modificarea Cartei UE necesită unanimitate în Consiliu, unanimitate imposibil de obținut din cauza previzibilei opoziții a Poloniei, Ungariei și posibil și a altor state, apelul Parlamentului adaugă presiune suplimentară pentru includerea cu prioritate a acestui subiect pe agendele Comisiei și Consiliului.
b. nu include referire la vreo limită de timp; prin urmare, avortul ar urma să fie posibil până la naștere, prin aplicarea transfrontalieră a Cartei UE. Textul nu conține expresia „conform legislației naționale” și, prin urmare, ar urma să eludeze total exclusivitatea pe care statele membre o au în stabilirea politicilor de sănătate.

Așa cum e lesne de înțeles, rezoluția este o reacție brutală a stabilimentului bruxellez la recenta decizie a Curții Supreme a Statelor Unite.

Pro-memoria, am expus recent într-un scurt comentariu motivul pentru care avortul nu poate fi un drept fundamental: deoarece este un act contrar vieții, provocator de moarte; or, toate constituțiile și instrumentele juridice internaționale consacră și garantează dreptul la viață.

Pe lângă aspectele tehnice, noi considerăm că adoptarea cu largă majoritate (324 de voturi la 155, cu 38 de eurodeputați absenți din lașitate – pentru a nu fi obligați să voteze pe un subiect extrem de diviziv) a rezoluției radical pro-avort marchează finalul iluziilor pentru aripa așa-zis „reformistă și conservatoare” a politicii pan-europene.

De mai bine de 15 ani circulă în mediile conservatoare supoziția că într-o bună zi „ai noștri” vor obține, prin vot, majoritatea în instituțiile unionale și vor face „reformă” pentru „a reînvia visul lui Schuman și Spinelli”, maculat de stânga radicală.

Și tot de vreo 15 ani, lucrurile doar s-au înrăutățit, în sensul radicalizării deciziilor ieșite din instituții, fie ele Parlamentul fie Comisia/Consiliul. Cu excepțiile de rigoare, politicienii conservatori votați pe listele naționale pentru un mandat de eurodeputat se „calmează” brusc odată ajunși la Bruxelles și își descoperă virtuți progresiste. Naționaliștii stau încă și mai rău: sunt proști, resentimentari și se ceartă permanent între ei, lipsindu-se singuri de orice influență semnificativă. Nu vedem, deci, cum ar putea fi atinsă vreodată o majoritate suficientă pentru ca forțe politice decente, cu respect față de valorile creștine și (presupus) fondatoare ale UE să ajungă să ia decizii. Uniunea este captiva unor structuri birocratice radicale, extremiste, cu acces nestingherit la resurse. Mai nou, Comisia (structura executivă) vrea și renunțarea la principiul unanimității pentru deciziile majore, cum ar fi modificarea tratatelor sau adoptarea unor reglementări cu caracter obligatoriu (directive), pentru a-și asigura o putere aproape nelimitată. Dacă va fi așa, vom avea decizii impuse de la Bruxelles, trecând peste opoziția statelor, cu privire la avort sau la „căsătoria” unisex ori „părinții de același sex”. Am mai scris pe acest subiect.

E suficient să ne gândim că ultimele 3 Comisii au fost conduse de reprezentanți ai PPE, Partidul Popular, despre care se spune că ar fi „conservator”. Ha! PPE-ul de azi ar fi stârnit invidia Socialiștilor acum 20 de ani.

Din păcate, principala preocupare a conservatorilor ultimelor decenii a fost trasarea de „linii roșii” și retragerea în spatele lor, declamând „până aici! De asta (familie, căsătorie, copii, sex biologic, educație, proprietate, drepturi individuale etc.) nu vă dăm voie să vă atingeți!” După ce adversarii încălcă respectiva „linie roșie”, conservatorii mai fac un pas în spate și procesul se reia ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cât de bine a funcționat strategia retragerii permanente se vede în rezultatul votului la rezoluția de joi.

Din acest punct de vedere, al compatibilității cu valorile fondatoare, proiectul UE a eșuat. Actuala față a Uniunii este una agresiv anti-creștină.

P.S. Lista cu voturile eurodeputaților este aici, v. pag. 7-8.

Asociația Pro Vita București

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Teofil Pop 11.07.2022 14:41
  Întrebare: care este diferența între conspirație și realitate? Răspuns: câteva luni!
  Pentru mine este evidentă intenția de a continua măsurile de reducere a populației. Se pare că cele folosite până acum nu au avut efectul așteptat. Dacă natalitatea este în proporție negativă față de mortalitate, este evident ce se întâmplă cu numărul populației.
  Mă mir, mă îngrijorez și nu am o explicație la faptul că tot mai agresiv și ”pe față” se implementează măsuri de reducere a populației...
 • Mihai Cantuniari 11.07.2022 20:24
  UE -- de ce nu statutati direct dreptul la crima? Sau asta va fi faza a doua?
 • INJECTIA FINALA 13.07.2022 05:12
  Copiii nostri, ingerasi

  Daca mamici, daca tatici
  Ar vrea copii, acum, aici,
  Toate clopotele ar suna
  Si Romania s'ar transforma

  Si valuri de viteji si sfinti
  I'ar ferici pe'ai lor parinti
  Si'ar fi cu totii mantuiti
  Prin alte inimi, alte minti

  Chiar Cerurile s'ar deschide
  Sa vada visuri împlinite
  Si ingerii s'ar veseli
  O, Doamne, ce minune'ar fi !
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom