Revoluția pașnică a avocatei Elena Radu: Vreți să mai existăm ca popor? Vreți să mai existe Statul român? E timpul să facem ceva pentru asta. 4 FEBRUARIE 2022

De Av. Elena Radu  /  

Foto: Alexandra Pandrea / Gândul

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vreți să mai existăm ca popor?

Vreți să mai existe Statul român?

E timpul să facem ceva pentru asta.

Pe zi ce trece, Statul Român dispare.

În ultimii 2 ani am văzut că deciziile nu se mai iau în România.

În România, oamenii politici de fațadă sunt simpli executanți ai deciziilor care se iau în cu totul altă parte, nu în România.

Deja voința poporului român nu mai contează.

Mulți români au plecat din România. Și mai mulți au rămas. De ce?

Crezând că aici vă este locul, aici este poporul român, aici sunt valorile și tradițiile românesti, aici este locul unde vreți să trăiți pentru că noi ne decidem soarta, nu suntem simpli sclavi pe plantația altora.

Suntem români la noi acasă și nu simpli emigranți cu care să facă cine ce vrea.

Însă, constatăm că tot ceea ce credeam și speram a dispărut.

Așa-zișii aleși ai poporului român și reprezentanții Statului Român din toate cele trei puteri în stat se comportă ca și când România ar fi o simplă colonie a mai multor puteri.

Ni s-a arătat pe față: ambasadele unor alte țări, UE, Comisia Europeana, NATO, ONU si multe altele organisme decid în locul României. Mai nou și OCDE. România numai execută.

Suveranitatea, adică puterea statului roman de a își decide singur de soarta sa a fost cedată.

În ultimii doi ani s-a văzut cu ochiul liber asta. Nu au mai încercat nici măcar să se ascundă.

Uitați de partidele politice vechi sau noi. Nu vă mai puneți speranța în promisiuni deșarte.

De 32 ani ne-am pus speranțele și am crezut ceea ce ne promiteau diversele partide politice în campaniile electorale. După ce erau aleși uitau și de promisiuni și de români și de România.

Chiar dacă ar exista câțiva oameni care după ce ar fi aleși și-ar respecta promisiunile și și-ar menține coloana vertebrală, niciodată nu vom avea o majoritate parlamentară formată din astfel de oameni care să decidă numai pentru și în interesul poporului român.

Nu vom rezolva nimic cu speranțele că un nou partid va schimba ceva, cu atât mai mult cu cât următoarele alegeri vor fi în 2024, iar în ritmul actual până în 2024 Statul Român va dispărea de tot.

Singura soluție este ca poporul să își schimbe atitudinea, să iasă din pasivitate, să își exprime dezacordul și să spună: Stop! Așa nu mai vrem!

Este timpul ca aleșii și politicienii să asculte de poporul român, nu de puteri străine.

Constatăm că în ultimii 2 ani România a fost îndatorată cât în jumătate din cei 30 ani anteriori.

Unde s-au dus acești bani? Unde se văd în România? Nicăieri. Însă, noi va trebui să restituim împrumuturile din banii noștri.

Sub pretextul pandemiei, de aproape 2 ani s-a instaurat o stare de alertă care a afectat negativ viața și sănătatea fizică și psihică a tuturor. S-au folosit de virus, vaccin, numar de cazuri și decese să instaureze teama pe fondul căreia au făcut ce au vrut cu noi și cu viața noastră.

Ne-au manipulat psihologic și ne-au împărțit pe diverse criterii în mai multe tabere instigându-ne să ne urâm unii pe alții, să ne certăm între noi și să ne distrugem relațiile de familie și de prietenie.

Practic, ne-au ținut atenția ocupată cu diverse subiecte pentru a putea ca în liniște să modifice legislația, să implementeze diverse sisteme și să ne afecteze drepturile și libertățile tuturor, indiferent din ce tabără făceam parte.

Masca, virusul, vaccinul, certificatul, valoarea facturilor de energie, școala online, vaccinarea copiilor, izolarea copiilor, injustiția, imposibilitatea accesului la serviciile medicale, condiționarea accesului la locul de muncă, în magazine, in institutiile publice si multe altele s-au impus ca urmare a existenței stării de alertă.

Nu cred că există cetățean care să nu fie revoltat cel puțin pe unul din aceste subiecte.

În multe țări s-a ajuns la concluzia ca acest virus trebuie tratat ca o gripa si se ridica toate restrictiile.

În schimb, in Romania se pregateste prelungirea stării de alertă pentru a mentine in continuare restrictii, pentru a afecta in continuare drepturile si libertatile tuturor si pentru a indatora tara in continuare pentru ca ei să poată fura în continuare nestingheriți și să își execute ordinele.

Actuala stare de alerta expira pe 6 februarie 2022.

Este timpul să spunem stop stării de alertă!

Am văzut că nu ne putem baza pe nimeni să reinstituie ordinea, democrația și normalitatea.

Instanțele judecătorești care aveau acest rol constituțional au fost complice și s-au comportat ca o anexă a puterii executive (cu mici excepții pe care le poți număra pe degete).

Dacă până pe 4 februarie 2022 Guvernul nu declară public că nu va mai prelungi starea de alertă, pe 4 februarie ieșim toți în stradă pentru a ne exprima dezacordul împotriva stării de alertă.

Să iasă fiecare unde consideră necesar: pe strada din fața casei lui, locului lui de muncă, pe bulevardul cel mai apropiat de casa lui etc, pe jos, pe bicicleta, pe trotineta, cu mașina sau ce o avea.

Ieșiți oriunde, numai ieșiți să vă exprimați public dezacordul.

De 32 ani nu ziceți nimic.

Stați, suferiți, vă plângeți pe la colturi, acceptați și vă ascundeți sub sloganul "asta e domne', nu ai ce sa le faci, ei decid ce vor și după cum vor".

Nezicând nimic nu faceți decât să îi ajutați în jocurile lor.

Nezicând nimic problemele nu se rezolvă de la sine.

Nu au fost obișnuiți ca poporul să vocifereze.

Ne-au dat circ și pâine, râzând de noi și spunând că poporul este mulțumit cu atât.

E timpul ca poporul să ia atitudine și să arate că vremurile circului și pâinii s-au dus, iar poporul vrea ca suveranitatea să fie a statului român, nu a diverselor organizații străine.

Au fost nenumărate proteste până acum la care cetățenii nu au ieșit, pe bună dreptate sau manipulați, că aceste proteste ar fi organizate în avantajul unui politician sau altul, al unui partid sau altul.

4 februarie 2022 să fie un protest individual al fiecărui cetățean!

Nu e o zi stabilită de niciun politician, de niciun partid, nu e un loc stabilit.

Ieși unde vrei tu, ieși pentru ce vrei tu, ieși pentru tine și pentru viața ta ca să îți exprimi dezacordul cu privire la ce se întâmplă în țară și te afectează pe tine direct.

E timpul să spunem: Stop! așa nu se mai poate și nu mai vrem!

Ieșirea în număr mare a cetățenilor pentru a își exprima fiecare dezacordul cu privire la ceea ce îl doare ar însemna că poporul s-a trezit și nu le-am mai permite să ducă totul în derizoriu că e o simplă mișcare de mase organizată de un politician sau altul.

Asta chiar i-ar speria.

Stoparea prelungirii stării de alertă ar însemna că poporul și statul român și-a recăpătat suveranitatea, că vocea poporului român contează și că își poate face regulile în țara lui, iar viitorul poate ar fi altul decât cel pe care îl năzărim acum și de care ne este teamă.

Nu trebuie să fim mulți la un loc, este suficient să fim mulți peste tot.

Avem 4 zile în care să mediatizăm mesajul și să ne gândim fiecare ce ne afectează cel mai mult și ce vrem noi cu adevărat să se întâmple în țara noastră.

Nu vă așteptați ca mesajul să îl mediatizeze presa. Îl mediatizăm noi: din gură în gură, trimis mesaje la prieteni și cunoștințe, postat peste tot pe unde putem și afișând mesajul peste tot.

În era digitalizării lor pe vor să o impună, modalitatea de transmitere clasică a mesajului va funcționa cel mai bine.

4 februarie 2022 - ai curajul să iei atitudine pentru tine și să își pese ce se întâmplă cu viața ta, în țara ta!

Ora?

Începând cu ora 15.00 și până când vom fi destul de mulți pentru ca vocea noastră să conteze și să obținem ceea ce vrem, încetarea stării de alertă.

Să arătăm că poporul și statul român încă există și știe ce vrea!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • ioansperling 31.01.2022 11:56
  Când o să incetati cu rahaturile de tipul: "Suntem români la noi acasă și nu simpli emigranți cu care să facă cine ce vrea."
  Vreti sa fie unire intre romani dar tot timpul separati pe cei de acasa care au stiut ca " aici vă este locul, aici este poporul român, aici sunt valorile și tradițiile românesti, aici este locul unde vreți să trăiți pentru că noi ne decidem soarta," spre deosebire de romanii din diaspora "simpli sclavi pe plantația altora"!
  Sunteti la fel de sclavi pe plantatiile altora ca si noi, daca nu sunteti stapani de sclavi din acelasi neam!
  Iar cat de roman esti sau nu cand nu traiesti in tara lasati pe altii sa vorbeasca! Nu va mai imbatati cu apa rece ca daca ati ramas acasa sunteti "mai romani" decat altii! Nu sunteti de loc! Daca tara este cum este atunci este asa mai ales din cauza voastra! Ati fost acolo, cum v ati impotrivit? Noi " sclavii" v-am trimis banii sa o faceti!
  Separati pe ardeleni de olteni, moldoveni pe cei din Romania, de cei din Basarabia, Timoc samd!
  OPRITI-VĂ!!!!
  A trecut 24 ianuarie abia de o saptamana si am uitat de "cei cu inima romana" de "La multi ani romani de pretutindenea! Nu strainii ne-au pus in genunchi noi singuri o facem si ei ar fi prosti sa nu o accepte!
  A trecut 24 ianuarie abia de o saptamana si am uitat de "cei cu inima romana" de "La multi ani romani de pretutindenea! Nu strainii ne-au pus in genunchi noi singuri o facem si ei ar fi prosti sa nu o accepte!
 • Sweeping 31.01.2022 13:37
  Odata ce ati plecat din tara, nu puteti lupta alaturi de noi. Intoarceti-va in tara si fiti parte din solutie! Chiar daca sunteti cu inima in Romania, nu ne sunteti de niciun ajutor departe de tara!
 • Tic 31.01.2022 19:55
  Poate oful d-lui Ioan Sperling expus asa, nu a fost cea mai buna expresie. Dar sint sigur ca altceva a vrut sa spună : ca sint mulți dintre cei plecați care simt și se comporta ca romani adevărați, sa facă cinste numelui și civilizației, și istoriei noastre, ca sint poate mai atașați de țară, tocmai fiind departe, tocmai fiindcă dorul și depărtarea te fac sa vibrezi mai tare la ceea ce se întâmplă acasă. Și da, faptul ca au trimis bani acasă, și au înțeles sa nu ii cheltuie între străini, ridicându-le acestora și mai mult nivelul de trai, este o forma de atașament. Iar faptul ca s-au gândit ca și ai lor sa aibe o locuință mai buna,haine mai bune, sau material didactic bun(au fost acțiuni în anii '90 de aducere de mobilier școlar și material didactic pt 2 scoli și grădinițe în provincie pe speze private ale unora plecați nu cu mult înainte doar cu hainele pe ei și cu diploma în buzunar fiindcă li s-au închis întreprinderile și nu aveau atâta putere și relații sa înceapă "afaceri de la 100 de dolari într-un garaj") sau cărți în limbi străine, sau bicicleta unui copil, nu este de condamnat. Cred ca dansul s-a gândit ca tocmai cei care au rămas și au avut continuitate acasă, netrebuind sa înceapă totul de la zero între străini, ar fi putut sa fie mai cu atenție la ce se întâmplă. Sa nu ne invrajbim spre bucuria dușmanilor, ci sa ne iertăm unii altora și sa ne unim. Avem asa mare nevoie. Am morți în familie în cele doua războaie, viata nu a fost lesne sub comunisti(nici nu mai vreau să îmi aduc aminte), nici după ce s-a schimbat pălăria aceleiași Marii, dar știu ca sintem datori celor ce au murit înainte sa rămânem uniți. Este un studiu făcut după tsunami acela teribil din Thailanda din 2004 care arata ca cei care erau în familie, au supraviețuit în procent mai mare, decât cei singuri. Legăturile acelea văzute și nevăzute i-au făcut sa se poată ajuta în extremis. Peste noi vine un tsunami pe care nici dl Sperling, nici altcineva dintre noi nu l-a vrut. Sa ne unim și sa ne salvăm împreună! Doamne ajuta-ne și sa nu ne invrajbim.
 • ioansperling ► Tic 31.01.2022 20:09
  Multumesc de intelelegere;incepusem sa ma indoiesc ca mai vorbesc romaneste!
 • Tic ► ioansperling 31.01.2022 22:52
  Mulțumesc de răspuns. Cu respect pt sufletul pus pe palme pt noi toți.
 • d.juan 01.02.2022 07:41
  "... să obținem ceea ce vrem, încetarea stării de alertă."
  Doamna avocat, oare "Grupul de Com.Strategica" e format tot din repetentii aceia de pe vremea lui Orban si Citu? Daca da, nu credeti ca tocmai saptamana asta vor plusa la numarul de cazuri, ca sa faca panica si sa subtieze randurile demonstantilor? Nu ar fi mai bine sa trecem de maxim si abia apoi sa sunam adunarea?
  Vor sa foloseasca din nou Parlamentul care reintra in sesiune azi pentru a agita din nou Certificatul de vax. Daca reusesc sa profite ca sa il introduca pentru o categorie, in mod sigur vor forta apoi largirea obligativitatii. Cred ca trebuie intai sa respingem crima asta.
  Intreb si eu.
 • Mihai Floarea 01.02.2022 19:21
  Plecarea din țară a fost și este o soluție îngustă, individualistă. Ce-ar fi fost dacă românii ar fi emigrat în acest fel ori de cîte ori năvălitorii amenințau pămînturile carpato-dunărene? S-ar mai fi putut vorbi astăzi despre românitate? E drept că pe vremea Sfîntului voievod Ștefan cel Mare ori a Sfîntului voievod martir Constantin Brâncoveanu românii și-au unit puterile, au făcut din țările lor prospere modele în Europa, avînd în frunte conducători creștini. Din 1990 încoace, avem majoritar la conducere liber cugetători, atei și chiar sataniști, cu toții masoni. Lupta ce trebuie purtată dinlăuntru nu poate fi susținută prin încurajările ori aportul financiar-familial al diasporei. E nevoie AICI și ACUM de toți românii pentru a avea șanse de izbîndă. Felicit pe av. Elena Radu și voi răspunde prezent apelului.
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI