Răzvan Ionescu: RĂZBOIUL DINTRE DRACU’ ȘI TAC-SU

De Răzvan Ionescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stalin și poporul rus libertate ne-a adus!


Casa lui Aron Pumnul din Cernăuți care adăpostea celebra bibliotecă a învățătorului, cu primele cărți care l-au format Mihai Eminescu, căruia românii îi spun poet național

Nu sunt de acord cu intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană!

Pentru România această intrare pe ușa din spate a istoriei reprezintă o ofensă și încă o recunoaștere în tăcere a raptului nordul Bucovinei și sudului Basarabiei, Ținutului Herței și Insulei Șerpilor.

Domnilor și Doamnelor ucraineni,

În aceste zile poporul român vă dă o lecție de omenie vizibilă și apreciată de către întreaga Uniune Europeană. O lecție izvorâtă din adâncurile creștine ale sufletului românesc, proporțional inversă față de modul abuziv, ignar, lipsit de cea mai elementară toleranță față de drepturile noastre și ale Bisericii noastre Ortodoxe în țara devenită a voastră.

Suferința, crima, agresiunea barbară pe care o îndurați astăzi din partea unui dement cauționat, din nefericire, și de Biserica Ortodoxă Rusă, sunt inacceptabile și e în afară de orice îndoială că sunteți îndreptățiți să primiți tot sprijinul și compasiunea noastră, a Uniunii Europene și la urma urmei a întregii lumi. Absolut tot sprijinul, în afară de un singur lucru: admiterea în Uniunea Europeană pe ușa din dos. După cum unii dintre voi cu siguranță își mai amintesc, suferința vă asigură „doar” intrarea în Împărăția lui Dumnezeu, nu și în Uniunea Europeană care a refuzat să așeze în statutul ei, fundamentele creștine și implicit o astfel de perspectivă spirituală.

Cu toate astea îl înțeleg pe președintele vostru care e conștient că strategia plângerii continue a suferinței (pe care, dacă va birui – și eu îi doresc să biruiască – o va perpetua cu siguranță și de aici înainte) e una al cărei succes a fost și este probat. Dar mâine, prin binecunoscuta și entuziasta noastră lipsă de discernământ (dreaptă socotință), mi-e teamă că țara voastră va fi declarată stavilă în fața Rusiei, iar președintele vostru eroul eliberator al Europei. Într-un fel se va ridica la orizont o altă Rusie care să apere vestul la infinit de cealaltă Rusie. Firește, cu banii noștri! Am mai trăit asta!

Și atunci, ce-i de făcut?

În primul rând anihilarea (și dacă s-ar putea eliminarea monstrului din Urali), apoi ajutorul pe toate căile la refacerea statului ucrainean în niște termeni reparatorii ai restaurării adevărului și sprijinirea acestuia în a deveni un stat democratic care să nu mai persecute (în cel mai tradițional mod rusesc) minoritățile și religiile.

În acest sens, mulțumirile adresate țării noastre și președintelui Federației naționale de Golf de la Cotroceni, de către președintele vostru, lasă să se întrevadă la orizont cât de dătător de speranțe va fi viitorul recunoștinței voastre. Exact atâta cât distanța de la suflet la ideologia calpă și conjuncturală.

Marele ghinion al omului necăjit din ziua de azi, care în fața acestei catastrofe nu mai știe cum să-și drămuiască sărăcia în fața opulenței impertinente, bunul simț în fața turpitudinii, este că acest război, dacă îl evaluăm din perspectivă duhovnicească, este de fapt războiul dintre dracu’ și tac-su. Să nădăjduim că măcar dracu’ va dispărea prin strădania noastră a celor de pe pământ (fie și pentru o vreme). Dar ce te faci cu tac-su?

Răzvan Ionescu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
 • Tic 01.03.2022 16:19
  Pt amândoi cei citați mai sus (citat din Ivan Turbinca de Ion Creangă) :pasol na Turbinca, ciortii (întrați in sac, negrilor)!
 • dan constantin 01.03.2022 16:31
  Articolul concis, argumentat si la obiect . O radiografie foarte clara a situatiei noastre in actualul context. Subscriu la cele de mai sus. Jos palaria ! SUS PATRIA !
 • Poenaru2016 01.03.2022 17:02
  D-le Ionescu, nu cunosc sa existe provincia Basarabia de Nord, nici provincia Bucovina de Nord, nici provincia Basarabia de Sud, nici provincia Ardealul de Nord, etc. Exista doar zonele geografice nordul Bucovinei, sudul Basarabiei, nordul Ardealului, etc.
 • ActiveNewsRo 01.03.2022 18:36
  Stimate Domnule Poenaru, autorul și redacția vă mulțumesc pentru observația Dvs. Am operat corectura necesară.
  Toate cele bune!
 • Orizont 01.03.2022 17:38
  Profetiile Sf. Paisie Aghioritul sunt aproape:

  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2022/02/28/ucraina-turcia-interzice-trecerea-navelor-de-razboi-prin-bosfor-si-dardanele--874711
 • INJECTIA FINALA 01.03.2022 18:20
  Dle Klaus Schwab, scuze, KlauSS Ho Iani$$,
  Ne este permis
  Sa credem
  Ca fratii Români
  Asupriti de huni
  Au si ei un vis ?

  Sa vorbesti deschis
  De durerea lor
  De cisma grea
  Ce'apasa inima
  De drepturi pierdute
  De pamanturi vandute

  Hai, KlauSS usor
  De pe al tau nor
  Spune ca ti'e dor
  De cei care vor
  Liberi sa traiasca
  Cand Herr Klau$$ casca !
 • Rusi 01.03.2022 20:52
  Ucraina nu merita sa intre in Uniunea Europeana! Bine procedeaza Ungaria in privinta Ucrainei ca nu-i trimite ajutor militar.
 • aspida 02.03.2022 08:10
  Baaa… io-s de acord cu acceptarea Ucrainei, CONDIȚIONAT de returnarea TUTUROR teritoriilor luate cu japca de la vecini…
  adică, revenirea statului Ucraina în limitele granițelor firești, și nu artificiale, ca acum!

 • INJECTIA FINALA 04.03.2022 15:46
  Maestre, mare dreptate ai!
  Oamenii mor si sufera cumplit in Ucraina din cauza lui Putin,

  Asasin planetar, de pus pe cantar
  Cu multe grenade ca este tar
  Si artistii lui cocotati pe turele
  Cordial sa'i trimita ghiulele
  Sa'l mangaie la piele
  Din cap pana'n obiele

  Cantand pe tancurile grele

  Oh, ce Wagneriana viziune
  Mercenarii lui mor in spume
  Tarul blestemat sare sfartecat
  Tintit de artisti, fulgerat

  Asa scapam de tarul despot
  Ucigas, paranoic idiot
  Ce flutura bombele nucleare

  Tar-drac cu capu'n picioare!
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires