Răzvan Ionescu: RĂZBOIUL DINTRE DRACU’ ȘI TAC-SU

De Răzvan Ionescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stalin și poporul rus libertate ne-a adus!


Casa lui Aron Pumnul din Cernăuți care adăpostea celebra bibliotecă a învățătorului, cu primele cărți care l-au format Mihai Eminescu, căruia românii îi spun poet național

Nu sunt de acord cu intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană!

Pentru România această intrare pe ușa din spate a istoriei reprezintă o ofensă și încă o recunoaștere în tăcere a raptului nordul Bucovinei și sudului Basarabiei, Ținutului Herței și Insulei Șerpilor.

Domnilor și Doamnelor ucraineni,

În aceste zile poporul român vă dă o lecție de omenie vizibilă și apreciată de către întreaga Uniune Europeană. O lecție izvorâtă din adâncurile creștine ale sufletului românesc, proporțional inversă față de modul abuziv, ignar, lipsit de cea mai elementară toleranță față de drepturile noastre și ale Bisericii noastre Ortodoxe în țara devenită a voastră.

Suferința, crima, agresiunea barbară pe care o îndurați astăzi din partea unui dement cauționat, din nefericire, și de Biserica Ortodoxă Rusă, sunt inacceptabile și e în afară de orice îndoială că sunteți îndreptățiți să primiți tot sprijinul și compasiunea noastră, a Uniunii Europene și la urma urmei a întregii lumi. Absolut tot sprijinul, în afară de un singur lucru: admiterea în Uniunea Europeană pe ușa din dos. După cum unii dintre voi cu siguranță își mai amintesc, suferința vă asigură „doar” intrarea în Împărăția lui Dumnezeu, nu și în Uniunea Europeană care a refuzat să așeze în statutul ei, fundamentele creștine și implicit o astfel de perspectivă spirituală.

Cu toate astea îl înțeleg pe președintele vostru care e conștient că strategia plângerii continue a suferinței (pe care, dacă va birui – și eu îi doresc să biruiască – o va perpetua cu siguranță și de aici înainte) e una al cărei succes a fost și este probat. Dar mâine, prin binecunoscuta și entuziasta noastră lipsă de discernământ (dreaptă socotință), mi-e teamă că țara voastră va fi declarată stavilă în fața Rusiei, iar președintele vostru eroul eliberator al Europei. Într-un fel se va ridica la orizont o altă Rusie care să apere vestul la infinit de cealaltă Rusie. Firește, cu banii noștri! Am mai trăit asta!

Și atunci, ce-i de făcut?

În primul rând anihilarea (și dacă s-ar putea eliminarea monstrului din Urali), apoi ajutorul pe toate căile la refacerea statului ucrainean în niște termeni reparatorii ai restaurării adevărului și sprijinirea acestuia în a deveni un stat democratic care să nu mai persecute (în cel mai tradițional mod rusesc) minoritățile și religiile.

În acest sens, mulțumirile adresate țării noastre și președintelui Federației naționale de Golf de la Cotroceni, de către președintele vostru, lasă să se întrevadă la orizont cât de dătător de speranțe va fi viitorul recunoștinței voastre. Exact atâta cât distanța de la suflet la ideologia calpă și conjuncturală.

Marele ghinion al omului necăjit din ziua de azi, care în fața acestei catastrofe nu mai știe cum să-și drămuiască sărăcia în fața opulenței impertinente, bunul simț în fața turpitudinii, este că acest război, dacă îl evaluăm din perspectivă duhovnicească, este de fapt războiul dintre dracu’ și tac-su. Să nădăjduim că măcar dracu’ va dispărea prin strădania noastră a celor de pe pământ (fie și pentru o vreme). Dar ce te faci cu tac-su?

Răzvan Ionescu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Tic 01.03.2022 16:19
    Pt amândoi cei citați mai sus (citat din Ivan Turbinca de Ion Creangă) :pasol na Turbinca, ciortii (întrați in sac, negrilor)!
  • dan constantin 01.03.2022 16:31
    Articolul concis, argumentat si la obiect . O radiografie foarte clara a situatiei noastre in actualul context. Subscriu la cele de mai sus. Jos palaria ! SUS PATRIA !
  • Orizont 01.03.2022 17:38
    Profetiile Sf. Paisie Aghioritul sunt aproape:

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2022/02/28/ucraina-turcia-interzice-trecerea-navelor-de-razboi-prin-bosfor-si-dardanele--874711
  • INJECTIA FINALA 01.03.2022 18:20
    Dle Klaus Schwab, scuze, KlauSS Ho Iani$$,
    Ne este permis
    Sa credem
    Ca fratii Români
    Asupriti de huni
    Au si ei un vis ?

    Sa vorbesti deschis
    De durerea lor
    De cisma grea
    Ce'apasa inima
    De drepturi pierdute
    De pamanturi vandute

    Hai, KlauSS usor
    De pe al tau nor
    Spune ca ti'e dor
    De cei care vor
    Liberi sa traiasca
    Cand Herr Klau$$ casca !
  • Rusi 01.03.2022 20:52
    Ucraina nu merita sa intre in Uniunea Europeana! Bine procedeaza Ungaria in privinta Ucrainei ca nu-i trimite ajutor militar.
  • aspida 02.03.2022 08:10
    Baaa… io-s de acord cu acceptarea Ucrainei, CONDIȚIONAT de returnarea TUTUROR teritoriilor luate cu japca de la vecini…
    adică, revenirea statului Ucraina în limitele granițelor firești, și nu artificiale, ca acum!

  • INJECTIA FINALA 04.03.2022 15:46
    Maestre, mare dreptate ai!
    Oamenii mor si sufera cumplit in Ucraina din cauza lui Putin,

    Asasin planetar, de pus pe cantar
    Cu multe grenade ca este tar
    Si artistii lui cocotati pe turele
    Cordial sa'i trimita ghiulele
    Sa'l mangaie la piele
    Din cap pana'n obiele

    Cantand pe tancurile grele

    Oh, ce Wagneriana viziune
    Mercenarii lui mor in spume
    Tarul blestemat sare sfartecat
    Tintit de artisti, fulgerat

    Asa scapam de tarul despot
    Ucigas, paranoic idiot
    Ce flutura bombele nucleare

    Tar-drac cu capu'n picioare!
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"