Răzvan Ionescu: RĂCĂNEL, CASH-UL ȘI CAȘCHETA

De Răzvan Ionescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă spun că e moluscă, îl flatez. Dacă spun că e molie, zice că vreau să-l iau de soție. Dacă zic că e pește, ...nu ne place că ne bate. Cum o dai, tot ieși... prost. Fiindcă el e pur și simplu Răcănel și-atât. Grav, cu tonuri joase și cu dunga de la cașchetă brăzdată roș pe fruntea truditoare, cu pantalonii burlan și sacou pizdos, Răcănel ia poziție de drepți la ordine, la toașu` gradu` și la câteva sunete: națo, tanc, mitraleră, șmurd, mălai, fundație (scuzați!), marafat, vaccin, cercel. Are o limbă dibace și umezește blidurile la orice nivel, ca câinele când se gudură la stăpân. Când stăpânu`, șefu`, bosu` se-ncoțopenește în ghetuțe (Boss, firește) și îi zice „atăcăm”, e lucru știut, de unde-ar fi, pe budă cu izmenele în vine, la bibliotecă frecând dușumeaua ori înlocuind la hazna  becul pe care a că(l)cat, Răcănel atăchează. Dacă nu primește nici un ordin intră-n panică. Să pitește, sapă tranșee și face provizii. Dacă l-a uitat lentul, dacă l-a șters (de) la fundație și de la i-xterne, dacă îi scade cash-ul și-și pierde cașcheta? Cum o să se mai tundă el, cum o să se mai arinjeze la friziură el dacă îi dispare dunga dupe frunte? N-ar ști după ce să se orenteze!

Deunăzi Răcănel, melancolic adormit în post din lipsă de ordine, îl înțepă baioneta în cur (că de vaccinat să vaccină dă mult în cadru la unitate), și plin de neliniște să scăpă pe el fără să se mai gândească la ce spune:

- Oare s-o fi vaccinat Patriarhu`? Dă ce nu zice că da ori ba la trupeți? Tomnai acu` în prag de valu` patru și când a scăzut încasările la fundație (iar, scuzați), nu să face. Să anunțe! Ca să știm!

Băi Răcănel, ia pe loc repaus și cască urechile acia! Patriarhu` e un tip responsabil! Știe ce face! Păi dacă ar anunța trupeții că s-a vaccinat, tu nu-ți dai seama ce ar urma?! Valuri, valuri de populație, ar da năvală la seringi, s-ar călca în picioare să vă umple vouă buzunarele! S-ar opri circulația, ar fi munți de trotinete la centrele de vaccinare, s-ar bloca gările și Piața Obor! Și de unde atâta carne pentru mici? Ți s-a făcut dor iar de făsui? Așa că șezi blând! Patriarhu`, merge pe burtă ca să nu creeze haos! Să ne organizezi tu mânca-ț-aș, încolonați pă peroade, cu pas de defilare și cântând împreuna cu Liza (Minelli) spre slava voastră: money, money, money....

Vine toamna Răcănel, ai răbdare! Ce te-a apucat brusc? Nu-ți ajunge că veni Întâistătorul și vă dete cash în poală cutia milei de la catedrală, după modelul io pup poala popii, popa pupă poala mea, ptiu că era să mă-ncurc!  

Răcănel tată, lasă-l pă Preafericitu` că știe el ce face!

Tu fă inventaru’ mai departe la izmene, petlițe și șireturi că acuș vine toamna și-o să bolborosești iarăși în și pe sticlă:

    Îmi iau cașchetă nouă

    națo mă îmbracă

    și când mug la poarta nouă

    șmurdu` mă adapă

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Orizont 01.07.2021 15:03
    M-ati uns la suflet ! De când asteptam un colimator pe Capdebuhai si lista lui psihotronică de sunete "strategice". Râtanul cu căutătura fixă ar face bine să mai schimbe registrul si morfosintaxa, că stă prost la rating si nu mai are loc in frigider de semipreparatele zburlite dobandite pe Fakebook...
  • A.C. 02.07.2021 09:29
    Din categoria marilor minti...O pana ascutita si o vorba dibace.
    Bravo, maestre!
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires