Răzvan Ionescu: MÂRLĂNIA DE LA ZIUA MARINEI

De Răzvan Ionescu  /  

IPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului și băiatul care așteaptă comanda: „Patru mici și-o bere!”

IPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului și băiatul care așteaptă comanda: „Patru mici și-o bere!”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La ceremoniile de Ziua Marinei, slujba religioasă săvârșită de Înalt Preasfinția Sa, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sunetul a fost la o vreme întrerupt brusc, chiar înainte de rugăciunea ce constituie miezul slujbei cu pricina, pentru a da loc cuvântului unui răcan îmbrăcat în alb. Arhiepiscopul, surprins de această mârlănie prezidențial guvernamental marină și-a continuat slujba, după care a părăsit imaculata locație lăsându-i pe reprezentanții grobianismului autohton să-și continue țepenele elucubrații. În mai toate împrejurările, celui mai cunoscut jucător de golf din Dealul Cotrocenilor îi este acompaniată înțepenirea și cecitatea solemnă de către o duduie care îi arată pe unde să meargă. Sus numitul o ascultă orbește și izbutește, ce-i drept la limită, să nu cadă în cap. Semn că pe unde apare țanțoș există un protocol prestabilit, pentru un personaj prestabilit care își rostește discursurile prestabilite cu accente și gesturi care nu au absolut, dar absolut nici o legătură cu conținutul. Mai rotunjor și așadar, mai flasc, Ciucă al nostru dă semne tremurate din organismul său doctoral de mare suprafață, că piftia își are grația ei odată în plus la malul mării. Negre. Alături, mă rog, de fapt mereu  pe alături, născocirea sociologică ori sociopată a Securității călcată la dungă și livrată timonei Ministerului Apărării, fornăie asemenea „bătrânei carapace” din serialul de odinioară Aventurile lui Val Vârtej. Despre alcătuirea blondă de primprejur cu rol de sirenă festivă gata să se precipite de pe Cazinoul în reparații în valurile înspumate de crispata asistență nu vreau să spun nimic ca să nu fiu acuzat de misoginism. Nici n-aș avea cum atâta vreme cât în spiritualitatea înlemnită a istoriei noastre tradiția consemnează că de sirenă trag toți. Inclusiv Vasile Roaită, uzurpatorul numelui Carmen Sylva, devenit între timp atât de melancolicul Eforie Sud. Aș plânge, dar nu mai pot de râs!

În sfârșit să ne apropiem de obștescul sfârșit al acestor domni Goe îmbrăcați în costum de marinel. Păi dacă există un protocol, certificat de duduia care îl mută pe șifonierul de la Cotroceni de colo-colo după strategia burlescă a filmului mut, Ușor cu pianul pe scări, se putea vorbi în prealabil cu Arhiepiscopul Tomisului, rugându-l ca din motive de gâlci, hemoroizi, pasagere stări de prostrație etc., să se limiteze la o slujbă redusă, pe măsura staturii intelectuale a prezidiului. 

Din străfundurile nimicniciei mele n-am cum să mă ridic la pupitrele râgâielilor voastre. Dar vă fac o propunere. Un exercițiu pe durata a un an. Să fiți atenți la soarta marinarilor trimiși în misiune în acest interval și la evenimentele din familiile voastre. Și țineți aproape de Arhiepiscopul Tomisului. Face niște înmormântări grozave. Și pomenește cu acribie pe toți cei loviți de necaz.

În tot grotescul situației, iată și un lucru bun. Singurul fapt care îl leagă pe prezident de unele specificități autohtone e mârlănia. E drept că a dumisale e crăcănată. Așa l-a prins viscolul de la Bruxelles. 

Răzvan Ionescu
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO