Răzvan Ionescu: ALO, PATRIARHIA! TREZ(V)IȚI-VĂ!

De Răzvan Ionescu  /  

Captură: Ziarul Lumina

Captură: Ziarul Lumina

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunicatul BOR în legătură cu uciderile și agresiunea unui decerebrat asupra Ucrainei este stupefiant. Pecetluit de fotografia Întâistătătorului rugându-se, textul este demn de răcitura ideologizantă a unui ONG angajat să ocolească cu sârg adevărul. Decerebratul Putin și-a justificat acțiunea criminală spunând că la mijloc este vorba de o istorie și de niște ruși ortodocși care trebuie salvați. Hopa! Pregătiți injecțiile cu bitum și cearceafurile reci! Adică, în numele solidarității creștine, un popor creștin tutelat de o Biserică ortodoxă cu veleități de a fi A Treia Romă se repede cu tunul, bomba și pușca asupra unor oameni neînarmați. Bătrâni fără de ajutor, copii izgoniți în bejenie împrăștiind sânge și moarte? Și nici o Biserică Ortodoxă nu zice nici pâs despre asta?

Alo, Muntele Athos! cu ctitoriile lui Putin cu tot, încuviințați războiul și moartea?

Alo, Patriarhul Constantinopolului, v-ați pitit pe după istoria glorioasă a Bizanțului ca să nu vă periclitați umilitorul prezent?

Alo, Biserica Ortodoxă Română care în vreme comunismului ați achiesat sapiențial la cârdășiile conjuncturale ale istoriei în numele luptei pentru pace, ați amuțit în fața agresiunii și a crimei?

Nu realizați dimensiunea rușinii cu care va fi împroșcată mâine Biserica Ortodoxă care nu reacționează azi la declanșarea unui razboi ucigaș declanșat de niște creștini ortodocși în numele și apărarea altor creștini ortodocși? Dați comunicate de secretari de partid în care numele lui Iisus Hristos și a învățăturilor lui nici nu există?

Decerebratul Putin nu mai are drum de întoarcere! Dacă această agresiune va înceta în această clipă, aveți senzația că se va putea conviețui de aici înainte cu un asemenea dement? El va sfârși în ștreang ca Sadam Hussein, ochit punctual ca Osama Bin Laden sau cu degetul lui nenorocit înfipt în butonul roșu nuclear. Ideal ar fi ca însăși poporul rus cu tot patrimoniul cultural și spiritual revărsat asupra lumii, poporul rus care l-a dat pe Dostoievski, Cehov, Diaghilev, Pușkin, Rahmaninov, Turgheniev, Șostakovici, Rubliov, Florenski, Repin, Bulgakov, Tarkovski, Mussorgski, Evdokimov, Esenin, Vâsoțki, Prokofiev, Florovski, Kandinski și atâția și atâția alții, acest popor rus cu resursele sale de spiritualitate adâncă care l-au scos la iveală pe pelerinul rus, el și nu alții, în mod logic și legic să-l expedieze în gunoaiele istoriei pe acest bolnav mintal.

Și când acest lucru se va întâmpla, pentru că într-un fel sau altul se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu, vă asumați voi, tăcuții sapiențiali și ideologizanți de azi oprobiul care se va revărsa asupra întregii Biserici Ortodoxe Creștine care a tolerat acțiuni criminale asupra altui popor în numele „salvării” unor creștini ortodocși?

Rugăciunile de pace sunt vitale în slujbele zilnice, dar este necesar să spuneți răspicat că nu este admisibil ca o țară creștin ortodoxă (cu Biserica ei mută și ortodoxă cu tot) să admită crima și prigoana în numele utopiei lui Petru cel Mare.

Vă e frică de numele lui Iisus Hristos?

Ajutați-mă ca acuma, ajuns la zenitul vieții mele , să nu mă rușinez că fac parte dintr-o Biserică Ortodoxă care, din pricina tăcerii ei de azi, ori al formalismului lipsit de orice empatie creștină, va fi acuzată mâine că, prin absența reacției duhovnicești, cauționează crima.

Răzvan Ionescu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Ciprian Andor 24.02.2022 17:37
  Sa vaccinat inaltul cleric ! După el potopul...
 • Briela 24.02.2022 18:59
  Sunteți atît de sigur că s-a vaccinat? Unul dintre multele păcate pe care le comitem este când îi judecăm pe alții, cu atât mai mult o față bisericească. Nu uitați, el ne este acum conducător spiritual, așezat acolo din mila Domnului și dacă va face ceva greșit va da seamă în fața Lui pentru toate faptele sale.
 • Sweeping 24.02.2022 17:38
  Stimabile, "decerebratul Putin" este elevul WEF, prin urmare acest razboi a fost planificat ca si plandemia, de toti psihopatii din OMS, ONU, NATO, UE. Ce va tot lamentati atata, mai bine cădeti in genunchi inaintea lui Dumnezeu si rugati-va, caci agenda satanista merge inainte.
 • CoRin 24.02.2022 18:35
  Nu asta este problema! Declarații, bla, bla, bla...Problema este Rugăciunea! Nu atât cați o mai fac ci cum o fac! Adică este primita? Vom vedea! In rest statistic, adică declarativ Rusia nu este de mult o tara majoritar ortodoxa. Vezi cele mai recente date din 2010, dacă nu ma înșel. Noi declarativ suntem majoritari ortodocși. Dar în mod practic doar 5%-10% din cei declarați ortodocși trăiesc ca atare. (Este doar o observație practica, doar Bunul Dumnezeu știe cum trăiesc ei de fapt, nu știu...). In acest context , declararea anului 2022 drept: Anul omagial al rugăciunii în viata Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al Sfânților isihasti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț mi se pare foarte potrivita....Deci trebuie sa ne găsim isihia prin Rugăciune, indiferent de ce este în jurul nostru. In final ținta unui creștin este speranța mântuirii - a vieții veșnice și nimic altceva. Doamne Ajuta!
 • Cacovean Adrian 24.02.2022 18:46
  Îmi pare rău să vă atenționez, poate în link spre comunicatul BOR era alt articol. Nu văd nimic dintre cele despre care spuneți că ar fi în comunicatul BOR. În comunicatul BOR este apel la încetarea focului și sprijin pentru românii din Ucraina, nimic altceva din cele pentru care vă revoltați!
 • Orizont 24.02.2022 19:48
  Asta am inteles si eu din comunicatul Patriarhiei.
 • Briela 24.02.2022 18:48
  Domnule Răzvan Ionescu, ce este rău în a face apel la încetarea războiului și a te ruga pentru pace? Concret, ce ați dori dumneavoastră să facă Biserica Ortodoxă, în general și Patriarhul Daniel, Patriarhul Constantinopolului și rugătorii din Muntele Athos, în special? Oare, nu este rugăciunea cea mai mare și mai puternică armă de care dispun toți credincioșii? Oare, psalmii lui David nu ne învață că doar prin credință adevărată și prin rugăciune putem ajunge la mila Domnuluii spre a-i cere dumnezeiasca milă?

  ”Dintru adîncuri am strigat către Tine, Doamne, Doamne, auzi glasul meu!”
  ”Doamne, auzi rugăciunea mea și strigarea mea la Tine să ajungă.”
  ”Către Dînsul cu gura mea am strigat și L-am lăudat cu limba mea.”
  ”Rugatu-m-am Feței Tale din toată inima mea.”
 • Andri 24.02.2022 19:18
  Spune un cuvios ca Putin e antihristul Antihristului si a primit dezlegare de Sus sa distruga Europa si America. Si, finalmente va ceda Constantinopolul grecilor.
  Da, e nevoie de multa rugaciune care sa coboare pacea in sufletele noastre in primul rand, caci am ajuns mai rai ca dracii.
 • adria 24.02.2022 19:56
  Dacă vrei să te credem, nu mai fi așa isteric. Ia exemplu de la #Sweeping și alții ca el..
 • Florin 24.02.2022 21:05
  Apreciez foarte mult Activenews, însă acest articol este in cel mai bun caz nerealist, ca să nu spun rău voitor! În istorie, Imperiul Bizantin a fost prin excelență cel mai creștin stat ce a existat vreodată! Cu toate acestea, a avut o armată ce a purtat războaie de apărare!
  S-ar putea spune că Rusia este agresoarea, însă acest NATO care se întinde precum o rimă, reprezintă o lume a apostaziei, prin politicile și legislația anticreștină, pe când Rusia, prin atitudinea față de Biserică și valorile ei morale, este cu mult deasupra Occidentului pervertit!
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires