Rafila, un demnitar incompatibil, care “luptă” sub steag dublu

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se re-intensifică prezența în spațiul public a influencerilor vaccinurilor produse de Pfizer/Biontech și Moderna, cu toată minciuna sfruntată că produsele respective ar fi gratuite și sigure și eficiente (chit că se înregistrează tot mai multe efecte adverse, iar producătorii au început să își suspende activitatea în unele centre europene de producție și să aibă mari întârzieri în livrare).

Unii dintre influenceri uită de incompatibilități, conflicte de interese și de interdicțiile care îi privesc, ca să nu mai vorbim de responsabilitatea primordială a medicilor de a avertiza asupra riscurilor medicamentelor și vaccinurilor, pentru a nu face rău - primum non nocere.

La intrarea în politică, dl Rafila spunea că poate fi și membru al unui partid, și reprezentant al României la OMS, fără să fie în conflict de interese. Era și atunci o speculație fără fundament juridic. Acum, însă, întrucât este deputat în Parlamentul României, această afirmație nu se mai justifică. Exercitând concomitent cele două funcții publice, dl Rafila este și in incompatibilitate, și în conflict de interese. În plus, încalcă frecvent interdicția din Statutul deputaților de a face reclamă unor societăți comerciale (interdicție care este încălcată și de alți parlamentari, cum ar fi Streinu - Cercel și Laszlo Attila).

Dl deputat Rafila este, din 2018, membru al Comitetului Executiv al OMS, funcție care, de regulă, revine Ministrului Sănătății.

Potrivit site-ului Societății Române de Microbiologie, al cărui președinte în funcție este, dl Rafila are calitatea de membru al acestui Comitet Executiv, fiind prezentat chiar ca "reprezentantul întregii regiuni europene”, și nu numai al României - posibil ca această afirmație să fie, totuși, o exagerare comercială a acestei societăți, menită a o face mai interesantă pentru sponsorizări de la Pfizer and co.

Este o funcție publică de autoritate incompatibilă cu demnitatea de deputat în Parlamentul României (cu excepția cazului în care Statul Român nu ar avea o înțelegere separată cu OMS), așa cum rezultă explicit din art. 81 alin.1 din Legea nr. 161/2003.

Incompatibilitatea vizează și abținerea de la exercitarea concomitentă a două sau mai multe funcții publice sau demnități. Din dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 rezultă că există conflict de interese în situația în care o persoană care exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative. Adică, mai pe românește, un demnitar nu poate "lupta” sub steag dublu, nu poate fi stipendiat de două armate.

În fine, potrivit art. 18 din Legea nr.96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor, este interzisă folosirea numelui însoțit de calitatea de deputat sau de senator în orice acțiune publicitară privitoare la orice societate reglementată de Legea nr. 31/1990, interdicție reluată de art. 230 din Statutul deputaților

Pfizer, BionTech și Moderna sunt societăți comerciale. Dl Rafila face reclamă asiduă și pe față vaccinurilor (și, implicit, brandurilor) acestor societăți, la tv, la radio și peste tot în spațiul public.

Și OMS este societate comercială de facto, de vreme ce a ajuns agentul publicitar al Big Pharma și obiectul controlului exercitat de Bill Gates. Dl Rafila (ca, de altfel, și "comandantul acțiunii”) ne prezintă OMS ca autoritatea supremă a lumii, "recomandările” de la OMS fiind literă de Evanghelie sau verset de Coran. Chit că recomandările și studiile se schimbă mai frecvent ca gențile sau pantofii de damă - e de ajuns să vă reamintiți povestea testelor PCR sau a remdesevirului, total schimbată de vreo trei ori în decurs de 10 luni de "sfinții” de la OMS.

PS: Dacă nu mă credeți pe mine, citiți ce a scris prin 2016 despre conflicte de interese penale Augustine Lazaire, ex-torționar securist, ex-procuror general al României, acum pensionar pe fro 30 de mii de lei lunar, ca fost magistrat.

Nota ActiveNews: Sunetem onorați să găzduim opiniile pertinente ale avocatului și profesorului de drept Gheorghe Piperea

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO