

Guvernele țărilor europene au cheltuit deja peste 43 de miliarde de euro pentru primirea refugiaților din Ucraina se arată în date livrate de la Institutul de Economie Mondială din Kiel, Germania, difuzate de ministerul Reintegrării din Ucraina, conform publicației Slovoidilo.ua.
Această sumă include plăți în numerar, locuințe, asistență medicală, servicii educaționale, precum și furnizarea de hrană și bunuri de bază pentru refugiați.
Polonia a cheltuit cel mai mult pentru ucraineni – cheltuielile au ajuns la 12 miliarde de euro. Pe locul doi conform acestui indicator e Germania – aproape 11 miliarde de euro.
Republica Cehă (2,94 miliarde de euro), Spania (2,24 miliarde de euro), Franța (2,04 miliarde de euro), România (1,26 miliarde de euro), Elveția (1,16 miliarde de euro) au cheltuit și ele destul de mult pentru refugiații ucraineni în timp ce Italia a cheltuit 1,15 miliarde de euro.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2023/06/15/laureat-premiu-nobel-tarile-est-europene-sunt-de-doua-ori-mai-sarace-de-cand-au-aderat-la-ue-daca-ar-pleca-s-ar-imbogati/
O „bombă atomică” absolută în neoliberalism a fost lansată de laureatul Premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz. El a declarat că Europa de Est este de cel puțin două ori mai săracă decât ar fi fost dacă nu ar fi aderat la UE.
Acest lucru atinge brutal cel mai mare succes al globalismului și neoliberalismului – crearea celei mai mari economii unificate din lume, formată din 28 de țări separate, dintre care unele au o monedă comună.
Europa de Est este marele ratat de la începutul secolului 21. În prezent, acesta plătește 300-400 miliarde USD în fiecare an Occidentului și în principal Germaniei„, a explicat Steinitz.
Potrivit studiului, Europa de Est este într-o „prindere dominion”, tipică cunoscută încă din Imperiul Roman.
Acesta este modelul pentru o țară de colonizat prin mituirea elitei sale. Romanii nu au cucerit doar legiuni. Multe alte pământuri s-au unit în pace. Ei colindau ținuturi, mituiau șefii locali și-i numeau apoi pe acei șefi guvernatori ai provinciilor romane.
Imperiul este în spatele tău și odată cu el poți colecta mult mai multe taxe decât înainte. Ei bine, Uniunea Europeană este o alianță a elitei, similară imperiului roman, născută pentru a mulge subiecții (membrii). Așa funcționează sistemul de secole. Tactica a fost aplicată și de Anglia în India, de exemplu – acolo maharajahii proclamau legi în numele reginei. Și apoi i-au supt pe oamenii obișnuiți împreună cu imperiul englez”, a explicat Staitz.
„UE doar asta este acum. Occidentul, dar mai ales Germania, mituiește elita locală prin fonduri euro. Elita aduce statul în UE, transformând aderarea într-o religie absolută, apelează inclusiv la represiune împotriva oricui se opune deciziilor ei.
Ieșirea din UE se transformă în erezie. Și țara „integrată” este sărăcită și aspirată prin alte mecanisme: cumpărarea monopolurilor locale, deschidere de lanțuri comerciale, încheierea unor contracte nefavorabile pe termen lung care nu pot fi schimbate nici atunci când se schimbă polul puterii etc. “ – explică Staitz.
Cu mult timp în urmă, am scris despre o analiză CIA, care spune că Europa de Est este absorbită brutal în timp ce aplaudă „recunoscătoare” pentru primirea fondurile europene. Ce sunt Eurofundurile și serviciile UE bine plătite pentru o mână de oficiali? Nimic altceva decât „mita” plătită elitei. În schimb, controlul pieței țării în cauză este preluat aproape complet și este mulsă în favoarea corporațiilor occidentale.
Acest lucru se întâmplă prin preluarea utilităților de electricitate, apă, încălzire – toate devin monopolul occidentalilor, similar bunurile lor sunt impuse lanțurilor comerciale, prin bugete locale mult mai mari și ineccesibile pentru publicitate, marketing, buy-out-uri media etc. Raportul dintre fonduri și piețele epuizate este mai mic decât 1:10.
„Dacă Europa de Est ar părăsi UE și ar opri această subvenție masivă pe care o plătește Occidentului, ar putea fi de două ori mai bogată. Minim. Acest lucru ar relaxa societatea și ar reduce considerabil presiunea asupra emigrării, ceea ce este un alt mod de a o suge. Prin salarii mai mari, Occidentul recrutează cei mai buni specialiști din est, lărgind astfel diferențele. ” a încheiat laureatul premiului Nobel.