RĂZBOIUL CELOR DOUĂ ROZE DIN PENELEU CU DEUS EX MACHINA PREZIDENȚIAL

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce campionatul național de cărat poșete-n cap continuă vesel la PENELEU, văd că „analiștii” exclud posibilitatea apariției celui de-al treilea candidat la președinția partidului, ca și cum așa ceva nici nu s-ar mai fi întâmplat vreodată.

Țin să le amintesc analiștilor, politicos, că pe 18 decembrie 2014, după ce lungul-cât-o-zi-de- post șef al PNL, Klaus, s-a „ales” președinte „dă” țară și, ca urmare a acestui accident istoric a trebuit să renunțe la funcția de partid, s-au organizat la urmașii brătienilor, cu mare repezeală, niște alegeri... Dacă nu vă mai amintiți, Klaus tocmai câștigase alegerile prezidențiale cu ajutorul neprecupețit al lui Lucian Mîndruță, cel care transmitea, nădușit, din centrele de votare de peste hotare că românii (care, între noi fie spus, se așezau de trei-patru ori la coadă și nu aveau de gând să ajungă vreodată în față -scenariul fiind bine pus la punct de „niște băieți”) nu sunt lăsați să voteze, ceea ce a înflăcărat grav inimile cetățenilor de dreapta din țară, determinându-i să se bulucească pentru a-l alege pe „...ciiiineeee eeeesteee geeeneeeraaaaluuul!!!”

Și s-a produs „minunea din noiembrie” așa cum frumos a denumit-o Oana Stănciulescu și noi ne-am pomenit, în urma „minunii”, cu herr Klaus-președinte!!!

Să reluăm: suntem pe 17 ianuarie 2014, cu o zi înainte de istoricele alegeri pentru președinție la PENELEU. Candidați pentru el lider liberal maximo: Ludovic Orban și Teodor Atanasiu. Pe Ludovic îl știți -așa că nu-l mai descriu. Însă dacă l-ați uitat pe Teodor Atanasiu, vă spun că e ăla care a zis că s-a ținut de nas la „înfrățirea” cu pedeliștii și de-aia n-ați mai auzit nimic despre el de atunci. Doi bărbați hotărâți ca „...în buzdugane să ne lovim, în săbii să ne tăiem, ori în luptă electorală de dreapta să ne luptăm”. Stânci, nu alta! Numai că n-a fost să fie. Cu numai o zi înainte de marea încercare a alegerilor, Klaus și-a amintit că a avut o purtătoare de cuvânt care i-a suplinit binișor muțenia-i antologică. S-a uitat lung pe lista cu cei doi candidați de sex masculin, le-a silabisit numele și a spus sec: „Alina Gorghiu... c-așa vreau eu...”

Teodor Atanasiu a înțeles, împreună cu cea mai mare parte a alegătorilor, apropo-ul președintelui și s-a retras din cursă dându-și seama că era cât pe ce să facă o eroare impardonabilă. A doua zi a votat, cu toată inima: Gorghiu Alina!

Ludovic, mai tenace, s-a gândit să-și încerce, totuși, norocul, deși simțea în creștetul capului răsuflarea caldă a Alinei -cu un cap mai înaltă decât dânsul- peste care se suprapunea răsuflarea de gheață a lui Klaus -cu două-trei capete peste freza lui.

Evident, pe 18 decembrie 2014, s-a ales, cu un rezultat confortabil, preferata președintelui. Ludovic a mai avut de așteptat apoi preț de vreo doi ani-alină și un an-turcană ca să-și capete ceea ce merita în acel partid „...de gogomani” unde el era „cel dintâi între fruntașii politici”.

Așa că... până în septembrie mai e cale lungă și nu se știe niciodată cine poate sări din căciuloiul de toamnă-iarnă al președintelui și al „băieților”, dacă acei doi candidați, Orban și Cîțu, devin prea enervanți.
..........................................................................................................
P.S. M-am gândit să văd ce mai zice și Lucian Mîndruță în ultima vreme, că la Oana Sănciulescu pe pagină sunt numai comemorări, animăluțe date spre adopție, peisaje din țări străine și ce-a mai gătit dânsa în perioada izolării covidiene... adică, fără politică...

La Lucian Mîndruță însă am găsit cugetări de-o profunzime amețitoare. Cu totul abisală mi s-a părut aceasta, din 30 decembrie 2020, o reflecție „dă pandămie” cu o limpezime de cristal, pe lângă care vă implor să nu treceți cu nepăsare:

„Am înțeles în 2020 că nu-ți trebuie prea mulți bani. Am înțeles că e posibil să ai în casă prea multă hârtie igienică (!!!!, ooo! n.n.) și prea puține cărți.” (ÎN APĂRAREA LUI 2020, pe blogul personal)

Ei bine, n-am dreptate? Obișnuită să vizualizez ceea ce scrie biciclistul-practicant, eu mi-am imaginat ce casă tristă, cu cărți puține dar mobilată în schimb cu necruțătoare aluzii coprologice, trebuie să aibă Mîndruță! Vedeți? Asta explică multe în legătură cu dânsul!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Orizont 13.07.2021 11:44
  Regret plasticitatea exprimarii , insa pare a fi vorba de razboiul celor doua rozete de pe vanga bulevardului fesier...
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare