Prof. Viorica Bălteanu: IDENTITATEA DE ROMÂN, DE CREȘTIN, CONTEAZĂ? FRITZ ȘI ROMÂNII

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu-mi ascund amărăciunea, prieteni. Cu numai două zile înainte de ziua fatidică de 9 iunie, încă sunt creiere netede, ba chiar și din cele spălate bIne-bine și bătute zdravăn cu maiul care îl vor vota pe faimosul Dominic Samuel Fritz.

Cel mai maaare meșter la organizarea de paranghelii LGBTQ, însă total afon la administrație și deloc onest. Faptul că deja Curtea de Conturi a constatat mari nereguli financiare girate de acest aventurier, faptul că citatul ins a colecționat 40 (patruzeci) de procese pierdute definitiv, fiindcă a fost extrem de vioi în a hărțui și concedia abuziv mult peste 50 de oameni, spre a face loc unor incapabili din USR, nici că a mânărit concursuri nu contează pentru creierele netede? Pe rol, încă sunt multe procese intentate de victimele samavolniciilor useristului de contrabandă Fritz.

Nu este o metaforă aceasta. Personajul este userist cu funcție de conducere pe linie de partid în Timișoara, deși conform legii, în partidele politice din România pot fi membri NUMAI cetățeni români. Individul nu are cetățenie română. Nu e calitatea unică pe care NU o are IMPOSTORUIL.

În iarna 2020-2021, multe zeci de mii de timișoreni au îndurat frig mai abitir decât în anii ˀ80. S-au mobilizat instituții conduse de oameni competenți și voluntari spre a salva viața nou-născuților, a lehuzelor din maternități, a pacienților din spitale, a copiilor din grădinițe și școli, a oamenilor care munceau la temperaturi de iarnă grea fără pic de căldură în calorifere, a locatarilor din peste 50.000 de apartamente-ghețărie. Un  pensionar nu a putut fi salvat. A decedat de frig, în locuință. S-au sinchisit vinovații? Nuuu. Numele lor sunt Fritz și Ruben Lațcău. Fără a-i socoti mielușei nevinovați pe cei 13 consilieri locali mari susținători ai celor doi deja menționați (din care unul a fost transfug din PNL, abia în luna martie a.c. înțelegând să se despartă de minunaaata grupare ce a prăbușit Timișoara în haos, gunoaie, datorii, deriziune).

În urmă cu puține zile, a murit în condiții tragice un bărbat de 31 de ani. Tot din vina lui Fritz. Acesta a interzis angajarea unui salvator la piscina publică din subordinea primăriei, deși legea stipulează că angajarea unui salvator este OBLIGATORIE.

Sunt monarhistă convinsă, cu Rege sau Regină, alta ar fi fost situația socială, economică și culturală în țara noastră. Din nefericire, adesea, istoria noastră a fost scrisă de alții. Din afară, în cârdășie cu cozi de topor autohtone, desigur. Haideți, ca noi să NE scriem o pagină frumoasă de prezent ce va deveni istorie dictată de inteligența NOASTRĂ laolaltă cu devotamentul NOSTRU față de Timișoara, județul Timiș, România! (...)

Nu înșir toate mizeriile provocate de administrația useristă în recenții trei ani și opt luni, totuși transportul în comun pus pe butuci, îndatorarea la bănci, creșterea aberantă a taxelor și impozitelor, lăsarea în paragină a vestitelor parcuri timișorene, a cartierelor urbei, scandalosul mod în care a fost gestionat sectorul sanitar (cu abuzuri fritzești din perioada cu covideala, cu Spitalul de Copii ținut pe loc în toți acești sumbri aproape patru ani, în timp ce administrațiile Ciuhandu și Robu au dus edificarea până la 95 %. Și acolo a rămas! Contează pentru fritziști că în spitalul pediatric timșorean sunt tratate cazuri grave din toate județele limitrofe? Da' de unde!

Să omitem neglijarea gravă a maternității Odobescu și a Spitalului Municipal? Imposibil. Aceste lucruri  au conotații UMILITOARE.

Nu poate fi trecută cu vederea, nici falimentarea unui mare număr de mici întreprinzători privați, nici plecarea definitivă a unor unități economice străine atrase în urbea noastră de administrațiile Ciuhandu și Robu.

Cele  mai sus amintite, au determinat o drastică prăbușire a nivelului de trai, în Timișoara. Dureros de adevărat! De neiertat!

Însă a batjocori vocația primordială a poporului român, cultura, este INADMISIBIL (repetat de mii de ori). Imensa oportunitate dobândită de administrațiile Ciuhandu și Robu, pentru orașul nostru, prin osârdia grupului condus de  doamna Simona Neumann a fost aruncată pur și simplu în derizoriu. La Timișoara capitală culturală europeană fac trimitere, firește.

Dacă nu se zbăteau instituții demne de admirație să organizeze, din venituri greu obținute (îndeosebi, sponsorizări) evenimente de însemnătate cu adevărat mai mult decît europeană, anul 2023 ar fi fost unul bun de uitat. Amintesc patru astfel de vârfuri demne de elogiu: Expoziția Constantin Brâncuși adusă în Timișoara pentru câteva luni de zile de către Consiliul Județean Timiș, exemplara Întâlnire internațională a tineretului ortodox organizată impecabil de către Mitropolia Banatului, Simpozionul Internațional Dora d'Istria excelent realizat de Academia Română, Filiala Timișoara (cu participarea activă a trei somități italiene sosite din Roma și Florența), Festivalul-concurs LUMINĂ LINĂ (ediția XX) găzduit de biserica DACIA. Sumele foarte consistente alocate de guvern primăriei au fost irosite cu aberații precum hărăbaia din țevi plină cu buruieni amplasată sfidător între clădiri de patrimoniu din inima urbei. A costat 300.000 de euro închirierea acelei aberații, pentru șase-șapte luni de zile! Scadalos!!!

Spre a nu vorbi decât cu dezgust despre spectacolele ce au marcat debutul anului cultural european la Timișoara. Atunci nu a fost loc pentru Formația PHOENIX și pentru mari muzicieni trimișoreni din sfera muzicii clasice! Amintitele spectacole (Piața Unirii și Opera Națională Română timișoreană) au fost transformate în șușanele penibile pe gustul cabotinului Domnic Samuel Fritz, și au determinat foarte palid interes din partea turiștilor din țară și din străinătate. Inclusiv, JALE în HORECA.

Batjocura fritzească a culminat cu paranghelia LGBTQ! ce a sfidat, a insultat Catedrala Mitropolitană (prin urlete și gesturi obscene), sacrosanct lăcaș în care își dorm somnul de veci trei vrednici de pomenire mitropoliți bănățeni: Sf. Iosif cel Nou de Partoș, Vasile Lăzărescu și Nicolae Corneanu.

Le mai permitem unor neisprăviți să ne batjocorească identitatea, credința creștină, să îngenuncheze demnitatea de oraș–simbol a Timișoarei?

Cred că nicio ființă demnă de statura sufletească și intelectuală de OM nu vrea ca în Timișoara să fie implementată realitatea oribilă deja prezentă în grădinițe din Germania, unde există cameră de masturbare a celor mici. Nici să fie legiferat, precum în Canada, dreptul copiilor de 12 ani de a-și schimba sexul, fără încunoștiințarea propriilor părinți. Acestea sunt ’’valorile’’ d-lui Fritz, mare amator de LGBTQ? Ajunge!

Oamenii inteligenți si luminoși au învățat lecția solidarității. Foarte curând vom ști cu exactitate câți timișoreni merită a fi astfel apreciați.

La vot responsabil, dragi prieteni!

Doamne, ajută tuturor!

Viorica Bălteanu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Marhild Ordo 08.06.2024 09:07
  Dar de balariile spuse de Gelu Duminica ce spuneti? Cica alegerile si publicitatea electorala se adreseaza numai celor care sunt " white,middle class,Christians",expresie luata de la americani si total nepotrivita in contextul politic din RO.
  Incepe cu rampele pentru persoane cu dizabilitati si apoi bate campii despre discursul politic "neincluziv", ii puteti vedea interviul pe hotnews.
 • Tic 08.06.2024 11:22
  Jegosul ăsta e desantat cu ordin de la coreligionarii lui mai mari in grad.
 • Vaida 08.06.2024 14:13
  Rusine - Viorica Bălteanu spune - "Sunt monarhistă convinsă, cu Rege sau Regină, alta ar fi fost situația socială, economică și culturală în țara noastră." Pai mai femeie Hohenzollerii nu tot de-ai lui Fritz sunt? Si nu tot politic au ajuns in Romania? N-ai invatat nimic din putina istorie din programa scolara?
 • Tic 08.06.2024 17:23
  Subscriu.
 • Mars.60 Stefan 08.06.2024 19:55
  De acord cu dvs. De-ar fi apartinut intreg poporul roman unei altfel de Monarhii mai presus de toate monarhiile lumesti, adica Imparatiei lui Dumnezeu, al Carei Imparat este Domnul si Mantuitorul Iisus Hristos, alta ar fi fost situația socială, economică și culturală în țara noastră. Toate monarhiile si guvernele lumii apartin celui rau, apartin intunericului. Singurul Monarh in care trebuie sa avem incredere si de care trebuie sa ascultam noi romanii este Domnul Iisus Hristos, Împăratul împăraților și Domnul domnilor.

  Apocalipsa 19:16
  16. Și pe haina Lui și pe coapsa Lui are nume scris: Împăratul împăraților și Domnul domnilor.
  +++

  Isaia 2:17-22
  17. Mândria omului va fi pogorâtă și semeția celor muritori va fi smerită; în ziua aceea numai Domnul va fi înalt;
  18. Și toți idolii vor pieri.
  19. Iar oamenii vor intra în scorburile stâncilor, în prăpăstiile și în crăpăturile pământului, de frica Domnului și de strălucirea slavei Lui, când va veni El ca să lovească pământul.
  20. În ziua aceea idolii de argint și de aur, pe care omul i-a făcut ca să li se închine, vor fi părăsiți ca să fie sălaș șobolanilor și liliecilor.
  21. Iar el va intra în crăpăturile stâncilor și în prăpăstiile munților, de frica Domnului și de strălucirea slavei Lui, când va veni El ca să lovească pământul.
  22. Nu mai nădăjduiți în omul cel muritor, în nările căruia nu este decât o suflare! Oare, ce putere are el?
  +++

  Hristos a Inviat!
 • Mihai Cantuniari 09.06.2024 07:56
  Identitatea de Roman si de Crestin ortodox conteaza imens. Poate unii se vor fi intrebat, cu indreptatire, de ce neam sunt eu care scriu de atata timp pentru neamul romanesc, in pofida unui nume cu ecouri straine. Ei bine, e momentul sa va trimit pe Net cu orice motor de cautare pe care sa tastati Nichifor Cantuniari, protopsalt originar din Grecia, insula Chios, si venit la Iasi tocmai din Constantinopol sa intareasca scoala psaltica romaneasca. Sangele binecuvantat al femeilor romance cu care s-au insotit de la inceput stramosii mei ne-a oferit cetatenia romaneasca autentica si curata, noi devenind dublu ortodocsi (greci-romani) si uitand obarsia indepartata. Scriu acestea spre luare-aminte si indreptatire: intru totul Roman, voi milita neintrerupt pentru romanitate, pentru dorul si bunacuviinta romaneasca, pentru bunul-simt, bunatatea, echilibrul, inteligenta si Omenia care ne caracterizeaza si ne pot reechilibra in vremurile satanice pe care le infruntam.
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre