Prof. Florin Popescu: Scurtă argumentare asupra corectitudinii datei Paștelui, în cinci fotografii

De Florin Popescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În prima fotografie - foto în bază - este calendarul ortodox pentru anul acesta, în care se trece data Paștelui din tabelele alcătuite pentru o perioadă de 532 de ani; perioada actuală fiind între anii 1941 și 2473. Data Paștelui pentru anul 2024, ca și pentru orice alt an era cunoscută din vechime prin tabelele lui Anatolius de Laodiceea în secolul al III-lea, ale Sf. Maxim Mărturisitorul în secolul al VII-lea și ale Sf. Ioan Damaschin în secolul al VIII-lea. Calendarul ortodox al oricărui an tipărit în perioada contemporană nu conține date științifice actuale. Dar, după cum vom vedea, el confirmă alte calcule astronomice moderne.

În a doua fotografie se pot observa fazele lunii aprilie ale anului 2024, care sunt trecute tot din tabelele pascale. În afară de aceste tabele se poate verifica corectitudinea acestor faze ale lunii și pe mâna Sfântului Ioan Damaschin, într-unul dintre cei șapte pași ai algoritmului, prin stabilirea temelionului, care corespunde lunii pline pascale, adică prima lună plină de după echinocțiul de primăvară. Așadar fazele lunii trecute în fiecare an în calendarul ortodox nu sunt preluate din surse moderne, cum ar fi saiturile astronomice, ci dintr-un calcul dinainte stabilit. În fotografie se observă că la începutul lunii aprilie am avut lună nouă luni, pe 8 aprilie.

În cea de-a treia fotografie avem una dintre imaginile eclipsei de soare din America de Nord. Se știe că eclipsa de soare poate avea loc atunci când luna este în fază de lună nouă, pentru că numai astfel este coliniară cu pământul și cu soarele și poate umbri o suprafață de pe pământ. Această eclipsă a avut loc exact pe data de 8 aprilie, cu diferențe neglijabile de fus orar. Faptul că în 2024 este lună nouă pe data de 8 aprilie, ca și orice altă dată de lună plină sau de lună nouă din orice an era cunoscut cu multe secole înainte de a se stabili cu mijloace moderne ora și minutul desfășurării eclipsei de soare din 2024.

În a patra imagine am expus un mecanism de mecanică cerească, în care se pot verifica în sistem heliocentric mișcările de rotație și de revoluție ale pământului și ale lunii. Acest mecanism ne face să înțelegem că există o strânsă legătură între deplasarea pământului pe orbită și fazele lunii. Adică luna si soarele nu au cicluri independente, ci depinzând unul de altul. Discutăm aici strict despre sistemul pământ- soare - lună. Dacă echinocțiul rămâne în urmă cu o zi, atunci pământul rămâne pe orbită și el în urmă cu o zi, deci luna, rămâne și ea în urmă cu o zi. La fel se întâmplă și pentru două zile și pentru 3 zile și în sfârșit, pentru 13 zile. La o corecție a echinocțiului și deci a calendarului cu 13 zile, ar trebui să existe automat și o corecție a fazelor lunii cu 13 zile. Echinocțiul tropic este o poziție exactă a pământului pe orbita sa și este pe 21 martie pe calendar gregorian și pe 3 aprilie pe calendar iulian. Dacă echinocțiul tropic, față de soare ar fi valabil pe calendarul gregorian înainte cu 13 zile, atunci luna ar trebui să fie și ea înainte cu 13 zile față de cum a fost la anul 325, adică aproape jumătate din ciclul său de 29,5 zile. Așadar astăzi ar trebui ca luna să fie văzută pe cer în loc de lună plină, lună nouă și viceversa. Și totuși, după cum se poate observa cu ochiul liber, luna de pe cer sau luna din calendar nu este decalată, ceea ce înseamnă că nici poziția pământului pe orbită și nici echinocțiul nu sunt decalate. Cu alte cuvinte, deși noi pe pământ zicem că suntem pe nou, luna tot pe vechi este.

În concluzie, pentru data Paștelui din acest an pentru catolici, pe calendarul gregorian a fost echinocțiul pe nou pe 20 martie, iar paștele pe 31 martie. Dacă calculul ar fi fost corect, luna plină trebuia și ea decalată pe nou cu 13 zile, deci luna plină ar fi fost pe 11 aprilie, ceea ce înseamnă că pe 8 aprilie ar fi fost aproape lună plină și în America nu ar mai fi avut loc eclipsa de soare. Eventual ar fi putut să fie în aceste zile o eclipsă de lună, dar în niciun caz de soare.

Pentru Biserica ortodoxă, pe calendarul iulian, echinocțiul este pe 3 aprilie, luna plină pascală pe 24 aprilie, următoarea duminică Pesachul evreiesc și peste încă o duminică Paștele pe data de 5 mai. Ceea ce trebuia demonstrat.

Verificare.

Vom verifica pe calendar iulian data următoarei eclipse de soare care va fi observabila din tara noastră in anul 2081 

În ultima fotografie am prezentat o parte din tabelul pascal, unde se poate afla în ce zi va cădea Paștele în anul 2081. De altfel, după cum am mai spus, această dată se poate determina și fără acest tabel prin minunatul calcul de pe Mâna Sfântului Ioan Damaschin, care este o bijuterie a matematicii. În 2081, putem determina pe nodurile falangelor de la mână crugul soarelui 14, crugul lunii 8, temelia 1, luna plină pascală pe 24 aprilie și Paștele pe 4 mai. Luna plină pascală fiind pe 24 aprilie, putem determina prin adăugarea celor aproximativ 29 de zile că va fi în continuare lună plină pe 23 mai, 22 iunie, 21 iulie, 20 august. Adunând jumătate din ciclul lunar, adică 14 zile, ajungem la data de 3 septembrie când va fi lună nouă și este preconizată următoarea dată a unei eclipse totale de soare observabile și din țara noastră, 3 septembrie 2081.

Note:

1) Am făcut această prezentare explicată cât mai simplu în 5 imagini, fără a intra deloc în alte detalii care țin de calcule astronomice sau pascale la cererea prietenilor mei, printre care și profesori de matematică, deoarece ei mi-au reproșat că altă dată am prezentat calculul datei Paștelui, intrând în prea multe detalii. Am evitat deci alte explicații mai sofisticate, deși poate că erau necesare.
2) Nici pe departe nu am vrut să aduc în discuție toate argumentele care pledează pentru sau care sunt împotriva corectitudinii calendarului gregorian, deoarece articolul meu nu se dorește a fi o polemică, ci o prezentare apologetică scurtă axată strict pe argumentul pendulei gemene, care nu a putut fi niciodată modificată, pentru că toată lumea o vede, este luna de pe cer.
3) Evident, postarea nu este pentru oamenii credincioși, care oricum nu pun la îndoială faptul că Sfinții Părinți ne-au lăsat un mod corect de prăznuire a Învierii Domnului și dincolo de toate calculele, ei au stabilit adevărul revelat, care vine de la Adevărul Întrupat și nu trebuie confundat cu adevărul logicii noastre umane.

Florin Popescu 
 
 
 
 
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

IMNUL CARPATIN-FĂGĂRĂȘENILOR - Ion Gavrilă Ogoranu (+1 mai 2006):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Alex TG 13.04.2024 00:27
    Oare pe Banescu, Papahagi and Co. ii intereseaza astfel de argumente?
  • Hombre 13.04.2024 10:45
    Pai tocmai ca Sfintii Parinti nu ne-au lasat modul asta de calcul. In sinodul ecumenic de la Niceea s-au hotarat 2 lucruri legate de Paste:
    1. Toti crestinii sa sarbatoreasca Pastele in aceeasi zi.
    2. Sa nu se mai tina cont de Pastele evreiesc.
    Modul de calcul a fost stabilit in corespondenta ulterioara, si s-a decis ca sa fie prima duminica, dupa prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara.
    Pe vremea aia toti stiau ca echinoctiul de primavara este pe 21 martie. Argmentele ca echinoctiul de primavara cade pe 3 aprilie este astronomic incorect. Si in viitor el o sa se tot decaleze si o sa cada vara.
    Iar Luna Plina se vede pe cer. Dar noi mai adaugam inca 6 zile (corectie la ciclul metonic de 19 ani) si Pastele iasa aproape de luna noua. Ciclul metonic a fost folosit DE EVREI ca sa isi stabileasca luna noua, ori sfintii Parinti au spus clar ca sa nu ne luam dupa Pastele evreilor.

    Degeaba va contrati voi cu data Pastelui. Sa sarbatoresti Nasterea Domnului pe stil nou si Invierea Sa pe stil vechi este o fractura de logica. O tinem asa pentru ca sa fim toti ortodocsii in aceeasi zi, dar la ultimul congres pan-ortodox din 2017 romanii si grecii au vrut sa schimbe data Pastelui, iar rusii s-au opus. Si se tot opun din 1924, de aia am ramas pe stil vechi.
  • Elisabeta 7313 13.04.2024 12:46
    Exact! Balivernele celor care confirmă zilnic eterna vanitate omenească. Din cauza popilor- că preoți nu mai sunt demult- mulți oameni au devenit atei. Sau caută "îndrumare" în alte culte.
    PS Ca de fiecare dată când scriu ceva "neconform" cu dogma multora de pe aici( în speță: moderatorul- cine o fi acela!?) prevăd că nici comentariul acesta nu va fi publicat. Dar ne tooot clamăm "echidistanți, democrației și adepți ai libertății cuvântului scris ori vorbit"
  • Pavel din Tars ► Elisabeta 7313 13.04.2024 14:59
    Stimată doamnă, nu confundați anumite poziții ale unor oameni din Biserică, cu Biserica însăși. Omul este om; nici dumneavoastră nu sunteți perfectă, nici eu, nici alții. Nu sunt de acord cu ce s-a scris aici, dar nu atac Biserica pentru aceasta. Iar atacul la adresa preoților noștri vă pune pe poziții subțirele, nelalocul lor. Preoția este Taină Sfântă, că vă convine sau nu...
  • Pavel din Tars ► Elisabeta 7313 13.04.2024 15:00
    Stimată doamnă, nu confundați anumite poziții ale unor oameni din Biserică, cu Biserica însăși. Omul este om; nici dumneavoastră nu sunteți perfectă, nici eu, nici alții. Nu sunt de acord cu ce s-a scris aici, dar nu atac Biserica pentru aceasta. Iar atacul la adresa preoților noștri vă pune pe poziții subțirele, nelalocul lor. Preoția este Taină Sfântă, că vă convine sau nu...
  • Carbid ► Elisabeta 7313 13.04.2024 22:09
    Sf. Matrona a Moscovei spunea: Fiecare oaie va fi agățată de coada ei! Ce-ți pasă ție de coada alteia?!
  • Pavel din Tars 13.04.2024 14:51
    Sunt creștin ortodox și afirm cu toată tăria că adevărul este în Biserica Ortodoxă, fără dubiu. De asemenea precizez, cum de altfel știe orice deținător de minime cunoștințe de / despre credință, că / calendarul nu este dogmă. Aceasta nu pricep mulți. Iar dacă adăugăm că numiții "stiliști" au fost anatematizați de Biserică tocmai pentru calendar, fiind declarați eretici tocmai pe fundamentul CALENDARULUI IULIAN, evident depășit și actualmente eronat, este și mai clar că avem o problemă. Deși modul de calcul pascal nu apare în lista de canoane a Primului Sinod Ecumenic, avem mărturii de la Eusebiu de Cezareea și un Sinod din Antiohia, care pomenesc despre faptul că la Niceea s-au dat indicațiile pentru modul de calcul pascal. Regula este: prima duminică de după luna plină ce urmează echinocțiului de primăvară. Este clar și bătut în cuie, nu se pot face interpretări. Iar acum vine partea esențială: când este echinocțiul? Păi, și Alexandria Egiptului știa, în antichitate, că este aproximativ în 21 martie, NU ÎN APRILIE!!! Anul acesta, prima lună plină după echinocțiu a fost în 25 martie (AM VĂZUT ȘI NOI PE CER, CHIAR ȘI FĂRĂ OCHELARI). Deci, conform deciziei sinodale de la Niceea, Paștile trebuiau celebrate în 31 martie. Este evident, este mai presus de orice dubiu, luna plină am văzut-o toți! Atunci, ce mai venim cu abordări ciudate? Dacă Dumnezeu va mai ține lumea câteva mii de ani, vom ajunge să celebrăm Paștile vara, deoarece calendarul iulian pierde care o zi la 128 de ani. Atunci ce argumente vor mai putea fi aduse? Suntem creștini ortodocși, membri ai Bisericii lui Hristos, dar haideți să fim raționali! Hristos nu este împotriva gândirii bune.
  • Hombre 13.04.2024 16:25
    Asa este. Faptul ca data Pastelui are nevoie de reforma nu trebuie luat ca un atac la adresa Bisericii. Dincolo de diverse atacuri, exista si O NEVOIE REALA a oamenilor ca sa tinem toti Pastele in aceeeasi zi. Din 2 motive:
    1. Romanii din strainatate nu pot tine Pastele nostru ortodox pentru ca nu au liber. Iar de Pastele lor primesc niste zile libere de care n-au nevoie. La fel si de Rusalii sau de Inaltare.
    2. La noi in tara, mai ales in Ardeal, daca ai o firma mixta, trebuie sa le dai liber de Pastele catolic la angajatii maghiari fix cand ai nevoie mai mare de ei. Sigur, ei vin la munca cand este Pastele ortodox, dar atunci toate magazinele sunt inchise.

    Este o mare bataie de cap cu cele 2 date diferite. Si normal ca lumea se intreaba (mai ales in perioada asta), de ce suntem noi ortodocsii altfel. Cum sunt si prietenii autorului articolului de fata. Nu inseamna ca vor sa atace Biserica, vor pur si simplu sa inteleaga motivul problemei care ii deranjeaza. Multi raman siderati, cand afla ca noi avem echinoctiul de primavara in 3 aprilie. :-)
  • Augusta ► Hombre 13.04.2024 22:56
    Hristos cel Inviat a revelat data Invierii catre Sfintii Parinti, iar domniile voastre aduceti motive pecuniare pentru a justifica dezbinarea ortodocsilor de a sarbatori Sfanta Inviere a lui Hristos, cand este trimisa Sfanta Lumina la Ierusalim, la Mormantul Domnului.
    Daca as fi in locul Rusilor, nici eu nu as fi de acord sa schimb data Sarbatorii Invierii Domnului din motive pecuniare.
  • AlfaOPT 13.04.2024 19:33
    Exact cum credeam, trompetele ecumenismului sunt iar stupefiate în comentarii de data Sfintelor Paști. Eu nu le înțeleg problema, ei încearcă să amestece problemele cotidiene, laice cu cele ale Bisericii. Aceleași persoane susțin ca o data comuna ar ajuta comunitatea din diaspora pentru că ei nu au liber în timpul sărbătorilor pascale răsăritene. Majoritatea oamenilor pe care i-am văzut ca susțin schimbarea datei pentru alinierea cu "lumea buna", cu occidentul apostat, nu par că s-ar opri aici, or sa înceapă sa spună că "bine ca acum avem Paștile în aceeași zi, dar acum suntem în afara tarii,avem liber, o sa facem tot în străinătate Paștile, o sa mergem la o "biserica catolica" ca doar si ei sunt creștini. După care vor veni și probabil vor zice "dar ar trebui sa ne și unim, sa ne putem împărtășii împreună de la același Potir, ca doar toti credem in Iisus, Maica Domnului etc; ca nu contează dogma". Toți cei pe care i-am văzut susținând asta aveau o gândire sincretistă, infestata de relativism și ignoranță. Sunt aceleași persoane care zic "Dumnezeu e Unul pentru toti, nu contează cum Îl numești, Dumnezeu, allah, ahura mazda, e același, toate căile conduc la El", la ei nu exista adevăr, sau există un adevăr relativ, în funcție de fiecare persoana.

    Ferească Dumnezeu! Interesant cum toti "reformatorii" ăștia nu îndrăznesc sa le spună papistașilor sa facă schimbarea; dacă papistașii sunt atât de nerăbdători sa facă Paștile împreună, de ce nu schimba ei data?
  • Pavel din Tars 13.04.2024 20:59
    Frate, te înșeli tare de tot! Nimeni nu este sincretist, nici nu vrea ciorbă de religii și credințe. Pe mine nu mă interesează când și cum țin Paștile cei din apus, pe mine mă interesează ca noi să celebrăm corect, AȘA CUM PĂRINȚII BISERICII AU RÂNDUIT. Dacă eu celebrez corect, chiar nu mă interesează ce fac alții. Treaba este că noi nu suntem pe linia Părinților. Aici este baiul. Primul pas este să recunoaștem (CĂCI DESPRE ACEASTA ESTE VORBA) că noi nu celebrăm corect, conform dispozițiilor niceene (revin la luna plină din 25 martie, pe care am văzut-o bine de tot). După aceasta, trebuie văzut ce trebuie făcut și cum se poate corecta eroarea. Părinții de la Niceea, din 325, înainte de a sugera modul de calcul, au îndreptat calendarul, care atunci era rămas în urmă cu aproape 3 zile. Ei ne-ar da în cap dacă ar fi aici și ar vedea că noi persistăm într-o chestie eronată, și nu vrem nicicum să o îndreptăm. Înțelegi despre ce este vorba? Deci, frate, a îndrepta o eroare nu înseamnă a trăda Biserica și pe Hristos.
  • Augusta ► Pavel din Tars 13.04.2024 23:05
    Daca Hristos ne trimite Sfânta Sa Lumină la Sfintele Paști Ortodoxe, înseamnă că nu este absolut nicio eroare!

    Cu noi este Dumnezeu,

    Intelegeti neamuri si vã plecati.

    Cãci cu noi este Dumnezeu.

    Auziti toate neamurile,

    Cãci cu noi este Dumnezeu.

    Poporul cel ce umbla în întuneric,

    A vãzut luminã mare,

    Cãci cu noi este Dumnezeu.

    De frica voastrã nu ne vom teme,

    Nici ne vom tulbura

    Cãci cu noi este Dumnezeu.

    Cei ce locuiti în umbra mortii,

    Lumina va strãluci peste voi.

    Cãci cu noi este Dumnezeu.

    Cei puternici plecati-vã,

    Cãci cu noi este Dumnezeu.

    Dumnezeu mare stãpânitor, Domn al pãcii.

    Cãci cu noi este Dumnezeu.
  • Pavel din Tars ► Augusta 13.04.2024 23:24
    Stimată doamnă, am participat adesea la Sfânta Liturghie săvârșită în toiul nopții. Adică un timp cumva atipic, întrucât ea se săvârșește îndeobște ziua. Dar indiferent la ce oră, sau în ce timp al zilei ori al nopții s-ar săvârși ea, atunci când preotul invocă pe Duhul Sfânt, Acesta se pogoară și preface darurile. Deci nu timpul, ci invocarea săvârșită este esențială. Prin urmare, dacă s-ar corecta modul de calcul pascal, punându-l în acord cu deciziile Părinților Bisericii, tot așa s-ar coborî lumina sfântă, deoarece ea vine la invocarea patriarhului, nu în raport cu un anumit timp. Nu vreau să ne certăm, nu vreau polemici inutile, vreau doar să vedem despre ce este vorba. Corectând o eroare nu trădăm Biserica și pe Hristos. Dacă am înțelege aceasta, probabil că altfel am aborda. Hristos cu noi!!!
  • Augusta ► Pavel din Tars 14.04.2024 00:10
    Stimabile, nu mai insista! Are dreptate ALFAOPT! Viclenia schismaticilor este un fapt dovedit: ei aplica politica pasilor marunti.
    Daca catodicii vor sa se intoarca la Ortodoxia pe care au parasit-o acum 1000 de ani, sa renunte la modificarile aduse dogmelor si sa sarbatoreasca impreuna cu toata ORTODOXIA venirea Sfintei Lumini la Sarbatoarea Invierii lui Hristos, la data stabilita de Sfintii Parinti la Sinodul I Ecumenic. PUNCT!
  • Augusta 14.04.2024 00:37
    Dezbaterea pe tema schimbării datei Paștelui, ecumenism, globalizare si alte teme de actualitate realizată de Pr. Bogdan Florin Vlaicu cu Parintele Dan Constantin Badulescu

    Selectie Partea 1
    https://t.me/stranaortodoxa/4439


    Selectie Partea 2
    https://t.me/stranaortodoxa/4440


    Selectie Partea 3
    https://t.me/stranaortodoxa/4441

    Dezbaterea integrală poate fi urmărită aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=989741108868728&id=100012995081762


    Noi nu ne facem dumnezeu din stiinta, cum si-au facut globalistii, caci de fapt, calendarul gregorian nu a indreptat nimic!

    Dezbaterea Parintelui Dan Badulescu cu Parintele Bogdan Florin Vlaicu reprezinta pozitia noastra ORTODOXA, fata de care nu admitem nicio deviere! Urmariti si bagati la cap!
  • Radu Comsuta 14.04.2024 08:45
    Mulțumim pentru informații, Augusta!
Ultima oră

15:40

Cutremurător: 25 de Metode prin care este distrusă America (VIDEO)

14:30

Președintele Columbiei anunță ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul ”pentru că are un guvern care comite un genocid” în Gaza

14:10

Opinii Politice. Răzvan Constantinescu: PROGRAM ECONOMIC PREZIDENȚIAL, PE SCURT

13:55

A decedat de o boală incurabilă omul care a ridicat din temelii actualul sediu al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, fost al Romtelecom

13:37

Bogdan Tiberiu Iacob: O întrebare legitimă: totuși, cîte servicii fac interceptări în România?

12:35

Rușii se delectează la Moscova cu echipamente NATO capturate în Ucraina, inclusiv indestructibilul tanc american M1 Abrams - VIDEO

12:15

A murit prea devreme polițista de top Aura Daniela Hurmuz, colonel în rezervă și secretarul Asociației Internaționale a Polițiștilor, filiala Poliția Capitalei - România

12:00

Prof. Florin Popescu: Ungerea Domnitorului Ștefan Cel Mare în Joia Mare a anului 1457. Pascalia este matricea istoriei noastre.

01:00

2 mai: Sfântul Atanasie al III-lea al Constantinopolului, dascăl în Țara Românească, traducător al Psaltirii și viețuitor la Mănăstirea Sfântul Nicolae din Galați. Moaștele sale se află la Harkov, în Ucraina

23:12

Este publicul pregătit pentru adevărul despre vaccinurile Covid?

22:00

Pr. Ioan Istrati: Sfânta și Marea Joi - Dumnezeul cerurilor, răpus de iubire, ajunge atât de aproape de oameni, încât este călcat în picioare de cei care au iadul drept acoperământ

21:07

Vaccinul Gardasil a provocat cancer de col uterin unei tinere, care ulterior a murit la doar 22 de ani

20:30

Un sfânt "FĂRĂ SCAUN LA CAP": Sfântul anticomunist Gavriil Georgianul, omul care a dat foc unui portret al lui Lenin de pe Comitetul Central al Partidului Comunist din Tbilisi chiar de „1 mai muncitoresc”

19:24

Robert Malone, conferință la București: ”Să facem Europa măreață din nou!” Pericolul tehno-totalitarismului. Elitele globaliste sunt extrema stângă. Tehnologia de război psihologic implementată deja este o încălcare a drepturilor omului - VIDEO

18:20

Colegiul Medicilor îi spală pe medicii implicați în decesele suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon