Prof. Constantin Barbu: Preafericite Părinte Daniel, Vasile Bănescu V-a făcut de râs! Cum de mai aveți puterea să mai țineți în funcția de purtător de cuvânt al Bisericii această caricatură ambulantă?

De Prof. Constantin Barbu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericite Părinte Daniel,

Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române,

V-am scris acum câțiva ani o scrisoare prin care vă ceream să finanțați Monumenta Romaniae Historica în 1000 de volume, o colecție de manuscrise în facsimil pe care o adunam din vreo 74 de arhive ale lumii.

Colecția Monumenta Romaniae Historica trebuia să cuprindă și câteva sute de manuscrise din Sfinții noștri ortodocși, din episcopi, arhiepiscopi și mitropoliți care au luminat străromânii și românii după anul 298 încoace.

Cum Preafericirea Voastră bine știe, numele episcopilor, arhiepiscopilor și mitropoliților Tomisului și ai Vicinei acoperă aproape 1000 de ani, de la Evangelicus până la Iachint de Vicina. Când Iachint este chemat la Curtea de Argeș și întemeiază Mitropolia Țării Românești.

Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, v-a adus în dar o colecție cu manuscrise cuprinzând această epocă de 1000 de ani (de la anul 298 până la 1359).

Domnia Voastră sunteți stăpânul simbolic și moștenitorul Sfinților tomitani (Ioan Cassian și Dionisie cel Smerit), al episcopilor, arhiepiscopilor și mitropoliților Tomisului, moștenire pe care istoria Bisericii Ortodoxe Române o consfințește.

Totuși, nu faceți pasul mental genial de a reactiva Mitropolia Tomisului!

Eu nu pot descifra motivul dumneavoastră. Stăpânul minții dumneavoastră nu sunteți decât Preafericirea Voastră.

Chiar astăzi, 13 aprilie 2023, înainte de sărbătorile Sfintelor Paști, am primit cu bucurie un manuscris în facsimil color în care numele lui Marcus, mitropolit al Tomisului, apare în lista marilor ierarhi care participă la Sinodul de la Niceea. Știți bine că în anul 325, în Sinodul de la Niceea, convocat de împăratul Constantin cel Mare, a învins viziunea consubstanțialității, viziune conținută în celebrul cuvânt homoousios.

Marele meu maestru Constantin Noica a scris o carte în care spune că atunci începe Europa, anume când gândește această deoființime.

Îmi face o deosebită bucurie să vă trimit din partea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, această filă, mai veche de 1000 de ani, în care Marcus este mitropolit al Tomisului și participant celebru la Sinodul de la Niceea.

În Vatican există un manuscris mai vechi de 1000 de ani în care Marcus al Tomisului are rangul de mitropolit:

Aflu acum, din presa națională, că încă îl aveți la București, ca purtător de cuvânt al B.O.R., pe un personaj bezmetic, îngâmfat și ridicol. El se cheamă Vasile Bănescu, ca să nu-l numesc.

Ar fi bine să nu mai permiteți unui merdenel teologhisitor ca Vasile Bănescu să se exprime în chip imbecil față de un înalt ierarh care slujește neobosit în locuri unde a luminat mintea Sfântul Apostol Andrei, unde a fost mitropolit tomitan Marcus (cel ce a participat la celebrul Sinod de la Niceea, din anul 325), unde s-a născut Sfântul Ioan Cassian, unde s-a născut Sfântul Dionisie cel Smerit, unde au trăit și murit atâția martiri și cărturari. 

Iată ce declară acest neștiutor de limba română care trimite Biserica Ortodoxă Română pe care o conduceți într-un ridicol care găurește istoria.

Scrie închipuitul bezmetic Bănescu:

O ultimă notație (sper) despre calendar

Invocarea minunii aprinderii Sfintei Lumini ca argument pentru menținerea unui calendar eronat este compromițătoare intelectual, teologic și moral.

Calendarul nu este o emisie a Revelației dumnezeiești, ci exclusiv expresia unor necesare calcule astronomice omenești. Ca urmare, orice calendar trebuie ajustat în timp.

Reținerea și zbaterea unora care sacralizează calendarul, confundându-l cu un adevăr de credință, oameni care arată aparent compătimitor cu degetul (gest reprobabil mereu) spre faptul că doar ortodocșii primesc Sfânta Lumină, invocând în mod inept ideea că, dacă am sărbători Paștele corect din punct de vedere calendaristic, Sfânta Lumină nu s-ar mai aprinde, ca și cum minunea lui Dumnezeu e condiționată de calendar și nu de credință, ca și cum dacă îți aduci ceasul rămas în urmă la ora exactă comiți un sacrilegiu, trădează inclusiv o perfidă gelozie și jenantă zgârcenie confesională: dacă am sărbători Paștile împreună, toți creștinii din lume, ar trebui să împărțim Sfânta Lumină cu alții și am pierde din prestigiul singularității cu care ne place să facem paradă.

Nu în acest tip de creștinism s-ar putea recunoaște Hristos, Cel care ne-a dat în Sfânta și Marea Joi din Săptămâna Sfintelor Sale Pătimiri cea mai înaltă poruncă:

Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteti ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții.”

Și același analfabet mai scrie:

De Paști NU sărbătorim o dogmă, ci o uriașă bucurie întemeietoare: Învierea Domnului - eveniment istoric în care cred TOȚI creștinii din lume. Oameni care Îl mărturisesc pe Hristos în paradigma confesională în care s-au născut fără să o fi putut alege.

Lumina Învierii lui Hristos luminează tuturor și nu e intermitentă.

A rămâne idolatru înțepenit într-o formă, ignorând trufaș fondul, a te agăța inerțial de o falsă realitate (calendaristică) în defavoarea realității înseși, a face acest compromis absurd doar pentru că există și vor exista mereu oameni care au mari dubii în legătură cu forma sferică a Pământului, cu firescul îndreptării calendarului, probabil și cu reglarea orei exacte, nemaivorbind de alte necesare aduceri la zi, deci în general cu adecvarea la realitate, reprezintă o expresie a compromisului jenant, a comodității mentale și a nepăsării spirituale crescute parazitar în umbra iresponsabilității față de Biserica lui Hristos.

Așa cum a asocia un calendar eronat cu minunea aprinderii Sfintei Lumini înseamnă a îndrăzni să afirmi că Dumnezeu preferă ignoranța și ignorarea, nu adevărul și adecvarea, sau că minunea Sa ar înceta exact când ar începe îndreptarea.

Memento:

Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți. Cum de-ar fi putut proslăvi prostia Cel care ne dă sfatul de-a fi mereu treji ca să nu ne lăsăm surprinși de satana?

Creștinismul neajutorat și neputincios este o concepție eretică, deoarece nesocotește îndemnul Domnului: „Fiți înțelepți…” și trece peste textele Sfântului Pavel:

Nu fiți fără de minte” (Efes. 5, 17);

Fraților, nu fiți copii la minte; ci la răutate fiți copii, iar la minte fiți oameni mari” (II Cor.14, 20)

Nicolae Steinhardt

Să încercăm să ne situăm măcar în spiritul Scripturii, dacă în literă e mereu un prea mult!"

Preafericite Părinte Daniel, știu că n-ați avut niciodată timp să citiți elucubrațiile acestui personaj care este o caricatură pe care Biserica n-o merită. Acest Rică Venturiano nu știe că în greacă textul sună așa: μγίνεσθε φρονες.

Domnia Voastră, care aveți doctoratul cu marele teolog Stăniloae, îl puteți instrui pe nefericit ca să înțeleagă bine greaca veche. Deși vă va fi imposibil fiindcă el nu știe nici româna.

Am citat intenționat cele două texte ridicole ale ipochimenului ca să râdeți - sau mai bine zis să vă întristați - și Preafericirea Voastră. Dar nu pot să nu vă întreb cum de mai aveți puterea să mai țineți în funcția de purtător de cuvânt al Bisericii această caricatură ambulantă? Vă spun eu cu cinste și curăție: V-a făcut de râs!

Preafericite Părinte, văd că bietul Vasile Bănescu are idei din Teodor Baconschi și vocabular din Patapievici. Dumneavoastră, om bătrân, vă amintiți sigur mizeriile proletcultiste ale lui A.E. Baconsky (adunate de Eugen Simion în Pleiada dedicată lui A.E. Baconsky), dar nu știți cele patru capitole care au câteva zeci de pagini pe care Dionis Patapievici (contabil NKVD, via Viena) le scrie ditirambic despre Nicolae Ceaușescu!

Părintele dumneavoastră spiritual, genialul teolog Dumitru Stăniloae, era pușcăriaș al epocii acestor derbedei bătrâni.

Ce ziceți și ce faceți, după ce gândiți, Preafericite Părinte Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române?

Constantin Barbu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Corina George 14.04.2023 05:57
  Aș avea și eu niște propuneri pentru biserica ortodoxa română! Dece sa nu treacă toți neavând importanta ierarhia bisericeasca pe mașini AUDI. Fiecare sa primească la 5 ani de la absolvire Cité o vila. Din partea comunității de Crăciun Cité doi porci tranșați cu rugămintea sa fie crescuți natural. SI dacă încasările merg bine Cité o vacanta pe Coasta de Azur iar pentru cei mai bătrînil sa accepte Poiana Brașov și nămol la Eforie Sud. Aș mai propune pentru preasfintele figuri și masaje erotice făcute de artiste din România cu specificația de a fi îmbrăcate în măicuțe cu muzica corurilor ortodoxe ucrainiene. Duminicile ar putea sa fie scoși la soare și păziți sa nu-i bată musca de către primarii locali. Vor primi de ziua lor de naștere Cité 30 de vedre de Căpșunica și de țuica de Argeș dar și citeva sticle de palinca de la greco catolicii din Transilvania. Vor putea avea parte de divertisment discret cu dansatoarele de la Melodia Bar din corpul de balet al lui Fuego fără sa dea șpăgi pentru ca vine din partea casei. Seminariile vor fi transformate în scoli de învățat pe la diverse loja masonice însă sa aibă grija sa nu miroasă a tamiie la cursuri. Vor putea asculta versuri de Eminescu , Goga, doar în zilele ploioase iar iarna se recomanda la gura sobei poezii din Adrian Păunescu , Peniuc și la sfirsit Manifestul PC al lui Marx. JOia emisiuni la tv avind subiect de dezbatere " eu te-am făcut eu te omor." Vor fi purtați ca sfintele moaște peste tot prin cartierele unde nevoiașii stau la cozi interminabile sau așteaptă autobuzele de cel putin 3 ore. Vor fi puși sa facă anatemă împotriva bisericii catolice și al homosexualismului de acolo plus aducerea aminte catolicilor de vremurile bune din timpul Inchiziției. Rolul preasfintilor în racolarea la securitate si secretele din spatele brazilor de pe stema Tarii. Martha Stwart ii va învață cum sa fac luminare din ceara de tot felul și cum sa se fure la gramaj tamia și anafura. Vor și și perioade de divertisment liber unde se va înjură folosind tot inventarul bisericii. Așa vor face o trecere lina spre viață laica și lumea va spune "uite dom'le ca "e" ca noi ăștia!"
  In încheiere așa în timpul acestei săptămîni cumplite cristice nu-mi ramine decit sa va afurisesc ca tare șmecheri înarmați cu tone de prostie se mai găsesc în așa zisele biserici unde se adăpostesc toate cuvintatoarele astea ce au idei geniale venite din "puțul gândirii. SI dacă neamul asta are de zeci de ani eroii inmormintati prin cimitire cenzurate și morminte uitate vin diverși cu nume predistane ca Ban-escu și "ciob-atea sa ne învețe noi reguli de credință. DOgmele duca-se pe fereastra!
  Atit
  Ag.
 • INJECTIA FINALA 14.04.2023 09:27
  Ce usor il recunoastem pe Vasile Banescu, ucenicul satanei, unealta patriarhului, demolatorul Bisericii, purtatorul de cuvant al securistilor si'al lojilor infame, alambicatul, strambul, ipocritul, cel ce sta la masa cu dracii si progreseaza, televizual, in necuratie, pacate de moarte, indemnuri la genocidul crestinilor, al Românilor, al Omenirii...

  Dac'ar sti ce'l asteapta, pe lumea cealalta.

  Dar si AICI !
 • INJECTIA FINALA 14.04.2023 09:29
  Vasile Banescu, gura patriarhului

  Cu capul lui patibular
  Cu ochi vicleni de măcelar
  Apucături de lup-măgar
  Și lăcomie de șacal

  Bine i'ar sta în celular
  Sau spânzurat de un stejar
  Cu colții strânși ar suferi
  Tot ce poporul pătimi

  Și va urla ca un nebun
  Când Patriarhul cu un tun
  Il va viza și spulbera
  Căci nimeni nu'l va apăra
 • Enya 14.04.2023 16:07
  Doar în vis e “Patriarhul”
  Hoțul ăsta de credință
  E crescut de Luciferul
  Ce-l năși și pe Băn€$cu.

  Dar cum orice-și are prețul
  Nu-i pedeapsă mai atroce
  Să-ți posede o satană
  Veșnicia în matrice.
 • INJECTIA FINALA ► Enya 28.04.2023 18:59
  Felicitări, Enya.
  Ce bine'ar fi să mai comentezi și "poetic".
  Deși proza dumitale este înaltă poezie, teologie, filozofie, reflecție adâncă, far în actualul apocaliptic bazar...
 • Enya ► INJECTIA FINALA 28.04.2023 20:40
  Multumesc din inima, chiar daca e mult prea mult pentru un ego pe care-l tin cu matura cat mai departe de mine. Ceea ce m-a oprit pana acum sa opresc si eu alti comentatori sa imi scrie in felul lor superb a fost faptul ca am realizat ca acesta este ajutorul lor dat mie in schimbul a ceea ce fac si eu in numele Adevarului! Daca nu era situatia aceasta de viata si de moarte, ori nu mai scriam la un moment dat, ori nu acceptam laude.

  Apreciez cu toata fiinta mea ajutorul dvs si al celorlalte fiinte deosebite care au intervenit de cate ori vreun securist postac al sistemului eternizat dinadins pe acest Ziar ca sa mentina minciuna Matrixului satanist in ochii cititorilor a aparut sub postarile mele si m-a jignit.

  Acum sa va zic si cum citesc mesajele de lauda :) : printre degetele de la maini! Atat de jena imi este uneori pentru ca simt ca nu le merit! Nu in sensul de fiinta inferioara ce nu merita, ci pentru ca ceea ce fac vine din inima in cel mai altruist mod! Eu vreau sa dau mai departe ce am aflat de la altii sau ce am pus eu cap la cap fara nici cea mai mica intentie de a fi apreciata, daca mi se intampla, da, imi face placere, ma atinge uneori pana in strafundul sufletului, dar uneori ma simt jenata de cuvintele prea mari pentru cocoasa mea!

  Va simt aproape, ca si pe altii de aici, si ma bucur ca in lumea asta demonizata sunt si vor fi mereu inimi luminate de Dumnezeu!

  Va imbratisez cu afectiune! ❤

  Si pe toti cei care mi-au fost alaturi!
 • INJECTIA FINALA 14.04.2023 09:35
  Stire AGERPRES

  Dl Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei, si’a fracturat ambele picioare, cazand intr’o groapa in Catedrala, dupa ce’a incercat sa treaca neatent ? peste niste Sfinte odoare.

  Sentinta medicilor e categorica. Trebuie amputat.

  Dl Banescu e condamnat.
  Sa mearga in genunchi, neincetat.

  Breaking News ACTIVENEWS

  Tocmai am aflat de la un credincios ca l’a vazut pe dl Banescu, care se ruga la Icoana Sfantului Ioan Gura de Aur
  In paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in genunchi, cu lacrimi siroi, metanii facand.

  Sfanta Gura, minune, a inceput sa graiasca, adresandu’se penitentului si certandu’l :

  Vasile, tu porti nume de mare sfant
  Ce L’a slavit pe Domnul
  Prin fapta si cuvant
  Ce’a ajutat tot omul
  Cat traii pe pamant

  Daca vrei sa ai viata
  Si vertical sa fii
  Deschide’a ta Gura
  Si’ncepe’a glasuii

  Si filozoful BOR se puse’a vorbi :

  O, Doamne’al indurarii
  Si Maica Ta Curata
  Ce rau facut’am tarii
  Cu vorba’mi blestemata

  Impins’am la boli grele,
  Nenorociri si moarte
  Milioane de oameni
  Ce nu vor avea parte
  Decat de’o vaccinare
  Si saci de plastic, sparte

  Vindeca’ma, Parinte,
  Si Tu, Sfanta Fecioara,
  Voi repara tot raul
  Si voi inchide haul
  Ce’am deschis, fara minte

  Atunci Izvorul Tamaduirii tasni
  Si printre candelabre si faclii
  Maicuta Domnului impodobi
  Pe viitorul mucenic, VBe !

  +++

  Banescu Vasile, mai are zile ?

  Dlui VB (Vulpe Batrana)
  Care infuleci oite din stana
  Esti infectat total de Satana
  Lasat’ai omenia si strana

  Dom filozof SRI
  Din scaun cine te va clinti ?
  Robot transhumanist, dl Vasile
  Mai minte credinciosii, câte zile ?

  Sub epoletii’i de aur, mascati
  Stau agentii securisti masati
  Sa nu’i ia mandrul fotel
  Un crestin Aristotel

  Care sa ne fie model
  De credinta, dragoste si tzel
  Cand s’ar adresa marelui popor
  L’ar apara cu mult spor
  In fata tavalugului cotropitor

  Dle Banescu, nu’ti este rusine
  Sa ramai pe loc, cand ai explodat mine ?
  Cu cinism salbatic, propagi vaccinari
  Diavol negru, cu focul prin nari

  Parjolesti o tara si’apoi te miri
  Cat te’or mai tine, amicii SRI
  Si’apoi regreti, cu capu’n pereti
  Cine tacea, filozof ramanea

  Dar vorbesti la comanda
  Chiar de’ai fi general, o banda
  De agenti ticalosi te preseaza
  Sa adormi România treaza

  Stiu, intre SRI si Dumnezeu
  Ingerul pazitor te cearta mereu
  Ai curajul, paseste afara
  Te va lauda intreaga tara
  Daca vei denunta vaccinarea
  Minciunile, manipularea

  Altfel, te vei prabusi de pe cereasca scara !

  +++

  Sri istul Banescu e gura BOR
  Nu’i o biata cioara pe ogor
  Actioneaza murdar, criminal
  I s’a daruit un canal
  Ce’l foloseste drept PUMNAL !

  Ce’l infige, ca mii de seringi
  In credinciosii ce dau in branci
  Sa sustina Biserica, Tara
  Si sa faca si prunci

  Dar vaccinul ii va steriliza
  Si pe foarte multi, ii va masacra
  Am scapat de secera si ciocan (?)
  Si iata filozoful-buzdugan

  Suiera moarte, uragan

  Lumineaza’l, Doamne,

  Ca’i sarpe si urangutan

  Sa dea marturie Tie

  Ca sa traiasca, an dupa an !
 • INJECTIA FINALA 29.04.2023 21:54
  ENYA

  SI EU VA IMBRATISEZ CU SINCERA, PROFUNDĂ AFECȚIUNE.

  DOMNUL ȘI MAICA PRECISTA SĂ NE OCROTEASCA PE TOȚI!
Ultima oră

19:50

Declarația Politică a Săptămânii: 14 mai - Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel vs Ziua Națională de Cinstire a Martirilor din Temnițele comuniste

18:23

Baconschi, de la Baha'i la Ordinul Fraților Minori Conventuali catolici. FOTO/INFO

17:00

300.000 de maghiari la rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, ca întotdeauna, cu însemne ale ”Ungariei Mari” și ”Ținutului Secuiesc”. Revista Profesionistă a Presei 13 – 17 mai 2024

16:00

Liderul AUR George Simion, semne de candidat prezidențial. Formațiunea separatistă UDMR rămâne "o creatură hidoasă, șovină”

14:20

Iulian Capsali: FLORIN PIERSIC - O VICTIMĂ A CRIZEI MEDICINEI

13:48

"Am fost lăsați orbi" – Rușii le-au stins Starlinkul ucrainenilor înaintea ofensivei de la Harkov

12:25

Chestiunea Săptămânii: Dictatul de la Bruxelles privind migrația, adoptat marți, pune între paranteze Constituția României

11:29

Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

11:00

PE 17 MAI 1817 S-A NĂSCUT IOAN IRIMIE/IRINYI JÁNOS INVENTATORUL CHIBRITULUI CU FOSFOR, UNCHIUL LUI IOSIF VULCAN

10:00

18 mai: Sfânta Muceniță Hristina - Cristina și Sfinții Mucenici Petru, Dionisie, Andrei și Pavel împreună cu Sfinții Paulin, Iraclie și Venedim

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap