Priveghere la Moscova în memoria celor 143 de victime nevinovate pentru care autoritățile bisericești de la București nu au găsit nici un cuvânt de compasiune. Slavă Manolescu!

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zi de Doliu Național în Rusia și moment emoționat de priveghere la Moscova, în dreptul sălii de concerte Crocus în care a avut loc unul dintre cele mai mizerabile atacuri teroriste din lume: împușcarea de la distanță mică a unor civili, între care femei și copii, de o mână de scelerați.

Din păcate, fanatismul similar al unor echipe telecomandate din exteriorul Bisericii Naționale a făcut ca un mesaj firesc, de condoleanțe, cum a fost cel dat de Patriarhul Daniel în cazul accidentului de tren din Grecia de anul trecut, sau a atacului dintr-o școală din Serbia, ambele cu mult mai puține victime, să nu meargă și spre Moscova, acum.

Situația încordată dintre cele două Biserici sau planurile mondialiste de peste capul României nu justifică lipsa de eleganță, compasiune și, nu în ultimul rând, diplomație. Vorbim de un atac terorist.

Schimbările și „reorganizările” din administrație nu par să fi folosit la nimic. Dacă mai era vreun pseudo-disident mort subit din motive de cheag de sânge, deci cel mai probabil de la „vaccinul” pentru care s-a făcut reclamă criminală și iresponsabilă chiar pe Trinitas TV, ia să fi văzut atunci sânge pe dinții purtătorilor, de la jugulara lui Putin.

Așa, ia, acolo, 143 de civili amărâți - bărbați, femei și copii masacrați, ciuruiți, hăcuiți de gloanțe... Ce să le mai zici și ăstora „Dumnezeu să-i ierte!” când purtătorul tău de limbi e ca întodeauna mai pregătit să pupe-n fund un mort care i-a pupat în fund pe Iliescu, Gogu Rădulescu, Ceaușescu și Dej cu aceeași ardoare. Slavă!

ACTUALIZARE 30 martie 2024: Patriarhul Daniel a transmis cuvenitele condoleanțe Patriarhului Kirill pentru victimele atentatului terorist de la Sala Crocus


 „Subliniind în cuvântarea sa la ultima conferință pe țară a scriitorilor «rolul de seamă al literaturii în formarea și educarea tineretului», tovarășul Gh. Gheorghiu-Dej spunea:

«Tânăra noastră generație are nevoie de opere care întruchipează idealurile pline de măreție ale epocii noastre, evocând tradițiile glorioase de luptă ale poporului, ale clasei muncitoare...».

Această sarcină trasată literaturii este extrem de semnificativă. În fa­brici, pe șantiere sau în gospodării agricole colective, tineretul participă cu entuziasm la desăvârșirea construcției socialismului. În condițiile preluării puterii de către clasa muncitoare, un relief deosebit l-au căpătat tinerii muncitori. Ei și-au însușit socialismul ca pe un mod de viață, identificându-se cu peisajul inedit al țării. (...)

Ce a însemnat Revoluția socialistă pentru tot acest tineret osândit la nerealizare (sub burghezie) e ușor de înțeles. În peisajul țării, devenit un imens șantier, literatura a surprins nemaipomenita dezlănțuire de energii, munca trepidantă, entuziasmul sutelor de mii de tineri, închinând o laudă tinereții... o laudă efortului uman eliberat. (...)

Devotamentul și eroismul acestor tineri, născuți și crescuți după Elibe­rare, educați în spiritul moralei comuniste, trebuie să facă obiectul unor opere pe măsura cerințelor epocii noastre."

Nicolae Manolescu, Tinerii muncitori în creația literară contemporană, Contemporanul, nr. 18, 14 mai 1962

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (20)
  • Nata 25.03.2024 07:14
    Nu e vorba de biserica aici. E mai rau. Este vorba de prostia monumentala a conducerii de la Bucuresti care a iesit din nou la iveala grosolana si urata. Lipsa de bun simt, lipsa de diplomatie, lipsa de inteligenta, lipsa de responsabilitate, lipsa de... tot ce vrei. Incredibil.
    La un atac terorist, protocolul international este de a exprima dezacordul pentru asemenea acte si compasiune pentru victimele nevinovate. Probabil ca tzoapele de la conducerea Romaniei nu sunt destul de educate ca sa inteleaga anumite reguli de protocol international. Probabil ca Oha se si vede mare sef la natio tie si isi arata armura belicoasa si nesimtita.
  • Orizont 25.03.2024 16:35
    NESIMTIREA e instructiunea principala in codul ADN al turistului de lux - A mancat, dormit, defecat si plimbat pe bani grei, jupuiti de pe spinarea unei natii de Palmasi !
  • RomeoB 25.03.2024 07:16
    Or fi fost nevinovate victimele, dar in saptamana Canonului cel Mare din post nu mergi lapetreceri si concerte...
  • Passagero 25.03.2024 12:17
    Ca in Pilda cu turnul Siloamului, crezi ca aceste victime care erau la concert in saptamana Canonului celui Mare erau mai pacatosi decat cei care erau la Canon? Daca nu ne vom pocai si nu vom inceta sa aratam spre altii, vom pieri toti la fel.
  • Horia Cornescu 25.03.2024 08:43
    Si in nota generala a Administratiei Coloniale de la Bucuresti, vin pe forumurile ziarelor diverse secaturi sinistre si-si varsa balele anti_Rusia . Sa te bucuri de o tragedie care se poate repeta oricand, oriunde , asta inseamna ca nu esti cu nimic mai bun decat ceo 4 terroristi.
    Acum 3 sau 4 ani a fist ceva similar in Las Vegas ; va amintiti ?
  • dumbirish01 25.03.2024 08:48
    agentii departamentului de stat alesi special datorita problemelor, frustrarilor, copilariei nefericite, unui background greu. parca ca la noi.

    Victoria Nuland: The making of a psychopath. Chapter 1,2 and 3.
    https://www.youtube.com/watch?v=LtHUGHQtC_8
  • Christinne Radu 25.03.2024 10:11
    https://aanirfan.blogspot.com/2024/03/moscow-concert-attack.html
  • Christinne Radu 25.03.2024 10:23
    https://www.youtube.com/watch?v=A24fWmNA6lM
  • Davinci 25.03.2024 11:52
    Jucam prost international si sintem irais de partea proasta a istoriei. Se va v edea asta pe cind tara va. fi depopulată si alogenii care au si ac pârât-o vor fi stapâni aici. SI atunci poate ca ne vom ruga de unguri sa ia Transilvania pentru a ne mai salva. România pe scurt este regăsită in secvență colosală scrisă de Dimitrie Bolintineanu in Daniil Sihastru. Redau citeva versuri reprezentative insuficient explicate cuvinte cu cuvinte in scoli. Adică am fost educați cu capul plecat sabia nu-l taie pe cind iată ce spune Bolintineanu!
    DANIIL SIHASTRUL
    (versuri de Dimitrie Bolintineanu)

    „Capul ce se pleacă paloșul nu-l taie,
    Dar cu umilință lanțu-l înconvoaie!
    Ce e oare traiul, dacă e robit?
    Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit?
    Sub o stearpă, pe un râu în spume,"

    Apoi vis a vis de cele intimplate la Moscova sa nu uite românii cum veneau av Ionele din URSS cu ajtutoare in urma cutremurului devastator din 77 si eram dușmani si atunci. Așa ca bunul simt a fost uitat ce tine de un Dumnezeu in cele din urma si de civilizație. Mă rog așa dorește protestantul plăvan si dobitocii din guvern.

    Cit privește fiul unui legionar demn Nicolae Manolescu a dorit vaccinarea cu forță. A dorit schimbarea de prin Biblie texte cu caracter antisemit. Dar cum rămâne cu textul pro fascism unde se aduce in fata alogenii pe cind se vorbește de " poporul ales?" Mă întreb nu dau cu parul. Ce sa facă dumnealui in loc sa își vadă de treaba lașitatea si trădarea au fost meniul lui > La cita deșteptăciune prostie era in egala măsură .

    NEamul prost sa -l bagi....
  • Tic 25.03.2024 12:04
    Creștini sacrificați !Dumnezeu sâ-i odihnească!
    Ca o completare Aras Agarolov are soție o evreica,primul ministru rus Mihail Mișustin evreu,șeful Gamaleya ,institutul Cantacuzino rus,Ghințburg,tot evreu,etc.
  • Passagero 25.03.2024 12:28
    Daca au fost sacrificati , cu atat mai mult trebuie sa aratam compasiune, iar daca BOR la varf si troica blestemata nu vor sa arate compasiune, asta ce inseamna ? Nu cumva sunt si ei din tagma sacrificatorilor sau se afla pe mana cu acestia?
  • Passagero 25.03.2024 12:07
    Daca compasiune nu e, nici dragoste nu e, iar daca dragoste nu e, nimic nu e !
    Asta inseamna ca peroratiile facute in bisericile noastre legate de dragostea crestina sunt lipsite de continut, atunci cand ierarhia BOR nu arata compasiune fata de niste oameni omorati arbitrar si bestial.
    BOR dovedeste acum, ca si in pandemie, ca este controlata de dusmanii Celui pe care ea zice ca-L slujeste.
    BOR trebuie sa-si diferentieze pozitia sa fata de pozitia troicii blestemate din fruntea statului, Ciumaku Iudanni$, Ciulaku si Ciuku care vrea sa arate clar lumii ca Romania este nu numai un stat eshuat, ci si o tara de ghiortzari fudui, fara de nici o compasiune.
    Daca romanii nu se trezesc si nu vor sa inteleaga pericolul teribil pe care aceasta troica blestemata il reprezinta pentru viata lor, sa doarma in continuare.
  • oldshatt 25.03.2024 15:09
    Nu cred ca ar trebui sa confundam predicile din bisericile raspandite din tara cu neluarea unei pozitii de compasiune a reprezentantilor BOR. Eu cred ca acolo, in biserica din catunul pierdut prin dealurile si campiile din Romania, nu doar se vorbeste ci se si practica dragostea de aproapele tau.
    Scapare nu cred ca mai exista decat cea pe care o va binevoi Dumnezeu.
    Datoria noastra e sa facem tot ce tine de fiecare, sa alegem si sa mergem pe calea Mantuitorului nostru!
  • RomeoB 25.03.2024 13:20
    "In cele in care te voi gasi, in alea te voi judeca."

    „În ce te voi găsi, întru aceea te voi judeca”. Iată vrednicia clipei. Te-a găsit în pocăință? Te-a găsit întru mărturisire? Te-a aflat zicând: „Greșit-am, Părinte, la Cer și înaintea Ta”[1]? Te-a găsit vărsând lacrima pocăinței celei adevărate și a prihănirii de sine? Iată că într-o clipă Dumnezeu te judecă așa cum a făgăduit: „Credincios este Domnul întru cuvintele Sale”[2].

    Dacă însă te găsește întru cele potrivnice – o, omule – atunci ți se vor deschide ochii sufletului și vei vedea cât de mult te-ai păgubit. Dacă Dumnezeu îl judecă pe om, atunci de prisos este pocăința. Când praznicul se termină, de prisos sunt cuvintele cele multe, căci totul s-a sfârșit.

    O, cât de mare este taina aceasta! O, Dumnezeul meu, Preadulcele meu Iisus, deschide ochii sufletului meu ca să văd limpede această taină mare a veșnicei mele mântuiri! Ca să-mi pregătesc merinde, ajutat fiind de Harul Tău, ca nu cumva la sfârșitul vieții mele să fiu aflat fără de câștig. Precum vezi, nu fac absolut nimic, ci mă umplu tot mai mult de patimi. Dăruiește-mi lacrimi și pocăință adevărată mai înainte de a veni ceasul cel de pe urmă, când voi auzi glasul Tău: „Gătește-ți cele ale casei tale, căci vei muri și nu vei trăi”.

    https://doxologia.ro/ce-te-voi-gasi-intru-aceea-te-voi-judeca
  • Passagero 25.03.2024 14:27
    Asa este, bine ar fi ca fiecare sa-si vada de ale sale, dar nu te rabda inima cand vezi cati din cei care au fost dati in grija conducatorilor si capeteniilor de azi au de suferit ori se pierd.
  • neanimenea 25.03.2024 15:43
    Slava Daniel!
  • Orizont 25.03.2024 16:40
    Banescu e tot acolo - se intretin de minune . Ce duhoare.
  • o.c. 25.03.2024 16:46
    nu trebuie ratat nici un prilej de a ataca BOR, nici măcar de Buna Vestire, nici măcar în postul Paștelui.
    poate BOR o fi trebuit să trimită un mesaj, poate urmează s-o facă, dar știe cineva dacă Biserica Ortodoxă Rusă o fi trimis vreodată vreun mesaj de condoleanțe/ compasiune pentru milioanele de morți și deportați români victime ale imperialismului rusesc?
  • Simplu-Mihai 25.03.2024 18:04
    Stimați prieteni,eu unul mă simt umilit.
    Pe mutulikă l-as mai înțelege deh e nemțălău ,rece, altă confesiune,ranchiunos după papara ww2,da' Dumnezeu să mă ierte oameni buni,acolo au murit oameni nevinovați,frați ortodocși,copii femei!!!!
    BOR ce ,sau pe cine, mai reprezintă????
    Sau Bănescu și ghasca de galonați a pus botniță tuturor ierarhilor???
    Sârbii au avut moment de reculegere pe un stadion full și noi????
    Bine că-i slăvim pe ,,kilării" din Ucrayna care bagă-n linia întâi carnea de tun românească din Nordul Bucovinei.
    Aud că-n Arad au făcut ,,gât" că nu mai primesc cele 2500 de lei pentru chirii.
    Serios,poi, sunt sute de mii de salariați români care pleacă acasă cu mai puțin în buzunar după o lună de ,,rabotă"
    Nu mai înțeleg nimic...
  • RomeoB 26.03.2024 09:23
    La Sfanta liturghie preotul cere de fiecare data de doua ori: "Sfarsit CRESTINESC, NEINFRUNTAT, IN PACE de la Domnul sa cerem." Iar credinciosii raspund: "Da Doamne !". Pe de alta parte, la Sfantul botez omul primeste un inger pazitor. Daca citesti "Canonul ingerului pazitor" ACESTA ARE GRIJE CEL PUTIN IN ZIUA RESPECTIVA SA NU AJUNGI IN LOCURI CU TERORISTI; CU MOARTE NAPRAZNICA SAU BANTUITE DE DEMONI. Canonul ingerului pazitor face parte din pravila zilnica. Eu nu ii judec pe cei ce au murit la concertul din Moscova sau la Colectiv. Uite ce a spus la predica par Filoteu ieri, CA SA FIE INVATATURTA PENTRU NOI:

    "Că, dacă viața noastră ar fi fost după modelul Maicii Domnului în cugetarea sfintelor cântări, a psalmilor, a rugăciunii neîncetate, omenirea întreagă nu ar fi ajuns aici. Dacă noi am fi strigat zi de zi și clipă de clipă cu putere către Maica Domnului să ne izbăvească din necazuri, această puțină rugăciune pe care o aduceam aici în România ar fi putut să prăvălească și să prăbușească toate izvodirile vicleanului, pentru că vedeți, am ajuns la sfârșitul lumii. Și, au mai fost evenimente care puteau să fie sfârșitul lumii. Și, cum s-a ieșit din aceste evenimente? Foarte simplu: prin mijlocirea Maicii Domnului."
    https://www.activenews.ro/cultura-biserica-ortodoxa/Monahul-Filotheu-Maica-Domnului-fulgerul-care-lumineaza-noaptea-vietii-noastre-Daca-ni-s-a-dat-sa-traim-sfirsitul-lumii-este-fiindca-putem-sa-l-biruim-prin-Maica-Domnului-Buna-Vestire-25-Martie-180922
Ultima oră

14:30

TREI DECENII OBSEDANTE. Unul dintre ultimele editoriale ale lui Nicolae Iliescu...

13:14

Topul orașelor cu cei mai mulți Miliardari - Mari schimbări

12:30

Gând de Duminică – Intrarea Domnului în Ierusalim - de Elena Solunca. La Mulți Ani tuturor celor ce poartă nume de flori!

00:00

Sărbătoarea care vestește Sfintele Paști. Duminica Floriilor - intrarea Domnului în Ierusalim

22:38

“Vocea lui Traian Trifan a sunat în sufletele noastre ca o trâmbiță a Apocalipsului”

21:45

Prof. Florin Popescu: Ce concluzie am avut în urma conferinței de ieri despre Pascalie, ce soluție există?

20:30

Ion Cristoiu: Candidatura lui Cozmin Gușă la prezidențiale este un mare eveniment. În SUA crește nemăsurat revolta studenților împotriva războiului din Gaza - VIDEO

19:45

BEC și justiția din România au încălcat jurisprudența CEDO și au respins candidatura PNȚ-MM la europarlamentare. Valerian Stan: Urmașii lui Iliescu îi prigonesc și ei pe țărăniști

18:20

George Simion la conferința MEGA: Lui Ciolacu nu trebuie să-i fie rușine de ce e - probabil e rom

17:25

Iulian Capsali: O ÎNVIERE PE PARCURSUL UNEI MORȚI ANUNȚATE

16:00

Sinaxarul demnității românești: 27 aprilie, TRAIAN TRIFAN. „Lupta noastră nu este limitată în timp, ci permanentă”

13:40

VIDEO ÎN DIRECT: Pelerinajului de Florii din București, de la Mănăstirea Radu Vodă până pe Colina Bucuriei, la Patriarhie

12:31

WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi

11:14

O minune de Paști

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată