Prigonirea medicilor care spun adevărul. Dr. Geanina Hagimă: Semnal de unitate si de solidaritate al Societății Civile Romanești. Protestul de susținere al dreptului de exprimare liberă al medicilor și nu numai - Pitești, 22 iunie 2022

De Dr. Geanina Hagimă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăim în vremuri dificile în care libertățile sunt îngrădite din ce în ce mai mult și se atentează la integritatea noastră fizică, psihică și spirituala. În aceste timpuri nu mai este despre sărac sau bogat despre bordei sau vilă, despre Trabant sau Ferari. Mai devreme sau mai târziu toți vom fi înghițiți de rechin, dacă nu ne mobilizăm, dacă nu acționăm unitar și nu punem mai mulți umărul la treabă. Nu este suficient să înțelegi și să aplauzi ca la un spectacol acțiunile câtorva oameni care s-au implicat activ în aceasta luptă, care consumă o mare din timpul lor pentru informare, argumentare, participare la proteste, acțiuni în justiție. Este nevoie de implicarea câtor mai mulți treziți, care la rândul lor să trezească mai mulți adormiți. Altfel, de la toamnă ne vom trezi din nou în pandemie și restricții, așa cum au anunțat deja specialiștii noștri prezicători.

M-am bucurat s-a aflu că în data de 22 iunie, în Pitești , între orele 11-15, când voi fi audiată de Colegiul Medicilor Argeș, va avea loc și o adunare publică de susținere a libertății de exprimare a medicilor care au opinii argumentate, dar diferite de cele oficiale, obținute în urma a multe ore de studiu. Este un moment în care activiștii civici, medicii și cetățenii conștienți de importanța momentului acționează solidar. Și-au anunțat participarea Asociația Medici pentru Consimțământ Informat , Mișcările Civice Acțiune pentru Națiune, Starea de Libertate, domnul Doctor Baciu Damian, televiziunea liberă Nașul TV. Asociația Stop Discriminării Cetățenilor a trimis o plângere prealabilă către Colegiul Medicilor Argeș în care se cere acestuia să nu țină cont de sesizarea formulată de Prof. Coriu , președintele CMR, care solicită anchetarea și sancționarea mea, deoarece acceptarea acestei anchete înseamnă îngrădirea dreptului la liberă exprimare, hărțuire, discriminare. Unitatea în fața unor astfel de abuzuri este importantă, deoarece aici nu este vorba de o situație singulară, ci despre repetarea unei atitudini de intimidare a medicilor, cu impact asupra libertății lor de exprimare și decizie .

In data de 22 iunie la ora 12 voi fi audiată de departamentul de jurisdicției profesionala a Colegiului Medicilor Argeș, în urma sesizării făcute de președintele Colegiului Medicilor din Romania, profesorul Daniel Coriu. Acesta a trimis o sesizare către Colegiul Medicilor Argeș, de care eu aparțin, în care afirmă că în data de 4-05-2022 am participat la un protest în fața Colegiului Medicilor din România la care am vorbit împotriva măsurilor luate pe teritoriul României în timpul pandemiei covid și am menționat nemulțumiri față de activitatea CMR care nu a avut grijă ca imaginea medicilor să fie respectată. Dumnealui a considerat că prin această manifestare am prejudiciat onoarea și prestigiul CMR, că am încălcat Codul deontologic al CMR, că nu mi-am respectat confrații și i-am denigrat și că am respins public mijloace de diagnostic, tratament si profilaxie recunoscute de comunitatea academică medicală , promovând tratamente nefundamentate științific. În urma acestei sesizări CM Argeș a hotărât declanșarea anchetei disciplinare.

Cred că este corect să se știe și câteva detalii: sunt medic primar în specialitatea obstetrică ginecologie, am câteva competențe obținute în țară și în centre prestigioase din Europa și am avut colaborări cu reviste internaționale. Din aceasta scurtă prezentare doresc să reiasă că am avut un interes permanent pentru creșterea nivelului profesional, că pot citi și înțelege articole în limbi străine, ceea ce am și făcut în timpul pandemiei. Situația prezentată de autorități și media, deciziile luate mi-au ridicat suspiciuni și am început să mă informez atent pentru a înțelege ce se întâmplă. Fiind medic , dar și mamă și cetățean am înțeles că este vorba despre ceva important și că am datoria morala si profesionala sa analizez si să mă informez. Am încercat să comunic cu CMR prin sesizări si petiții argumentate cu articole medicale despre ineficiența și chiar nocivitatea măștii, a vaccinării anticovid, mai ales a vaccinării a copiilor și tinerilor, însă nu am primit răspuns la aceste petiții.

Deoarece această cale normală de comunicare (petiții, sesizări, întrebări în cadrul cursurilor online) nu a funcționat, am decis să particip la proteste, printre care și cel organizat în fața CMR-ului în data de 4 mai , în care mi-am exprimat regretul că am ajuns în situația aberantă de a alege această cale de comunicare. Eu am mare respect pentru profesorii mei și medicina românească, însă, în această perioada am considerat că am fost umilită prin lipsa de răspuns a acestei instituții care are prevăzut în statut următoarele:

  • Art 1. Colegiul Medicilor din România se organizează și funcționează ca organizație profesională națională a medicilor, fiind o instituție de drept public, neguvernamentală, apolitică. Colegiul Medicilor din România are personalitate juridică și este autonom în raport cu orice autoritate publică, exercitându-și atribuțiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni.

  • Art 2. Ca organizație profesională, Colegiul Medicilor din România apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independentă profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică.

În acești doi ani, CMR a refuzat să comunice, să dezbată cu medicii pe tema măsurilor luate în această pandemie și în ciuda autonomiei a acceptat fără nicio circumspecție măsurile dictate de autoritățile naționale și internaționale în această perioadă: folosirea măștii inclusiv în spații deschise, utilizarea testelor covid pentru persoanele clinic sănătoase, respingerea anumitor tratamente precoce cu medicamente dovedite a fi eficiente (hidroxiclorochina, ivermectina), vaccinarea cu vaccinuri aflate în studiu clinic, cu aprobare condiționată, inclusiv a copiilor și gravidelor, nepromovarea clară a necesității, importanței raportării reacțiilor adverse postvaccinale pentru aprecierea raportului risc-beneficiu. CMR a etichetat medicii care aveau opinii diferite, dar bazate pe dovezi, studii, ca antivacciniști și prin reprezentanții săi a amenințat acești medici cu sancțiuni, inclusiv cu ridicarea dreptului de liberă practică. Președintele CMR, prof. Coriu, chiar s-a pronunțat în favoarea grăbirii acestui demers (1, 2). CMR nu a avut o atitudine publică fermă împotriva derapajelor unor medici care afirmau chiar pe posturi TV că vor face discriminări prin acordarea îngrijirilor medicale doar pacienților vaccinați (3). Informația medicala oferită de CMR în cadrul conferințelor online a fost deficitară și incompletă. În aceste conferințe a CMR despre vaccinuri nu au fost prezentate concluziile din documentele de autorizare condiționată EMA și FDA (4) care conțineau anumite incertitudini:

  • eficacitatea la persoanele infectate anterior cu SARS-CoV-2

  • eficacitatea la anumite populații cu risc crescut de COVID-19 sever

  • eficacitatea viitoare a vaccinului, influențată de caracteristicile pandemiei, de modificări ale virusului, de coinfecții

  • eficacitatea împotriva infecției asimptomatice

  • eficacitatea asupra efectelor pe termen lung ale bolii COVID-19

  • eficacitatea vaccinului asupra mortalității

  • eficacitatea împotriva transmiterii SARS-CoV-2

  • riscul de sindrom ADE

  • durata protecției

Nu s-a spus că studiul prezentat sumar în primul raport EMA, efectuat pe animale, privind biodistribuția nanoparticulelor din vaccinul Pfizer, constată că acestea ajung și în ficat, splină, suprarenale și ovare, nu rămân doar la locul injectării (4). Nu s-a spus că în studiile pentru copii numărul de participanți a fost mic, urmărirea a fost în jur de 2,5 luni, că formele de boală covid au fost doar ușoare si medii, deși au fost incluși 20% copii cu comorbidități (5, 6). Nu s-a spus că beneficiile vaccinării copiilor sunt unele presupuse, indirecte, dintre care beneficiul principal menționat este reluarea vieții normale. Cum să supui o categorie de populație vulnerabilă, ce trebuie protejată, cum ar fi copii, unui vaccin în studiu clinic, cu tehnologie nouă, fără ca aceștia să aibă un beneficiu clar, expunându-i în același timp unor riscuri pe termen scurt, mediu si lung?

În schimb, în conferințele online ale CMR, aceste vaccinuri cu tehnologie nouă , cu excipienți ce nu au mai fost utilizați la om, fără studii de carcinogenicitate, au fost prezentate ca fiind foarte sigure, foarte eficiente, cu componente ce rămân la locul injectării, care se degradează foarte rapid, și nu se integrează în ADN. În momentul în care au început să apară dovezi despre înmulțirea reacțiilor adverse postvaccinale reflectate și de diferențele dintre prospectele actualizate față cele inițiale (7), despre eficacitatea în scădere abruptă, despre necesitatea unor doze repetate, despre faptul că nu scad mortalitatea și covidul critic (8), despre faptul ca ARNm și proteina spike persistă în ganglioni până la două luni (9), despre integrarea ARNm în ADN în studiile in vitro (10), despre afectarea imunității înnăscute, despre creșteri alarmante a miocarditelor mai ales la adolescenți si tineri (11, 12,13), a afecțiunilor autoimune (14), a accidentelor trombotice (15), a afecțiunilor neurologice, despre creșterea morților subite, a accidentelor coronariene acute la vârste tinere (16), CMR nu a mai fost așa prompt în realizarea de comunicate, de cursuri de informare. Multe reacții adverse au fost trecute cu vederea, au fost considerate coincidențe, deși au fost companii de asigurări care au atras atenția că cca 4-5% dintre persoanele vaccinate au avut reacții adverse postvaccinale ce au necesitat tratament, că aceste reacții adverse sunt subraportate (17). Din păcate, deși aceste noi informații despre efectele nocive ale vaccinării și ale consecințelor grave ale măsurilor luate în așa-zisa pandemie nu conteneau să apară, prof. Coriu aproba tacit în noiembrie 2021 minciuna grosolană a unui reprezentant OMS care le transmitea medicilor în cadrul unei conferințe că studiile clinice pentru vaccinurile anti-covid din România au fost finalizate .

Având în vedere toate aceste lucruri, eu consider că mi-am făcut datoria de medic, cetățean și mamă, că nu am ce să-mi reproșez și că acuzele ce-mi sunt aduse de Prof. Coriu sunt nefondate și profund incorecte, încercându-se prin această acțiune intimidarea mea și limitarea dreptului la libera exprimare. Tot ce am întreprins în această perioada a fost din respect pentru profesia de medic, pentru demnitatea umană, respectând prevederile codului deontologic al CMR. Consider că nu am prejudiciat in nici un fel imaginea CMR, ci am prezentat fapte reale , bazate pe dovezi, în baza dreptului de exprimare liberă. Dacă imaginea CMR a fost afectată în aceasta perioada, aceasta nu mi se datorează, ci este consecința activității și afirmațiilor conducerii acestei instituții. Nu trebuie ignorat faptul că toată munca mea de informare, de redactare de petiții, de participare la proteste în această perioadă, s-a făcut cu mult sacrificiu personal, cu nopți nedormite, cu înfruntarea argumentată a părerilor contradictorii, uneori agresive și jignitoare, cu pierderi financiare. Aceste sacrificii au fost făcute și de alți medici, activiști civici, jurnaliști ce s-au implicat în aceasta luptă împotriva minciunii și a îngrădirii drepturilor si libertăților. Ce motiv aș fi avut eu, medic, cu o situație financiara bună, cu recunoaștere profesională să mă implic într-o astfel de luptă, dacă nu constatarea unei amenințări grave pentru viitorul omenirii din care eu și copii mei facem parte?

Sper ca CM Argeș să evalueze obiectiv aceasta situație si să decidă în așa fel încât imaginea CM să nu fie afectată și mai mult. Eu nu mă voi abate de la lupta pentru păstrarea adevărului medical și a libertății de exprimare. Îmi doresc ca în această luptă pentru adevăr și libertate să se angajeze cât mai mulți colegi care au început să vadă adevărul dar sunt încă pasivi sau le este teama să vorbească.

Dacă vezi ce ni se pregătește, dacă vezi tabloul mai amplu, dacă ții la calitatea ta de OM, implicarea în această luptă devine mult mai motivantă și merită orice sacrificiu. Îmi doresc să vad cat mai mulți cetățeni implicați activ, informați, cu soluții și acțiune pentru a ieși din această situație dificilă în care ne aflăm. Fiecare om contează, fiecare om de bună-credință poate contribui la construirea viitorului din acest moment zero. Dacă conștientizam asta mai curând , dacă încercăm să scăpam de superficialitate și alte patimi ce ne fac abulici și ne dezbină vom reuși mai repede.

Doamne Ajuta!

  1. https://www.facebook.com/ColegiulMedicilorDinRomania/videos/4590218551035778/

  2. https://www.dcnews.ro/presedintele-cmr-avertisment-pentru-medicii-antivaccinisti-voi-sustine-sanctionarea-prin-suspendare_842045.html

  3. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-medic-de-familie-isi-refuza-pacientii-care-nu-se-vaccineaza-e-dreptul-lor-dar-asa-fac-dovada-ca-nu-au-incredere-in-mine-1432955

  4. https://www.ema.europa.eu/en/documents/assessment-report/comirnaty-epar-public-assessment-report_en.pdf

  5. https://www.fda.gov/media/153409/download

  6. https://www.fda.gov/media/148542/download

  7. https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_en.pdf

  8. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2110345

  9. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0092867422000769

  10. https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm

  11. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346

  12. https://www.gov.uk/government/publications/myocarditis-and-pericarditis-after-covid-19-vaccination/myocarditis-and-pericarditis-after-covid-19-vaccination-guidance-for-healthcare-professionals

  13. https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4340862

  14. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMcibr2113694?query=recirc_mostViewed_railB_article

  15. https://link.springer.com/article/10.1007/s40119-021-00248-0

  16. https://www.nature.com/articles/s41598-022-10928-z.pdf

  17. https://www.berliner-zeitung.de/news/impffolgen-krankenkasse-bkk-schreibt-brief-an-paul-ehrlich-institut-li.213676

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • RomeoB 21.06.2022 10:31
    10. Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.
    Sfânta Evanghelie după Matei 5, 10

    13. Voi sunteți sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară și călcată în picioare de oameni.
    14. Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă.
    15. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă.
    16. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.

    Sfânta Evanghelie după Matei 5, 13-16
  • ioansperling 21.06.2022 10:50
    Doamna doctor sunt alaturi de dumneavoastra si sigur nu sunt singurul; ma rog sa va ajute Dumnezeu in lupta cu cel Rau ca asta este de fapt nu cu un medic sau un grup de medici idioti!
    Indiferent cat o sa iesiti de șifonată (sper din tot sufletul sa nu fie asa) bucurati-va pentru ca ati suferit pentru Adevar si cel care va mărturisi Adevarul in acest neam viclean si Adevarul il va mărturisi in fata Tatalui!
  • aspenter2002 21.06.2022 12:14
    La fel cum Partidul Comunist și Tovarășul Nicolae Ceaușescu nu dețineau adevărul absolut,tot așa nici OMS (WHO),nici Feuci nu dețin adevărul medical absolut. Știm bine ce presiuni imense se fac dinspre corporațiile medicale ca sa li se impună produsele pe alte căi decât pe baza legii concurenței,au fost mereu scandaluri imense ce au implicat nume și sume mari(BAYER,Pfizer,etc). Mulțumim doamnei doctor Hagima pt. curaj. La mulți ani domnului Marin Le Pen!
  • OMAGA 22.06.2022 08:36
    In clipa in care te investigheaza consiliul satanic al medicilor stii ca ai facut un lucru bun, pentru ca daca erai un hot precum Sorin Oprescu sau Gheorghe Burnei te-ar fi protejat in veci.

    Dumnezeu sa ii pazeasca pe toti medicii care marturisesc adevarul si sunt prigoniti pentru acest lucru!
Ultima oră

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina