Pr. Petru Marcel Suciu despre Vasile Bănescu pe marginea unei facturi E.ON: ”Sensurile unor Hotărâri ale Sfântului Sinod sunt denaturate de purtătorul de vorbe patriarhal care încearcă să le alinieze unui curent corect politic” - FOTO

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pr. Petru Marcel Suciu a publicat ieri Factura E.ON primită de parohia sa hunedoreană „Sfinții Împărați”, în valoare de 9.701,35 lei, cu următorul text: „Să o trimit lui Bănescu sau presei "libere" care sucește mințile credincioșilor că totul la biserica e gratis?!”. Postarea sa s-a viralizat iar comentariile nu au întârziat să apară, așa că astăzi a revenit cu „explicații”. Redăm integral postarea explicativă a Părintelui Petru Marcel Suciu:

Legat de imaginea cu factura de gaz postată ieri

Am fost, cumva, altfel pe față, mustrat că e ușor să învinuiești pe cineva și să arăți cu degetul pe altcineva, că nu ar trebui să te plângi pe social-media cerșind sau manipulând cu astfel de postări nepotrivite pentru misiunea clericală ci să iei măsuri, măsuri care stau la nasul tău, facil și îmbietor și că doar trebuie facut un minim efort de a le accesa (câteva click-uri, gen).

Acesta ar fi enunțul problemei. O traduc:

- vin facturi nesimțite la utilități vitale și, dacă ai dificultăți majore în a le achita, tu ești de vină. De ce?! Pentru că ești prost în a găsi soluții viabile și puturos în a le implementa. Nu factura e exagerat de mare, nu furtul e nesimțit, ci managementul tău e extrem de slab. Esti prost și leneș în a-ți sluji hoții și mai ai și tupeu să învinuiești și să arăți cu degetul!

- nu sunt de vină cei ce ne jecmănesc și-și bagă amândouă mâinile în buzunarele noastre prin orice metodă la modul cel mai nejustificat și ordinar cu putință. Din contră, trebuie să fim mulțumitori că ne îngăduie și pe noi cei inutili societății să respirăm și, pentru aceasta, să fim bucuroși în a-i susține, ovaționându-i (pe unii mai mult decât pe alții, dar să nu superi pe nimeni).

- realitatea factuală obiectivă nici nu contează în opinia celor ce emit asemenea judecăți de valoare.

Acum, ce am incercat eu cu postarea respectivă?

1 - să atrag atenția că sensurile unor hotărâri ale Sfântului Sinod sunt denaturate de purtătorul de vorbe patriarhal care încearcă să le alinieze unui curent corect politic de dragul unei imaginii care să dea bine în mentalul unei societăți seculare post-ce vreți voi. Consecințele acestui fapt lovesc în trupul Bisericii foarte greu iar noi cei din linia întâi suferim răni inutile, meschine.

2 - să atrag atenția că dacă noi înșine dăm apă la moară unei prese manipulată contra noastră, consecințele sunt extrem de grave. Să indemn consumatorii de breking news la discernământ și atitudine.

3 - să arăt realitatea din teren celor ce habar n-au cu ce se confruntă viața unei parohii dar comentează cu fervoare academică pe baza de principii induse de ingurgitarea cotidiană a pastilei roșii (sau albastre?!).

4 - nu să cer milă sau contribuții bănești în achitarea facturii. Datorită managementului prost și ineficient, avem bani să ne achităm datoriile și față de Licuriciul pământesc.

Slavă!”

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Alexandru. 27.02.2024 13:06
  În presă circulă multe asemenea îndemnuri către români să nu dea bănuți preoților ortodocși pentru nunți, botezuri, înmormântări, etc, pentru nimic dacă s-ar putea. Iar în cazul în care preotul solicită bănuți să fie imediat reclamat. Dar sunt atât multe lucruri pentru care preoții au nevoie de resurse, întreținerea bisericii costă și celelalte activități ale bisericii necesită fonduri, centre sociale, îngrijirea bătrânilor și a copiilor săraci.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02qzCFUkzBDhYn9j6wyERsW
  WwGBLyP5GWxeZF4FFbpm7bqin5BfFsk7gWXP3PPJ2FGl&
  id=100044149494236

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0jvkvX2ngztUXawcTBMQLc6
  CL88oa78VAHAPY7Jnf4v4EiZo6PquR4sSeCVCTEaq2l&id
  =100044149494236
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO