Pr. Ioan Istrati: STOP. Resetarea nu în sensul canaliilor tembele de la Davos, obsedate de control, ci reîntoarcerea la lumina lumânării

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăim într-o minciună gigantică și teribilă totodată. Totul e fals, lucios, orbitor (sic), învelit în staniol, briliant, o lume de paiete sinistre și de oglinzi strâmbe în care se vede moartea din noi.

Arma principală a acestei minciuni enorme este promisiunea falsă, găunoasă, iluzia, idealul aporetic, bălirea pavloviană la ce nu avem, domnia materiei, sclavia hârtiei insalubre numite ban, lucirea aurului fals din dinții vrăjitoarei care ne oferă mărul morții.

Promisiunea.

Peste tot ni se promite fericirea, bunăstarea, extazul, odihna, relaxarea, frumusețea, plăcerea. Totul e un mare fals, o evaziune colosală care consumă viața micilor rozătoare de pe pământ.

Media ne livrează contra cost un narativ mincinos, strigător la cer, care dezavuează valoarea și promovează crima. Sistemul comercial integrat ne sufocă cu promisiuni de veșnicie găunoasă. Politica ne promite mereu bunăstarea, deși nu are puterea și mai ales voința de a mișca ceva. Moda, trendurile, aplicațiile, filmele, internetul, sistemul bancar, toate ne promit marea cu sarea fără să ne lase decât gustul amar al neputinței în fața morții.

Periodic, mecanic, sărbătorile consumiste vin să niveleze cu buldozerul ultimele simțăminte de liniște și de iubire. O zbatere enormă pentru plăcere care tocmai plăcere nu aduce. Un drum interminabil prin ambuteiaj pentru câteva ore de ghiftuială la o masă cu vedere la cer. O imersiune sălbatică într-un ciubăr care ne face să uităm de cristelniță. Un ospăț sardanapalic care ne taie foamea de Hristos.

Și peste tot viermuiala enormă a mulțimilor fără sens, îngrămădeala la poarta cea largă a nimicului.

În acest marasm, este necesar cuvântul STOP. Resetarea nu în sensul canaliilor tembele de la Davos, obsedate de control, ci reîntoarcerea la lumina lumânării, la rugăciunea în genunchi, în cărticica rufoasă, sfințită, a mamei, la răcoarea unui colț de Biserică, la plăpânda mângâiere a ochilor Maicii sfinte din icoană, la susurul unui izvor, la miracolul pădurii în miez de iarnă, la bucuria din ochii unui copil sărac pe care l-ai omenit cu o ciocolată. Și mai presus de toate, Împărtășirea noastră cu Dumnezeu în Euharistie.

Dacă nu ne desprindem de bulgărele de nimicnicie, vom fi zdrobiți de durerea de a afla că am trăit degeaba pe pământ.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (23)
  • Passagero 10.12.2023 23:49
    Asa este, totul este fals, minciuna, iluzie si materie otravita: mancarea, bautura, aerul, pamantul, apa.
  • IC XC NI KA 11.12.2023 00:00
    “Un ospăț sardanapalic care ne taie foamea de Hristos.” Ne taie ..iluzoriu. Numai iluzoriu. Veșnic înfometați fiind, nădăjduiesc să aflăm după Cine..

    “Reîntoarcerea la lumina lumânării, la rugăciunea în genunchi” spre înălțare - e ceea ce ne propune Hristos “Care voiește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină” (1Timotei 2,4) vs. reîntoarcerea la lumina lumânării (urmează că curentul poluează), fără rugăciunea în genunchi, spre nimicire - e ceea ce ne propune diavolul prin “elite”, care voiește ca toți oamenii să piardă mântuirea și la cunoștința minciunii să vină.

    Și noi.. alegem!

    Doamne, miluiește.





    Căci îndărătnicia omoară pe cei proști și nepăsarea pierde pe cei fără minte;
    33. Iar cel ce mă ascultă va trăi în pace și liniște și de rele nu se va teme".
  • Mielu' 11.12.2023 01:47
    AMIN!
    Fiti binecuvantat, Parinte!
  • vasile grozav 11.12.2023 08:41
    Traim intr-o lume artificiala care zidește oameni artificiali. A asemeni bradului artificial care îl înlocuiește pe cel natural. Nu are miros, nu-și scutura acele pe jos și nu ne determina sa ne gândim la natura și autentic.
  • coategoale 11.12.2023 15:00
    Euharistia sub potop genetic
    Este nevoie de samanta cea buna pentru ca aluatul acestei seminte sa poarte pe Hristos, Painea Vietii
    Azi samanta de grau este modificata genetic iar samanta neprihanita exista doar in cine stie ce banca de seminte
    Colac peste pupaza mai sunt si pesticidele si E-urile adaugate la procesarea aluatului
    Nici macar Ceausescu nu a permis asa ceva in painea comunistilor
    Eu imi aduc aminte de gustul de demult al painii de 3 lei 50, azi imposibil de reprodus

    Intrebare grea
    Daca Duhul Sfant nu poate locui impreuna cu uraciunea orisiunde ar fi chemat,
    poate fi euharistia afectata de inginerie genetica, mai ales cand este incuviintata tacit de mireni, preoti si toata societatea civila
  • IC XC NI KA 11.12.2023 20:11
    Sf. Împărtășanie e spre iertarea păcatelor și spre viața de veci, sau spre osândă.
  • IC XC NI KA 11.12.2023 20:12
    Nu e afectată de nimic.
  • coategoale ► IC XC NI KA 12.12.2023 19:38
    Credinta cere discernamant sfant, adica un fel de razboi fara varsare de sange, un razboi al nuantelor
    Raspunsul la intrebarea cu privire la capacitatea bobului de grau modificat genetic de a purta Duhul Sfant cere o experienta duhovniceasca la nivelul unui sobor de preoti care au oficiat Euharistia si sub comunistii de ieri si sub neocomunistii de azi

    Demult, cand Ortodoxia era prin excelenta intuitiva si manastireasca, nuantele credintei erau cu adevarat cercetate, precum s-a si intamplat pe vremea lui Mihai Viteazu, cand un sobor de preoti a facut un experiment cu apa sfintita pentru a convinge pe cei rataciti de noul calendar instituit la 1582 ca sa treaca inapoi la credinta adevarata
    Astazi inca avem nevoie un asemenea sobor luptator

    Genetica moleculara a venit pe lume prin gandirea de nivel universitar a Staretului de rit occidental Mendel
    Prin el si prin tehnologia genetica ce a urmat, noii calendaristi au castigat o mare batalie a nuantelor in lupta lor de secole cu Ortodoxia cea simpla si candida din manastiri
    Daca semintele modificate genetic la nivel molecular ar fi pentru Euharistie precum apa puturoasa de hazna pentru prepararea impartasaniei in altar atunci aceasta ar explica alegerile nefericite ale natiunii din ultimii ani
    Care credeti dv ca ar fi fost rezultatul experimentului lui Mihai Viteazu daca ambele parti ar fi pus in butoaie apa de hazna in loc de apa curata de izvor

    Din trecut avem un alt exemplu cum ignorarea nuantelor de credinta duce la scaderi nationale mari
    La 1919 Romania a ales calendarul imperiului pe care taranii simpli l-au crezut invins numai cu un an inainte, prin jertfa lor suprema
    Orisicine va studia sincer traseul spiritual al poporului nostru dupa 1919 va intelege cum duhurile necurate au capatat treptat tot mai multa putere politica si sociala, culminand cu epurarea etnica a tiganilor din Basarabia lui '40 prin armata nationala inzestrata cu preoti pentru spovedit si impartasit

    Primii crestini, in cautarea vindecarii depline pentru boala lor, au ales pe practicianul mai retras dar mai aproape de oameni si nu pe teoreticianul cel mandru si vestit pentru numarul studentilor sai

    Din 1919 noi am ales mandria astronomului teolog de talie internationala si de atunci ne-am imbolnavit de ura de rasa
    Din 2000 noi am ales mandria expertului in genetica moleculara care, cu tehnologia lui hraneste tot mai multi oameni, dar caruia nu-i pasa ca avem trupurile tot mai neputincioase
  • IC XC NI KA ► coategoale 12.12.2023 23:40
    De ce să fi pus “apa de hazna in loc de apa curata de izvor”? Nu ar fi știu că-i apă de hazna? Sau ar fi făcut-o intenționat? Care din cele doua variante vi se pare a fi similară cu exemplu cu grâul modificat genetic? Deci, care-i legătura?

    Și despre ce “experiment” vorbiți?
    La Dumnezeu credeți că-i pe bază de “experimente” sau de rugăciune?

    Mărturia Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, despre binecredinciosul voievod Mihai Viteazul și ADEVERIREA dreptei credințe ref. construirea în Alba Iulia a unei catedrale ortodoxe nu catolice:

    “Voi nu sunteți mărturisitori ai dreptei credințe, căci nu aveți harul Sfântului Duh în biserica voastră. Noi însă, fiind dreptcredincioși, avem puterea cea adevărată a harului Sfântului Duh, pe care și cu fapta suntem gata întotdeauna s-o arătăm, cu ajutorul lui Dumnezeu”.

    https://marturieathonita.ro/marturie-a-sfantului-ierarh-petru-movila-despre-mihai-viteazu/

    Doamne, miluiește.
  • coategoale ► IC XC NI KA 13.12.2023 05:13
    Foarte frumos ati subliniat ca revelatia nuantelor credintei, prin intermediul faptelor, se face numai prin aceia care manifesta o vointa sincera
    Desigur ca folosirea apei nepotabile sau de hazna la 1600 ar fi insemnat calcarea acestei vointe sincere si ar fi anulat din start experimentul duhovnicesc, facut dupa modelul dat de proorocul Ilie cu focul din cer

    Tot asa calcatoare de vointa sincera este si cu folosirea produselor modificate genetic in altar, mai ales de cand Doctorul Mencinicopschi s-a jerfit pe posturile nationale de televiziune ca sa arate poporului si clerului efectele subtile dar devastatoare ale tehnologiei genetice asupra sanatatii omului
    Deci acceptarea tehnologiei genetice in altar si in mancarea omului este precum folosirea constienta a apei nepotabile sau de hazna in cristelnita bisericii sau in potir

    Hristos a spus la Sf. Evanghelie dupa Marcu cap 7
    "tot ce intră în om, din afară, nu poate să-l spurce că nu intră în inima lui, ci în pântece, și iese afară, pe calea sa"
    Deci atat timp cat hrana iese afara fara sa lase urme nefaste, nu va spurca adica imbolnavi inima si sangele

    Dar tehnologia genetica moleculara, fiind folosita in painea zilnica a fiintei, va intra in intimitatea moleculara a celulei sanguine, va ramane acolo, modificand-o si spurcand-o, asa cum Mantuitorul ne-a avertizat la Sf. Evanghelie după Matei cap 24, "urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt"
    Accentul este pe cuvantul "stand" adica e vorba de o uraciune care nu pleaca ci ramane pe loc, în locul cel sfânt, in altarul bisericii si al inimii
    Iar drama uraciunii care ramane pe loc pentru ca sa ne spurce s-a accentuat in ultimii trei ani ai serului magic sigur si eficient
  • IC XC NI KA ► coategoale 13.12.2023 13:24
    Vreți să spuneți că “tehnologia genetica moleculara” acceptată de către preoți Îl va anula pe Dumnezeu-Întreg? căci Sf. Taină a Împărtășaniei asta e! Și nu numai că-L va anula, dar se va transforma în cel necurat și va sta/rămâne în locul cel sfânt..

    Dvs. vă auziți ce spuneți?
    Ferească Dumnezeu!

    Doamne, miluiește.
  • coategoale ► IC XC NI KA 13.12.2023 20:09
    Amu Dv. bine ati spus in primul comentariu ca Sf. Impartasanie este
    ORI spre iertarea pacatelor si viata de veci ORI spre osanda
    Gandul face aceasta prin puterea lui Dumnezeu si minunat este in ochii nostri

    Si pe mine ma tulbura cum incuviintarea ortavii genetice oculte
    in painea natiunii si a altarului sfant
    (printr-o simpla tacere sau chiar o promovare a acesteia)
    va aduce nu numai boala fizica dar si blestem
    peste cei doi participanti la Sf. Impartasanie, preot si mirean

    Totusi exact asa s-a si intamplat in Basarabia lui '40
    cand institutia manifest ortodoxa, armata romana
    a purces la epurarea etnica a tiganilor,
    si nu pentru doar o zi, ci sistematic
    Atunci graul era cu siguranta neprihanit
    dar gandul celor doi participanti la Sf. Impartasanie,
    soldat si preot de campanie, cu siguranta era prihanit
    de tacerea vinovata la vederea sau chiar prin participarea la
    o crima nationala de proportii de neimaginat

    Si tacerea lor, fiind imputernicita de sfintele daruri s-a facut blestem
    Apoi blestemul s-a perpetuat necurmat din generatie in generatie,
    pana in ziua de astazi, cand nimeni nu vrea sa stie de aceasta rusine nationala,
    inclusiv aici la AN, avampostul adevarului

    Daca spovedania si impartasania ar fi fost facute atunci, la locul faptei, dupa pravila,
    noi astazi nu ne-am mai fi ferit de acest subiect precum necuratul de tamaie
  • Bizzu 11.12.2023 18:24
    Doamne-Ajută Părinte!
    Și DACĂ toată această pantomimă grotească și demonică ne-a fost azvârlită în față brutal începând din 2020 TOCMAI ca să ne trezească, să ne arate ce grozăvii ne doream DE FAPT, să ne arate în sens hristic CÂT de păcătoși suntem și mai ales să ne facă să simțim puțin din amarul viitorului distopic și halucinant pe care-l aplaudam ca fraierii prin piețe la comanda din culise al celui care până acum și-a ascuns abil lucrarea dar care a fost nevoit să iasă în luminile rampei în timp ce în spatele lui ușa către culise s-a închis pentru totdeauna?
    Și DACĂ Dumnezeu în marea Lui Iubire și Milă ne dă o ultimă șansă să venim alături de El și să LUPTĂM împotriva răului care stăpânește această planetă de mult prea mult timp?
    Și DACĂ ceea ce trăim acum este Apocalipsa NU în sens de sfârșit al vremurilor, ci de revelație a voinței divine pentru Creația Lui care are azi a DOUA șansă în 2000 de ani să revină acolo unde-i este locul, adică alături de El?
    Secolul 21 va fi religios. SAU NU VA FI DELOC. Profetice cuvinte la 100 de ani după ce au fost rostite.
  • IC XC NI KA 11.12.2023 20:07
    Ce profeție? Vedeți la sfinți profeții ..dacă vorbim de profeții. Dacă vorbim de ce mai zice unul sau altul oricât de nemaipomenit e, nu înseamnă că-i profeție.

    Cam adică nu va fi deloc? De loc religios? Sau deloc?

    Ambele nu se susțin. Planul Lui Dumnezeu de mântuire a lumii spune altceva. Lumea va fi cât timp există oameni care se pot mântui, dincolo de timp ca perioada (secol) și de numărul lor, și de spațiu ..evident.

    Doamne, miluiește.
  • Bizzu ► IC XC NI KA 11.12.2023 23:46
    Hehehe, mai greu cu citatele din Andre Malraux... Chiar dacă acum, după moartea lui când bietul om nu mai poate confirma sau infirma, se dau niște unii mari globaliști cu ce-au ei mai prețios de pământ că Malraux NU a zis asta. Ridicol... Monica Lovinescu A CONFIRMAT autenticitatea ca una care l-a cunoscut personal pe Malraux.
  • IC XC NI KA ► Bizzu 12.12.2023 01:01
    A zis sau nu a zis, nu asta ziceam:))
    Ziceam că nu se susține, e pe lângă “profeție”.. e pe lângă Dumnezeu.

    Doamne, ajută.

    PS *Deloc religios?
  • Bizzu ► IC XC NI KA 12.12.2023 09:03
    A fi religios e una. Face parte din normalitate. Pentru că-ți permite să te exprimi literar fără să te asfixiezi atunci când folosești cuvântul ”profeție” într-un sens mai laic. Și-ți permite să înțelegi SENSUL unei postări fără să te legi de sensul unui cuvânt din ea.
    A fi EXTREMIST religios e altceva și eu unul mă distanțez total de așa ceva, nu ne întâlnim... Din extremismul religios s-a născut atât inchiziția cât și jihadul islamic, deci pas.
    Doamne-Ajută! (se scrie cu litere mari, dacă tot ne lăudăm cu tot felul de semantici...)
  • IC XC NI KA ► Bizzu 12.12.2023 12:30
    Am înțeles, “profeție într-un sens mai laic”.. în regulă, deci, am terminat și cu sensul cuv. profeție.
    De ce nu, dacă e ăsta e trendul. Clar, trebuie urmat.. Piezând ideea de păcat de ex, atunci ce ‘greutate’ mai poate avea “profeția”. Niciuna că nu mai e profeție.. e semantică.

    Așa îi spune acum când delimitezi lucrurile, când îți e clar ce și cum? Sau când te silești să ții dreapta credință ‘aplicând’ profețiile, după caz? Extremist religios? Adevărat că așa îi va spune cândva, dar mai aveți răbdare. Vă grăbiți tare. De ce?

    Și, nu, extremismul religios, de care faceți vorbire, nu s-a născut nici din inchiziție și nici jihadulislamic. Ci din EREZIE! toate ereziile care nu și-au găsit locul în dreapta credință ortodoxă și-au găsit locul ..dincolo, și de acolo nu a mai fost decât un pas până la extremist. Vedeți că-i tocmai pe dos? Vă este cunoscut cine le întoarce pe dos? cine schimbă mintea din bine în rău?

    Doamne, ajută (de ce s-ar scrie “ajută” cu majusculă nu am înțeles, dar nu mă miră în contextul “argumentelor” aduse).
  • Bizzu ► IC XC NI KA 12.12.2023 20:18
    Eu am înțeles cât ați înțeles...
    Păcat este și atunci când te arunci asupra tuturor celor care nu sunt FIX de aceeași părere cu tine. Ca și cum cineva ar deține adevărul suprem. Iar toți ceilalți sunt eretici și trebuie reduși la tăcere. Ăsta este începutul extremismului. Și EXACT asta face de exemplu globalismul. Doar că din altă direcție și cu alte motivații.
    Păcat este și atunci când uiți de niște miiici amănunte, ca de ex. îngăduință, înfrânare, sau poate... SMERENIE... mi-aș fi dorit să le văd la cineva care pretinde că știe el atât de bine ce și cum. Dar nah, nu poți să le ai pe toate... Minte luminată vă urez, se pare că e nevoie.
  • IC XC NI KA ► Bizzu 12.12.2023 23:19
    De data asta a mărturisi adevărul de credință înseamnă a nu fi smerit si altele .. Sunteți sigur? V-a urat cineva minte luminată, sau așa singur ..de la sine putere s-a rezolvat?

    Nu, frate, nu “EXACT asta face de exemplu globalismul”. Globalismul vrea să te OBLIGE!
    Puteți face diferența între obligație/forțare și liberul arbitru?

    Vă rog sesizați că la Hristos e cu “DACĂ”. Dacă vrea cineva ..să-Mi urmeze..; vrei să te vindec?
    Deci, dacă.
    El nu obligă pe nimeni!
    El nu forțează mântuirea nimănui!
    În schimb El vrea pe toți oamenii să-i mântuiască și la cunoștința Adevărului să vină. Așa cum vrea orice om care mărturisește adevărul de credință. Pe modelul Lui. Să înțeleg că El nu a fost smerit dorind mântuirea?

    Si, DA, Cineva deține Adevărul Suprem. Și El e .. tot Hristos. Sau credeați că eu ..sau dvs?

    Și Hristos fiind UNUL, cred că și locul/dogma unde poate fi găsit e tot numai UNUL/UNA - nu credeți?

    UN Dumnezeu, Care e Calea-UNA, Adevărul-UNUL, Viață-UNA, nu poate fi în două locuri/dogme, ci, fiind UNUL, numai într-un singur loc poate fi ..de aproape 2000 de ani, în statornicia Lui și a Ei - Biserica Ortodoxă.

    Temeiuri biblice:

    “Este un Domn, o credință, un botez” (Efeseni 4,5)

    “Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos.” (Efeseni 2,20)

    Hristos - capul Bisericii (Efeseni 1,22; 5,23)

    “Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă. DACĂ cineva nu rămâne în Mine se ARUNCĂ afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard. (Ioan 15,1-2,6)

    Nu pot exista mai multe adevăruri.
    Există un sigur adevăr.
    Logic.
    Cine riscă cu viața lui? Toți cei care sunt în măsură să afle..și nu o fac.

    Ce ar mai fi de zis?
    “Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.” Matei 12,30

    Doamne, miluiește.
  • Bizzu ► IC XC NI KA 13.12.2023 06:11
    Mda... e clar că singurul dumitale scop aici este să te dai la alții. Și asta cică se cheamă lucrare creștinească... Iar dacă îți închipui cumva că mă intimidezi cu debitul de cuvinte, te înșeli: n-ai înțeles nici măcar atât. Eu mă opresc aici, căci mi-am pierdut mult prea mult timp cu dumitale. Timp inutil după câte se vede. Îți propun ca de acum înainte să ne ignorăm reciproc. PENTRU TOT RESTUL VIEȚII NOASTRE. Asta ca să nu ajungem la vorbe mai contondente. Este dreptul fiecăruia să-și spună opinia cu decență în comentarii, dar și să reacționeze oricât de dur este nevoie dacă niște unii se iau de el pentru că se plictisesc și sunt băgați în seamă. Chestia asta se numește trollare și este pedepsită pe mai toate site-urile, dar bănuiesc că nu știi dumitale nici măcar din astea. Așa că ar fi bine să înțelegi măcar acest unic avertisment. Eu mă opresc AICI.
  • IC XC NI KA ► Bizzu 13.12.2023 12:48
    De unde e așa de clar ..scopul meu?
    Poate nu este cel pe care îl spuneți. Poate vă înșelați. E posibil nu-i așa? Sau dețineți adevarul în ceea ce mă privește? Parcă nimeni nu deținea niciun adevăr.. Vedeți de ce nu are ursu’ coadă?!

    Argumente pe fond aveți? Sau numai atac la persoană? (Asta e regulă - când nu mai există argumente ref. discuție se trece la atac la persoană. Nota bene.)

    Și care era scopul pierderii timpului de către dvs? Ajungerea la concluzia că nu-i nimic clar, că nu poate nimeni “pretinde că știe el atât de bine ce și cum”?

    Dacă vreți (totul ține de bunăvoință! - în primă fază) să vă fie totul f clar și lămurit uitați-vă în calendarul ortodox să vedeți acolo câți sfinți sunt care au mers, prigoniți fiind, până la capăt ..până la sacrificiul suprem. La martiraj.
    Credeți că puteau fi capabili să se jertfească pe ideea dvs: “Ca și cum cineva ar deține adevărul suprem”?
    Sau pentru o credință de NECLINTIT în Dumnezeu, fiindu-le f clar, maxim de CLAR, pentru ce-și dau viața?
    Dvs. ați fi capabili de jertfa supremă bazându-vă pe ideea proprie că nimeni nu deține adevarul absolut? Nu cunosc vreun ‘părereolog’ mucenic. Dvs?
    Și dacă nu vă convinge calendarul, întoarceți-vă privirea spre Sfinții Închisorilor.

    De ce credeți că i-a lăsat Dumnezeu? ca să vă afirmați dvs ce afirmați?! Ce credeți că va face Dumnezeu cu îndărătnici ca dvs?

    “Căci îndărătnicia omoară pe cei proști și nepăsarea pierde pe cei fără minte; Iar cel ce mă ascultă va trăi în pace și liniște și de rele nu se va teme". (Pildele lui Solomon 1,32-33)

    Aveți calendarul ORTODOX plin de mii de Sfinți, aveți Sfinții Închisorilor, cu toții vă stau în fața spre TREZIRE .. Dumnezeu ‘vă ridică mingea la fileu’ ca să vă dumiriți despre ce-i vorba în propoziție ..dinspre și încotro ne îndreptăm, ce-i cu Întruparea, ce-i cu Învierea, cine ne-a înșelat de am pierdut raiul, și de atunci ne înșeală non-stop (că doar n-o fi ieșit la pensie) pentru a-l pierde dacă se poate iar, numai că de data asta definitiv (iar, Nota Bene!).
    Sper ca acum să înțelegeți că nu-i de.. șagă. Deși apare .. oare cine își face bine treaba? Ăla care ne-a înșelat și-n rai?

    "Căutați-Mă și veți fi vii!“ (Amos 5,5)

    “Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei 22,29)

    Doamne, ajută.

    PS Consider că NU mi-am “pierdut ..timp cu dumitale”, în ciuda faptului că dvs considerați contrariul. Sper să fi înțeles ceva, ar fi păcat de nu, și să rămâneți pe ideea ca a fost “Timp inutil după câte se vede.” Faceți-l să se vadă util!
    Cât despre propunerea “ca de acum înainte să ne ignorăm reciproc PENTRU TOT RESTUL VIEȚII NOASTRE”, nu vă pot promite nimic :))
    Îmi pare f rău că nu ați înțeles de ce comentez pe aici. Nu pentru mine, nu gratuit, nu ca sa mă aflu în treabă (dvs?).
    Ci pentru deslușite, cine vrea bineînțeles. Recitiți comentariile să vedeți din care are lumea ceva de învățat. Din ale mele..sau din ale dvs?
    Cât despre amenințarea cu “vorbe mai contondente” țin să vă anunț că are asupră-mi impact zero - nu comentez să primesc apreciere, nici să mi se dea dreptate - pentru că nu am nicio dreptate, El are. Însă dacă se va ajunge la vorbe contondente (adică jigniri?), ce dovadă credeți că veți face?
  • Nenea Iancu 11.12.2023 20:42
    Ia uitați ce articole „creștinești” publica agenția „română” RADOR chiar de Sf. Nicolae: https://www.rador.ro/2023/12/06/de-ce-ar-trebui-sa-facem-yoga-in-fiecare-zi/
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania