Pr. Ioan Istrati: Mormântul Dulcelui Iisus și Hienele

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De cate ori trece Prohodul Domnului peste noi, ca un noian devastator, ca un tsunami de durere, o idee mi se sapă în minte ca-ntr-un mormânt: cum este posibil, cum am putut să facem așa ceva? Cât de cretin și de blestemat să fii să omori pe Dumnezeu? Cât de orb și de nemernic să fii? Cum să ucizi pe Cel care ți-a dat viață? Cum să umpli de răni pe Cel ce te vindecă? Cum să biciuiești pe Cel ce te mângîie? Cum să pui coroană de spini Celui ce te-a încoronat împărat al făpturii? Cum să străpungi mâinile care te-au zidit? Cum să reduci la tăcere pe cel ce te-a învățat să vorbești? Cum să scuipi pe Cel ce te sărută cu veșnicie? Cum să calci în picioare pe Cel ce te îmbrățișează cu lumina Lui? Cum să sfărâmi pe cel ce te zidește? Cum să muști mâna care te hrănește? Cum să dai întuneric celui ce-ți deschide ochii? Cum să omori pe Părintele tău, cu care semeni, al Cărui chip ești?

Cum?

Ce neam de hiene nemernice suntem, popor omorâtor de Dumnezeu care a răstignit pe Domnul slavei pe Cruce? "O neam necredicios, până când voi fi cu voi, până cand vă voi răbda pe voi? Aduceți-l la Mine”.

În această întrebare, refuz să deschid ochii care m-ar inunda de plâns, refuz să mă nasc în asemenea neam, să trăiesc și să mor între cei care L-am omorât pe Dumnezeu. Nu, viața de aici e un coșmar imens, colectiv, un vis urât, din care ne vor trezi și vom îmbrățișa pe Pruncul sfânt al veșniciei, ne vom adăpa cu nesaț din Lumina preasfântă a Lui, vom primi mireasma cea mai presus de fire a raiului din El. Istoria nu e decât un vis nemernic, în care stăm așteptând moartea ca pe ultima soluție, ca pe trezirea din neant.

Și totuși ochii mei se deschid și mi se confirmă hâdul adevăr. Văd milioanele de morți ai istoriei, molimele care ucid mii de copii pe secundă, viclenia cea îngrozitoare, focoasele nucleare, bombardamentele, sărăcia lucie, foamea rânjind, bătrânețea cu durerea ei, cancerele înșirate la paradă, războiul ca încrâncenare tâmpă a iadului din noi, tarabele de carne care doare, răutatea gratuită, legiunile de draci jubilând, tot absurdul unei vieți fără de sens, spectrul morții și scrâșnetul dinților unui popor înstrăinat de Dumnezeu, munții de cadavre de bebeluși sfinți avortați din mamele lor, aud urletul de durere al pruncilor, simt turbarea cumplită a unei umanități care ucide și se ucide pe sine în același timp.

Și mai presus decât toate acestea, văd pe Dumnezeul cel Viu sfărâmat, pironit, străpuns, biciuit, omorât pentru noi și de către noi.

Dacă n-aș ști c-ar învia, n-ar mai merita să trăiesc nicio clipă pe pământ. Mi se rupe inima ca unei maici care și-a văzut copilul murind, spune cântarea Prohodului. Suntem pierduți. E prea târziu. Uciderea de Dumnezeu a avut loc, suntem în ea ca-ntr-un univers de neființă, nu visăm, strămoșii noștri și noi prin păcatele noastre Îl răstignim mereu pe Hristos, Mirele Bisericii îndrăgostit de umanitate.

Suntem aici, pe pământ, și nimeni și nimic nu ne mai poate absolvi de această vină. Și oasele noastre peste câteva zeci de ani vor vorbi fără de glas despre actul supremei ucideri de Dumnezeu.

Suntem un neam omorâtor de Dumnezeu. Și totuși Dumnezeu înviază din morți mereu, iubindu-ne infinit, până la iad și înapoi, șoptindu-ne mereu că ne iubește o veșnicie. O singură nădejde mai avem. Hristos înviază din morți în fiecare zâmbet, în fiecare gură de pâine dăruită, în fiecare lacrimă vărsată pentru altul, în fiecare oftat de durere pentru păcat, în fiecare Doamne, în fiecare suflare de lumină, în fiecare floare de gând. Strânge cu atenție toate morțile noastre ca pe niște firimituri în ștergarul cu care a fost ștearsă de sânge Fața Sa cea dumnezeiască. Ne mângâie mereu cu mâinile străpunse de piroane, ne dăruiește mereu Sângele Lui pentru viață veșnică, deși noi nu Îi dăm decât moarte, durere și stricăciune.

În pâcla unei asemenea nopți, în bezna în care orbecăim de când am văzut pe dinafară porțile raiului, noi, neamul ucigaș, stirpe omorâtoare de Dumnezeu, mai avem o fârâmă de nădejde: cineva din neamul nostru este Născătoare de Dumnezeu. Rugăciunea ei de mamă de Copil mort, inima ei zdrobită de durere ne vestește dincolo de moarte că Hristos a înviat.

*

Mormântul Dulcelui Iisus e Mormântul fiecăruia dintre noi pe care l-am săpat din indiferență, neștiință și mândrie. L-am băgat adânc în pământ pe Domnul cerurilor, că ne doare nevinovăția lui sfântă, ne zdrobește nimicnicia noastră cu măreția iubirii Lui, ne vădește răutatea. Și împreună cu El am îngropat toate idealurile noastre de sfințenie, feciorie și lumină a firii. Am pus deasupra o piatră mare și grea a plăcerilor și obsesiilor noastre nemernice și ne-am dus să murim.

În liniștea mormântului, Iisus cel zdrobit pentru noi, absoarbe ca un burete infinit toată durerea noastră. Sângele Lui preacurat e transfuzia noastră cu nemurire. Lacrimile Lui udă pământul inimii și-l fac să rodească iubire.
În adâncul mormântului, Cineva mai mare decât universul așteaptă în tăcere să învieze pentru noi. E și în Cer pe Tronul de lacrimi al Treimii, e și în iad sfărâmând puterile morții, e și în rai ștergând sudorile de pe fruntea tâlharului bun.

E mai ales în inima fiecăruia dintre noi, așteptând să spargă porțile cele de durere și să învieze împreună cu noi.

Slavă Ție Dumnezeule în veci!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Claudiu Olaru 04.05.2024 01:05
    Amin!
  • IC XC NI KA 04.05.2024 01:33
    "Fraților, până astăzi pătimirea lui Hristos pe pământ este înfricoșătoare. Fiecare păcat al meu este o Vineri Mare pentru El. Patru păcate de-ale mele, și deja L-am răstignit pe Domnul Iisus.

    Frate, fiecare păcat al tău este o suferință mai mare pentru El decât pentru tine sau pentru mine.
    Făcând păcate, Îl răstignești. Fiecare gând necurat, fiecare simțire pătimașă urlă și mugește: Răstignește-L, Răstigneste-L!"
    Oare nu este întreagă viața noastră pe pământ o neapusă Vineri Mare pentru Domnul Hristos?

    Fiecare păcat al meu este un cui pe care-l înfig în mâinile Domnului blândeții; fiecare patimă a mea - un spin; toate patimile mele (laolaltă), cununa de spini pe care o așez pe capul lui Hristos.

    Batjocura noastră îndreptată asupra lui Hristos este mai înfricoșătoare decât cea evreiască.

    Evreii puteau să creadă mai puțin în Hristos, pentru că El încă nu înviase. Iar noi, pentru care Hristos de două mii de ani mărturisește cu tărie că a înviat, noi Îl batjocorim pe Hristos Cel Înviat, Îl scuipăm pe Hristos Cel Înviat, Îl răstignim a doua oară pe Hristos Care deja a înviat!

    Oare nu-L răstignește pe Domnul Hristos Cel Înviat preotul care cu viața lui își îndepărtează de Hristos turma?

    Oare nu-L chinuie, nu Îl ispitește pe Hristos Cel înviat profesorul, dascălul care, cu învățatura lui potrivnică lui Dumnezeu, Îl exilează pe Hristos din sufletele elevilor săi?

    Oare nu-L face de rușine pe Hristos, nu Îl scuipă pe Hristos Cel înviat fiecare creștin care este numai cu numele creștin?

    Vai nouă, care neîncetat Îl prigonim pe Hristos Cel înviat...!"
    Sf. Justin Popovici

    Doamne, miluiește.
  • INJECTIA FINALA 04.05.2024 07:29
    *6666 de lovituri a primit Domnul Isus Hristos*

    *Descoperire a*
    *Îngerului Domnului*
    *făcută Sfânului Dimitrie al Rostovului despre patimile Domnului nostru Iisus Hristos*

    *„Povestire dureroasă despre toată multă mulțimea patimilor Domnului Dumnezeu și Mântuitorul nostru Iisus Hristos”*

    *Pentru ca să înțeleagă tot creștinul cât a suferit Mântuitorul pentru noi și cum că noi Îl răstignim iarăși și pe Maica Domnului o întristăm până la plângere cu fiecare păcat pe care îl facem.*

    […]
    *În anul de la zidirea lumii 5504, Martie în 23, deci după ce a săvârșit Pilat hotărârea morții lui Iisus și L-a dat ostașilor ca să-L răstignească, le-a zis și aceasta: “Iată, vi- L dau ca să-L munciți cum știți, numai aceasta să știți, că El este dator ca pe Cruce să moară, iar nu în alt loc, căci apoi veți fi foarte rău pedepsiți”.*
    *Cu aceasta a mai îmblânzit cruzimea ostașilor; că de nu le-ar fi zis aceasta, nici nu ar fi mai prins ei pe Simon Chirineul ca să ducă* *Crucea cea foarte grea; ci ar fi bătut pe Domnul până la moarte, când nu mai putea să-Și ducă Crucea, slăbit fiind cu totul și însângerat de multele și cumplitele bătăi.*
    *Iar pentru toată mulțimea* *Sfintelor Lui Patimi să se scrie că numai suspinuri umilite din inimă, mai înainte de moartea pe* *Cruce, a scos, 109; asemenea, picături de lacrimi în toată vremea pătimirii Sale a vărsat din ochi 67200, iar picături sângerate din ochi și din tot trupul au fost de 10 ori câte 108 mii și 225, care fac 1.188.225, adică un milion una sută optzeci și opt de mii douăsute douăzeci și cinci.*
    *De părul capului și de barbă, tras și târât a fost de 78 de ori, poticnindu-se și căzând la pământ, începând de la grădina unde L-au prins, până la Anna Arhiereul, de 7 ori.*
    *Când Îl împingeau până la poticnire, I s-au dat lovituri la picioare și la fluiere 173; ridicat fiind de la pământ de păr și de funia cu care era legat de gât, de 23 ori.*
    *Tifle peste obraz și peste gură, și între ochi, a primit 28.*
    *Peste gât a fost lovit de 25 ori.*
    *Peste cap și peste piept a primit lovituri 28.*
    *De stâlpi a fost izbit o dată de moarte, iar de pământ, de 3 ori.*
    *La stâlp a fost bătut cu toiege de spini clenciuroși, cu biciuri noduroase înveninate și cu lanțuri cu fier în muchii.*
    *A primit lovituri 6666; iar deosebite răni au fost 5000, și încă peste acelea I s-au mai adăugat altele mai* *cumplite, încât de multe ori după fire ar fi urmat să moară precum s-a mai zis.* *Însă Dumnezeirea I-a întărit omenirea, ca după aceea prea multe și grele pătimiri, pe Cruce să aibă.*
    *Deosebite răni și vânătăi au fost, pe Trupul Domnului, 1199, pe cap au fost împunsături de spini 1000, fiindcă cununa s-a pus și s-a luat de pe cap de peste 50 de ori.*
    *Lovit a fost peste cap și peste cununa de spini, cu trestia și cu toiegile din toată puterea, de 40 de ori, un număr de ghimpi au intrat mai adânc decât alții în capul Domnului, 5 ajungând până la creier.* *Și după învierea Domnului au rămas în cap trei ghimpi.*
    *Scuipări în Sfânta față a primit 100, tras fiind încoace și încolo cu batjocură de nas de 20 ori, de urechi, de asemenea, a fost scuturat de 30 de ori.*
    *A mai căzut foarte rău când își ducea Crucea la deal la Golgota, de 5 ori, și a primit lovituri de moarte de 19 ori.*
    […]
    *A pătimit Izbăvitorul nostru cu tot sufletul Său și cu tot Trupul Său, izbăvind pe om din moartea cea sufletească și trupească; cu sufletul a pătimit: scârbă, tânguire și temere de moarte peste toate puterile sufletești, adică peste minte, peste înțelegere și peste voie.*
    *Iar cu Trupul gol a pătimit bătăi, răni și dureri peste toate mădularele și simțirile trupești.*
    *Peste cap îmboldiri, pe mâini și pe picioare pironire, pe coastă și pe inimă împungere, peste obraz și tâmple lovituri și scuipături.*
    *Cu pipăirea a pătimit baterea întregului Trup, cu gustarea, adăpare cu oțet și cu fiere.* *Ca simțul mirosului, a suferit puturoasa duhoare a temniței.*
    *Cu simțul auzului, a suferit furtuna batjocurilor, hulelor, ocărilor și huiduielilor grosolane.* *Cu simțul văzului, a pătimit la vederea dezgolirii Trupului Său, PreaCurata Sa Maică acoperindu-i coapsele cu mahrama Sa, și a pătimit și văzând cum cei ce stăteau și plângeau sub Crucea Lui vărsau lacrimi pentru El.*
    *Însă trei mari dureri a simțit Domnul la Sfintele Sale Patimi: mai întâi, când* *Domnul nu multe suflete a văzut pocăindu-se cu mulțumire pentru pătimirea Sa, pentru care în zadar Sângele Lui a fost vărsat.*
    *Al doilea, când Domnul a văzut sufletul Maicii Sale sub Cruce pătruns de durere.*
    *Al treilea, când Trupul Lui pe Cruce L-au pironit, atât de tare întinzându-l de mâini și de picioare, încât s-au desfăcut toate alcătuirile Lui, în ceasul acela împlinindu-se proorocirea psalmistului:* *“Numărau toate oasele Mele”.*
    *Toate pătimirile Domnului au fost 100146.*
    *Dacă cineva, suferind din inimă pentru atâtea răni ale Domnului Iisus Hristos și în fiecare zi va face rugăciunea Dumnezeiască: “Tatăl nostru” de 15 ori, acela* *într-un an de zile câte o rugăciune în cinstea fiecărei răni Îi va aduce* *Domnului, sau câte 15 mătănii într-un an, în fiecare zi, în cinstea Patimilor Domnului făcând, acela va aduce câte o metanie la fiecare rană a Domnului.*
    *"Iar despre cât de folositoare îi sunt omului cugetările la Patimile* *Domnului Iisus Hristos, unul din dascăli a scris: “Dacă cu adevărată cugetare și cu desăvârșită sfărâmare a inimii vei cugeta la patimile lui* *Hristos, mai mult folos vei avea decât atunci când cineva ar ține post tot anul numai cu pâine și cu apă, sau și-ar omorî zilnic trupul său până la vărsare de sânge, chinuindu-se, sau de-ar citi Psaltirea în fiecare zi“.*
    ———————————-
    [Articolul de față este o selecție din această vedenie. Sursa: http://www.scribd.com/doc/111357737/Sfantul-Dimitrie-Mitropolitul-Rostovului-Rusia-f%C4%83c%C4%83torul-d un he-minuni-1629-1709-28-octombrie-%C5%9Fi-21-septembrie%5D
  • INJECTIA FINALA 04.05.2024 07:31
    Doamne, miluiește-ne pe noi, păcătoșii!
  • Carbid 04.05.2024 10:06
    Lumea asta întreagă, de pe glob, planetă, sau ce o fi, NU are frică decât de evrei!!!!
    De Dumnezeu nu!
    Si până nu se vindecă frica de iudei ucigași de Dumnezeu, de acest neam deicid, NU se va vindeca de nimic ci crimele de tot felul vor continua! Căci cine a fost in stare să-l omoare pe Dumnezeu întrupat va fi in stare sa omoare o planetă intreagă! "Tatăl" lor îi va ajuta!!!
  • Mars.60 Stefan 04.05.2024 12:34
    Binecuvantat si slavit este Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, a lui sa fie lauda, cinstea si marirea in vecii vecilor, Amin!
  • Bizzu 04.05.2024 12:53
    Mai sunt câteva ore și Vestea Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos ne va umple sufletele de lumina Speranței că mai există ceva și ”după”, la finalul unui post lung și aspru în care am împărtășit, poate, câte puțin din durerea infinită a Celui răstignit pentru noi. Anul acesta am avut un gând care a revenit mereu și mereu: poate că și noi trăim acum, începând cu 2020, un crâmpei din patimile Mântuirii și ale Înălțării. Atât cât putem noi suporta. Poate că toți acești ani de satanism ridicat la rangul de principiu universal sunt făcuți să ne purifice și să ne separe precum grâul de neghină. Jocul a trecut la un nivel superior. Până acum, contractul cu satana era semnat ca rezultat al dorințelor de plăcere, oricare ar fi ea. Acum contractul cu satana se semnează ca rezultat al FRICII, oricare ar fi ea. Frica de moarte, de virus, de sărăcie, de izolare socială, de pedeapsă, etc. Uităm mai toți ceea ce Domnul Nostru ne-a spus acum 2000 de ani: ”Îndrăzniți, eu am biruit lumea!”.

    Poate că Judecata de Apoi începe chiar aici de pe pământ, ca rezultat al alegerilor noastre din această viață. Pentru că trăim timpurile în care alegerile greșite se decontează imediat: vezi vaccinarea și morțile subite. Pentru că Pământul nu ne mai suportă în halul în care am ajuns. Și poate că la finalul acestor vremuri demne de o Apocalipsă mai mică cei care vor rămâne demni și nepătați în lumina Adevărului revelat își vor binemerita șansa Mântuirii. Vor fi puțini, dar vor fi cei care AU ÎNȚELES Calea, Adevărul și Viața.

    Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii. AMIN!
  • viorel craciun 04.05.2024 14:37
    Multumim domnului profesor , un " articol de mare sensibiliate spiritula si umana , a unui suflet " neconvertit " la marea " propganda nationala , internationala , etc. etc " a " dezumanizarii omului prin suflet si a asa zisei credinte " prin minte . Se spune conform " Bibilei " prin interpretare a noului si a vechiului Testament , sau a altor scrieri in cauza "Zorohastru " , " Budha " , " Mahomed " la musulmani , etc. etc , ca de cand ne nastem avem " doua minti " ceea " A INIMII , SPRITUALA " cea " A MINTII MATERIALA " apoi , conflictul " INTRE CELE DOUA INIMI " va ramane permanent in fiecare dintre noi , " CEA SPIRITUALA " SI " CEA MATERIALA " se pare ca mereu " CEA MATERIALA " a doborat-o si o va dobara pe " CEA SPIRITUALA " fiindca " baza existentei este " MATERIALUL , BANUL " cel de zi cu zi . CEEA CE ESTE O PROBLEMA VECHE " DE CAND NE STIM " adica " CINE DETINE BANUL ARE SI PUTEREA " , prin " STAT , cu toate formele sale de mii de ani : BISERICA, ARMATA , JUSTITIE , etc , etc . POATE , apropro de marii " RESETARII MONDIALE " fiecare cu DOCTRINA SA A " BANULUI CU ORICE PRET SI FARA SCRUPUL " Poate aceast rol de resetare " a omului " ar trebui sa il inceapa " BISERICA " aparatorul lui HRISTOS , al CREDINTEI , al STABILITATII SI AL PACII " Dar si" BISERICA " TEMPLU CREDINTEI CA IN URMA CU MII DE ANI indiferent ca este crestina , musulmana , budhista , taoista , etc, etc , FACE PARTE TOT DIN " STATUL CORUPT FINANCIAR " CU ACELASI INTERES " AL BANULUI SI AL PUTERII CU ORICE PRET " restul sunt vorbe " de speranta si credinta " cu rostul " amagirii personale si a trecerii momentului pana la ce final " AL NEFIINTEI "
  • Radu Comsuta 04.05.2024 17:46
    "Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina" (Ioan 3, 19). Întunericul exercită o anumită fascinație, e ceva misterios, de explorat. Părintele Arsenie Boca spunea că majoritatea oamenilor cad în păcate grele...din curiozitate. Însă eu cred cu tărie că lumina învierii va alunga întunericul din sufletele noastre păcătoase. Domnul să ne miluiască pe fiecare.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania