Pr. Ioan Istrati: "Mi-e așa de frig aicea pe pământ"

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când eram preot la Catedrala Sfânta Vineri din Iași, aveam la Biserică o bătrânică, Maria, nelipsită de la toate slujbele. Flutura merau o sacoșă aproape goală de la Lidl. O bălăngănea prin aer ca pe o jucărie. Unii ziceau că nu e în toate mințile. Alții o întrebau ce face cu sacoșa aia. Îmi iese cu gol în față.

Când a venit în Biserică, am luat-o deoparte. I-am dat o plăcintă, aveam câteva în altar. I-am zis o rugăciune de sănătate.

Mi-a zis:

„Părinte, acum vreo douăzeci de ani eram foarte nervoasă și iute. Băteam copiii, țipam la soț, Dumnezeu să-l odihnească. Și la Mănăstirea Horaița, Părintele Zenovie, un părinte cu viață sfantă, ne-a zis: să vă rugați mereu să Îl vedeți pe Dumnezeu. Așa că eu mă rugam mereu: Doamne Iisuse, te rog, vreau să te văd.

Într-o noapte, în Postul Crăciunului, țin minte ca acum, după ce mi-am făcut rugăciunile, am zis ca de obicei:

Doamne, vreau să te văd.

Și am căzut într-un somn adânc. Eram într-o ceață luminoasă minunată, și L-am văzut.”

Femeia a început să plângă. Am mângâiat-o pe cap și am lăsat-o să se liniștească.

A continuat: „Era ca un Pruncuț mic și slab, dar eu știam că e Mântuitorul. Avea ochii ăia care te străbăteau în suflet.

Am căzut cu fața la pământ. Pruncul dumnezeiesc m-a privit trist, parcă plânsese. Și mi-a zis:

Mi-e așa de frig aicea pe pământ.

Atâta a zis.

Și tot m-am întrebat. Am citit Biblia, Sfinții Părinți. Am aflat că Pruncul Dumnezeu se născuse într-o peșteră, încălzit de niște oi și măgăruși, aruncat, alungat de lumea pe care o zidise.

Că fusese zdruncinat pe un asin pe drumul pietros spre Egipt, fugind de criminalul Irod.

Că n-avea unde să-și plece capul, și că dormea sub cerul liber, în frigul pătrunzător al nopții de iarnă.

Că i-a fost mereu dor de căldura iubirii noastre, că ne-a iubit fierbinte, că a asudat pe Cruce pentru noi, că a murit în dureri cumplite pentru că ne-a iubit. Că a mers în focul iadului pentru ca să ne smulgă din întuneric și din suferință.

Că i-a fost frig mereu pe pământ. Frig mereu din cauza lipsei noastre de iubire.

În noaptea aia am făgăduit lui Iisus că voi purta mereu o plasă cu cateva șosete de lână, pe care le împletesc eu, și voi da la copiii amărâți pe care îi întâlnesc.

Așa fac de douăzeci de ani.”

Și în timp ce vorbea, a scos o pereche de șosete de lână brumărie.

Permiteți-mi să vă dau și sfinției voastre o pereche.

Mi-am dat seama că pe lângă noi preoții, trec oameni sfinți, pe care îi ignorăm, din nesimțire sau grijă deșartă.

Oamenii râd că proștii, și nu realizează credința și curăția lor.

Am îmbrățișat-o pe bătrânica înlăcrimată. Și am simțit cu Pruncul Iisus devenise totul in ea.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Ecce Claro 03.11.2023 04:27
  Superb!
 • Vasile Pdure 03.11.2023 07:36
  O rază de iubire pe cerul întunecat de ură. Ne face bine iubirea. Mereu.
 • Mihai Cantuniari 03.11.2023 07:43
  Uimitor si fermecator. Si atat de adevarat! Acolo, intre cei mai umili, se afla credinta care muta muntii. Un mare Om, Socrate, a spus candva: Tot ce stiu e ca nu stiu nimic. Si exact asa este: nu stim nimic, dar dam din gura.
 • Briela 03.11.2023 09:43
  Să trăiți, părinte! Mi-au dat lacrimile citind și gândindu-mă la toți copilașii nevinovați care suferă din pricina unor nebuni, ticăloși și lipsiți de orice credință.
 • Tic 03.11.2023 10:52
  Ah, Doamne! Ce mică ma simt!
 • Tic 03.11.2023 10:53
  Completare:și cum ma încălzește iubirea Ta!
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare