Pr. Ioan Istrati: Erezii periculoase la o televiziune ortodoxă

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, un actor talentat, inspirat mai ales în rolurile pășuniste, și specializat mai nou în religie, ascultat de sfertodocți cu sfințenie, a debitat niște erezii periculoase la o televiziune ortodoxă, în prezența unui prezentator neștiutor, ca să eufemizez.

E un trend astăzi să amesteci sincretic creștinism, ezoterism, orientalisme de ferentari, glosolalie de chioșc, Steiner și ocultism, yoga și păgânism și s-o faci pe-a deșteptul, deși puți de prost. Nu e ceva nou. 
Mai grav este faptul că se atentează la divinitatea Mântuitorului Iisus Hristos, un demers arian care încearcă să-L transforme în ideal, erou, om deplin, model moral, dar Îi neagă dumnezeirea, și implicit mântuirea lumii. 
Cea mai mare noutate a istoriei, Întruparea lui Dumnezeu, e și cea mai mare rană a dracilor, durerea supremă a iadului, nimicnicia morții, ridicolul răului.

Arie, un preot alexandrin, raționalist, găunos și gnostic, a iterat această monstruozitate: Iisus n-a fost Dumnezeu adevărat. De aici inutilitatea demersului Lui salvator, absența mântuirii și domnia răului. 
Toate ereziile sunt de fapt niște arianisme mascate. 

Ebionismul spunea că Iisus era doar un evreu reformator. Apolinarismul îl lipsea pe Iisus de umanitate deplină și Dumnezeire deplină. 

Dochetismul îl considera un spectru fără materialitate. Monofizismul îi înghițea umanitatea în divinitate. Monotelismul îi lua voința umană. 

Catolicismul îl alungă in cer și îi pune un înlocuitor imperialist penibil. 
Protestantismul îi neagă prezența în istorie, îi desființează Tradiția Duhului, îi anulează preoția și omoară libertatea omului. 

Sectele desființează unirea omului cu Dumnezeu în Biserică în favoarea unei devoțiuni individualiste și unei mântuiri obligatorii obținute prin acceptare fără schimbare și prin zeciuială. 

Arianismul e mama ereziilor, urletul mai asurzitor decât cerurile al satanei care a pierdut încuietorile iadului prin Hristos Dumnezeu și Om, înviat din morți. 

De aceea orice inept cu ifose ezoterice, care pune la îndoială dogma revelată a Dumnezeirii și Umanității depline a lui Hristos este de la diavolul. 

Cei care l-au ascultat și aprobat trebuie să se spovedească, să primească un canon de pocăință, să cerceteze adevărul creștinismului, căci nu sunt departe de apostazie. Adică de lepădare de Dumnezeu și de parteneriat veșnic cu demonul. 

Cam atât.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • IC XC NI KA 13.01.2024 00:50
  Păi.. cum ar putea să nu “Îi nege dumnezeirea” când e așa de Personal și nu se asortează cu dumnezeu’ deperonalizat care poate fi orice vrea mușchiul fiecăruia ..și de preferat să vrea (mușchiul) să fie ceva ce nu vrea nimic concret de la noi, dimpotrivă fiecare să zică și să facă ce vrea (tot mușchiul lui, evident) ca nerușinatul de când lumea ..îmbătrânit în rele, zis și diavol.

  În rest nicio problemă ..nicio Revelație nimic, nicio Sf. Scriptură că-i nasol pe acolo prin punctele esențiale.. chiar trebuie să renunți la mușchiu-ți și să mergi smerit după Hristos, nu TU înaintea Lui, trebuie să împlinești voia Lui prin exemplul Persoanei Întrupate și Înviate .. bașca ce mai zice Biserica, care de unde oare le mai și scoate..?! Mă lași ..

  Deci e f complicat. Ca să nu mai spunem că e mai bine așa, că altfel ar fi rău, rău de tot de descurcat, de crezut, de văzut .. întrebarea Lui Iisus: Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu? (Ioan 9,35)

  “În Fiul” (!) da, nu în Dumnezeu. Căci dacă era “în Dumnezeu”, putea fi orice/oricine ..așa cum și e de altfel la ..ne-buni.

  Ca să nu mai spunem că un Dumnezeu Personal încurcă rău apele..religiei globaliste, chiar o zădărnicește, că noi ne ținem ca chioru’ de bățul Lui și nu vrem să amestecăm data ..cu rahatul (preparat turcesc).

  Ca să nu mai spunem că nici cu guvernul mondial nu se prea potrivește cu Dumnezeul ăsta al nostru Personal, pe care vrem să-L urmăm peste tot .. mai puțin în cerc de 15 minute ..sau alte “libertăți” desigur “sigure și eficiente”.

  Sau ce să mai spunem că suntem chiar culmea, noi ăștia cu calendarul nostru ortodox care geme de atâția care și-au dat viața pentru El, că nu mai are lumea loc de ei, si de noi, nu ca la ezoterism, orientalisme .. ocultism, yoga ..păgânism unde nimeni nu se o..bosește prea mult că dăunează grav sănătății.

  Ca să nu mai spunem că din cauza noastră nu poți să vezi și tu un gnostic mucenic sau un ebionit mucenic, hai măcar un dochet acolo.. sau restul..

  Să mai spun că pe lângă toate astea ..e atât de frumos în Nepal. Nu mai are niciun rost..

  Ferească Dumnezeu.


  Doamne, miluiește.
 • IC XC NI KA 13.01.2024 12:55
  *Personal în sensul de Persoană - a fost nefericită exprimarea cu Personal :)
 • Vasile Pdure 13.01.2024 12:37
  M-a bucurat mult scrierea Sfinției Voastre. Aidoma unui balsam pentru un suflet rănit. Ați reiterat în scurte fraze noblețea și tezaurul Ortodoxiei. Erezia te desparte de Hristos. Erezia este o învățătură greșită despre Hristos. Toate ereziile sunt Hristologice. Biserica este garantul Adevărului. Chiar dacă uneori sunt Preoți sau Ierarhi care fac greșeli. Biserica este trupul tainic al lui Hristos. Să avem parte de EL când vom pleca din lumea aceasta!
 • Dinu Dușceac 13.01.2024 16:49
  https://secareanu.wordpress.com/2024/01/13/actorul-dorel-visan-si-diana-sosoaca-care-promoveaza-invataturi-straine-de-biserica-ortodoxa-atacand-biserica-ortodoxa-romana-sunt-de-fapt-scule-ale-fsb-ului/
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare