Pr. Ioan Istrati: Erezii periculoase la o televiziune ortodoxă

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, un actor talentat, inspirat mai ales în rolurile pășuniste, și specializat mai nou în religie, ascultat de sfertodocți cu sfințenie, a debitat niște erezii periculoase la o televiziune ortodoxă, în prezența unui prezentator neștiutor, ca să eufemizez.

E un trend astăzi să amesteci sincretic creștinism, ezoterism, orientalisme de ferentari, glosolalie de chioșc, Steiner și ocultism, yoga și păgânism și s-o faci pe-a deșteptul, deși puți de prost. Nu e ceva nou. 
Mai grav este faptul că se atentează la divinitatea Mântuitorului Iisus Hristos, un demers arian care încearcă să-L transforme în ideal, erou, om deplin, model moral, dar Îi neagă dumnezeirea, și implicit mântuirea lumii. 
Cea mai mare noutate a istoriei, Întruparea lui Dumnezeu, e și cea mai mare rană a dracilor, durerea supremă a iadului, nimicnicia morții, ridicolul răului.

Arie, un preot alexandrin, raționalist, găunos și gnostic, a iterat această monstruozitate: Iisus n-a fost Dumnezeu adevărat. De aici inutilitatea demersului Lui salvator, absența mântuirii și domnia răului. 
Toate ereziile sunt de fapt niște arianisme mascate. 

Ebionismul spunea că Iisus era doar un evreu reformator. Apolinarismul îl lipsea pe Iisus de umanitate deplină și Dumnezeire deplină. 

Dochetismul îl considera un spectru fără materialitate. Monofizismul îi înghițea umanitatea în divinitate. Monotelismul îi lua voința umană. 

Catolicismul îl alungă in cer și îi pune un înlocuitor imperialist penibil. 
Protestantismul îi neagă prezența în istorie, îi desființează Tradiția Duhului, îi anulează preoția și omoară libertatea omului. 

Sectele desființează unirea omului cu Dumnezeu în Biserică în favoarea unei devoțiuni individualiste și unei mântuiri obligatorii obținute prin acceptare fără schimbare și prin zeciuială. 

Arianismul e mama ereziilor, urletul mai asurzitor decât cerurile al satanei care a pierdut încuietorile iadului prin Hristos Dumnezeu și Om, înviat din morți. 

De aceea orice inept cu ifose ezoterice, care pune la îndoială dogma revelată a Dumnezeirii și Umanității depline a lui Hristos este de la diavolul. 

Cei care l-au ascultat și aprobat trebuie să se spovedească, să primească un canon de pocăință, să cerceteze adevărul creștinismului, căci nu sunt departe de apostazie. Adică de lepădare de Dumnezeu și de parteneriat veșnic cu demonul. 

Cam atât.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • IC XC NI KA 13.01.2024 00:50
    Păi.. cum ar putea să nu “Îi nege dumnezeirea” când e așa de Personal și nu se asortează cu dumnezeu’ deperonalizat care poate fi orice vrea mușchiul fiecăruia ..și de preferat să vrea (mușchiul) să fie ceva ce nu vrea nimic concret de la noi, dimpotrivă fiecare să zică și să facă ce vrea (tot mușchiul lui, evident) ca nerușinatul de când lumea ..îmbătrânit în rele, zis și diavol.

    În rest nicio problemă ..nicio Revelație nimic, nicio Sf. Scriptură că-i nasol pe acolo prin punctele esențiale.. chiar trebuie să renunți la mușchiu-ți și să mergi smerit după Hristos, nu TU înaintea Lui, trebuie să împlinești voia Lui prin exemplul Persoanei Întrupate și Înviate .. bașca ce mai zice Biserica, care de unde oare le mai și scoate..?! Mă lași ..

    Deci e f complicat. Ca să nu mai spunem că e mai bine așa, că altfel ar fi rău, rău de tot de descurcat, de crezut, de văzut .. întrebarea Lui Iisus: Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu? (Ioan 9,35)

    “În Fiul” (!) da, nu în Dumnezeu. Căci dacă era “în Dumnezeu”, putea fi orice/oricine ..așa cum și e de altfel la ..ne-buni.

    Ca să nu mai spunem că un Dumnezeu Personal încurcă rău apele..religiei globaliste, chiar o zădărnicește, că noi ne ținem ca chioru’ de bățul Lui și nu vrem să amestecăm data ..cu rahatul (preparat turcesc).

    Ca să nu mai spunem că nici cu guvernul mondial nu se prea potrivește cu Dumnezeul ăsta al nostru Personal, pe care vrem să-L urmăm peste tot .. mai puțin în cerc de 15 minute ..sau alte “libertăți” desigur “sigure și eficiente”.

    Sau ce să mai spunem că suntem chiar culmea, noi ăștia cu calendarul nostru ortodox care geme de atâția care și-au dat viața pentru El, că nu mai are lumea loc de ei, si de noi, nu ca la ezoterism, orientalisme .. ocultism, yoga ..păgânism unde nimeni nu se o..bosește prea mult că dăunează grav sănătății.

    Ca să nu mai spunem că din cauza noastră nu poți să vezi și tu un gnostic mucenic sau un ebionit mucenic, hai măcar un dochet acolo.. sau restul..

    Să mai spun că pe lângă toate astea ..e atât de frumos în Nepal. Nu mai are niciun rost..

    Ferească Dumnezeu.


    Doamne, miluiește.
  • IC XC NI KA 13.01.2024 12:55
    *Personal în sensul de Persoană - a fost nefericită exprimarea cu Personal :)
  • Vasile Pdure 13.01.2024 12:37
    M-a bucurat mult scrierea Sfinției Voastre. Aidoma unui balsam pentru un suflet rănit. Ați reiterat în scurte fraze noblețea și tezaurul Ortodoxiei. Erezia te desparte de Hristos. Erezia este o învățătură greșită despre Hristos. Toate ereziile sunt Hristologice. Biserica este garantul Adevărului. Chiar dacă uneori sunt Preoți sau Ierarhi care fac greșeli. Biserica este trupul tainic al lui Hristos. Să avem parte de EL când vom pleca din lumea aceasta!
  • Dinu Dușceac 13.01.2024 16:49
    https://secareanu.wordpress.com/2024/01/13/actorul-dorel-visan-si-diana-sosoaca-care-promoveaza-invataturi-straine-de-biserica-ortodoxa-atacand-biserica-ortodoxa-romana-sunt-de-fapt-scule-ale-fsb-ului/
Ultima oră

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale