Pr. Ioan Istrati: E necesar…

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am stat de multe ori să mă gândesc de ce oamenii cu dor de Dumnezeu plecau în pustie, deși lumea doare cumplit și sunt atât de multe suflete de alinat și mângâiat?

Nu e oare un egoism sacru să pleci singur cu Dumnezeu, când lumea geme de patimi?

Ei bine, nu. Oamenii care L-au născut pe Dumnezeu în inima lor nu mai pot suporta deșertăciunea lumii, poleiala tâmpă, iluzia oacheșă a plăcerii, zdrăngănitul dizgrațios al materiei, domnia cărnii urât mirositoare, dansul oligofren al obsesiei după bani. Nu mai pot. Nu mai e o afinitate electivă. E necesar, vorba cântecului tâmpit. E musai. Oamenii lui Dumnezeu mor sufocați de miasmele răutății gratuite și de piaza întunericului fardat. Mor de-a binelea. Și atunci fug.

De pildă, noi ca societate avem mitul moralității fără credință. Am auzit povestea ateului corect, meticulos, cultivând valorile umanismului.

E o minciună. Omul fără Dumnezeu e omul diavolului. O spune Scriptura. O spun toți oamenii sfinți din veac. El poate doar farda atent putreziciunea din inima lui. Poate acoperi stăpânirea demonului cu văluri groase de generozitate afectată. Dar fără Dumnezeu suntem niște viermi obsedați de cadavrul acestei lumi din care înfulecăm. Omul fără Dumnezeu e un psihopat în devenire, doar că nu o știe.

Vă dau trei exemple.

1. Un jurnalist de doi bani, care după exitus nu va mai fi pomenit decât în catastifele bolgiilor se bucură acromegalic de imensa mizerie a batjocoririi unei slujbe către Dumnezeu, dar și de un atentat la ființa poporului român. În creatura asta, o răutate e lăudabilă, o jignire a credinței a milioane de români e ceva meritoriu.

2. Scriu despre Brâncoveanu, voievodul sângelui. Tremură carnea pe mine de durerea voievodului care și-a văzut copiii omorâți. Nu trebuie să fii credincios să simți o picătură din durerea acelui om. Trebuie să fii doar om. Un ateu imund îmi spune: e doar un interogatoriu unde își ascunsese banii. Restul e creștinopatie. Creatura psihopată nu simte, nu gândește, se bucură de o crimă monstruoasă, nu are neam, nu are ideal, are doar draci.

3. Un alt necredincios scrie despre Sfântul Brâncoveanu: o simplă execuție pentru corupție. Omul nu vrea să știe oroarea omorârii copiilor nevinovați, lupta pentru Hristos, faptul că dacă apostaziau primeau grațierea.

La fel de psihopați sunt cei care aduc sute de argumente măcelăririi copilașilor în pântece. Că e necesar medical (nu e, mă, niciodată), că nu e om (tu nu ești om), că nu simte (tu nu simți) etc. E bucuria diavolului când simte durerea altora și când ucide oameni.

E necesar să fugi în peșteri și în pustie de o asemenea lume?

E necesar.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Mars.60 Stefan 17.08.2022 20:27
    Da, toate lucrurile bune vin de la Dumnezeu si fara El in inimi si in constiinte nu suntem oameni, nu suntem nimic. Frumoase ganduri, frumoase cuvinte care spun adevarul. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
  • Năzuim-spre-Înviere 17.08.2022 20:34
    Arsenie, fugi, taci, liniștește-te, că acestea sânt rădăcinile nepăcătuirii!

    Dacă pentru Sfântul Arsenie cel Mare, aceasta a fost imbold spre îndumnezeire, pentru noi cei puțini, ieșirea din această lume bezmetică va fi musai ca să nu înnebunim!

    Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este rău să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi, și voi fi vouă Tată și veți fi Mie fii si fiice, zice Domnul Atotțiitorul!
  • Andri 17.08.2022 20:53
    In fiecare zi ma gandesc la pustia asta, sa avem o camera doar noi doi, Dansul si cu mine, sa nu mai aud, sa nu mai vad, sa nu mai stiu de nimic din lumea asta. E o chemare catre noi, cred ca trebuie implinita. O fi ajuns vremea fugii in pustie a Bisericii Domnului?
  • Năzuim-spre-Înviere 31.08.2022 12:53
    Va veni vremea, și aceasta nu este departe - când nici cameră nu vom avea!...

    Pustia e pustie iar nu cameră. Nu de voie, ci de nevoie!
  • Briel 17.08.2022 21:03
    Dureros.
    Cuvântul Domnului de a iubi pe dușmani și a binecuvânta pe cei ce ne urăsc și ne doresc răul e foarte greu ....imposibil chiar.

    Numai și numai dacă "nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine" , numai atunci cuvântul de mai sus devine realitate.
    E ceva dincolo de logică sau de normalitate.....și greu de ajuns acolo. Cu mintea înțeleg cum funcționează , însă cu inima doresc
    dreptate, justiție, răzbunare.
    Răzbunarea e a Mea, zice Dumnezeu. A voastră să fie răbdarea.
    Înapoi la locul meu....
  • Andri 18.08.2022 16:26
    Nu e vorba de a iubi pe vrajmasi, e vorba ca vrem sa ocrotim pacea din noi, lumea e un cazan care fierbe. In mod firesc, ca o mama cu puiul care vrea sa-si ocroteasca puiul de pericole, vrem sa-L ocrotim pe Hristos din noi. Nu indeazniti sa comparati viata de acum cu cea de acum cateva sute de ani. Usor punem egal intre noi si sfinti, uitand ca abia ne taraim besinile dupa moi (scuzati expresia). Nu ca vreu sa ne apar, dar traim astfel de timpuri ca ne invidiau cei din trecut pentru usurinta cu care ni se daruieste har de Sus (pentru starea noastra duhovniceasca jalnica).
  • __ 19.08.2022 00:02
    pentru osândiri poți merge prin cimitir ( = pustia orașului?)
    toți avem nrvoie de pustiu, reculegere, și cel mai important, duhovnic (doar nu-l judeci și pe el).
  • __ 18.08.2022 16:38
    evident unii pot ieși duhovnicește din nebunie, fără a fi nevoie să plece fizic... Că ce zice viitorul sfânt (propus spre canonizare), părintele nostru Cleopa:

    "Poți să stai în București pe Calea Victoriei. Numai să știi cum să te conduci."

    pe larg:
    114 . Tu vezi o albină cum zboară din floare în floare, prin meri, prin
    cireși, și ia din floare numai nectarul cel dulce! Din zece kilograme de nectare,
    ea face două kilograme de miere. Dar albina se pune pe multe flori. Și sunt flori
    care deasupra au nectar, iar mai jos au otravă. Ea nu ia otravă, că nu-i proastă!
    Albina ia de la fiecare floare ce-i bun. Otrava o lasă acolo.
    Așa să fii și tu! Fiecare cît ar fi de rău în mănăstire, are și ceva bun. Ce
    este bun împrumută de la el! Părintele ăsta este așa, dar uite este milostiv, este
    sîrguitor, este sfătuitor. Ce vezi că este bun, ia! Ce este rău, otrava, las-o acolo,
    că nu-ți trebuie! Nu te face nimeni cu sila s-o iei. Și atunci nu te vei mai sminti,
    oriunde vei fi. Poți să stai în București pe Calea Victoriei. Numai să știi cum să
    te conduci. Așa este.
    Iar dacă nu, tu du-te și-n pustie, că diavolul vine după tine! Tu mergi cu
    trenul 24 de ore și el cît ai clipi din ochi este aici.
  1. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  2. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  3. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  4. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  5. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  6. Un avion F-16 condus de inteligență artificială a efectuat primul test de luptă aeriană în fața unui pilot uman. Cine credeți că a câștigat?

  7. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  8. A murit Naomi, celebrul cântăreț transsexual. În cinci zile urma să împlinească 47 de ani

  9. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  10. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

Ultima oră

13:05

Vocea lui Guterres a fost în sfârșit auzită. SUA au spus ”NU” aderării Palestinei la ONU

12:40

A murit Naomi, celebrul cântăreț transsexual. În cinci zile urma să împlinească 47 de ani

12:26

Un avion F-16 condus de inteligență artificială a efectuat primul test de luptă aeriană în fața unui pilot uman. Cine credeți că a câștigat?

12:01

Marinar în stare de inconștiență, pe o navă din Sulina

11:43

Candidatul prezidențial Răzvan Constantinescu, în dialog cu bucureștenii, în parcul Herăstrău, ora 15:30

11:34

Ion Cristoiu: Și dacă tot ce s-a întâmplat cu Cătălin Cîrstoiu în ultima vreme ține de o strategie electorală?

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților