Porcii vor avea acte de identitate electronice. Veterinarii se transformă în Poliția Porcilor

De Claudia Marcu  /  

Foto-Pamflet

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii nu mai pot vinde porcii din bătătură. Veterinarii, puși să urmărească tot ce mișcă

Toți românii care cresc animale în gospodării vor fi obligați să le înregistreze oficial și să le asigure condițiile de biosecuritate. Potrivit unui Ordin al ANSVSA, publicat deja în Monitorul Oficial, medicii veterinari vor inventaria animalele din bătătură, iar proprietarii nu vor mai putea sacrifica animalele decât pentru consum propriu. Totodată, orice transport al unui animal, obligatoriu microcipat sau ștanțat, trebuie să dețină documente de circulație.

Ca să nu deranjeze fondurile de vânătoare, prin impunerea obligației de a reduce numărul de mistreți, principalii vectori de răspândire a pestei porcine africane, autoritățile au decis să lovească exact în zootehnia de subzistență. Astfel, noua Normă a ANSVSA stabilește reguli atât de stricte, încât românii nu vor mai putea în niciun fel să-și vândă porcii din bătătură. Mai mult, aceștia vor fi obligați să înregistreze fiecare animal, pe care să-l microcipeze sau să-l ștanțeze, sacrificarea făcându-se numai cu permisiune de la autorități. Potrivit actului normativ, animalele din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni vor circula pe teritoriul României numai dacă sunt identificate și înregistrate și însoțite de documente de circulație și, în cazul camelidelor, cervideelor și renilor, de documentul de identificare unic pe viață. Totodată, bovinele, ovinele, caprinele, porcinele, camelidele, cervidele și renii existente/existenți pe teritoriul României vor fi supuse/supuși procesului de identificare și înregistrare prin crotalie convențională, crotalie electronică, transponder tip bolus, transponder injectabil sau tatuaj. Ulterior aplicării mijloacelor oficiale de identificare, datele aferente animalelor vor fi înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIÎA).

Cod unic pentru fiecare proprietar

Fiecare exploatație din România trebuie înregistrată în SNIÎA, inclusiv cea nonprofesională, adică ferma de suine de subzistență cu maximum 5 capete, prin atribuirea unui cod alfanumeric unic și permanent generat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit sau de DSVSA pentru exploatațiile comerciale. Pentru înregistrarea exploatațiilor nonprofesionale, proprietarul care dorește deschiderea unei exploatații va notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit, precizând speciile de animale pentru care se solicită deschiderea exploatației. Notificarea trebuie însoțită de cartea de identitate a proprietarului și de documentele de proprietate pentru suprafața de teren unde dorește să deschidă exploatația sau documentele care, conform legii, atestă dreptul de utilizare a spațiului destinat creșterii/îngrijirii animalelor, spațiu care trebuie să fie bine delimitat față de alte exploatații, în vederea verificării realității datelor înscrise în notificare. Medicul veterinar de liberă practică împuternicit se va deplasa la fața locului și va verifica existența spațiilor necesare creșterii animalelor. În cazul exploatațiilor cu porcine, noua exploatație va fi înregistrată doar după ce a verificat respectarea condițiilor de biosecuritate stabilite de legislația sanitar-veterinară în vigoare și a constatat îndeplinirea acestora.

Veterinarul e tătic

Proprietarii de exploatați și deținătorii de animale sunt obligați să permită medicului veterinar să desfășoare controale pentru a verifica animalele. În termen de 3 zile lucrătoare de la nașterea sau achiziționarea oricăror animale din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni, deținătorul de animale va notifica nașterea/prezența respectivelor animale în exploatație medicului veterinar de liberă practică împuternicit, prezentând acestuia documentul de circulație pentru animalele achiziționate.

Fiecare deținător de animale va avea obligația de a notifica medicului veterinar de liberă practică împuternicit orice intenție de mișcare a animalelor din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni. în acest scop, solicită acestuia înregistrarea și eliberarea documentului de circulație, în format electronic sau tipărit, și pune la dispoziția acestuia animalele pentru verificarea identității.

Parteneriat NAȚIONAL

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (18)
 • Sabin G 16.01.2023 20:44
  Ce gen e Ghita?
 • eva adam 16.01.2023 21:14
  Fluid gender! Poate, o zi se crede taur, alta zi pisica, și, de ce nu politicianul care a slobozit asemenea lege?!
 • Arcas 16.01.2023 21:46
  Nu cred că v-ați gândit ce armă formidabilă poate fi ideologia gender în acest război! Cât de tracasant, obositor și costisitor poate fi pentru adversarii satanisti! Azi îl declari porc. Vine vet-ul îl înregistrează, îl cipeaza, îi emite acte. Mâine îl declari, pe baza ideologiei transgender, găină! Desigur se va insista cu argumentele ideologice de rigoare că porcul e găină. Vine vet-ul și urmează procedurile. Ștergere din registrul porcilor și înregistrare în registrul găinilor. Poimâine îl declari taur. Și tot așa toată săptămâna. Săptămâna următoare o iei de la capăt, pe temeiul fluiditatii genului. Până vor obosi și te vor lăsa o vreme în pace. Poate vei mânca porcul fără să mai treci pe la ei să îl declari!
 • Coronoia ► Arcas 17.01.2023 14:00
  LOL, ce frumos ar fi. Batuti cu propriile arme ideologice
 • NDorin 16.01.2023 20:52
  Dacă nu o sa-mi ducă porcii și la școală să-i învețe engleză degeaba!
 • Sabin G 16.01.2023 20:59
  Ce gen e Ghita?
 • Orizont 16.01.2023 21:29
  gen Ciuca
  gen Ciolacu
  ....
 • Arcas ► Orizont 16.01.2023 21:48
  Întrebarea are partea ei de glumă dar nu cazul să glumim ci să ne preocupăm cum le vom organiza acestor nemernici un Stalingrad!
 • Mars.60 Stefan 7649 ► Orizont 16.01.2023 21:58
  Da' ce-aveti fratilor cu bietu' Ghita? Nu merita saracu' asemenea comparatie... de-a dreptul jignitoare. :)
 • Bunicus 16.01.2023 21:42
  Interesant ... Ghita are voie sa aiba CI cu tricolor, dar romanul, NU!!!!
  C-asa umbla vorba ca noile CI nu vor avea tricolor.
  Si inca ceva: cum o fi nemerit porcu` african cu pesta lui taman in Romania?

  Inainte de `89 era un fel de banc:
  Militia:
  - Mosule, de ce ai taiat vitelul? Nu stiai ca nu este al matale?
  - Nu, ca daca stiam, taiam vaca. Vaca-i a mea!
 • Mars.60 Stefan 7649 16.01.2023 21:42
  Pentru deplasarea deplasatilor de la Davos a solicitat cineva veterinarului înregistrarea și eliberarea documentului de circulație, în format electronic sau tipărit?
 • SandaManda 17.01.2023 10:51
  Aia sunt bine paziti cu armata. Au mobilizat 5 mii de soldati sa ii pazeasca, tot din banii platitorilor de taxe.
 • Mars.60 Stefan 7649 16.01.2023 22:00
  La greierii comestibili nu le fac carti de identitate? Si p-astia nu-i crotaliaza?
 • Tabără Octavian-Adrian 16.01.2023 22:20
  Se uită că deja se implementează sistemul actelor electronice și la alți porci, oamenii. A se vedea C0vid19 și închiderea șeptelului în țarcul electronic, al World Wide Web www = vavvavvav unde a=6, b=12 ...v=108 (a 18 a literă din alfabetul sionist).
 • Mars.60 Stefan 7649 16.01.2023 23:42
  www = 666 = vavvavvav (ebraica)
  Vav (Waw) este a șasea literă a alfabetului ebraic.
  Valoare numerică: 6
  Sunet: "V", "OH" și "OO"
  Semnificație: 1. Cârlig 2. cuvântul "și" 3. în fața unui cuvânt, transformă trecutul în viitor sau viitorul în trecut
  https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/137078/jewish/Vav.htm
 • Pentru fiica mea 16.01.2023 23:16
  UE asta a devenit un gunoi, cred ca toți mai mulți Români o să fie pentru ieșire din mizeria asta care nu ne reprezintă! Câți trotinestisii vocali avem? 60- 100 mii? Dar mai suntem milioane încă tăcute.!
 • Adrian Marcu 2818 17.01.2023 09:40
  Asta-i pasul 1.
  2.urmeaza legumele. (se vor interzice cultivarea si comercializarea lor: pt. asta inventeaza ei vreun covid leguminos)
  3.toti o sa cumparam mancare (a lor, modificata genetic) doar de la alimentara, platita doar cu cardul bine-inteles.
  4. se va locui doar in orase smart, la bloc; case la tara ciuciu!
 • Nevaccinatul 17.01.2023 14:05
  Ce altceva decat se pretinde ar putea ei obtine daca orice porc ( sau animal crescut pentru consum carne sau lapte) ar fi inregistrat/ tratat de un veterinar autorizat?
  Ei s-ar putea asigura ca toate animalele din gospodarii vor fi vaccinate MARN sau cu alte "substante " care sa faca "bine" rezidentilor din fiecare gospodarie AUTONOMA care vrea sa evite Marea Foamete sau care poate evita sa consume carnea ( si alte produse animale din supermarketuri) puse la dispozitie de ei in enorma lor marinimie si grija fata de om...
Ultima oră

22:00

Bill Gates și OMS vor înființarea unui Corp Global de Urgență în sănătatea publică

21:35

Fratele procurorului general CPI, care l-a acuzat pe Putin de "răpirea copiilor", este PEDOFIL

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID