Porcii vor avea acte de identitate electronice. Veterinarii se transformă în Poliția Porcilor

De Claudia Marcu  /  

Foto-Pamflet

Foto-Pamflet

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii nu mai pot vinde porcii din bătătură. Veterinarii, puși să urmărească tot ce mișcă

Toți românii care cresc animale în gospodării vor fi obligați să le înregistreze oficial și să le asigure condițiile de biosecuritate. Potrivit unui Ordin al ANSVSA, publicat deja în Monitorul Oficial, medicii veterinari vor inventaria animalele din bătătură, iar proprietarii nu vor mai putea sacrifica animalele decât pentru consum propriu. Totodată, orice transport al unui animal, obligatoriu microcipat sau ștanțat, trebuie să dețină documente de circulație.

Ca să nu deranjeze fondurile de vânătoare, prin impunerea obligației de a reduce numărul de mistreți, principalii vectori de răspândire a pestei porcine africane, autoritățile au decis să lovească exact în zootehnia de subzistență. Astfel, noua Normă a ANSVSA stabilește reguli atât de stricte, încât românii nu vor mai putea în niciun fel să-și vândă porcii din bătătură. Mai mult, aceștia vor fi obligați să înregistreze fiecare animal, pe care să-l microcipeze sau să-l ștanțeze, sacrificarea făcându-se numai cu permisiune de la autorități. Potrivit actului normativ, animalele din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni vor circula pe teritoriul României numai dacă sunt identificate și înregistrate și însoțite de documente de circulație și, în cazul camelidelor, cervideelor și renilor, de documentul de identificare unic pe viață. Totodată, bovinele, ovinele, caprinele, porcinele, camelidele, cervidele și renii existente/existenți pe teritoriul României vor fi supuse/supuși procesului de identificare și înregistrare prin crotalie convențională, crotalie electronică, transponder tip bolus, transponder injectabil sau tatuaj. Ulterior aplicării mijloacelor oficiale de identificare, datele aferente animalelor vor fi înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIÎA).

Cod unic pentru fiecare proprietar

Fiecare exploatație din România trebuie înregistrată în SNIÎA, inclusiv cea nonprofesională, adică ferma de suine de subzistență cu maximum 5 capete, prin atribuirea unui cod alfanumeric unic și permanent generat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit sau de DSVSA pentru exploatațiile comerciale. Pentru înregistrarea exploatațiilor nonprofesionale, proprietarul care dorește deschiderea unei exploatații va notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit, precizând speciile de animale pentru care se solicită deschiderea exploatației. Notificarea trebuie însoțită de cartea de identitate a proprietarului și de documentele de proprietate pentru suprafața de teren unde dorește să deschidă exploatația sau documentele care, conform legii, atestă dreptul de utilizare a spațiului destinat creșterii/îngrijirii animalelor, spațiu care trebuie să fie bine delimitat față de alte exploatații, în vederea verificării realității datelor înscrise în notificare. Medicul veterinar de liberă practică împuternicit se va deplasa la fața locului și va verifica existența spațiilor necesare creșterii animalelor. În cazul exploatațiilor cu porcine, noua exploatație va fi înregistrată doar după ce a verificat respectarea condițiilor de biosecuritate stabilite de legislația sanitar-veterinară în vigoare și a constatat îndeplinirea acestora.

Veterinarul e tătic

Proprietarii de exploatați și deținătorii de animale sunt obligați să permită medicului veterinar să desfășoare controale pentru a verifica animalele. În termen de 3 zile lucrătoare de la nașterea sau achiziționarea oricăror animale din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni, deținătorul de animale va notifica nașterea/prezența respectivelor animale în exploatație medicului veterinar de liberă practică împuternicit, prezentând acestuia documentul de circulație pentru animalele achiziționate.

Fiecare deținător de animale va avea obligația de a notifica medicului veterinar de liberă practică împuternicit orice intenție de mișcare a animalelor din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni. în acest scop, solicită acestuia înregistrarea și eliberarea documentului de circulație, în format electronic sau tipărit, și pune la dispoziția acestuia animalele pentru verificarea identității.

Parteneriat NAȚIONAL

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
  • Sabin G 16.01.2023 20:44
    Ce gen e Ghita?
  • eva adam 16.01.2023 21:14
    Fluid gender! Poate, o zi se crede taur, alta zi pisica, și, de ce nu politicianul care a slobozit asemenea lege?!
  • Arcas 16.01.2023 21:46
    Nu cred că v-ați gândit ce armă formidabilă poate fi ideologia gender în acest război! Cât de tracasant, obositor și costisitor poate fi pentru adversarii satanisti! Azi îl declari porc. Vine vet-ul îl înregistrează, îl cipeaza, îi emite acte. Mâine îl declari, pe baza ideologiei transgender, găină! Desigur se va insista cu argumentele ideologice de rigoare că porcul e găină. Vine vet-ul și urmează procedurile. Ștergere din registrul porcilor și înregistrare în registrul găinilor. Poimâine îl declari taur. Și tot așa toată săptămâna. Săptămâna următoare o iei de la capăt, pe temeiul fluiditatii genului. Până vor obosi și te vor lăsa o vreme în pace. Poate vei mânca porcul fără să mai treci pe la ei să îl declari!
  • Coronoia ► Arcas 17.01.2023 14:00
    LOL, ce frumos ar fi. Batuti cu propriile arme ideologice
  • NDorin 16.01.2023 20:52
    Dacă nu o sa-mi ducă porcii și la școală să-i învețe engleză degeaba!
  • Sabin G 16.01.2023 20:59
    Ce gen e Ghita?
  • Orizont 16.01.2023 21:29
    gen Ciuca
    gen Ciolacu
    ....
  • Arcas ► Orizont 16.01.2023 21:48
    Întrebarea are partea ei de glumă dar nu cazul să glumim ci să ne preocupăm cum le vom organiza acestor nemernici un Stalingrad!
  • Mars.60 Stefan 7649 ► Orizont 16.01.2023 21:58
    Da' ce-aveti fratilor cu bietu' Ghita? Nu merita saracu' asemenea comparatie... de-a dreptul jignitoare. :)
  • Mars.60 Stefan 7649 16.01.2023 21:42
    Pentru deplasarea deplasatilor de la Davos a solicitat cineva veterinarului înregistrarea și eliberarea documentului de circulație, în format electronic sau tipărit?
  • SandaManda 17.01.2023 10:51
    Aia sunt bine paziti cu armata. Au mobilizat 5 mii de soldati sa ii pazeasca, tot din banii platitorilor de taxe.
  • Mars.60 Stefan 7649 16.01.2023 22:00
    La greierii comestibili nu le fac carti de identitate? Si p-astia nu-i crotaliaza?
  • Tabără Octavian-Adrian 16.01.2023 22:20
    Se uită că deja se implementează sistemul actelor electronice și la alți porci, oamenii. A se vedea C0vid19 și închiderea șeptelului în țarcul electronic, al World Wide Web www = vavvavvav unde a=6, b=12 ...v=108 (a 18 a literă din alfabetul sionist).
  • Mars.60 Stefan 7649 16.01.2023 23:42
    www = 666 = vavvavvav (ebraica)
    Vav (Waw) este a șasea literă a alfabetului ebraic.
    Valoare numerică: 6
    Sunet: "V", "OH" și "OO"
    Semnificație: 1. Cârlig 2. cuvântul "și" 3. în fața unui cuvânt, transformă trecutul în viitor sau viitorul în trecut
    https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/137078/jewish/Vav.htm
  • Pentru fiica mea 16.01.2023 23:16
    UE asta a devenit un gunoi, cred ca toți mai mulți Români o să fie pentru ieșire din mizeria asta care nu ne reprezintă! Câți trotinestisii vocali avem? 60- 100 mii? Dar mai suntem milioane încă tăcute.!
Ultima oră

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă