Popii iar s-au apucat de umblat prin sate și orașe

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Popii iar s-au apucat de umblat prin sate și orașe. Nici n-a trecut bine Crăciunul și acuma de Bobotează iar. Ce tot umblă? Nu se mai satură de bani.

În oboseala de a bate la sute de case, în frigul și vântul iernii, în lătratul a sute de câini, în palmele peste față date de sute de porți încuiate, preotul.

Umblă. Poate îl doare spinarea. Poate îl dor privirile dezgustate ale unor pensionari stahanoviști. Poate îl umilesc întrebările unora: așa târziu? Așa devreme? Aoleu. Acuma se vine? De ce nu sunați ca lumea? De ce sunați așa tare?

Stropește cu aghiasmă, deși îl doare încheietura umărului. Oare cei zece lei dați de gazdă îl fac fericit? Ce-o fi în capul lui de creatură medievală?

După zecile de slujbe și Ajunul Crăciunului și postul și sutele de oameni la spovedit, el n-a avut odihnă. Când toți benchetuiesc, el e în Biserică. Când e sfârșitul săptămânii și toți sunt liberi, el are zi luminâ. Când e sărbătoare și relax pentru toți, el trage în jug.

Și totuși, dacă ne curățim orbul găinilor de pe ochi prin niscaiva lacrimi și rugăciuni, putem vedea de ce vine popa cu Ajunul Bobotezei.

Ascultăm cum urlă de durere diavolii aciuați în bucătării și stropiți cu apa în care a întrat Însuși Dumnezeu.

Vedem cum se risipește întunericul urii din oameni și din case la adierea Porumbelului sfânt.

Simțim cum văgăunile drăcești sunt golite, cum se zburătacesc duhurile spurcăciunii când dau de apa care curățește istoria.

Pe cât latră zecile de câini de pe stradă, de zece ori mai tare zbiară dracii de durere, că Dumnezeu a pătruns în toate apele lumii. Că prin cufundarea în apă intrăm și noi în Dumnezeu prin Botez. Că noi înșine devenim izvoare de apă săltătoare, curgătoare de har, dacă Îl primim pe Puiul Dumnezeu, mai fin decât un fulg de nea, în inima noastră.

Și atunci nu ți se mai pare nimic greu. Nu te mai dor picioarele, nu te mai săgeată spatele, nu te mai curentează capul.

Te doare doar inima necuprins, că n-ai reușit să faci îndeajuns pe oameni să simtă minunile lui Dumnezeu.

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • INJECTIA FINALA 06.01.2024 00:51
  Frumos ca o pădure de fulgi
  Ce se topesc în amintire
  La frații noștri palestinieni
  Poarta'i închisă. Dulăii apocaliptici au zăvorât Gaza și bombardează.
  Și noi nu deschidem Păcii și Luminii sfințitoare în Ajun de Bobotează ...
 • Radu Comsuta 06.01.2024 19:28
  Părintele Arsenie Boca insuflat de Duhul Sfânt concluziona la sfârșitul unui subcapitol din Cărarea Împărăției (pag. 123): ”Deci, când fărădelegile vor încleșta mintea și inima oamenilor și-i vor sălbătici așa de tare. încât vor zice că nu le mai trebuie Dumnezeu și Biserică și Preoți, încât va fi sălbăticirea și nebunia urii peste tot pământul, atunci vine sfârșitul”.

  Vi se pare cumva că suntem foarte departe de acele vremuri?
 • georg xanthu 09.01.2024 23:21
  ce articol bun,..cu bun simt..
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare