Poate fetița de 11 ani nu a murit degeaba. Poate acum se vidanjează MAI

De EVZ | evz.ro  /  

Polițistul criminal

Polițistul criminal

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


de Sorin Ovidiu Bălan

Un tată, un munte de om, brusc nu se mai poate ține pe picioare și este nevoie ca oamenii din jurul lui să-l susțină, ca să nu se prăbușească pe caldarâm. O mamă privește fără a părea că înțelege ce se întâmplă. Nu vrea să creadă că este adevărat. Vrea să fie un vis.

Mama vrea să fie un vis urât, care să se sfârșească și din care să se  trezească, bucuroasă că realitatea este cu totul alta. Câțiva oameni la început, apoi câteva zeci, privesc și ei înmărmuriți. Unii au puterea să filmeze ce se petrece. În jurul mașinii salvării, oamenii stau cu sufletul la gură, așteptând o veste. O veste care să le anunțe un miracol. Câteva mașini de poliție sclipesc din giropfaruri. Între ele, una, în mijlocul străzii, cu capota din partea stângă îndoită și parbrizul spart.

Minutele trec și vestea despre minune întârzie să vină. O altă ambulanță pleacă în urlet de sirene către cel mai apropiat spital. Și acolo se speră la o minune.

În așteptarea încordată a celor strânși în jurul ambulanței rămasă la fața locului, coboară un medic în salopeta roșie a SMURD-ului. Coboară trist, clătinând din cap. Minunea nu s-a produs. Fetița de 11 ani nu a mai putut fi resuscitată. A murit! A murit, ucisă de cineva care ar fi trebuit să o protejeze. A murit ucisă de un polițist. Viața Raisei s-a încheiat la 11 ani, sub roțile unei mașini de poliție, condusă aiurea de un polițist care le-a spulberat, pe ea și pe prietena ei, cea transportată de urgență la spital, o fetiță tot de 11 ani, pe trecerea de pietoni. În amiaza mare, într-o zi senină. Fetițele lovite au fost aruncate la câteva zeci de metri, semn că mașina de poliție avea viteză mare. Peste 100 de kilometri la oră.

Polițistul ucigaș nu se afla într-o misiune specială. Nu avea nicio urgență care să justifice viteza mare cu care se deplasa printr-un loc aglomerat și o trecere de pietoni aflată în apropierea unei școli. Polițistul criminal face parte dintre aceia care cred că dacă au îmbrăcat haina statului, au devenit supraoameni. Iar menirea lor nu este să-i protejeze pe cetățeni, ci, dimpotrivă, cetățenii sunt la dispoziția lor și-i pot umili, amenda, jecmăni de șpăgi, sau chiar ucide după cum le vine lor.

După ce a comis accidentul, polițistul ciminal a coborât și a scuturat cu vârful încălțării trupul fetiței întins pe asfalt, să vadă dacă mai trăiește. Colegii lui veniți la fața locului, l-au băgat într-o mașină și l-au acoperit cu o haină civilă. Justificarea a fost că îi era frig și erau îngrijorați să nu răcească cumva. Nu aceeași grijă au arătat-o față de cealaltă fetiță de 11 ani, care zăcea și ea tot pe asfalt. Pe ea nu au acoperit-o. Probabil au crezut că este asfaltul cald. Că pe sub el trece o conductă de termoficare.

A doua zi, când a ieșit de la Parchet, polițistul ucigaș a bruscat jurnaliștii care îl așteptau pentru o declarație. Nu a spus că regretă întâmplarea nefericită. Nu a spus nimic. În continuare era un supraom, care nu avea de dat deloc socoteală în fața unor oameni obișnuiți, chiar dacă ucisese unul dintre ei și schilodise un altul. Două fetițe.

La fața locului unde s-a petrecut accidentul, pe strada Laminorului din Capitală, oamenii au aprins candele. Multe candele. Unii peste măsură de îndurerați, gândindu-se la copiii lor de acasă și că putea fi oricare dintre ei în locul Raisei. Alții revoltați.

Poate candelele acestea, aprinse în memoria unui copil nevinovat, ucis de un polițist criminal ce se crede supraom, să lumineze până la urmă mizeria din Ministerul de Interne. Gunoiul adunat în ani și ani de zile. Mentalități de vătafi și de satrapi, ale unor incompetenți ajunși acolo prin împrejurări care de care mai dubioase.

Polițistul criminal care după ce și-a doborât victima a împuns-o cu vârful încălțării să vadă dacă mai mișcă, devenise supraom în urmă cu șapte ani. Era angajat din sursă externă.

Și acum, plecând de la această tragedie pe care nimeni nu o mai poate îndrepta, să analizăm și să argumentăm afirmațiile că MAI a devenit o cloacă urât mirositoare, care trebuie vidanjată imediat.

Distrugerea Poliției Române a fost o acțiune programată, care s-a desfășurat în timp și ale cărei rezultate le suportăm noi astăzi. Modalitatea a fost simplă. Polițiștii cu experiență, care știau să prindă hoți, au fost momiți cu pensii mari, ca să plece acasă. În același timp, le-au fost puși pe cap, pe criterii politice, șefi unul mai prost decât altul, care nu văzuseră vreun infractor decât la televizor în filmele cu cowboy. Combinație letală pentru Poliția Română. Combinație care a avut efectul scontat. Profesioniștii, oamenii cu experiență, unii atrași de pensia mare, alții sătui să tot înghită tâmpeniile superiorilor, au plecat. Și au rămas neprofesioniștii, să se lăfăie în funcții bine plătite.

Cei cu vocație de polițiști, cei care voiau să fie cu adevărat în slujba cetățeanului, nu mai aveau loc de ei. Apoi a apărut marea problemă a personalului. Erau birouri care rămăseseră, efectiv, goale. A fost prilejul de care s-au folosit pentru a termina de tot Poliția Română. În loc să mărească numărul de locuri la școlile de poliție, începând cu Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și terminând cu școlile de agenți, în loc să le sporească numărul și să pună profesori dintre polițiștii care fuseseră nevoiți să plece, ca să-i învețe pe viitorii polițiști cum se prind infractorii, au inventat ceva. Ceva odios. Angajarea din sursă externă. Adică, oricine trecea printr-un fel de spoială de test, putea îmbrăca haina statului. Putea deveni polițist.

Putea adică să alerge cu mașinile inscripționate cu „siguranță și încredere” urlând din sirene și beculind din girofaruri unde pofteau, după modelul unui fost ministru de interne, cel mai prost din istoria instituției, care oprea circulația pentru că venea de la pensat și se grăbea la cârciumă. Este vorba despre multiplul general Gabriel Oprea, ca să nu fie nicio confuzie, al cărui dosar în legătură cu moartea polițistului Gigină nu s-a rezolvat nici astăzi.

Putea să dea amenzi după bunul plac, amenzi anulate în proporție de 90 la sută de instanțe. Și, în general, putea cam orice, pentru că nimeni nu-i sancționa. Dimpotrivă. Îi scotea basma curată. Această angajare din sursă externă mai avea și avantajul că toate nevstele, nepoatele, amantele, soacrele, prietenii și prietenele, căpătau o slujbă bine plătită la stat.

Și astfel am ajuns aici. Cu o poliție a cărei încredere în rândul cetățenilor este la cota cea mai de jos. Cu un polițist care nu avea nicio treabă, dar care alerga cu mașina de serviciu aiurea și ucidea o fetiță de 11 ani.

M-am săturat să tot aud sloganul: „Să nu generalizăm”! Bineînțeles că nu generalizăm. Eu am prieteni polițiști, oameni de toată isprava, care își fac treaba ca la carte. Care prind hoți.  Dar, parcă în ultima vreme, prea mulți polițiști au mașini de lux, pe care nu și le pot permite din salariu. Parcă prea mulți polițiști stau în vile pe care nu și le pot permite din salariu. Parcă prea mulți polițiști își fac concediile în locuri exotice, pe care nu și le pot permite din salariu.

Și parcă, zic eu, lumânările și candelele aprinse în memoria fetiței ucise pe trecerea de pietoni de un polițist care alerga ca un bezmetic cu mașina de serviciu fără să aibă nicio treabă urgentă, să arunce lumina lor îndurerată peste o instituție fundamentală a statului, încăpută pe mâna unor nepricepuți care au făcut-o praf.

Parcă e vremea să vină vidanja. Chiar cu un girofar și o sirenă, să ajungă mai repede. Și profesioniștii să reclădească prestigiul Poliției Române.

Parteneriat EVZ

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • MILI 16.01.2022 10:03
  Sunt asistent medical la psihiatrie și avem tangențe cu dm polițiști . Uni dintre ei nu au pic de bun simț,nu au educația din familie,nu respect față de medici,nu empatie față de oameni. Pensați,frezați și 1,65 m 50 kg cu haine ude pe ei. Sunt încadrați la apelul de seară în POLIȚIE
 • Gabi R 16.01.2022 10:34
  Nu va faceti iluzii. Traim intr-o tara si o lume in care vinovatii nu sunt pedepsiti. Au ars spitale si au murit oameni si n-a fost nimeni vinovat. Autoritatile statului sunt de neatins. Magistratii primesc mariri de salarii in plina criza pentru a inclina balanta dreptatii spre cel ce plateste mai mult. Dreptatea umbla cu ochii tristi si sparti, justitia e mai oarba ca niciodata. Suntem toti pe cont propriu si ne ferim cu grija de stat pentru ca de dusmani trebuie sa te aperi, nu sa le acorzi incredere.
 • Semnul întrebării 16.01.2022 13:50
  Politia si .......Reforma ?????
  Vise umede taica , vise foarte umede !

  Si mai cred ca avem exact Politia pe care o meritam , dupa chipul si asemanarea majoritatii , nimic in plus sau in minus ! Idem, politicienii ! I-am ales in majoritate , exact pe aceia care ne seamana , gargaragii, lasi si mincinosi , milogi in fata celor puternici !
  Acum, dupa peste 30 de ani de la ceea ce a fost poreclit Revolutie este evidenta cangrenarea morala ireversibila a societatii romanesti . Ne-am RE-intors intr-un fanariotism oribil in care Coruptia Statului este devastatoare .
 • Mihai Cantuniari 17.01.2022 07:20
  NU, nu I se va intampla NIMIC criminalului care impinge cu pantoful sau gheata trupul plapand si martirizat al copilei, dupa cum nu am mai auzit NIMIC despre asasinul Alexandrei din Caracal. SISTEMUL isi apara cu ferocitate slugile si naimitii. Lasati orice speranta, voi care....
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare