Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaintea unei reuniuni a liderilor occidentali programată luni la Paris, având ca subiect impasul Războiului din Ucraina, premierul slovac Robert Fico a făcut o declarație incendiară.

Potrivit Reuters, care citează presa slovacă, Fico a dezvăluit:

„Mă voi limita să spun că aceste teze (aflate în pregătire la Paris) implică faptul că un număr de state membre ale NATO și UE iau în considerare să trimită trupe în Ucraina pe baze bilaterale.”

Și Fico a adăugat:

„Nu pot să spun în ce scop și ce trebuie să facă acolo.”

Premierul slovac a dat însă asigurări că țara sa, care este deopotrivă membră a NATO și a UE, nu va trimite trupe în Ucraina.

Afirmațiile lui Fico sunt șocante. În ciuda ajutoarelor de sute de miliarde de dolari pentru Kiev, NATO și UE au declarat în repetate rânduri că nu doresc o confruntare directă cu Rusia.

La fel, și Statele Unite.

Pe de altă parte, este greu de crezut că premierul slovac minte. Iar în afirmațiile sale atrage atenția o expresie: „pe baze bilaterale”.

Cu alte cuvinte, țările care vor trimite soldați în Ucraina nu o vor face în calitate de membre NATO și UE, ci pe baza unor înțelegeri bilaterale cu Kievul.

În nume propriu și PE RISC PROPRIU, fără a beneficia de protecția celor două puternice organizații. Nici de faimosul Articol 5.

Lucru care ne amintește că regimul Zelenski se află în această perioadă în negocieri cu mai multe țări – printre care și România – pentru ca acestea să ofere Ucrainei „garanții de securitate”.

Regimul Iohannis, aseenea celor din alte țări, s-a ferit să ofere explicații și detalii despre ce înseamnă aceste „garanții” și ce obligații și răspunderi incumbă țărilor care devin „garantele de securitate”ale Ucrainei.

Însă, pentru orice om cu proprietatea termenilor și cu o brumă de logică, a garanta securitatea unei țări aflate în război înseamnă a intra în război alături de ea împotriva celor care îi periclitează securitate.

Mai mult, a garanta securitatea unei țări cu care ai un diferend teritorial înseamnă a renunța la orice pretenții față de acele teritorii.

Dacă este adevărat ce spune Fico (și, până acum, nimeni nu l-a contrazis) este foarte probabil ca printre țările NATO/UE care ar urma să trimită trupe în Ucraina să se numere și România.

De acum doi ani, împinsă de la spate de Washington, România s-a aruncat cu capul înainte, bezmetic, într-un război care nu era al ei.

Decizia a fost luată peste capul poporului român, care nu a fost consultat defel în legătură cu consecințele și riscurile pe care o asemenea implicare le presupune.

Acum, Războiul din Ucraina este în impas. Rusia câștigă. Într-un an electoral cu mize uriașe, Statele Unite și restul Occidentului NU își pot recunoaște înfrângerea.

De aceea, liderii lor sunt gata de orice pentru a tărăgăna deznodământul.

Pentru România, situația este de două ori mai gravă.

Peste slugărnicia tradițională a liderilor dâmbovițeni, se mai adaugă un factor de risc major: Klaus Iohannis.

Aflat la sfârșit de al doilea mandat, pe picior de plecare de la Cotroceni, Iohannis nu mai are nimic de așteptat de la români, pe care oricum i-a ignorat și disprețuit timp de opt ani.

Însă Neamțul are totul de sperat de la Washington și Bruxelles. În general lipsit de scrupule, disperat să își asigure un viitor călduț ca secretar general NATO, Iohannis pare capabil de orice.

Inclusiv să dea brânci României pe front.

Războiul e ca un vârtej. Ca o tornadă devastatoare. Atrage, absoarbe și distruge tot ce este în jur.

Tornada Ucraineană amenință să înghită România.

Iar NATO, cu Klaus Iohannis în moț, se va spăla pe mâini cu un rânjet.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (23)
  • Nenea Iancu 26.02.2024 19:21
    "Iar NATO, cu Klaus Iohannis în moț, se va spăla pe mâini cu un rânjet". Werner e genul de tip cinic care împinge o bătrână pe scări ca s-o întreabă de ce se grăbește. Bătrâna e România și scările duc spre Nipru.
  • Nenea Iancu 26.02.2024 19:23
    „Nu pot să spun în ce scop și ce trebuie să facă acolo.” - Fico. E clar că trupele "bilaterale" nu se duc în Ucraina să planteze floricele pe câmpii.
  • Radu Comsuta 26.02.2024 19:31
    Poate invocăm vreo clauză de conștiință și nefericiții români care vor fi probabil trimiși în bazele acestor contracte vor refuza sau mai pe românește se vor fofila, adică se sustrage de la nebunia asta de a lupta cu un dușman nedorit într-un război care nici măcar nu e al nostru iar dușmanul, recte Putin, a și declarat într-un interviu devenit deja faimos că nu are intenția de a invada țările vecine.

    Până la urmă întreaga răsturnare de situație vene tot de la Putin, în caz că nu ați ghicit. Armata lui avansează vertiginos spre vest. Îi doresc un avans rapid încât să pună stăpânire pe toată Ucraina și atunci pică faza cu apărarea bilaterală, pentru că am fost puși în fața faptului împlinit! Nu mai ai ce să aperi că toată țara e în mâna rușilor. Ucraina, Zelenski, nazismul nu mai există. Așa că trebuie să se miște foarte rapid. Sper în câteva zile să văd steagul în trei culori pe orizontală fluturînd deasupra clădirii guvernului ucrainian.
  • Mircea Dragan 26.02.2024 20:33
    Sa declare Putin razboi si atunci poate mobiliza rezervistii. Cu 3 milioane de rezervisti in cateva zile a cucerit ucraina si poate-l prind si pe zelenski desi exista zvonul ca-i in Italia in Toscana la vila lui cumparata cu 3 milioane de euro . Un salariu mediu este 30 de euro in ucraina.
  • DanielaBMED 26.02.2024 23:05
    Cred că mulți actori vor un război indeungat in Ucraina ; pare că sunt din tabere diferite dar teamă îmi este că e o REGIE dinainte stabilită în mare parte, iar actorii nu sunt chiar dușmani... cum zicea dl.Diplan, dacă am înțeles bine. Pare că sunt înțeleși dinainte. Asta ar implica mult cinism la vârf, un cinism satanic...
  • Mircea Dragan 26.02.2024 20:29
    ''un număr de state membre ale NATO și UE iau în considerare să trimită trupe în Ucraina pe baze bilaterale.”
    Exact ce a semnat TRADATORUL Johannes.
    ''„Nu pot să spun în ce scop și ce trebuie să facă acolo.”
    Sunt invitati sa culeaga ghiocei.
    Suntem tarati intr-un razboi de partea unei natiuni care nu ne-a fost prietena niciodata.
  • Quintessence 26.02.2024 20:31
    "Tornada" vrea sa adauge Campia Transilvaniei si Baraganul la grânarul global planuit de WEF, iar dulapul viseaza sa ajunga Comisar Zonal. Dupa ce termina cu Romania, va urma Ungaria la decimat pentru a asimila Campia Pannoniei.
  • Wolf Edmond 26.02.2024 20:58
    Țările care în mod oficial, pe baza tratatelor bilaterale încheiate cu Ukrania, trimit trupe regulate pentru a lupta împotriva rușilor, devin fără echivoc ținte legitime pentru armata rusă. Nu-mi vine să cred că o asemenea năzbâtie se poate face fără o declarație oficială de război pentru că vorbim de trupe ale armatelor naționale nu de mercenari. Fiind în război, se poate declara legea marțială, se pot prelungi mandate ale aleșilor, în spitale și întreprinderi vom avea manageri civili subordonați oficialilor militari, alimentele și energia de orice fel se pot raționaliza, se pot introduce restricții de circulație între anumite ore, se face mobilizare ca în Ukraina, etc. etc. etc. Toate astea în scopul ca cineva să rămână la putere pentru a nu putea fi tras la răspundere pentru posibile acte necugetate deja înfăptuite.
  • Dorel Timpa 26.02.2024 20:59
    Jos chiolhanus, tradatorul !
    La puscarie, cu totii la puscarie !
    Judecati toti cei care vor sa ne bage in razboi pentru inalta tradare !!!
  • Christinne Radu 26.02.2024 22:26
    Spyware found on phones of EU defense subcommittee members

    https://www.turkiyenewspaper.com/politics/19206
  • Christinne Radu 26.02.2024 22:28
    https://makismd.substack.com/p/videos-collapsed-suddenly-during
  • Passagero 26.02.2024 22:32
    Romanii nu au manifestat nici o opozitie serioasa la marsaviile, crimele si actele de tradare savarsite de Iudannis si camarila pe care si-a creat-o, cu exceptia unui procent mic de persoane care au luat atitudine in plandemie si in timpul acestei participari sinucigase la razboiul intereselor altora. Asta imi aduce aminte de ce zice voda Lapusneanu si cred ca Iudannis tocmai pe asta a mizat in tot ceea ce a facut si a zis, cu mult dispret si nerusinare.
    Mutul a inteles ca poate sa joace cum vrea, fara sa fie tras la raspundere de niste "eshuatzi"..
  • Christinne Radu 26.02.2024 22:49
    https://www.globalresearch.ca/who-owns-world-small-group-big-money/5850681
  • Christinne Radu 26.02.2024 22:51
    https://petermcculloughmd.substack.com/p/nyts-report-cia-ops-in-ukraine-for
  • DanielaBMED 26.02.2024 22:59
    Mulți români cred că își urăsc conducătorii, din simplul motiv că cei ce ne conduc nu dau doi bani pe românii de rând : boală, sărăcie, moarte - pentru ei pare că suntem nu oameni ci CNP-uri. Ce le-ar păsa lor că mor de-ai noștri oriunde aiurea ? Un metru de pământ din Bucovina nu va redeveni teritoriu românesc niciodată ! Iar ai noștri ar putea să moară pentru cauze complet străine și pierdute de la început. Despre Iohannis AVEȚI 100 % dreptate, din nefericire...
    :((
  • Christinne Radu 26.02.2024 23:03
    https://www.youtube.com/watch?v=3AziUmJzuik
  • Christinne Radu 26.02.2024 23:04
    https://twitter.com/BGatesIsaPyscho/status/1761863655967060112
  • Simplu-Mihai 27.02.2024 07:26
    Dacă punem alaturi de declaratia dl. Fico mizeria semnată de gunoiul lui băsescu numit fota și recenta declarație despre pregătirea spitalelor din România ptr. război ale ,,neonorabilului" arahat( intenționat cu litere mici) atunci avem deja o ,,ecuație"simplă și nu cred că trebuie master în matematici avansate pentru rezolvare!
    Dacă e sa-mi permit o opinie,eu zic așa:
    La nivel european ticăloșii care se cred de nemișcat de la butoiul cu smântână și-au dat seama că valul de nemulțumire în rândul populației este imens și unica soluție ar fi implementarea stării de urgență în toată uniunea.Cum plandemonia s-a ,,sufocat" subit în urma mutării lui Putin și o nouă prosteală ar avea șanse mimime,război pe față S.U.A. (Nato)-Federația Rusă, risc de WW3( inclusiv nuclear) rămâne războiul zonal provocat intenționat.
    Dacă ne uităm puțin în urmă,prin proceduri de steag fals,e simplu de realizat.
    Eu încă mai sper că rațiunea va ieși biruitoare...
  • Nata 27.02.2024 08:28
    Deci cia - nura vine pentru "intelegeri" cianesti cu romanii. De fapt incearca si reuseste deocamdata sa scoata castanele fierbinti cu mainile prostilor care accepta "garantii de securitate" pentru slava. In cazul nostru, se face asa ceva pt o tara dusman prin traditie. Pestele la cap se impute - si asa avem un neamt imputzit care da cu teritoriile romanesti pe unde poate sau concerteaza teritorii "independente" precum Tzara secoieste, si acum se zbate sa trimita carne de tun romaneasca intr-un razboi in care nu trebuia sa ne bagam niciodata. Din pacate nu e singurul tradator - il avem pe matusalem Iliescu, Emil Constantinescu, Basescu si alti cativa "escu" care si-au batut joc cum i-a dus mintea lor scurta si golul din piept in loc de inima si suflet pentru tara si oamenii ei. Dar nimeni nu a impins Romania in razboi asa cum se straduieste dulapul sperand ca va fi ceva pe la NATO. Poate ca o sa fie avansat de la pupincurism la maturat holurile si VC-urile. Pacat!
  • viorel craciun 27.02.2024 15:24
    Conform legii 355/2009 , privind " declararea starii de razboi " , adica :Mobilizarea parțială sau totală și starea de război se declară potrivit prevederilor Constituției României, republicată.
    Art. 6. -
    Parlamentul declară, prin hotărâre, în ședință comună, mobilizarea parțială, totală, demobilizarea sau, în exclusivitate, starea de război. Parlamentul aprobă sau respinge, anterior sau ulterior emiterii, după caz, decretul Președintelui României de declarare a mobilizării parțiale sau totale ori a demobilizării.
    Art. 7. -

    Președintele României poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, prin decret, contrasemnat de primul-ministru, mobilizarea sau demobilizarea, după caz, a forțelor destinate apărării. Numai în cazuri excepționale, hotărârea Președintelui se supune ulterior aprobării Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare.
    Numai daca exista legal o " intelegere " intre Parlament si Presedinte conform , art.6 si 7 prezenta lege in vigoare se poate " declara /sau trimite trupe militare " in stare de razboi pe teritoriul Romaniei sau altui stat "
    Asta inseamna ca legal " TOT PARLAMENTUL POLITRUK " TREBUIE SA FIE DE ACORD CU " PRESEDINTELE AVENTURIER " in scopul gasirii unui alt " JOB " al acestuia la NATO .DECI TOT " PARLAMENTUL SPUNE LEGEA " daca prin corolar " PARLAMENTUL ESTE DE ACORD " CU PRESEDINTELE " AVENTURIER " ne meritam soarta alegerilor " DEMOCRATICE " facute de 34 de anii si in continuare .
    RAMANE DE VAZUT IN LUNA MAI ( pentru luna iunie la nivel european ) ,privind , ASA ZISE ALEGERI COMASATE REFERITOR LA DECIZIA CARE VA FI PRIVIND PRESEDINTELE AVENTURIER ( zis secretar NATO ) SI VIITORUL PARLAMENT " AVENTURIER AL ROMANIEI " condus din umbra de NATO .
  • Rusi 27.02.2024 18:05
    Toti cei din guvern si Johannis care au semnat pactul de securitate cu Ucraina trebuie judecati si condamnati la moarte pentru inalta tradare.
  • Floros 27.02.2024 18:36
    Doar să fii nebun, sau să fii forțat să lupți într-un război care este de fapt între SUA și Rusia
  • tomac 28.02.2024 01:37
    Rezerviștii români să treacă pe la Palatele :Cotroceni, Victoria, Parlament să își ia și ”comandații” pe linai frontului.
    Să facă un detur și pe la Băneasa în pădure , găsesc ei câțiva recruți și pe acolo , unii chiar vorbesc ”americăneasca”. Acești tovarăși nu trebuie să lipsescă din teatrele de operațiuni . Fără ei rușii vor ajunge la Paris să îi măture curtea lu' Macron și să planteze floricele, doar vine primăvara, nu ?
  1. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  2. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  3. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  4. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  5. Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

  6. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  7. George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

  8. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  9. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  10. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal