Pe Zelenski l-au lăsat nervii: îl numește pe Putin "gunoi" și "ticălos" – La Crocus a început un nou Maidan

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unde dai și unde crapă. Atacul terorist de la sala Crocus din Moscova ar putea avea un efect pervers cu totul neașteptat.

Volodimir Zelenski a comentat în termeni de o duritate fără precedent discursul lui Vladimir Putin despre atacul terorist de la sala Crocus din Moscova.

Sâmbătă, 23 martie, în mesajul pe care îl adresează în fiecare seară cetățenilor ucraineni, Zelenski a condamnat ceea ce a numit încercarea lui Putin de a „târî Ucraina în afacerea asta”:

„În legătură cu ceea ce s-a întâmplat ieri la Moscova, evident, atât Putin cât și alte gunoaie încearcă să dea vina pe altcineva. Ei au întotdeauna aceleași metode. S-a mai întâmplat și în trecut.”

Și a adăugat:

„Au fost case distruse, împușcături și atentate cu bombă (în Rusia). Și întotdeauna (rușii) dau vina pe alții. Au venit în Ucraina, ne ard orașele și încearcă să dea vina pe Ucraina.”

Zelenski a încheiat astfel:

„Ieri s-au întâmplat toate acestea (crimele de la Crocus – n.r.) iar acest ticălos de Putin, în loc să se ocupe de cetățenii săi ruși, să le vorbească, a tăcut timp de douăzeci și patru de ore gândindu-se cum să târască Ucraina în afacerea asta.”

În discursul ținut sâmbătă dimineața, cel pus la zid de Zelenski, Putin declarase între altele:

„Toți cei patru executori direcți ai atacului, toți cei care au tras ucigând oameni, au fost găsiți și arestați. Ei au încercat să fugă și se îndreptau spre Ucraina, unde, conform datelor preliminare, era pregătit (pentru ei) un coridor pentru trecerea frontierei de stat.”

De asemenea, Putin a făcut o analogie între crimele de vineri seara de la Moscova și ororile naziste, o aluzie evidentă la regimul de la Kiev.

„La fel ca odinioară naziștii, care comiteau represalii pe teritoriile ocupate, (teroriștii de la Crocus) au plănuit să organizeze o execuție exemplară, un act sângeros de intimidare.”

Cei patru făptași principali au fost prinși în regiunea Breansk, în apropiere de granița cu Ucraina.

Anterior, serviciul de securitate rus FSB declarase că aceștia aveau „contacte adecvate” în Ucraina.

Vineri seara, când evenimentele sângeroase de la sala Crocus erau încă în toi, consilierul șef al biroului prezidențial al lui Zelenski, Mihailo Podoliak, a negat vehement orice implicare a Ucrainei.

Mai mult, Andrii Iusov, purtător de cuvânt al Serviciului de Informații al Armatei Ucrainene (GUR), a declarat că atacul terorist de la Crocus a fost pus la cale chiar de Vladimir Putin:

„Aceasta este o provocare deliberată a serviciilor speciale ale lui Putin, în legătură cu care comunitatea internațională ne-a avertizat. Tiranul de la Kremlin așa și-a început cariera și dorește să și-o încheie la fel: comițând crime împotriva cetățenilor.”

Revenind la discursul lui Zelenski, insultele la persoană la adresa lui Putin sunt șocante și fără precedent .

În cei doi ani de război, deși majoritatea discursurilor lui Zelenski (la fel ca și aparițiile sale în public) au fost intenționat belicoase la adresa Rusiei și a lui Putin, ele nu au depășit totuși o anumită limită.

Faptul că, acum, Zelenski îl face pe Putin albie de porci (în total contrast cu discursul occidental, inclusiv american, care a urmărit să transmită tristețe și compasiune – nu contează cât de reale!) indică o stare de surescitare cu totul neobișnuită.

Cum se spune:„l-au lăsat nervii”.

Foarte straniu, după o nenorocire uriașă care îl lovește pe dușmanul tău! În loc să jubilezi sau să plângi cu lacrimi de crocodil, îți ieși din pepeni!

Starea de nervozitate a lui Zelenski nu poate indica decât două lucruri:

1. Fie se teme că Putin va renunța la expectativa și reținerea pe care le-a demonstrat în ultimele luni pe front și, sub pretextul represaliilor pentru atacul de la Crocus, va ordona o ofensivă majoră, cu toate forțele de care dispune Rusia în acest moment.

În fața unei asemenea dezlănțuiri armate, Ucraina, slăbită după doi ani de război, și cu fluxul de ajutoare occidentale redus dramatic, nu ar avea nici o șansă decât să ceară pace.

Cum principalul obstacol în calea negocierilor cu Rusia îl reprezintă Zelenski, acesta simte că îi fuge pământul de sub picioare.

2. Fie se teme de ceea ce teroriștii capturați vor spune la anchetă.

S-a văzut deja în imaginile de la arestare că indivizii erau realmente pierduți de frică. Scena atroce cu urechea tăiată și vârâtă în gura unuia dintre ei avea tocmai rolul de a-i îngrozi pentru a-i face să „verse tot”.

Dacă FSB-ul va obține de la ei nu doar mărturii ci și dovezi ale implicării Ucrainei (și eventual ale Occidentului), Zelenski e pierdut.

Va fi sacrificat fără multă discuție, iar forțele occidentale (probabil) implicate se vor spăla pe mâini, lăsându-l țap ispășitor.

Și în varianta 1 și în varianta 2, deznodământul este același: Zelenski cade. De aici starea de nervi.

De luni de zile, Zelenski însuși vorbește despre un „nou Maidan” organizat cu scopul de a-l răsturna de la putere.

E posibil ca noul Maidan să fi început la Crocus.

P.S. 1 În legătură cu implicarea ISIS în atacul de vineri seara, nu trebuie uitată prezența mercenarilor ISIS în rândurile armatei ucrainene.

P.S. 2 Ipoteză: Atacul terorist de la Moscova a fost ultima operă a „expertei în ISIS și Maidane”, Victoria Nuland, înainte de a fi scoasă la pensie.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (23)
  • Christinne Radu 24.03.2024 13:06
    https://www.activistpost.com/2024/03/u-s-troops-are-one-mile-from-the-chinese-border.html
  • Christinne Radu 24.03.2024 13:07
    https://www.zerohedge.com/political/new-york-high-schoolers-stage-walk-out-protest-against-transgender-agenda
  • Christinne Radu 24.03.2024 13:08
    Fara barbati albi!

    https://www.youtube.com/watch?v=3UQAIfNTbJc
  • Christinne Radu 24.03.2024 13:10
    Nu doar companiile si, evident, nu doar in Australia, ci peste tot:

    https://principia-scientific.com/the-companies-manipulating-australian-weather/
  • Wolf Edmond 24.03.2024 13:44
    Nu e mare problemă pentru drogatul de la Kiev. Legiunea Străină franceză are deja trupe în Odessa. Circul mare abia acum începe pentru că războiul a ajuns să fie tratat ca un spectacol de către unii politicieni iresponsabili. Ca și luptele cu gladiatori. Se trimit oameni la moarte iar cei care îi trimit, aflați la sute sau mii de kilometri distanță, se amuză și fac declarații corecte din punct de vedere politic. Era să zic globalist.
  • Codreanu 24.03.2024 23:10
    ,, Legiunea Străină franceză are deja trupe în Odessa."

    Poți să postezi sursa, te rog?
    Mersi.
  • Mircea Dragan 24.03.2024 13:50
    ''Vineri seara, când evenimentele sângeroase de la sala Crocus erau încă în toi, consilierul șef al biroului prezidențial al lui Zelenski, Mihailo Podoliak, a negat vehement orice implicare a Ucrainei.''
    De unde stia asta? Avea legatura cu asta? Eu cred ca da. Da ucraina se afla in spatele atentatului.
    Era unul interogat pe strada (dintre teroristi) care la un moment dat a inceput sa tremure vizibil. Erau 4 drogati trimisi sa omoare.
    ucraina merita stearsa de pe harta.
  • scooter 24.03.2024 13:58
    Se simte cu musca pe caciula
  • Christinne Radu 24.03.2024 14:05
    Sint toti o apa si-un pamint, in fata prostilor sint dusmani de moarte, in spatele cortinei isi dau mina si beau bere, sa fim seriosi!
  • Tic 24.03.2024 15:10
    Din totdeauna a fost așa.Regii isi trimiteau supușii la moarte,apoi învingătorul il invita cavalerește pe învins la masă,răstimp in care se trata subiectul despagubirilor si al prețului eliberării ,plătit de iobagi,targoveți,țărani,plus jafurile făcute de armata învingătoare.La vârf, prădătorii se menajează!Apoi vedem același spectacol la politicienii locali.De ce nu ar fi așa și transfrontalier,mai ales cand le vedem șezătorile mondiale?
  • Rodica BACIU 24.03.2024 14:09
    PS Neofit din Cupru a fost intervievat recent de un jurnalist rus. Printre altele, a fost intrebat despre Biserica Ucraineana. Mitropolitul a spus ca ar trebui sa se gandeasca liderii Bisericii autocefale (care prigonesc acum Biserica si pe PS Onufrie) ce vor face cand rusii vor intra in Kiev. A subliniat apoi ca profetiile spun ca asta se va intampla. Continuand apoi a spus ironic, oare vor intra ce-i cu Epifanie in biserica romano catolica din vestul Ucrainei ca sa se vada pe fata cui slujesc defapt?

    Foarte posibil, in acest context, sa vedem cat de curand intamplandu-se toate acestea.
    Putin are un discurs prin care coalizeaza poporul sau, ceea ce-i permite sa aiba inca o armata care nu-si da demisia cand trebuie sa lupte.
    In plus, un popor fara degenerati (degenerare din cauza pacatelor impotriva firii, din cauza traiului in placeri) mai naste inca barbati.
  • Rodica BACIU 24.03.2024 19:21
    Am tradus interviul pentru niste cunostinte si tocmai am ajuns undeva la sfarsit, fiti foarte atenti:

    "J.R. In legatura cu relatiile dintre Biserica Rusa si Biserica Cipriota, martea trecuta (interviul a fost pe 16 februarie 2024) stiti ca Sinodul Bisericii Ruse a declarat ca nu poate pastra comuniunea euharistica impreuna cu Biserica Cipriota. Ce credeti? Exista cai, metode de restaurare a relatiilor noastre?
    P.S.N.C. Uite noi chiar nu vom avea timp sa restauram lucrurile prin actiuni umane. Trebuie sa intelegeti ca ceea ce eu v-am spus inainte este deja la usi (n.t. deci razboiul bate la usi!!!). La usi, intelegeti ce inseamna aceasta. Epidemiile, razboiul mondial, cutremure si inundatii bat la usa. Toate acestea vor face ca omul sa se smereasca pe sine insusi, sa ingenuncheze si sa se spovedeasca."

    Obs: Anterior PS Neofit a vorbit despre NOM, razboi, arme nucleare, etapele razboiului care urmeaza.
  • Neanae 24.03.2024 14:47
    Marionetei jeluitoare de la Kiev încep să i se rupă sforile din cauza păpușarilor care le-au tot tras și răsucit ca demenții. Nu mai are nimeni nici chef și nici timp să le despletească așa că marioneta și sforarii vor cere curând să se tragă o dată cortina peste spectacolul horror la care am fost obligați să privim. Aferim!
  • Horia Cornescu 24.03.2024 14:49
    Anticipez 3 variante de sfarsit al mascariciului din Kiev:
    1. Reuseste sa fuga cu avionul in Florida, unde are pregatit un pat cald.
    2. I-l va termina o racheta precisa.
    3. Nu va reusi sa fuga si va fi judecat de un tribunal din Kiev .
  • Carbid 25.03.2024 16:45
    Pct. 2 sau 3, eventual! tipi ca el nu sunt lăsați să trăiască…Știu prea multe!
  • viorel craciun 24.03.2024 14:51
    Daca , ar fi sa facem o analiza , privind numai " opiniile " celor care publica pe acest site , cetateni , cu "o gandire analitica " am putea pune , capat , la capat din " informatia fiecaruia " , adica , acest conflict a intrat acum in faza finala , de ce , fiindca :
    1.Pe baza " atentatului de la Moscova " , avand ca scop " vulnerabilitate sistem rus " , in speta " Securitatea rusa " prin noile masuri , luate de " SECURITATEA RUSA " se va decreta " STAREA DE NECESITATE " cu toate consecintele ei .
    2.Va da motivatiei inceperii " RAZBOIULUI TOTAL pentru apararea tarii" ca pe vremea lui Stalin , dupa intrarea germanilor , in RUSIA .
    3.Au capacitatea si rezerva necesara pentru corectare " asa zisa vulnerabilitate a securitatii "
    4.Vor fii " epurari " in structura de partid si de stat , privind " vulnerabilitate "
    5.Va fii intarita relatia " ORTODOXA " in zona apropo de " Patrirahul din Cipru " si de " Patriarhul roman " , adica va incepe si conflictul " religios " privind IN ZONA , privind " BISERICA CATOLICA SI BISERICA ORTODOXA "
    6.Se va accentua conflictul economic zonal " PRIN TERTI " la fel ca cel militar tot " PRIN TERTI "
    7.Se pare ca nimeni nu a acordat o atentie reactiei CHINEI , care desi " neutrala " avea comasate , trupe la granita cu Rusia , la fel cum au procedat rusii , cu ROMANIA in 89 .
    8.Se va accentua conflictul din zona Orientului Mijlociu , chiar daca se va " termina GAZA " dar declaratia premierului turc spune " UNITATEA CONTRA TERORISMULUI ADICA , IMPOTRIVA CELUI CARE IL PROVOACA SI IL SUTINE " se stie CINE , ( si in GAZA , si la MOSCOVA ) ramane de vazut cum va fii defintitia EXTINSA A TERORISM " ca in conflictul din IRAK , in cele doua faze ale lui , asa zis " DETERMINAT DE ACTIUNI TERORISTE " ale IRAKULUI , contra " MARII DEMOCRATII MONDIALE "
    Concluzie : pentru " MAREA DEMOCRATIE MONDIALA " ESTE O AFACERE FIINDCA NU VOR AVEA CONFLICT ARMAT PE TERITORIUL LOR , LA FEL CA PENTRU CEI DIN EUROPA DE VEST DAR PENTRU NOI RESTUL DIN EUROPA DE EST ( MAI ALES ZONA BALCANICA ) CAT SI EUROPA CENTRALA LA FEL CA SI PENTRU CEI DIN ORIENTUL MIJLOCIU , ca si cu " GAZA " VA FI O " PROBLEMA " CARE NE VA AFECTA PE TOTI PE CEL PUTIN 20-30 DE ANI DE ACUM . Cum s-a intamplat dupa cel de la doilea razboi mondial ,dupa 1945 , cu consecinte directe pana in anii 60-70 , indirecte dupa anii 90 si pana acum .
    Dar repet , este o simpla " analiza " , de simplu " cetatean turmentat " , vorba lui Caragiale ., adica "EU CU CINE VOTEZ COANE FANICA ? "
  • Simplu-Mihai 24.03.2024 15:45
    Biet circar,actor ratat,pianist cu mădularul își are zilele numărate.Oricum este pe făraș.
    A distrus o generație de tineri,a distrus totatal o țară doar pentru niște promisiuni deșarte aruncate de perfidul Albion și vorbele unui senil!
    Ticăloșia se plătește,eu nu cred că ucrainianul de rând și-a dorit să se războiasca cu rusul,așa cum nu cred că românul se va duce la război cu rusul să apere curu' politicului din România,oricum nu mai e nimic al nostru în țara asta.
  • Patriot Roman 24.03.2024 17:15
    A distrus o generație , ca sa facă loc la alta..Cum e deviza lor? Prin haos la o noua ordine? E complicata treaba ,oamenii de rînd nu știu ce va fi, ci numa vîrfurile din Rusia, și west europa, america. Nici macar politicienii români nu știu nimic despre situația reala din razboiul asta. Nouă oamenilor de rînd numa Dumnezeu ne-a ramas..Trăim cu speranța de pace ,care e starea normala,naturală a omului lasată de Dumnezeu pe pămînt..În rest nu cred ca avem vreo putere sa facem cv ...
  • Dinu Dușceac 24.03.2024 15:47
    Avand in vedere ca se stie ca ISIS este creatia Israelului, lucrurile incep sa prinda contur.
  • Neanae 24.03.2024 16:52
    Dle Dinu Dușceac, vă invit la o majoră atenție în a culege informațiile. ISIS e o creatură a CIA, nu a Israelului. Aduc aminte de atacul la Turnurile Gemene, 11.09… Evident ca este vorba de creația unei “aripi” a ISIS, excelent ȚAP ISPĂȘITOR!
    Israelul aici chiar nu are nimic de a face, așa precum nu a fost “inventată” masoneria de către evrei! Sunt foarte convingători unii comunicatori antisemiți încinși bine răspândiți pe toate longitudinile și latitudinile planetei!
  • viorel craciun 24.03.2024 17:48
    Este bine ca toti cei care publica si urmaresc acest site , ca si subsemntul , sunt " cetateni cu bun simt si simt analitic civic, indiferent de " agenda media de pe canale asa zise de " stiri " , de aceea imi permit sa fac o simpla analiza , tot ca un " cetatean roman " , privind " stirile media " si influenta pe care acest act terorist o va avea in zona noastra " balcanica " atat pe termen scurt cat si pe termen mediu ( la cel lung este greu de prevazut , de oricine care si-a asuma acesta " analiza " , de aceea precizez , urmatoarele ( repet dupa stiri in cauza pe internet ) , adica :
    Atacul terorist a avut loc în jurul orei 20:00, înainte de concertul grupului în sala de spectacole Crocus City Hall, cu 6.200 de locuri.

    Dispozitivul video al unei mașini care trecea a înregistrat începutul atacului: bărbați înarmați coboară dintr-un Renault alb și se îndreaptă spre intrarea principală în Crocus City Hall, după care se aude focul de mitralieră.

    Atacul a fost surprins în numeroase videoclipuri de către martori oculari.

    Sala era pe jumătate goală în momentul în care teroriștii au ajuns, iar cei prezenți, în mare parte, au reușit să iasă prin scenă. Potrivit Kommersant, teorirștii au vărsat lichid inflamabil și au dat foc cortinei și scaunelor. Focul a disturs o parte a acoperișului.

    Crocus City Hall era păzită de peste 30 de oameni, toți neînarmați. Oamenii de afaceri Araz și Emin Agalarov, care dețin clădirea, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, susțin că a fost „o operațiune militară efectuată de sabotori”.

    Teroriștii au reușit să plece în aceeași mașină Renault Symbol, cu numere de înmatriculare în Tver, în care au ajuns la sala de concert. Potrivit Kommersant, liniile directoare de la sediul operațional, folosite pentru căutarea teroriștilor au indicat suspecții ca fiind: „tineri, slavi, de înălțime peste medie, până la 180 cm, eventual folosind bărbi și mustați false”.

    Sursele Kommersant i-au legat pe teroriști de Corpul Voluntar al Rusiei (RDK), o organizație creată cu sprijinul serviciilor de informații ucrainene (posibil ca descrierea „slavilor cu barbă falsă” să fi contribuit la susținerea afirmației). RDK neagă orice implicare în atacul terorist. Kommersant amintește că, în ajunul atacului terorist, ofițerii FSB au reținut la Moscova șapte persoane care erau declarate susținători ai RDK, care plănuiau să plece să lupte în Ucraina.

    Novaya Gazeta Europe l-a găsit pe ultimul proprietar al Renault Symbol utilizat de teroriști, care a susținut că a vândut mașina „în urmă cu aproximativ o săptămână” fratelui soției sale, care, la rândul său, a susținut că prietenul său are nevoie de mașină. Noul proprietar a schimbat plăcuța de înmatriculare și se pare că a vopsit mașina în alb (anterior era neagră). Înainte de aceasta, mașina a fost folosită ca vehicul de antrenament în Sankt Petersburg. Cu o zi înainte de atacul terorist, mașina a fost surprinsă de o cameră de trafic, depășind limita de viteză, între Moscova și Tver, de-a lungul autostrăzii M-11. După atacul terorist, Renault s-a deplasat de-a lungul șoselei de centură a Moscovei, pe autostrada Borovskoye și de acolo pe autostrada M-3 în direcția Bryansk.

    În presă a început să circule o declarație făcută de teroriștii din Orientul Mijlociu din ISIS, care și-au revendicat responsabilitatea pentru atacul terorist. Declarația a fost citată de canalul de televiziune Al-Arabiya (UAE), familiarizat cu specificul ISIS, și de către agenția Reuters. IS a publicat o fotografie cu patru presupuși teroriști, iar agenția de știri Amaq (a IS) a afirmat că atacul „a avut loc în contextul unui război puternic între Statul Islamic și țările care luptă împotriva islamului”.

    Canalul de Telegram al Rybar susține că afirmația este falsă. Același punct de vedere - negarea implicării ISIS în atacul terorist - este transmis și de presa oficială rusă.

    Potrivit The New York Times și CBS, datele serviciilor secrete americane, confirmă implicarea ISIS în atacul terorist. Pe 8 martie, Ambasada Americii la Moscova și-a avertizat oficial cetățenii cu privire la posibilitatea unor atacuri extremiste în zone aglomerate pentru 48 de ore. Potrivit The New York Times, în martie, au existat informații de la serviciile secrete că gruparea Statul Islamic- Wilayat Khorasan sau ISIS-X, o ramură a ISIS cu sediul în Afganistan, pregătea atacuri teroriste la Moscova. O sursă CBS susține că serviciile de informații americane au transmis aceste informații omologilor lor ruși.

    Kommersant scrie că „unele” dintre sursele sale leagă atacul terorist de Corpul Voluntar al Rusiei și amintește că, în ajunul atacului terorist, ofițerii FSB au reținut la Moscova șapte persoane care erau declarați susținători ai RDK, care plănuiau să plece. să lupte în Ucraina și săvârșit sabotaj minor în Rusia. Dar dacă această versiune va deveni oficială este încă neclar.

    Vineri, înainte de atacul terorist , secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat pentru prima dată că Rusia nu conduce o „operație specială”, ci este implicată într-un război. Vineri seara, Rusia a revenit la tactica atacurilor masive asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Cu o zi mai devreme, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat planurile de a forma două noi armate pentru războiul din Ucraina - declanșând zvonuri despre un nou val de mobilizare.

    În dimineața de 23 martie, forțele de securitate rusești au anunțat reținerea a patru autori ai atacului terorist din regiunea Bryansk. Potrivit FSB, teroriștii plănuiau să treacă granița în Ucraina și au avut „contacte relevante” din partea ucraineană. În imaginile de la interogatoriu publicate de Russia Today, unul dintre suspecți susține că i s-au promis 500 de mii de ruble și că s-a pregătit pentru atacul terorist ascultând „predicatorul” pe Telegram.

    Potrivit deputatului Alexander Khinshtein, toți patru sunt cetățeni ai Tadjikistanului. Ministerul Afacerilor Interne a negat informații despre posibila lor cetățenie rusă. Un total de 11 persoane au fost arestate, dar naționalitatea și rolul lor în atac nu au fost făcute publice.

    Site-ul Meduza a geolocalizat locul de filmare a arestării declarate a unuia dintre suspecții de terorism. Potrivit imaginilor furnizate probabil de Serviciul Federal de Securitate, oficialii l-au reținut pe Rajab Alizade, în vârstă de 30 de ani, în apropierea orașului Khatsun din regiunea rusă Bryansk, situat la 140 de kilometri de granița cu Ucraina. Rapoartele anterioare susțineau că vehiculul care transporta presupușii teroriști a fost oprit în apropierea orașului Teplyi, la peste 200 de kilometri spre vest, la doar 16 kilometri de granița cu Belarus și la aproximativ 200 de kilometri de ucraineană. frontieră. Ambasadorul Belarusului în Rusia, Dmitri Krutoy, a declarat, de asemenea, că forțele speciale din Minsk „au ajutat la prevenirea evadării teroriștilor peste granița comună”. Locația aparentă de arestare a lui Alizade se află la mai puțin de cinci mile sud de intersecția autostrăzilor M3 și P-120, care duce la vest la granița cu Belarus și la sud la Ucraina.

    Agenția de presă afiliată ISIS, Amak, a postat un videoclip filmat chiar de teroriști la în timpul atacului. Filmările, se pare, au avut loc după ce sala de concert a fost incendiată. Fețele teroriștilor din videoclip sunt estompate și vocile lor sunt schimbate. Amak notează că cel puțin doi bărbați poartă aceleași haine ca și cei reținuți de forțele de securitate în filmările din regiunea Bryansk. Unul are aceiași pantofi sport.

    Ministerul Sănătății din Regiunea Moscova a actualizat lista victimelor atacului terorist: cuprinde 154 de persoane. Potrivit datelor oficiale, 107 persoane sunt internate, 44 beneficiază de îngrijiri în ambulatoriu, iar încă trei pacienți au fost externați. Lista este postată pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății din Regiunea Moscova.
  • Nenea Iancu 24.03.2024 21:01
    Pe oficialul de stat Zelenski l-au lăsat nervii după ce a luat la cunoștință ultima parte din declarația lui Medvedev: "Dacă se stabilește că aceștia sunt teroriști ai regimului de la Kiev, să te ocupi diferit de ei și de inspiratorii lor ideologici este imposibil. Toți aceștia trebuie găsiți și eliminați fără milă ca teroriști, inclusiv oficialii de stat care au comis astfel de atrocități. Moarte pentru moarte.”
  • 1821 25.03.2024 02:17
    Atacul terorist a fost aprobat de o minte dementa, iresponsabila si goala de orice informatie despre rusi.
    Rusii vor uza de toate metodele specifice, mult mai eficiente decit cele de la Guantanamo, prin care vor obtine adevarul, dupa care vor proceda cum a spus dl. Medvedev.
    Minti lucide din America au intuit gravitatea situatiei ce a fost generata si au sarit, in mod precipitat, sa nege amestecul ucrainian, la citeva minute dupa eveniment, recunoscind indirect contrariul.
    Nu as vrea sa fiu in pielea vinovatilor de planificarea si executarea acestei crime !!!
Ultima oră

13:40

VIDEO ÎN DIRECT: Pelerinajului de Florii din București, de la Mănăstirea Radu Vodă până pe Colina Bucuriei, la Patriarhie

12:31

WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi

11:14

O minune de Paști

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată

06:30

Sâmbăta lui Lazăr. Ultima zi a Postului Mare în care se mai fac parastase pentru cei adormiți. Arhim. Ioanichie Bălan despre Cuvântul Domnului: ”Lazăre, vino afară!”

06:00

27 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului

23:45

Sorin Gheorghe Suciu: Schimbarea la Față a României și Rostul creștin în opera lui Vasile Voiculescu

23:30

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

23:10

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 61 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

23:00

26 aprilie: Poetul, medicul, rugătorul mistic și deținutul politic Vasile Voiculescu. 61 de ani la Ceruri

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot