Palma Homo de la Cannes. Luminița Arhire: OMAGII

De Luminița Arhire  /  

Radio România Cultural: Filmul Trei kilometri până la capătul lumii a primit în urmă cu doar câteva momente Premiul Queer Palm la Cannes

Radio România Cultural: Filmul Trei kilometri până la capătul lumii a primit în urmă cu doar câteva momente Premiul Queer Palm la Cannes

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Numai prin dialog, doar dacă încercăm să înțelegem perspectivele altora, ne putem extinde modurile de gândire și putem fi INCLUZIVI pentru oricine s-ar putea simți ca o minoritate (indiferent de culoarea pielii, rasă, religie, sex sau orice altceva).” (Emanuel Pârvu, regizorul filmului TREI KILOMETRI PÂNĂ LA MARGINEA  LUMII, interviu pentru FESTIVAL CANNES. com, și fraze standard repetate în orice alt interviu dat între timp) 
........................................................................
Ei, da... iată! un film românesc cu șanse bune la CANNES! O mare bucurie! Vreți să știți subiectul? Păi, subiectul  e despre intoleranța lumii, despre intransigența părinților, despre închistarea unei comunități care nu pricepe că dragostea NU SE VOTEAZĂ... despre preotul satului care crede că „necazul” protagonistului se trage de la vaccinul anti-COVID... despre corupția de sus până jos dintr-o comunitate mică, dar, nu, nu și nu!!!... zice regizorul Emanuel Pârvu, în niciun caz subiectul nu este despre apartenența eroului principal la Comunitatea-Curcubeu... asta e doar așa... tangențial. Căci scenariul tratează de fapt lumea din Delta Dunării, retrogradă, care nu pricepe și pace delicatețea iubirii persoană-cu-persoană. Zău!  Așa a zis regizorul. 

Și să ne fie rușine dacă ne-am gândit că dânsul și-a cules  tema filmului din lanul mănos al QTBGL-ului deoarece așa a calculat că s-ar putea strecura mai ușor către premiile de la Cannes, că asta nu-i adevărat, n-a fost așa! Nici prin cap nu i-a trecut! La fel cum băiatului nostru, concurent în 2023 la EUROVISION, care s-a îmbrăcat în taior roz, cu pantalonași de aceeași culoare și copănelele la vedere, machiat și coafat ca o femeie, nici prin cap nu i-a trecut că astfel ar putea să-și maximizeze șansele de a urca pe podium! Sper că mă credeți, cetățeni, că altfel, imposibil să... 

Și-atunci, în modul cel mai serios vă întreb: care-i diferența dintre „dublul limbaj” din anii ‘80 ai secolului trecut și „dublul limbaj” de astăzi, când un tânăr cât se poate de hetero se preface că ar avea incertitudini asupra propriei sexualități, doar ca să „dea bine” într-un concurs muzical idiot, în care muzica nu mai contează deloc? Sau când niște creatori de film, pentru a găsi finanțare, își aleg subiecte de acest fel sau introduc forțat, în filme grozave, care n-ar avea nevoie de așa ceva, scene vădit obligatorii (vezi AFTERSUN, film foarte bun din 2022, dar care plătește „tributul” corectitudinii politice). Nu e asta o porcărie sinistră? Dar au, oare, curaj profesorii din marile universități ale „țărilor civilizate” să spună ce cred cu adevărat despre locurile „rezervate” în facultăți pentru ciudații „trendy” ai lumii de astăzi? Au curaj studenții să spună cu glas tare ce gândesc? Regizorul Andrei Șerban a fost nevoit să părăsească, în 2019, Universitatea Columbia, deoarece nu a putut fi suficient de „corect din punct de vedere politic” și a refuzat să ignore motivul pentru care chiloții Julietei lui Shakespeare, în versiune modernă, au șliț în față și la ce anume folosește acela!

Aș putea să întreb... de ce sunt criticați, repudiați și disprețuiți cei care și-au legat numele de OMAGIUL pentru „conducătorul iubit”, în anii ‘80 și nu suferă același oprobiu public și cei care fac concesia ordinară astăzi, dar pe cu totul altă temă? Nici ei nu cred, așa cum nici cei din anii ’80 nu credeau. Și ei mint, așa cum și cei din anii ’80 au mințit. Și unii și alții au acceptat sau acceptă compromisul. Pentru ce o fac? Pentru motive simțitor egale: păstrarea unei funcții bine retribuite... obținerea unei sinecuri satisfăcătoare... a unei poziții sociale... netezirea drumului către un premiu râvnit... lconsacrarea ca „intelectuali publici” esențiali... bani pentru a face un film... finanțare pentru a scrie o carte pe care nimeni n-o citește... invitații la televiziunile cu vizibilitate mare... și alte beneficii. Numai că atunci, în anii 80, nimeni nu lua lucrurile astea în serios, nici adulții și nici copiii, în timp ce astăzi „corectitudinea politică” otrăvește o generație de adolescenți pe care școala nu-i mai învață nimic, și astfel, cu creierul ca un burete pregătit să absoarbă orice, pot fi lesne pervertiți de către cadre universitare care-i conving de lucruri pe care ei, profesorii, în sinea lor, le resping. 

Căci istoria e aceeași. Doar „corectitudinile politice” sunt dramatic diferite. Însă pumnul în gură este la fel, dacă nu cumva astăzi e chiar mai crâncen decât atunci!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Mars.60 Stefan 25.05.2024 14:23
    "Corectitudinea" aia nerusinata rosie de atunci era aparent cu perdea, asta de pe acum e depravare "stiintifica" fara perdea in toate culorile. Pentru lucruri efemere, faima si bani, oamenii isi vand diavolului ce au mai scump, sufletul care e etern.
    Excelent articol ca de obicei, multumim stimata doamna LUMINIȚA ARHIRE!
  • Tic 25.05.2024 17:47
    Subscriu si cum bine observă doamna Arhire,atunci in "epoca de aur" ,nimeni nu lua in serios perversiunea la care se dedau unii pt motivele arătate mai sus.Pe cand acum,oamenii,needucați comparativ cu cei de atunci,se și iau în serios la modul cel mai propriu ca într-o piesă de teatru absurd ,in care actorii,regizorii,spectatorii sunt niște psihopați .Parcă cineva ne-ar fi transportat in lume artificială nebună.Oamenii nu mai stiu râde,nu mai știu râde de sine înșiși,iar lipsa umorului arată pericol major.
    Apropos,ați mai auzit de o comedie adevărată,la care să râzi din inimă?
  • tomac 26.05.2024 09:46
    Iubirea nu se manifestă numai prin ”sex”, Iubirea e mai mult dincolo de cunoaștere, un lucru pe care ăia de la Cannes nu îl pot pricepe.
  • Nicolas77 26.05.2024 09:54
    Deci dacă mă îmbrac cu ceva haine mai colorate, puțin ruj și ceva fard și o pun pe nevastă-mea să mă filmeze mergând besmetic prin oraș,am șanse la Cannes ?
  • Tic 26.05.2024 11:36
    Chiar si mai departe.
  • Carbid 26.05.2024 11:33
    Vai de cei prin care vine sminteala!!!
  • Davinci 26.05.2024 12:31
    Totul merge împotriva firii după cum se observa. Da Andrei Șerban a explicat într-o emisiune cum a renunțat la catedra de teatru a unei mari universități după impunerea corectitudinii politice. Dar exista si elitismul pentru care un Shakespeare sau Betthtoven si alții au riscat si risca sa fie eliminați. Hemoragia de filme unde vezi doamne cu aceia de culoare au fost tratați cum nu trebuie SI pote ca a fost așa dar nu numai. Aducati-va aminte de atacurile stradale ale celor de culoare ușor de găsit pe YouTube (daca mai sint de fapt valabile) asupra albilor. Sigur ca au fost abuzuri si nimeni întreg la cap nu este de acord dar lipsa de educație a acestor indivizi de culoare care au crescut fără tata i-au adus sa nu se educe. Eu sint emigrant in SUA si am terminat doua College-uri si munceam din greu pe zi cam 16 sau 17 ore munca si școală si va spun clar ca nu erau mai mult de doi trei studenți de culoare si ăștia veniți de prin Africa. Los Angelesul se ocupa de droguri de atacuri stradale de tot ce este ilegal apoi afisindu-se cu maini de lux si așa mai departe. De fapt LGBTQ-ul nu dorește egalitate ci mai mult de asta ei doresc sa fie " SPECIALI." Cum vorbesc ei cu soția mea care lucrează in SOCIAL SERVICE cum urla ca sint speciali ca el se simte ea sau invers si așa mai departe pe cind frauda este la ea acasă pentru ca nu muncesc dar cerșesc bani... Mafie uriașă de furat cecuri cu ani in urma de la Social Services si erau onorate pe impozite mari la diverse businessuri era ceva cotidian. Totul a fost făcut cu buna știință pentru a încuraja avorturile si a nu se mai "împuia " lumii dat fiind ca sintem prea mult si alături de mulțimea oamenilor acum si flatuatiile vacilor sint pericole pentru viața pe pămînt. Nu razboaiele nu? Gates si Kissinger mai ieri pe YouTube dar azi dispărute vorbele lor spunea ca populația lumii trebuie sa se micșoreze prin boli, înfometare si războaie ceea ce am avut si iată ca după vaxxinuile care au apărut si impuse prin diverse au dus la morți subite... si morții încă apar la orizont. Sa fie Pfizer atacată cind doctorii mari ai lumii ii acuza pe el pe OMS si alții? NUUUUUU> URsula si soțul fac sute de milioane din comisionele de la PFIZER si impuneau acest vaxxinuri de exemplu României care a cumpărat ca demenți pentru a fi puși i funcție si așa mai departe. Daca erau cinstiti dece au scos de pe piață alternativele? Dece le-au impus si nu erai primit in spitale sau la munca? SInt variante adiacente ca monoclonali infusion de care au avut parte doar cei cu relații pe cind alții s-au vaxxinat sau au făcut asta la ghiuveta pentru ca Pfizer spunea de placebo de rețete de vaxxinuri speciale pentru angajați si armata americana.... hmmmmm!!! Si nu ii judeca nimeni. Si pentru un singur om mort trebuiau judecați. Arată cum statul mafiot exista si nu le pasa. Ce se va întîmplă daca vine un virus adevatat ? Nu vor face nimic. Vor aștepta sa fie rugați sa.... Razboaile continua demente si iată cum o America si un UE a distrus de fapt Ucraina care trebuia sa cedeze anume teritorii si sa își ceara scuze de susținerea fascistului Bandera.... șmecherii au trimis arme si prostii sa lupte unde mercenarii sint pe punctul principal. Azi majoritatea au înțeles cum e cu Puțin dar si cu URSULA SI BIDEN>. Rusia nu este proasta si nici China iar cei cre ao dorit sa se extindă sa pună mina pe uraniu si altele au greșit flagrant. O tara care își pune zvastica pe echipament militar si susține un fascist conform înțelegerii de după războiul doi mondial re parte de intervenție militară ceea ce a fost si nu război. CE a urmat se știe in a blama si a închide gura Rusiei pe cind trafic de arme , spălare de bani si amenințări ale Ucrainei erau din ce in ce mai accentuate culminând cu nord stream aruncat in aer si bombe rătăcite prin Polonia si nu numai . intenția de a bagă UE in război si NATO. Pina mi ieri LGBTQ erau cazuri de psihiatrie. erau capitole in Psihologie si azi mai anormali sintem noi nu ei. Sint de acord sa fie tolerați dar nu sa îmi schimbe mie dogma in biserici pentru ca aaa vor ei. Sa ii vad cum pot convinge ei un bou ca animal ca este vaca ... Sa vad.. Sint atit de ordinari si s-a văzut cum se îngenunchea pentru un negru criminal si drogangiu iar cei morți din armata americana in Afganistan erau uitați. Dar si echipament militar de 6 miliarde. Banul dictează doar iată ca lumea se trezește si începe blocuri economice sa se desrta de oa America duplicitara. SPui ca nu admiți ce face Natanyahu si apoi trimiți bani la greu mascați sub ajutorul dat Ucrainei? Acum au sărit la girul celor care critica pe Israel care a făcut genocid in Gaza? Lumea vrea dreptate si Palestinienii merita si ei tara lor care de fapt au avut-o. De aici la invaziile de africani in Europa migrațiile de tip kerlegi in Europa cu o Ursula criminala de facto este un pas. Victor ORBan cel mai bun politician din Est a spus clar despre UE ca este interesată de război, LGBTQ si migrație. SI încă ceva important anume ca " UE a schimbat legile UE in timpul jocului." Așa a si fost. NU faci asta nu mai primești bani. REligia trebuie desființata si ni se spunea prin Clothilde ca "Ue nu mai este interesată de credință. Este perimata. " Așa se face ca in Anglia biserici au ajuns muzee si librarii si in curind statul vor fi comitate conduse de comisari iar UE cu armata proprie. Miza este mare pe alegerile americane si se face orice pentru ca Trump sa nu ajungă la alegeri si altfacumva încurajat un senil si prost dar pervers el si fiul sau anume BIden. Ați văzut trnasgenderii din armata americana? O rușine ceea ce a dus la distanțarea multor tari de SUA pierzând capital si influența. Așa ca nu mă mira cum orice apare si tine de lgbtq de anume abuzuri împotriva lor sint litera de lege in afi denunțe. NU Contează cum crează mai mării învățați confuzii in grădinițe in scoli cu promovarea lgbtq-ului... nu. SI uite cum devenim putinisti pentru ca daca nu ești de acord cu sistemul devi dușmanul ei de aici tot ce se poate ...napusti asupra ta si familiei tale. Eu cred ca Dumnezeu și-a întors spatele la noi pentru ca prea mult mimetism in credință prea multă minciuna si duplicitate. priviți cum nimeni nu face nimic. Ursula fuse in București si nu s-a răstit la ea nimici inclusiv cei cărora le-au murit cei dragi si inmomrintati in saci de platic.... Adică pe vremea lui nea nicu se mai revoltau azi nimeni pentru ca toți sint ajunși șmecheri cu rude in străinătate si Sind conduși de mi se rupis.... așa ca somn ușor "Bobor" roman!!!
  • georg xanthu 26.05.2024 16:31
    multumim D na ARHIRE de aceastä deschidere clarä spre adevär,chiar dacä este prezentat greu de asimilat.
    Este adevärat cä este greu de refuzat o realitate care ne aduce recunoastere si avutie.Toti cei ce se gäsesc in
    stiintä si culturä,``vor pune botul clar ``la aceste oportunitäti.Nu poate fi evitat.Noi ce räminem säraci si färä aceste oportunitäti,ii vom critttica,..!?
  1. Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța

  2. Prezentatorul scoțian și “conspiraționistul” Neil Oliver, la Tucker Carlson: În eforturile globaliștilor de a ne împinge către neofeudalism electronic, s-au expus singuri. Marea Resetare a provocat Marea Deșteptare! - VIDEO

  3. Se zgâlțâie Biserica Catolică: Papa Francisc îl cheamă la Judecată pe arhiepiscopul Viganò acuzându-l de Schismă

  4. Biden se antrenează să reziste 90 de minute în picioare la dezbaterea cu Trump

  5. Pr. Ioan Istrati: Puii din cimitir

  6. După președintele Serbiei, Viktor Orban afirmă fără îndoială că Europa va fi în război: ”Noi nu vom participa. Nici cu bani, nici cu arme, nici cu militari”. Doar Donald Trump ”mai poate opri trenul”

  7. Este Inteligența Artificială un cal troian Demonic?

  8. SOROS, Macovei, Coldea. Presa din Albania știa. De la ActiveNews: ”Fantomele românești - Iată cum a preluat Soros puterea în România!” GDS, ”o armata de soldați loiali ai societății civile finanțate de Soros”

  9. Umoristul Guillaume Meurice a fost demis de Radio France pentru "abatere gravă" după ce l-a făcut pe Netanyahu "un nazist fără prepuț"

  10. 22 iunie 1941, declanșarea Războiului Sfânt pentru Reîntregirea Țării. Ordinul Mareșalului Antonescu: Ostași, vă ordon: Treceți Prutul! Sdrobiți vrăjmașul din Răsărit și Miază-Noapte. Desrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți!

Ultima oră

15:00

Avocata lui Stan Mustață, judecătorul care nu a cedat în fața binomului Coldea - Kovesi: La autopsie i s-a găsit în stomac OTRAVĂ

14:55

De ce trebuie să-și dea demisia Ligia Deca din funcția de ministru

14:28

Atac israelian cu "proiectile de mare calibru" lângă biroul Crucii Roșii din Gaza: 22 de morți si 45 de răniți

13:37

Sorin Berilă: Patrioții și Patriotul

13:12

Scandal de trădare în Slovacia: fostul guvern, băgat în penal pentru că a donat arme ucrainenilor

13:04

Actorul Jim Caviezel își exprimă sprijinul pentru arhiepiscopul Viganò: "Este un cruciat al adevărului"

12:35

După președintele Serbiei, Viktor Orban afirmă fără îndoială că Europa va fi în război: ”Noi nu vom participa. Nici cu bani, nici cu arme, nici cu militari”. Doar Donald Trump ”mai poate opri trenul”

12:16

Pfizergate: Ursula s-ar putea să nu mai prindă al doilea mandat, după ce un tribunal belgian a început să examineze mesajele secrete cu Albert Bourla

11:01

Biden se antrenează să reziste 90 de minute în picioare la dezbaterea cu Trump

08:00

Sâmbăta morților - Moșii de Vară. Românii fac pomeni pentru SUFLETELE celor ADORMIȚI: părinți, strămoși, bunici și străbuni, frați și prieteni, victime nevinovate, bogați și săraci, împărați și domni, eroi și martiri, pe cei de laolaltă și sihaștri...

01:10

22 iunie 1941, declanșarea Războiului Sfânt pentru Reîntregirea Țării. Ordinul Mareșalului Antonescu: Ostași, vă ordon: Treceți Prutul! Sdrobiți vrăjmașul din Răsărit și Miază-Noapte. Desrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți!

23:48

Prezentatorul scoțian și “conspiraționistul” Neil Oliver, la Tucker Carlson: În eforturile globaliștilor de a ne împinge către neofeudalism electronic, s-au expus singuri. Marea Resetare a provocat Marea Deșteptare! - VIDEO

22:46

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secară și Dr. Pascal Sacré, despre rezistența împotriva minciunii, caracterul hipnotic al propagandei pandemice, efectele inoculării și tratatul pandemic al OMS – VIDEO LIVE

22:26

Pr. Ioan Istrati: Puii din cimitir

21:24

Medalie de aur pentru România: David Popovici, campion european la proba de 200 m liber