PRO VITA București cere demiterea Purtătorului de Cuvânt al Patriarhiei, după poziția sa confuză, anticreștină și antiumană, de susținere a avorturilor. La fel și cititorii ActiveNews: VASILE BĂNESCU NU REPREZINTĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

De ActiveNews și PRO VITA București  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din Jurământul lui Hipocrat (aprox.400 î.Hr.), încălcat azi cu bocancii de „specialiștii” pandemiei, dintre care unii s-au cocoțat tocmai pe crucile Patriarhiei: „Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.” 

„Ne vedem nevoiți să cerem destituirea sau demisia lui Vasile Bănescu din funcție. Să îi ia cu dânsul și pe „intelectualii lui Băsescu” infiltrați pe la Trinitas, sub a căror influență nocivă se află.”, a transmis Asociația Pro Vita București după ieșirea anticreștină și antiumană a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, care, chipurile expunând poziția Bisericii, susținea avorturile „justificate medical”.

La fel de „justificate medical” probabil ca și „vaccinurile” experimentale dezvoltate „științific” prin folosirea de celule fetale de la copii avortați de vii și totodată cauzatoare de efecte adverse grave care merg până la moarte și cu o eficiență reală „anti-Covid” de 0,84%.

În același timp, Bănescu de la Patriarhie mai asimila totalitarismului interzicerea avorturilor (deci a crimei - situație existentă în Polonia conservatoare de azi) deși, de fapt, regimurile totalitare bolșevice și naziste sunt cele care au introdus prin lege crima avortului. Dar nu, printr-o contorsiune care merge până la fractură de logică, pentru Bănescu, cei care doresc interzicerea avorturilor sunt „totalitariști”.

Ne întrebăm serios dacă nu cumva vaccinul ARNm i-a șters complet din memorie conținutul Sfintei Scripturi, unde Sfântul Duh o ține numai în „totalitarisme” cu privire la avort. Și nu numai... Dar, tindem să credem, exact asta și-a propus nestimatul purtător de vorbe al Bisericii Paralele (sau Profunde?, ca să preluăm fără vreo conotație anume termenul american pentru Statul Paralel folosit și de Arhiepiscopul Vigano în privința Vaticanului): să arunce asupra apărătorilor vieții - așa cum este ea definită în Carta PRO VITA. Principii teologice, antropologice și morale - anatema progresistă de „totalitariști”.

Observăm că dl. Bănescu cade din nou sub osânda Sfântului Apostol Pavel: "Dacă chiar noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o, să fie anathema” (Galateni 1:8).

Cititorii ActiveNews au sancționat și ei derapajul lui Bănescu și au cerut în comentarii demiterea personajului. Cu adevărat, VASILE BĂNESCU NU REPREZINTĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ. Nu ne rămâne decât să ne raliem poziției cititorilor noștri și a Asociației Pro Vita București, emise astăzi, de scoaterea Sfintei Cruci, cât și a celei științifice și duhovnicești emise de Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România.

Fie ca scoaterea Sfintei Cruci de astăzi să purifice și să aducă tuturor lumina cea neînserată spre marea sărbătoare a Schimbării la Față!

În continuare are cuvântul Pro Vita București:

Poziția exprimată de Vasile Bănescu referitoare la avort: confuză, vulnerabilă și exploatată de presă

Câteva precizări pe marginea recentei poziții exprimate public pe subiectul avortului și dreptului la viață de dl. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

1. Din perspectiva seculară, legislația care apără viața umană nu poate fi totalitară.

Avortul este un act contrar vieții, provocator de moarte; or, instrumentele juridice internaționale consacră și garantează exclusiv dreptul la viață. Nu este posibil ca legea să consacre în același timp dreptul la viață și să legitimeze acte producătoare de moarte. Este o contradicție logică.

Viața umană este atât un „bun comun” al societății, cât și un „bun privat” de care se bucură fiecare și care este recunoscută la nivel internațional ca un drept primordial. Principiul sanctității vieții este protejat de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și recunoscut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care afirmă că dreptul la viață este un atribut inalienabil al ființelor umane și reprezintă valoarea supremă în ierarhia drepturilor omului. Prin urmare, statele au obligația de a proteja viața prin lege. Curtea nu a exclus niciodată viața prenatală din sfera de aplicare a Convenției, recunoscând că orice copil încă nenăscut aparține speciei umane. Convenția și Curtea au lăsat la latitudinea statelor să deroge, într-o anumită măsură, de la această protecție; însă, statele care respectă în întregime sfera de aplicare a acestui principiu și care protejează în oricare circumstanțe viața înainte de naștere își respectă pe deplin obligațiile care decurg din tratate.

Această situație ideală este ceea ce dl. Vasile Bănescu numește, eronat, o „interzicere totalitară a avortului”.

Polonia este acum, așa după cum se cunoaște, „zona zero” a luptei pentru curățarea legislației seculare de fărădelegea avortului prin recunoașterea și ocrotirea dreptului la viață în fază prenatală, pentru oricare copil.

Prin contrast față de Polonia, din păcate, România permite (nu pedepsește) avortul provocat, lipsind victima acestuia de instrumentele juridice necesare pentru a fi protejată. Cu toate că nimeni dintre legiuitorii români nu pune la îndoială faptul că embrionul uman este viu și că este o ființă umană, lui nu i se recunoaște calitatea de persoană. O astfel de interpretare este fundamental greșită și contrară realității biologice; nu se poate face o astfel de deosebire între viața intrauterină și viața de după faptul nașterii.

Subliniem că normele privitoare la dreptul familiei și al copilului formează un ansamblu unitar și coerent ce își are izvorul chiar în natura persoanei umane, iar legiuitorul de bună-credință nu poate ignora obiectivitatea faptelor naturale. Orice știrbire a acestei continuități duce la aberații juridice, normative și culturale de tipul celor care acum metastazează în Occident și contra cărora dl. Bănescu se poziționează, în subsidiar, atunci când face referire (în mod corect) la civilizația europeană și la temelia acesteia în creștinism și legea naturală.

Însă, în fapt, noi considerăm că întreaga discuție pe tema actului de legiferare ar fi trebuit refuzată sau evitată. Biserica nu este organ legiuitor; ca atare, nu se poate substitui Parlamentului, unicul responsabil pentru reglementarea regimului juridic al avortului. Există, în schimb, legea proprie a Bisericii Ortodoxe, care condamnă dintotdeauna avortul și canonisește femeia care avortează și pe cei care practică avortul. Sfinții Părinți numesc avortul „omor” sau „ucidere”. Din păcate, nicio referire la acest aspect din partea d-lui Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

2. Nu există justificare medicală pentru niciun avort.

Expresia „avort justificat medical”, utilizată în mod nefericit de dl. Bănescu, este de evitat în orice condiții, întrucât este creată de industria relațiilor publice occidentală – colaboratoare apropiată a rețelelor de lobby și clinicilor de avorturi – special pentru a sugera că avortul este doar o altă formă de „îngrijire a sănătății”. Nu este adevărat. Nu există rezultate terapeutice ale avortului, în nicio situație, căci sarcina nu este o afecțiune; or, scopul medicinei este exclusiv unul taumaturgic.

Este adevărat că există cazuri în care medicii trebuie să ia decizii foarte dificile. Punând la egalitate viața copilului nenăscut și a mamei acestuia, medicii pot să urmeze în mod licit tratamente care, neintenționat și indirect, ca o consecință colaterală, duc la moartea copilului nenăscut. Asemenea situații însă nu numai că se petrec extrem de rar, dar ele nu sunt, de fapt, avorturi, pentru că nu urmăresc provocarea morții copilului nenăscut, ci salvarea vieții femeii. 

Într-adevăr, Bănescu nu se referă explicit la avortul „terapeutic”, însă distincția se pierde în noianul de cuvinte și expresii de care dl. Bănescu, după opinia noastră, abuzează.

Pe măsură ce tehnologia avansează, sub acoperirea aceleiași „justificări medicale” în sistemul sanitar este încurajată activ depistarea sistematică a „problemelor” reale sau potențiale ale copilului nenăscut, aflat în dezvoltare, chiar și a acelora care nu se ridică la nivelul unor boli sau dizabilități reale (de exemplu, simpla susceptibilitate la anumite boli sau la un IQ mai redus sau mai puțină robustețe fizică). Astfel de operațiune sistematică are un singur scop: aplicarea în masă a practicilor de selecție a speciei umane (eugenie), fie ele oficiale, fie prin presiunea unei societăți din ce în ce mai adverse persoanelor suferinde și a unei logici contabilicești care măsoară viața umană în productivitate.

Azi, un număr foarte mare de avorturi se fac cu recomandarea medicului. Cu alte cuvinte, ceea ce începe cu o „justificare medicală”, se termină, inevitabil, prin politici eugenice. Pentru acest motiv noi nu putem fi de acord cu nicio paralelă între medicină și avort.

3. Un autogol de comunicare. Sau „o greșeală neforțată”, ca în tenis

Urmarea cea mai nefericită a „clarificărilor” deloc clare transmise de dl. Bănescu fost preluarea în presa seculară, cu mare plăcere și pe spații ample, a opiniilor purtătorului de cuvânt lal Patriarhiei, sub titluri precum „Biserica nu susține interzicerea totalitară a avortului”, sau, mai rău „Biserica nu este împotriva unui avort”. Adevărat, unele din aceste titluri sunt contorsiuni grotești. Dar tocmai pentru că este specialist în comunicare, V. Bănescu ar fi trebuit să știe că presa nu este prietenă a Bisericii și că subiecte atât de sensibile trebuie abordate cu mare atenție, în cuvinte puține și clare – sau deloc, pentru a nu lăsa spațiu de speculații și interpretări.

„Vina” că unele ziare scriu că Biserica ar legitima un avort aparține și d-lui Bănescu, a cărui exprimare pretențioasă e lipsită de concizia pe care ar pretinde-o.

Din păcate, ecoul declarațiilor atinge și munca noastră, a organizațiilor pro-viață. De aici înainte vom avea de depășit nu doar ostilitatea adversarilor, ci și barierele create în mod inutil prin aceste aserțiuni a căror critică (întemeiată!) poate crea impresia unei critici aduse, în fapt, Bisericii, ceea ce nu este cazul și nici nu poate fi vreodată.

Subliniem, la fel ca și colegii de la Federația PRO VITA Ortodoxă, că organizația noastră este fidelă învățăturii de credință a Bisericii Ortodoxe cu privire la valoarea unică în fața lui Dumnezeu a vieții persoanei umane de la concepere și până la moartea naturală – și nu opiniilor funcționarilor administrației ecleziastice.

Asociația Pro Vita București

Colaj de titluri din presă (via ActiveNews):

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • Sdv 01.08.2022 20:55
  JOS BANESCU! Esti un tradator! JOS BANESCU!

  Biserica Ortodoxa Romana are CU SIGURANTA sute sau mii de alte persoane demne de aceasta functie!!!
  Doamne ajuta!
 • ioansperling 01.08.2022 21:34
  Nu trebuia sa se ajunga sa ceara cineva îndepărtarea lui din functie! Faptul ca "derapeaza" tot timpul ba cu una ba cu alta, ma face sa cred ca e folosit pe post de "test de reactie" de catre seful lui!
  Sau chiar crede cineva ca omul vorbeste ce vrea fara sa fie sanctionat cand greseste?
 • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:04
  Vasile Banescu

  Banescu, Vulpe Batrana
  Iar Izbeste greu in stana
  Indeamna la pruncucideri
  La avort si sinucideri

  E o scula diavoleasca
  Loveste, Daniel casca
  Vom sti oare cine este
  Patriarhul , rea poveste

  Vrea Preafericitul copii
  Multime, sanatosi, vii ?
  Atunci ce tine'o vulpe
  Pe cea mai inalta culme ?

  Ce tot ne arunca bombe
  De te crezi in catacombe
  Vulpe lasa, ucigasa
  Ai omori totu'n fasa

  Romanasii in burtica
  Inclusiv pe'a lor mamica
  C'o seringa blestemata
  Aoleu, Vulpe turbata

  Cu coada imbarligata
  Cu limba rea agatata
  Cu venin in beregata
  Pui de vipera, ce latra

  Vasile, tu nu vrei prunci
  Ca in moarte ii arunci
  Dracul are tepusi lungi

  Calci divinele porunci

  Fi'vei intepat pe stanci !
 • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:06
  Vasile Banescu=Vulpe Batrana (VB)=Vorbitor pe Bani, vanitos cat doi curcani
  Va sfarsi mizerabil, nu va apuca
  Si dreptate este, multi ani  Vulpoiul din Deal trimise o vulpe
  Cu ochii sireti si metehne multe
  Sa abureasca, la Trinitas,
  Adevarul si, cu mieros glas,
  Sa declare, la fiece pas,
  Ca el este BOR, zidar cu compas

  Pretios, ridicol, masca pe bot
  Gavareste fariseic, fals robot
  Dovedeste ca'l doare in cot
  De Iisus, de crestini, Nu'i pasa
  Platit de iude cu Bani si casa

  Pana ce Vulpoiul s'o satura
  Detot scarbit, teapa i'o da
  Si amandoi, de teama goi,
  Vor infunda iadul-gunoi

  NOI RAMANEM BISERICA-NOI !
 • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:09
  Cu masca ta alba, Vasile
  N'o sa traiesti multe zile
  O sa te sufoci, la Trinitas live
  Ca ceaiul de ora five
  L'ai inghitit cu tot cu masca

  In fine, Domnul te demasca

  Ca România sa traiasca !
 • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:10
  Vasile Banosul
  Nu enormitati, dle securist
  Ci condamnari la moarte ai rostit
  Chiar de erai putin trist
  Ca injectia nu se face purist

  Adica'n genunchi si cerand indurare
  De la clica dumitale
  Iar tu, sef de banda, sa nu le dai iertare
  Nici pentru margaritare

  Astfel ii intepi direct in buric
  Cum ti'a facut tie un bunic
  Inainte vazand drumu'ti criminal
  Te'a azvarlit apoi in canal

  O vrajitoare te'a pescuit
  Si'o viata'ntreaga te'a pregatit
  Cu'un batalion SRI instruit

  Sa devii vedeta demonizata
  La ordin, sa inseli tara toata
  Fara sa'ti pese de sangele tasnit
  Si seringa-coasa poporu'a nimicit

  Cat mai stai in scaun, dle naimit ?
 • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:17
  Preafericite Daniel,

  Apocalipsa in devenire

  Catedrala se va umple de morti
  Cadavre stivuite’n pronaos, in naos si in Sfantul Altar
  Asteptand Mantuirea promisa.
  Construiesti in zadar ?
  Sfintii pe pereti, plang.Toti.
  In trecut, erau rupti pe roti
  Azi, intepati de monstri si hoti
  Fulgerati pe strada si’n porti
  Cum vei raspunde pe eternul cantar ?

  E clipa, suna toaca, Preafericite
  Ca sa te’arati, Parinte !
  Deja clopotele bat ingrozite
  Bisericile se vor umple de morti. Sfinti si sfinte
  Dar si trupuri plecate nepregatite

  Iesi, te imploram, si cere tare
  Sa se opreasca masacrul vaccinarii
  Românilor, din si dincolo de hotare

  Numai tu poti, Parinte Patriarh
  Sa mai opresti macelul
  Programat, de la mic la ierarh
  Ingerul mortii ne masoara zelul

  Domnul va cantari, dupa chipul iubirii milostive
  Pe fiecare, dupa felul
  In care vom evita mortii
  In stive

  Hristos a Inviat, Preafericite !
  Toata suflarea asteapta cuvinte explicite
  Balanta Nemuririi suna tare
  Aceasta va fi jertfa ta.
  Cutezatoare. Pilduitoare

  Jertfa ta unica. Mantuitoare !

  +++

  Banescu e gura BOR
  Nu’i o cioara pe ogor
  Actioneaza murdar, criminal
  I s’a incredintat un canal
  Ce’l foloseste drept PUMNAL

  +++

  Dlui VB (Vulpe Batrana si Banoasa)
  Care infuleci oite din stana
  Esti infectat total de Satana
  Lasat’ai omenia si strana

  Dom filozof SRI
  Din scaun cine te va clinti ?
  Robot transhumanist, dl Vasile
  Mai minte credinciosii, câte zile ?

  Sub epoletii’i de aur, mascati
  Stau agentii securisti masati
  Sa nu’i ia mandrul fotel
  Un crestin Aristotel

  Care sa ne fie model
  De credinta, dragoste si tzel
  Cand s’ar adresa marelui popor
  L’ar apara cu mult spor
  In fata tavalugului cotropitor

  Dna Vulpe, nu’ti este rusine
  Sa ramai pe loc, cand ai explodat mine ?
  Cu cinism salbatic, propagi vaccinari
  Diavol negru, cu focul prin nari

  Parjolesti o tara si’apoi te miri
  Cat te’or mai tine, amicii SRI
  Si’apoi regreti, cu capu’n pereti
  Cine tacea, filozof ramanea

  Dar vorbesti la comanda
  Chiar de’ai fi general, o banda
  De agenti ticalosi te preseaza
  Sa adormi România treaza

  Stiu, intre SRI si Dumnezeu
  Ingerul pazitor te cearta mereu
  Ai curajul, paseste afara
  Te va lauda intreaga tara
  Daca vei denunta vaccinarea
  Minciunile, manipularea

  Altfel, te vei prabusi de pe cereasca scara !

  +++

  Sri istul Banescu e gura BOR
  Nu’i o biata cioara pe ogor
  Actioneaza murdar, criminal
  I s’a daruit un canal
  Ce’l foloseste drept PUMNAL !

  Ce’l infige, ca mii de seringi
  In credinciosii ce dau in branci
  Sa sustina Biserica, Tara
  Si sa faca si prunci

  Dar vaccinul ii va steriliza
  Si pe foarte multi, ii va masacra
  Am scapat de secera si ciocan (?)
  Si iata filozoful-buzdugan

  Suiera moarte, uragan

  Lumineaza’l, Doamne,

  Ca’i sarpe si urangutan

  Sa dea marturie Tie

  Ca sa traiasca, an dupa an !

  +++

  Stire AGERPRES fake

  Dl Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei, si’a fracturat ambele picioare, cazand intr’o groapa in Catedrala, dupa ce’a incercat sa treaca neatent ? peste niste Sfinte odoare.

  Sentinta medicilor e categorica. Trebuie amputat.

  Dl Banescu e condamnat.
  Sa mearga in genunchi, neincetat.

  Breaking News

  Tocmai am aflat de la un credincios ca l’a vazut pe dl Banescu, care se ruga la Icoana Sfantului Ioan Gura de Aur
  In paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in genunchi, cu lacrimi siroi, metanii facand.

  Sfanta Gura, minune, a inceput sa graiasca, adresandu’se penitentului si certandu’l :

  Vasile, tu porti nume de mare sfant
  Ce L’a slavit pe Domnul
  Prin fapta si cuvant
  Ce’a ajutat tot omul
  Cat traii pe pamant

  Daca vrei sa ai viata
  Si vertical sa fii
  Deschide’a ta Gura
  Si’ncepe’a glasuii

  Si filozoful BOR se puse’a vorbi :

  O, Doamne’al indurarii
  Si Maica Ta Curata
  Ce rau facut’am tarii
  Cu vorba’mi blestemata

  Impins’am la boli grele,
  Nenorociri si moarte
  Milioane de oameni
  Ce nu vor avea parte
  Decat de’o vaccinare
  Si saci de plastic, sparte

  Vindeca’ma, Parinte,
  Si Tu, Sfanta Fecioara,
  Voi repara tot raul
  Si voi inchide haul
  Ce’am deschis, fara minte

  Atunci Izvorul Tamaduirii tasni
  Si printre candelabre si faclii
  Maicuta Domnului impodobi
  Pe viitorul mucenic, VBe !
 • __ 02.08.2022 06:32
  poate să mai iasă cu o declarație pe această temă, rectificatoare, că vorbind mai des despre avort mai conștientizează unii că e de rău. Care unii, păi aceia care zic "ne-am decis să îl păstrăm" ca la pescuit. La o radere de uter fantastică distanță...
  Mai bine îl dai la câini, lupi, feline sălbatice, staul cu capre, oi etc, toate acestea au îngrijit și alăptat și/sau hrănit copii ani întregi abandonați din propriul lor instinct. L-au și încălzit pe Hristos în iesle.

  Nimeni nu a regretat că l-a născut pe al 25-lea (de-asta oare legal nu ai voie să omori după naștere ci ai voie doar să te bucuri? Hmm... this is a matter of debate... ). Sigur când pleacă în tabără unul din 25-28 simți casa goală, dacă pleacă cinci din cei 25-30 de copii _s.i.g.u.r_ plângi tot timpul că lipsesc aceia cinci.

  Iar dacă nu accepți că ​e viață acolo înseamnă ca nu e nici "dincolo". Dacă nu e cu trup mic (în uter) cum crezi că poate fi în afara trupului (după ce mori)? Chestie elementară. Biserica nu e tiran ci iubitoare cu omul. Poate fi când o fi teocrație în România deși cea (Biserică) Ortodoxă nu e _capabilă_ de tiranie (ar fi evident păcat contra libertății)... E superfluă discuția fiindcă probabil e un paradox aici: Biserica nu poate cuprinde lumea vreodată (teocrație desăvârșită), asta zice chiar Hristos.

  - zic și eu
 • roman ortodox 02.08.2022 07:54
  Ma întreb de multe ori dacă el e homosexual? Dacă el nu gândește bine? Dacă el face intenționat ce face? După poziția sa pro vaccin , după poziția sa pro avort și alte poziții, în numele acestui popor Român creștin ortodox , în numele Sfintei Treimi, a Maicii Domnului și a Tuturor Sfinților va rugam ca Sfântul Sinod și BOR sa îl demită ,căci el nu își va da demisia și nu își va cere public iertare. De multe ori l-a atacat pe IPS Teodosie și pe alți ierarhi sau Preoți care se opuneau vaccinării acestui popor. Însuși IPS Teodosie a spus clar ca, trebuie demis , ca ceea ce spune nu e bine , chiar dacă i-a fost student . Puneți va rog un Preot calugar sau un Preot de mir în aceasta poziție sau dintre mireni puneți pe cineva cununat .
 • UN_OM 02.08.2022 09:02
  ' Pentru cei care cred că sunt deținătorii adevărului absolut ', cine sunteți voi să judecați o femeie care ar fi obligată să dea viată unei ființe în urma unui traumatizant viol, cum va privi acel copil sau o obligați să-l zămislească pentru a fi aruncat într-un orfelinat s-au dat spre adopție,, în cazul unei malformații grave vă luați voi obligația de-a îngriji acea ființă după decesul părinților, jalnicilor ?! In topic : la teorie totă lumea se pricepe. .:
 • __ 02.08.2022 20:55
  pentru un om care e obișnuit să aibe mulți copii (iubește viața) problema pe care o puneți e ca și cum ați întreba dacă un camion care trage 15 tone mai poate trage 200 de kg. Păi nici nu simte!

  Viața e viață, cine respectă un om sănătos respectă si pe unul bolnav, și viceversa. Orice ar însemna "bolnav". Orice om sănatos are și probleme de orice fel, deci propuneți eutanasia, nu mai vorbim de bătrâni, care în ultimii 2-10 ani sunt cum sunt. Doamne ferește, săracii...

  Bunăoară, o femeie (avem lângă noi) care își îngrijește copilul cu retard (cauza: hipoxie la naștere), și îi ocupă mult timp, deci yocmai EA e cea mai harnică din comunitate și o folosim și la biserică. De ce e harnică? pentru că ea a ÎNȚELES. cumva a înțeles. I se acoperă mult păcat. A înțeles să lupte pentru viață. Emană o impresie fantastică. E foarte puternică iubirea de viață și lupta pentru copil.

  De ce viol, de ce probleme fizice ale fătului? O beut prea mult, o fost cu păcat greu.(bătut joc), o fost prea împietrit(ă) în exhibiționism. Asta este, dacă avortăm Dumnezeu poate trece la următorul nivel când nu înțelegem; însăși a nu înțelege să respecți(respectăm) viața mi se pare o povară crâncenă (păcat împotriva Duhului Sfânt?).

  (părere personală de om simplu)
 • Cc Cc 02.08.2022 10:55
  Mă bucur, că în sfârșit cineva din România și din BOR are curajul ca să pună punctul pe i și să ceară pe un ton de normalitate demisia celui care a greșit profund față de Dumnezeu și față de Biserică. Și aceasta bineîneles cu argumentația de rigoare.
 • Eduard M 02.08.2022 14:18
  Bănescu să-și caute alt serviciu, să se deschidă o petiție pentru demiterea lui !
 • INJECTIA FINALA 02.08.2022 14:26
  UN_OM = NOM
  Gurita BIIIG PHARMA, tu visezi la NOUA ORDINE MONDIALA !
  Nu vezi ca se fac avorturi
  Pe Scara industriala
  Ca guvernele marionete duc o politica criminala?
  Ca legislatia conduce la sminteala?

  Sau ai un sort cu franjuri si beteala ?

  In iad, ucigasii da'vor socoteala!
 • Rusi 06.08.2022 17:08
  Acest individ Vasile Bănescu trebuie sa fie demis.
 • Floros 16.08.2022 00:23
  Zi Bănescu și trage apa. Dacă nu are coloană vertebrală??? Dacă așa i se impune și este de acord , dacă s-a vaccinat, ce să-i cereți? Atât îl duce capul ,și îi merge bine. De vreți să-l demiteți. Peștele de la cap se împute. Schimbați conducerea țării și se schimbă tot , în anul 2024 românii să iasă la vot 80 la sută nu 30 la sută și să voteze iar diaspora și să pună iar vreun sclav al Bruxellesului. Alegeți cu cap. Un român autentic , nu un ausflander.
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI