PRO VITA București cere demiterea Purtătorului de Cuvânt al Patriarhiei, după poziția sa confuză, anticreștină și antiumană, de susținere a avorturilor. La fel și cititorii ActiveNews: VASILE BĂNESCU NU REPREZINTĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

De ActiveNews și PRO VITA București  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din Jurământul lui Hipocrat (aprox.400 î.Hr.), încălcat azi cu bocancii de „specialiștii” pandemiei, dintre care unii s-au cocoțat tocmai pe crucile Patriarhiei: „Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.” 

„Ne vedem nevoiți să cerem destituirea sau demisia lui Vasile Bănescu din funcție. Să îi ia cu dânsul și pe „intelectualii lui Băsescu” infiltrați pe la Trinitas, sub a căror influență nocivă se află.”, a transmis Asociația Pro Vita București după ieșirea anticreștină și antiumană a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, care, chipurile expunând poziția Bisericii, susținea avorturile „justificate medical”.

La fel de „justificate medical” probabil ca și „vaccinurile” experimentale dezvoltate „științific” prin folosirea de celule fetale de la copii avortați de vii și totodată cauzatoare de efecte adverse grave care merg până la moarte și cu o eficiență reală „anti-Covid” de 0,84%.

În același timp, Bănescu de la Patriarhie mai asimila totalitarismului interzicerea avorturilor (deci a crimei - situație existentă în Polonia conservatoare de azi) deși, de fapt, regimurile totalitare bolșevice și naziste sunt cele care au introdus prin lege crima avortului. Dar nu, printr-o contorsiune care merge până la fractură de logică, pentru Bănescu, cei care doresc interzicerea avorturilor sunt „totalitariști”.

Ne întrebăm serios dacă nu cumva vaccinul ARNm i-a șters complet din memorie conținutul Sfintei Scripturi, unde Sfântul Duh o ține numai în „totalitarisme” cu privire la avort. Și nu numai... Dar, tindem să credem, exact asta și-a propus nestimatul purtător de vorbe al Bisericii Paralele (sau Profunde?, ca să preluăm fără vreo conotație anume termenul american pentru Statul Paralel folosit și de Arhiepiscopul Vigano în privința Vaticanului): să arunce asupra apărătorilor vieții - așa cum este ea definită în Carta PRO VITA. Principii teologice, antropologice și morale - anatema progresistă de „totalitariști”.

Observăm că dl. Bănescu cade din nou sub osânda Sfântului Apostol Pavel: "Dacă chiar noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o, să fie anathema” (Galateni 1:8).

Cititorii ActiveNews au sancționat și ei derapajul lui Bănescu și au cerut în comentarii demiterea personajului. Cu adevărat, VASILE BĂNESCU NU REPREZINTĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ. Nu ne rămâne decât să ne raliem poziției cititorilor noștri și a Asociației Pro Vita București, emise astăzi, de scoaterea Sfintei Cruci, cât și a celei științifice și duhovnicești emise de Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România.

Fie ca scoaterea Sfintei Cruci de astăzi să purifice și să aducă tuturor lumina cea neînserată spre marea sărbătoare a Schimbării la Față!

În continuare are cuvântul Pro Vita București:

Poziția exprimată de Vasile Bănescu referitoare la avort: confuză, vulnerabilă și exploatată de presă

Câteva precizări pe marginea recentei poziții exprimate public pe subiectul avortului și dreptului la viață de dl. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

1. Din perspectiva seculară, legislația care apără viața umană nu poate fi totalitară.

Avortul este un act contrar vieții, provocator de moarte; or, instrumentele juridice internaționale consacră și garantează exclusiv dreptul la viață. Nu este posibil ca legea să consacre în același timp dreptul la viață și să legitimeze acte producătoare de moarte. Este o contradicție logică.

Viața umană este atât un „bun comun” al societății, cât și un „bun privat” de care se bucură fiecare și care este recunoscută la nivel internațional ca un drept primordial. Principiul sanctității vieții este protejat de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și recunoscut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care afirmă că dreptul la viață este un atribut inalienabil al ființelor umane și reprezintă valoarea supremă în ierarhia drepturilor omului. Prin urmare, statele au obligația de a proteja viața prin lege. Curtea nu a exclus niciodată viața prenatală din sfera de aplicare a Convenției, recunoscând că orice copil încă nenăscut aparține speciei umane. Convenția și Curtea au lăsat la latitudinea statelor să deroge, într-o anumită măsură, de la această protecție; însă, statele care respectă în întregime sfera de aplicare a acestui principiu și care protejează în oricare circumstanțe viața înainte de naștere își respectă pe deplin obligațiile care decurg din tratate.

Această situație ideală este ceea ce dl. Vasile Bănescu numește, eronat, o „interzicere totalitară a avortului”.

Polonia este acum, așa după cum se cunoaște, „zona zero” a luptei pentru curățarea legislației seculare de fărădelegea avortului prin recunoașterea și ocrotirea dreptului la viață în fază prenatală, pentru oricare copil.

Prin contrast față de Polonia, din păcate, România permite (nu pedepsește) avortul provocat, lipsind victima acestuia de instrumentele juridice necesare pentru a fi protejată. Cu toate că nimeni dintre legiuitorii români nu pune la îndoială faptul că embrionul uman este viu și că este o ființă umană, lui nu i se recunoaște calitatea de persoană. O astfel de interpretare este fundamental greșită și contrară realității biologice; nu se poate face o astfel de deosebire între viața intrauterină și viața de după faptul nașterii.

Subliniem că normele privitoare la dreptul familiei și al copilului formează un ansamblu unitar și coerent ce își are izvorul chiar în natura persoanei umane, iar legiuitorul de bună-credință nu poate ignora obiectivitatea faptelor naturale. Orice știrbire a acestei continuități duce la aberații juridice, normative și culturale de tipul celor care acum metastazează în Occident și contra cărora dl. Bănescu se poziționează, în subsidiar, atunci când face referire (în mod corect) la civilizația europeană și la temelia acesteia în creștinism și legea naturală.

Însă, în fapt, noi considerăm că întreaga discuție pe tema actului de legiferare ar fi trebuit refuzată sau evitată. Biserica nu este organ legiuitor; ca atare, nu se poate substitui Parlamentului, unicul responsabil pentru reglementarea regimului juridic al avortului. Există, în schimb, legea proprie a Bisericii Ortodoxe, care condamnă dintotdeauna avortul și canonisește femeia care avortează și pe cei care practică avortul. Sfinții Părinți numesc avortul „omor” sau „ucidere”. Din păcate, nicio referire la acest aspect din partea d-lui Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

2. Nu există justificare medicală pentru niciun avort.

Expresia „avort justificat medical”, utilizată în mod nefericit de dl. Bănescu, este de evitat în orice condiții, întrucât este creată de industria relațiilor publice occidentală – colaboratoare apropiată a rețelelor de lobby și clinicilor de avorturi – special pentru a sugera că avortul este doar o altă formă de „îngrijire a sănătății”. Nu este adevărat. Nu există rezultate terapeutice ale avortului, în nicio situație, căci sarcina nu este o afecțiune; or, scopul medicinei este exclusiv unul taumaturgic.

Este adevărat că există cazuri în care medicii trebuie să ia decizii foarte dificile. Punând la egalitate viața copilului nenăscut și a mamei acestuia, medicii pot să urmeze în mod licit tratamente care, neintenționat și indirect, ca o consecință colaterală, duc la moartea copilului nenăscut. Asemenea situații însă nu numai că se petrec extrem de rar, dar ele nu sunt, de fapt, avorturi, pentru că nu urmăresc provocarea morții copilului nenăscut, ci salvarea vieții femeii. 

Într-adevăr, Bănescu nu se referă explicit la avortul „terapeutic”, însă distincția se pierde în noianul de cuvinte și expresii de care dl. Bănescu, după opinia noastră, abuzează.

Pe măsură ce tehnologia avansează, sub acoperirea aceleiași „justificări medicale” în sistemul sanitar este încurajată activ depistarea sistematică a „problemelor” reale sau potențiale ale copilului nenăscut, aflat în dezvoltare, chiar și a acelora care nu se ridică la nivelul unor boli sau dizabilități reale (de exemplu, simpla susceptibilitate la anumite boli sau la un IQ mai redus sau mai puțină robustețe fizică). Astfel de operațiune sistematică are un singur scop: aplicarea în masă a practicilor de selecție a speciei umane (eugenie), fie ele oficiale, fie prin presiunea unei societăți din ce în ce mai adverse persoanelor suferinde și a unei logici contabilicești care măsoară viața umană în productivitate.

Azi, un număr foarte mare de avorturi se fac cu recomandarea medicului. Cu alte cuvinte, ceea ce începe cu o „justificare medicală”, se termină, inevitabil, prin politici eugenice. Pentru acest motiv noi nu putem fi de acord cu nicio paralelă între medicină și avort.

3. Un autogol de comunicare. Sau „o greșeală neforțată”, ca în tenis

Urmarea cea mai nefericită a „clarificărilor” deloc clare transmise de dl. Bănescu fost preluarea în presa seculară, cu mare plăcere și pe spații ample, a opiniilor purtătorului de cuvânt lal Patriarhiei, sub titluri precum „Biserica nu susține interzicerea totalitară a avortului”, sau, mai rău „Biserica nu este împotriva unui avort”. Adevărat, unele din aceste titluri sunt contorsiuni grotești. Dar tocmai pentru că este specialist în comunicare, V. Bănescu ar fi trebuit să știe că presa nu este prietenă a Bisericii și că subiecte atât de sensibile trebuie abordate cu mare atenție, în cuvinte puține și clare – sau deloc, pentru a nu lăsa spațiu de speculații și interpretări.

„Vina” că unele ziare scriu că Biserica ar legitima un avort aparține și d-lui Bănescu, a cărui exprimare pretențioasă e lipsită de concizia pe care ar pretinde-o.

Din păcate, ecoul declarațiilor atinge și munca noastră, a organizațiilor pro-viață. De aici înainte vom avea de depășit nu doar ostilitatea adversarilor, ci și barierele create în mod inutil prin aceste aserțiuni a căror critică (întemeiată!) poate crea impresia unei critici aduse, în fapt, Bisericii, ceea ce nu este cazul și nici nu poate fi vreodată.

Subliniem, la fel ca și colegii de la Federația PRO VITA Ortodoxă, că organizația noastră este fidelă învățăturii de credință a Bisericii Ortodoxe cu privire la valoarea unică în fața lui Dumnezeu a vieții persoanei umane de la concepere și până la moartea naturală – și nu opiniilor funcționarilor administrației ecleziastice.

Asociația Pro Vita București

Colaj de titluri din presă (via ActiveNews):

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Sdv 01.08.2022 20:55
    JOS BANESCU! Esti un tradator! JOS BANESCU!

    Biserica Ortodoxa Romana are CU SIGURANTA sute sau mii de alte persoane demne de aceasta functie!!!
    Doamne ajuta!
  • ioansperling 01.08.2022 21:34
    Nu trebuia sa se ajunga sa ceara cineva îndepărtarea lui din functie! Faptul ca "derapeaza" tot timpul ba cu una ba cu alta, ma face sa cred ca e folosit pe post de "test de reactie" de catre seful lui!
    Sau chiar crede cineva ca omul vorbeste ce vrea fara sa fie sanctionat cand greseste?
  • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:04
    Vasile Banescu

    Banescu, Vulpe Batrana
    Iar Izbeste greu in stana
    Indeamna la pruncucideri
    La avort si sinucideri

    E o scula diavoleasca
    Loveste, Daniel casca
    Vom sti oare cine este
    Patriarhul , rea poveste

    Vrea Preafericitul copii
    Multime, sanatosi, vii ?
    Atunci ce tine'o vulpe
    Pe cea mai inalta culme ?

    Ce tot ne arunca bombe
    De te crezi in catacombe
    Vulpe lasa, ucigasa
    Ai omori totu'n fasa

    Romanasii in burtica
    Inclusiv pe'a lor mamica
    C'o seringa blestemata
    Aoleu, Vulpe turbata

    Cu coada imbarligata
    Cu limba rea agatata
    Cu venin in beregata
    Pui de vipera, ce latra

    Vasile, tu nu vrei prunci
    Ca in moarte ii arunci
    Dracul are tepusi lungi

    Calci divinele porunci

    Fi'vei intepat pe stanci !
  • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:06
    Vasile Banescu=Vulpe Batrana (VB)=Vorbitor pe Bani, vanitos cat doi curcani
    Va sfarsi mizerabil, nu va apuca
    Si dreptate este, multi ani



    Vulpoiul din Deal trimise o vulpe
    Cu ochii sireti si metehne multe
    Sa abureasca, la Trinitas,
    Adevarul si, cu mieros glas,
    Sa declare, la fiece pas,
    Ca el este BOR, zidar cu compas

    Pretios, ridicol, masca pe bot
    Gavareste fariseic, fals robot
    Dovedeste ca'l doare in cot
    De Iisus, de crestini, Nu'i pasa
    Platit de iude cu Bani si casa

    Pana ce Vulpoiul s'o satura
    Detot scarbit, teapa i'o da
    Si amandoi, de teama goi,
    Vor infunda iadul-gunoi

    NOI RAMANEM BISERICA-NOI !
  • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:09
    Cu masca ta alba, Vasile
    N'o sa traiesti multe zile
    O sa te sufoci, la Trinitas live
    Ca ceaiul de ora five
    L'ai inghitit cu tot cu masca

    In fine, Domnul te demasca

    Ca România sa traiasca !
  • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:10
    Vasile Banosul
    Nu enormitati, dle securist
    Ci condamnari la moarte ai rostit
    Chiar de erai putin trist
    Ca injectia nu se face purist

    Adica'n genunchi si cerand indurare
    De la clica dumitale
    Iar tu, sef de banda, sa nu le dai iertare
    Nici pentru margaritare

    Astfel ii intepi direct in buric
    Cum ti'a facut tie un bunic
    Inainte vazand drumu'ti criminal
    Te'a azvarlit apoi in canal

    O vrajitoare te'a pescuit
    Si'o viata'ntreaga te'a pregatit
    Cu'un batalion SRI instruit

    Sa devii vedeta demonizata
    La ordin, sa inseli tara toata
    Fara sa'ti pese de sangele tasnit
    Si seringa-coasa poporu'a nimicit

    Cat mai stai in scaun, dle naimit ?
  • INJECTIA FINALA 01.08.2022 23:17
    Preafericite Daniel,

    Apocalipsa in devenire

    Catedrala se va umple de morti
    Cadavre stivuite’n pronaos, in naos si in Sfantul Altar
    Asteptand Mantuirea promisa.
    Construiesti in zadar ?
    Sfintii pe pereti, plang.Toti.
    In trecut, erau rupti pe roti
    Azi, intepati de monstri si hoti
    Fulgerati pe strada si’n porti
    Cum vei raspunde pe eternul cantar ?

    E clipa, suna toaca, Preafericite
    Ca sa te’arati, Parinte !
    Deja clopotele bat ingrozite
    Bisericile se vor umple de morti. Sfinti si sfinte
    Dar si trupuri plecate nepregatite

    Iesi, te imploram, si cere tare
    Sa se opreasca masacrul vaccinarii
    Românilor, din si dincolo de hotare

    Numai tu poti, Parinte Patriarh
    Sa mai opresti macelul
    Programat, de la mic la ierarh
    Ingerul mortii ne masoara zelul

    Domnul va cantari, dupa chipul iubirii milostive
    Pe fiecare, dupa felul
    In care vom evita mortii
    In stive

    Hristos a Inviat, Preafericite !
    Toata suflarea asteapta cuvinte explicite
    Balanta Nemuririi suna tare
    Aceasta va fi jertfa ta.
    Cutezatoare. Pilduitoare

    Jertfa ta unica. Mantuitoare !

    +++

    Banescu e gura BOR
    Nu’i o cioara pe ogor
    Actioneaza murdar, criminal
    I s’a incredintat un canal
    Ce’l foloseste drept PUMNAL

    +++

    Dlui VB (Vulpe Batrana si Banoasa)
    Care infuleci oite din stana
    Esti infectat total de Satana
    Lasat’ai omenia si strana

    Dom filozof SRI
    Din scaun cine te va clinti ?
    Robot transhumanist, dl Vasile
    Mai minte credinciosii, câte zile ?

    Sub epoletii’i de aur, mascati
    Stau agentii securisti masati
    Sa nu’i ia mandrul fotel
    Un crestin Aristotel

    Care sa ne fie model
    De credinta, dragoste si tzel
    Cand s’ar adresa marelui popor
    L’ar apara cu mult spor
    In fata tavalugului cotropitor

    Dna Vulpe, nu’ti este rusine
    Sa ramai pe loc, cand ai explodat mine ?
    Cu cinism salbatic, propagi vaccinari
    Diavol negru, cu focul prin nari

    Parjolesti o tara si’apoi te miri
    Cat te’or mai tine, amicii SRI
    Si’apoi regreti, cu capu’n pereti
    Cine tacea, filozof ramanea

    Dar vorbesti la comanda
    Chiar de’ai fi general, o banda
    De agenti ticalosi te preseaza
    Sa adormi România treaza

    Stiu, intre SRI si Dumnezeu
    Ingerul pazitor te cearta mereu
    Ai curajul, paseste afara
    Te va lauda intreaga tara
    Daca vei denunta vaccinarea
    Minciunile, manipularea

    Altfel, te vei prabusi de pe cereasca scara !

    +++

    Sri istul Banescu e gura BOR
    Nu’i o biata cioara pe ogor
    Actioneaza murdar, criminal
    I s’a daruit un canal
    Ce’l foloseste drept PUMNAL !

    Ce’l infige, ca mii de seringi
    In credinciosii ce dau in branci
    Sa sustina Biserica, Tara
    Si sa faca si prunci

    Dar vaccinul ii va steriliza
    Si pe foarte multi, ii va masacra
    Am scapat de secera si ciocan (?)
    Si iata filozoful-buzdugan

    Suiera moarte, uragan

    Lumineaza’l, Doamne,

    Ca’i sarpe si urangutan

    Sa dea marturie Tie

    Ca sa traiasca, an dupa an !

    +++

    Stire AGERPRES fake

    Dl Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei, si’a fracturat ambele picioare, cazand intr’o groapa in Catedrala, dupa ce’a incercat sa treaca neatent ? peste niste Sfinte odoare.

    Sentinta medicilor e categorica. Trebuie amputat.

    Dl Banescu e condamnat.
    Sa mearga in genunchi, neincetat.

    Breaking News

    Tocmai am aflat de la un credincios ca l’a vazut pe dl Banescu, care se ruga la Icoana Sfantului Ioan Gura de Aur
    In paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in genunchi, cu lacrimi siroi, metanii facand.

    Sfanta Gura, minune, a inceput sa graiasca, adresandu’se penitentului si certandu’l :

    Vasile, tu porti nume de mare sfant
    Ce L’a slavit pe Domnul
    Prin fapta si cuvant
    Ce’a ajutat tot omul
    Cat traii pe pamant

    Daca vrei sa ai viata
    Si vertical sa fii
    Deschide’a ta Gura
    Si’ncepe’a glasuii

    Si filozoful BOR se puse’a vorbi :

    O, Doamne’al indurarii
    Si Maica Ta Curata
    Ce rau facut’am tarii
    Cu vorba’mi blestemata

    Impins’am la boli grele,
    Nenorociri si moarte
    Milioane de oameni
    Ce nu vor avea parte
    Decat de’o vaccinare
    Si saci de plastic, sparte

    Vindeca’ma, Parinte,
    Si Tu, Sfanta Fecioara,
    Voi repara tot raul
    Si voi inchide haul
    Ce’am deschis, fara minte

    Atunci Izvorul Tamaduirii tasni
    Si printre candelabre si faclii
    Maicuta Domnului impodobi
    Pe viitorul mucenic, VBe !
  • __ 02.08.2022 06:32
    poate să mai iasă cu o declarație pe această temă, rectificatoare, că vorbind mai des despre avort mai conștientizează unii că e de rău. Care unii, păi aceia care zic "ne-am decis să îl păstrăm" ca la pescuit. La o radere de uter fantastică distanță...
    Mai bine îl dai la câini, lupi, feline sălbatice, staul cu capre, oi etc, toate acestea au îngrijit și alăptat și/sau hrănit copii ani întregi abandonați din propriul lor instinct. L-au și încălzit pe Hristos în iesle.

    Nimeni nu a regretat că l-a născut pe al 25-lea (de-asta oare legal nu ai voie să omori după naștere ci ai voie doar să te bucuri? Hmm... this is a matter of debate... ). Sigur când pleacă în tabără unul din 25-28 simți casa goală, dacă pleacă cinci din cei 25-30 de copii _s.i.g.u.r_ plângi tot timpul că lipsesc aceia cinci.

    Iar dacă nu accepți că ​e viață acolo înseamnă ca nu e nici "dincolo". Dacă nu e cu trup mic (în uter) cum crezi că poate fi în afara trupului (după ce mori)? Chestie elementară. Biserica nu e tiran ci iubitoare cu omul. Poate fi când o fi teocrație în România deși cea (Biserică) Ortodoxă nu e _capabilă_ de tiranie (ar fi evident păcat contra libertății)... E superfluă discuția fiindcă probabil e un paradox aici: Biserica nu poate cuprinde lumea vreodată (teocrație desăvârșită), asta zice chiar Hristos.

    - zic și eu
  • roman ortodox 02.08.2022 07:54
    Ma întreb de multe ori dacă el e homosexual? Dacă el nu gândește bine? Dacă el face intenționat ce face? După poziția sa pro vaccin , după poziția sa pro avort și alte poziții, în numele acestui popor Român creștin ortodox , în numele Sfintei Treimi, a Maicii Domnului și a Tuturor Sfinților va rugam ca Sfântul Sinod și BOR sa îl demită ,căci el nu își va da demisia și nu își va cere public iertare. De multe ori l-a atacat pe IPS Teodosie și pe alți ierarhi sau Preoți care se opuneau vaccinării acestui popor. Însuși IPS Teodosie a spus clar ca, trebuie demis , ca ceea ce spune nu e bine , chiar dacă i-a fost student . Puneți va rog un Preot calugar sau un Preot de mir în aceasta poziție sau dintre mireni puneți pe cineva cununat .
  • UN_OM 02.08.2022 09:02
    ' Pentru cei care cred că sunt deținătorii adevărului absolut ', cine sunteți voi să judecați o femeie care ar fi obligată să dea viată unei ființe în urma unui traumatizant viol, cum va privi acel copil sau o obligați să-l zămislească pentru a fi aruncat într-un orfelinat s-au dat spre adopție,, în cazul unei malformații grave vă luați voi obligația de-a îngriji acea ființă după decesul părinților, jalnicilor ?! In topic : la teorie totă lumea se pricepe. .:
  • __ 02.08.2022 20:55
    pentru un om care e obișnuit să aibe mulți copii (iubește viața) problema pe care o puneți e ca și cum ați întreba dacă un camion care trage 15 tone mai poate trage 200 de kg. Păi nici nu simte!

    Viața e viață, cine respectă un om sănătos respectă si pe unul bolnav, și viceversa. Orice ar însemna "bolnav". Orice om sănatos are și probleme de orice fel, deci propuneți eutanasia, nu mai vorbim de bătrâni, care în ultimii 2-10 ani sunt cum sunt. Doamne ferește, săracii...

    Bunăoară, o femeie (avem lângă noi) care își îngrijește copilul cu retard (cauza: hipoxie la naștere), și îi ocupă mult timp, deci yocmai EA e cea mai harnică din comunitate și o folosim și la biserică. De ce e harnică? pentru că ea a ÎNȚELES. cumva a înțeles. I se acoperă mult păcat. A înțeles să lupte pentru viață. Emană o impresie fantastică. E foarte puternică iubirea de viață și lupta pentru copil.

    De ce viol, de ce probleme fizice ale fătului? O beut prea mult, o fost cu păcat greu.(bătut joc), o fost prea împietrit(ă) în exhibiționism. Asta este, dacă avortăm Dumnezeu poate trece la următorul nivel când nu înțelegem; însăși a nu înțelege să respecți(respectăm) viața mi se pare o povară crâncenă (păcat împotriva Duhului Sfânt?).

    (părere personală de om simplu)
  • Cc Cc 02.08.2022 10:55
    Mă bucur, că în sfârșit cineva din România și din BOR are curajul ca să pună punctul pe i și să ceară pe un ton de normalitate demisia celui care a greșit profund față de Dumnezeu și față de Biserică. Și aceasta bineîneles cu argumentația de rigoare.
  • Eduard M 02.08.2022 14:18
    Bănescu să-și caute alt serviciu, să se deschidă o petiție pentru demiterea lui !
  • INJECTIA FINALA 02.08.2022 14:26
    UN_OM = NOM
    Gurita BIIIG PHARMA, tu visezi la NOUA ORDINE MONDIALA !
    Nu vezi ca se fac avorturi
    Pe Scara industriala
    Ca guvernele marionete duc o politica criminala?
    Ca legislatia conduce la sminteala?

    Sau ai un sort cu franjuri si beteala ?

    In iad, ucigasii da'vor socoteala!
  • Rusi 06.08.2022 17:08
    Acest individ Vasile Bănescu trebuie sa fie demis.
  • Floros 16.08.2022 00:23
    Zi Bănescu și trage apa. Dacă nu are coloană vertebrală??? Dacă așa i se impune și este de acord , dacă s-a vaccinat, ce să-i cereți? Atât îl duce capul ,și îi merge bine. De vreți să-l demiteți. Peștele de la cap se împute. Schimbați conducerea țării și se schimbă tot , în anul 2024 românii să iasă la vot 80 la sută nu 30 la sută și să voteze iar diaspora și să pună iar vreun sclav al Bruxellesului. Alegeți cu cap. Un român autentic , nu un ausflander.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  8. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  9. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

  10. Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale