PĂZEA! PREȘEDINTELE ȘI-A AMINTIT CĂ TREBUIE SĂ NE EDUCE!

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când am aflat, pe 7 iulie 2021, că prezidentul nostru, fără a ne pregăti măcar sufletește, a apucat de mânerele ROMÂNIEI EDUCATE și a ridicat-o în direct și la o oră de vârf în fața cetățenilor setoși de învățătură și  cultură, m-am înduioșat peste poate. 

Citind de pe prompter cu acel inconfundabil aer de ins care și-ar dori să fie în stare, într-o bună zi, „să vorbește” și liber, dar până atunci trebuie să se ajute, pentru citire, de gesturile ample ale celor două mâini (bine că nu e caracatiță că ne-ar zăpăci cu mișcarea neîncetată a celor opt tentacule) președintele nostru ne-a vorbit despre proiectul ROMÂNIA EDUCATĂ ca și cum până ieri numai de asta s-a preocupat. Ca și cum ar fi muncit la el neîntrerupt, fără hodină, timp de cinci ani! Căci, poate nu vă mai amintiți, dar ROMÂNIA EDUCATĂ e o găselniță veche, inventată în 2016 și la fel de bună și pe față, și pe dos, dacă altceva nu există prin casă... Atunci, în 2016, cineva i-a șoptit prezidentului că de-acum e băiat mare și trebuie să aibă „un proiect de țară” nu să piardă vremea jucându-se toată ziua-bună-ziua cu telefonul mobil și dându-se cu coloana oficială pe Valea Oltului. „Așa?”- a spus Klaus... păi eu nu mă pricep la nimic și n-am făcut nimic până acum, ce proiect de țară mi s-ar potrivi?” În clipa aceea, cel care-i avansase propunerea a rostit, cu un aer serios: „Întocmai, n-ai făcut nimic... păi, să-ți găsești un rost în viață... chiar vrei să fii aici, pe prispa celor șase case, proprietate personală, și peste zece ani? Hai că-ți zic eu ce să faci... mergi la AJOFM și vezi ce ți se potrivește!” „A...J...O...F...M...?” a susurat Klaus cu ochii măriți de uimire. Dar a mers. A mers la AJOFM și  acolo specialiștii i-au spus că i se potrivește ROMÂNIA EDUCATĂ. 

Potrivită, potrivită... dar, doar așa, ca măsură... că în rest... de unde  să știe el, care în afara zguduitoarei opere DE CE E ÎNTUNERIC NOAPTEA n-a produs ceva cât de cât notabil în viață, cum se face? Așa că a pasat proiectul consilierilor... ah, da! și a mai făcut ceva: i-a cooptat, pentru un clip publicitar publicat pe contul lui de FACEBOOK, pe Oana Pellea (buuuună pentru reclame și flash-mob-uri!), pe Mihai Șora (dânsul nici nu știa că e doar reclamă și a crezut că-i pe bune...), pe Victor Rebengiuc (cu o experiență solidă de pe urma lu' REGIO...) și pe Andreea Răducan (cea mai nevinovată de-acolo...). Prima etapă (2016-2017) s-a consumat rapid și a fost doar cu CONSULTĂRI ȘI CHESTIONARE (la oha, zic, că doar nu se prinde nimeni dacă ai consultat și ai chestionat într-adevăr). A doua etapă (2017-2018) l-a prins nepregătit pe prezident... așa că a hotărât că va fi dedicată CONTINUĂRII CONSULTĂRII... iar cum la orizont se zărea deja ultima etapă (2018-2021), ceea ce îi trezea o oarecare neliniște interioară, Klaus a hotărât ca aceea să fie pentru DEZBATERE PUBLICĂ, deoarece nici dezbaterea publică  nu presupunea vreo chestie concretă, ci tot niște bla-bla-uri cu ciucuri aurii, ca și primele două.  

Iar acum... ei bine, acum am ajuns în acel moment când se prioritizează, finalizează, operaționalizează și implementează. Și alte chestii care tot în „...ează” se termină. Dar bine că nu se mai „dezbatizează”. 

Nu vă mai plictisesc analizând conținutul proiectului ROMÂNIA EDUCATĂ... vă spun doar că spre finalul Declarației susținute de Klaus pe 7 iulie 2021, apare acest deziderat:

„...reducerea ratei de analfabetism funcțional, la orizontul 2030, sau creșterea competențelor digitale de bază, atât în cazul profesorilor, cât și al elevilor.”
 
Suntem în 2021, în plin analfabetism funcț'onal, care se manifestă cu mare pompă, în România, în mai toate domeniile. Iar de redus, președintele nostru ne spune că se va reduce hăăăt!!! la orizontul anului 2030, când dânsul își va mânca liniștit pensioara într-un viloi pus la dispoziție de însuși statul român, stat român care va înțelege că este greu să te hotărăști unde să te retragi din activitate când n-ai decât șase case, după ce ai dormit ca o beșniță preț de două mandate de câte cinci ani fiecare. Până atunci, adică până la „orizontul lui 2030”, mă gândesc că analfabetismul „funcț'onal” mai are loc de crescut și înflorit. 

Cât despre „pro'ectele” președintelui, sunt doi „exegeți” lucizi ai operei acestuia care au pus, în mod corect, punctul pe „i” și virgula sub „ț”:

„La noi, după șase ani, nu există proiect și nici capacitatea de a-l articula. «România normală» și «România educată» sunt baliverne pentru cei care se mulțumesc cu vorbe goale -ba chiar ofense. În definitiv, cine trebuie adus la normal? Cine este de educat? (...) În alegerile din 2014, se știa, desigur, că era de ales între un aventurier și un nepregătit. Am spus-o, la rândul meu, atunci! În cazul ultimului, când acesta bătea câmpii atacând țări de care depinde starea lumii, i-am spus, telefonic, să o lase baltă, că nu știe despre ce este vorba, iar România are destule de rezolvat. S-a votat, cum se cunoaște, nepregătitul, crezându-se că aduce cu sine o cultură prestigioasă. Se vede acum că nu are nimic de-a face cu aceasta. (...) Firește, fiecare cetățean poate judeca pe contul său. Un adevăr este însă sigur. Când ești prost și de rea credință nu reprezinți nicio cultură -te reprezinți doar pe tine. Numai că pentru asta nu ar trebui să plătească alții.” ( Andrei Marga, 3 octombrie 2020, COTIDIANUL. ro)

...și: 

„Ce s-a întâmplat cu această ROMÂNIA EDUCATĂ? Nu a fost niciun document. Dacă vă aduceți aminte, s-a pornit de la scrisoarea unui băiat care spunea «tot ce-mi doresc eu să fie în educația din România» și au început dezbaterile în universități despre scrisoarea respectivă. Și-au făcut tot felul de dezbateri, fiecare a început să-și spună experiența personală și să o ridice la rang de teorie universală. A fost un demers complet greșit. Rezultatul a fost un document care este o însăilare de opinii, care nu stabilește, nu ia decizii, nu tranșează clar.” (Mircea Miclea, 25 noiembrie 2020, G4 MEDIA.ro)

Asta ca să nu ne imaginăm că hainele noi ale împăratului chiar există. 

Altfel, e bine că de „educațea” din România se ocupă un ins care pe 9 iulie 2021, aflat la Sofia, a zis, într-o declarație de numai 6 minute, următoarele:  

„Bulgarea”... „inițeativă”... „evoluțea”... „cordonate”... „sublinea”...„speceal”... „proecte”... „mențona”... „delegațe”... „partenereat”... „discuțe”... „coalițe”... „funcțonare”... „vaccinarea trebe impusă”... 

și :

„Recomand în continoare fiecărui român să se vaccineze dacă nu dorește să ajungă la spital... atât de simplu este!”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • the elder 10.07.2021 03:28
    Din nefericire, dinsul, presedintele " ales" democratic, are drastica si imperioasa nevoie sa mai primeasca educatie, cel putin o " peroada", pt mine, este o mare rusine ca astfel de caracter a ajuns la cirma tarii noastre dragi si frumoase, in timpul domniei sale , intreaga tara a avut numai de pierdut, nici copii copiilor nostrii nu vor apuca sa achite, iar tot ce au bindut si manipulat a fost numai si numai in interes personal si de grup pradator de neam si tara, as dori sa mai traiesc ziua cind adevarati romani vor aduce in locul adevaratei valori minunata noastra tara dezbinata si invrajbita in special de cind pnl
    ului si asa zisei coalitii de vinzatori de tara si neam a fost " investita" de cel agatat de putere pt o " peroada" de 10 ani; pina acum " dom" profesor ai nota Zero, nu ai facut nimic decit latrat si neai pus botnita mondiala prin minciuna ordinara( opinie perdonala!), dar cel mai trist, ne ai facut sa ne dusmanim intre vacvinati di nevacc, daca va mai fi ora de istorie, vu diguranta ca vei gi pe negativ!
    Doamne ajuta!
Ultima oră

19:50

Declarația Politică a Săptămânii: 14 mai - Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel vs Ziua Națională de Cinstire a Martirilor din Temnițele comuniste

18:23

Baconschi, de la Baha'i la Ordinul Fraților Minori Conventuali catolici. FOTO/INFO

17:00

300.000 de maghiari la rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, ca întotdeauna, cu însemne ale ”Ungariei Mari” și ”Ținutului Secuiesc”. Revista Profesionistă a Presei 13 – 17 mai 2024

16:00

Liderul AUR George Simion, semne de candidat prezidențial. Formațiunea separatistă UDMR rămâne "o creatură hidoasă, șovină”

14:20

Iulian Capsali: FLORIN PIERSIC - O VICTIMĂ A CRIZEI MEDICINEI

13:48

"Am fost lăsați orbi" – Rușii le-au stins Starlinkul ucrainenilor înaintea ofensivei de la Harkov

12:25

Chestiunea Săptămânii: Dictatul de la Bruxelles privind migrația, adoptat marți, pune între paranteze Constituția României

11:29

Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

11:00

PE 17 MAI 1817 S-A NĂSCUT IOAN IRIMIE/IRINYI JÁNOS INVENTATORUL CHIBRITULUI CU FOSFOR, UNCHIUL LUI IOSIF VULCAN

10:00

18 mai: Sfânta Muceniță Hristina - Cristina și Sfinții Mucenici Petru, Dionisie, Andrei și Pavel împreună cu Sfinții Paulin, Iraclie și Venedim

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap