Ovidiu Tânjală: Vecinul nostru, ursul polar

De Ovidiu Tânjală  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se întâmplă extrem de des, mai alaltăieri strada pe care stau, de fapt întreg cartierul, a fost inundată de sunete ce ne-au împiedicat să ne odihnim. Desigur că nu a fost muzică, nu a fost Mozart, nici Maria Tănase n-a fost, mai degrabă a fost un soi de zgomot produs de concetățenii de origine indiană. Acum e sâmbătă seara, știm deja că discoteca de peste deal, situată oarecum în afara orașului, nu ne va lăsa să dormim, cel mai probabil patroana acesteia are politicienii locali pe statul de plată al stabilimentului ce-l conduce.

Vecinul din dreapta a crezut de cuviință să-și conecteze un robinet la conducta de apă a orașului și-a săpat un șanț de-a latul drumului, desigur că a uitat să repare stricăciunile făcute. Cel din stânga – un polițai – și-a făcut curățenie prin curte și-a scos mizeria în stradă, o grămadă de moloz, fier contorsionat, putregai de tot soiul zace de săptămâni de zile la marginea drumului. Mai ieri curțile de pe strada noastră au fost inundate de un fum de pene arse, am știut că vecinul de mai sus și-a curățat cotețul. Vecinul e modest, fabrica de ciment de lângă oraș arde gunoi de peste tot din UE, atunci când intrăm în oraș venind de oriunde ne izbește mirosul de gunoi ars, consumul de antihistaminice al localnicilor este stratosferic. Suntem ocupați să combatem pandemii globale dar nu vedem cauzele cât se poate de locale ale bolilor pacienților noștri. 

Suntem solidari cu tot soiul de victime, ne pasă de urșii polari, de milionarii cu vilă pe malul apei amenințați de ridicarea nivelului mării, de balenele vânate de japonezi etc dar nu ne pasă de propria stradă, de propriul oraș, de împrejurimile acestuia. Ne pasă de asuprirea de care se plâng homosexualii, transsexualii sau lesbienele dar nu ne pasă de omul simplu de lângă noi ale cărui venituri sunt zdrobite de efectele combinate ale automatizării și ale imigrației. Vrem solidaritate cu afganii dar uităm să fim solidari cei de lângă noi care au cu adevărat nevoie de ajutor. Vrem ca să avem o țară ca afară dar uităm să avem grijă de propria curte, nu ne pasă când vecinii distrug ceea ce-ar trebui folosit în comun, nu ne pasă atunci când primarul își rotunjește veniturile făcând lucrările de pe strada pe care stăm doar pe hârtie, nu ne pasă atunci când politicienii cei mai importanți ai județului sunt implicați în manevre ce ne distrug sănătatea, sănătatea copiilor noștri și a noastră, dar ne pasă de orice-ar trebui să ne fie pur și simplu indiferent.

Ideologia woke nu este doar o manifestare a degenerării noastre culturale dar este și expresia prostiei și a lenei noastre, adică a dezinteresului pentru ceea ce-ar trebui să fie cu adevărat important pentru un om normal. Desigur, elitele au interesul să ne împingă spre mize minore servindu-ne mură-n gură urșii polari, drepturile transsexualilor, balenele albe sau albastre, încălzirea oceanelor sau ridicarea nivelului mării. Cum de-am ajuns o turmă ale cărei idealuri sunt împrumutate de la personaje precum doamna Marin sau doamna Esca? Cum de credem că știm tot soiul de detalii false sau despre nivelul de bioxid de carbon din atmosferă sau din apa oceanelor sau chiar despre ursul polar dar habar să n-avem de ce se întâmplă pe strada noastră sau în orașul nostru? Chiar să nu putem închide televizorul, calculatorul sau telefonul celular și să ieșim să ne plimbăm pe jos pe stradă și mai apoi prin oraș?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO