Ovidiu Tânjală: Fără artificii. În numele științei

De Ovidiu Tânjală  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Știrile din ultimele șapte zile trebuie să fi fost triste și dificile pentru publicul conservator al activenews.ro, au fost zile triste pentru aceia dintre noi care mai credeau în instituții, pentru cei care au avut încredere în aproapele lor. Conducerea Bisericii noastre, democrația ne-au luat speranța unei posibile solidarități în fața noului totalitarism pe cale să ne acapareze viețile, gripa și ecologia pe stil nou și-au dat mâna pentru a-i lipsi până și pe copii de bucuria unor artificii intrate în rutina zilei de 1 Decembrie. Atunci când rămâi singur, când aproapele tău alege să te oprime, este greu pentru acela care crede în comunitate, în valori împărtășite în comun, pentru acela care era obișnuit să simtă umărul aproapelui său alături în momentele dificile. Căci ar trebui să fie deja limpede pentru oricine că zilele, lunile și anii care au trecut și care vor urma, o perioadă în care politicienii de pretutindeni s-au coordonat pentru a impune politici similare în domeniul taxării, al costurilor legate de utilizarea energiei sau în domeniul sanitar, reprezintă preludiul instalării unei dictaturi comuniste, a unei dictaturi fără scăpare, căci nu mai există o cortină de fier dincolo de care speranța libertății să fie posibilă. 

Câți dintre noi sunt pregătiți să fie singuri, să fie priviți cu suspiciune de comunitățile în care trăiesc, câți dintre noi sunt pregătiți să-și educe copiii în răspăr cu valorile oficiale pentru a transmite următoarei generații ideea de normalitate și libertate? Și, mai ales, câți sunt aceia dintre noi care vor dori să pună greutatea torței normalității și a libertății pe umărul propriilor lor fii? 

În „1984”, Orwell ne-a arătat posibilitatea unei societăți al cărei totalitarism exploatează faptul că vocabularul reprezintă suportul ideilor, că pentru a putea avea idei este esențial să ne păstrăm vocabularul, să avem cuvântul potrivit la îndemână. Controlând vocabularul putem controla ideile, putem elimina posibilitatea apariției ideilor subversive. Asemenea vechiului totalitarism comunist, noul totalitarism este unul științific. Știința este condiționată de tehnologie, tehnologia de bani. Controlând fluxul de bani putem controla apariția rezultatelor științifice dezirabile și elimina pe cele indezirabile. Deja facem asta de ani buni de zile, medicina și studiul climei sunt deformate de politizarea prin subvenționare a cercetării științifice. Societatea științifică neo-orwelliană ce ni se propune este una științifică, cultul rațiunii va fi reluat, toate crimele se fac și se vor face în lumina noii științe, așa zisul consens științific este real, va fi imposibil de ignorat, opoziția în numele științei la totalitarismul științific ce ni se impune va fi curând imposibilă.

Asemenea altor publicații conservatoare, activenews.ro a pus la dispoziția publicului conservator fiecare mică victorie a științei împotriva noului totalitarism științific, fiecare studiu care a contrazis narațiunea oficială. În curând, o dată cu exercitarea din ce în ce mai atentă a controlului asupra fluxurilor financiare, vom fi lipsiți de aceste mici victorii, vom rămâne singuri în fața consensului științific. Aproape că ni se cuvine ce ni se întâmplă, de ani și ani de zile am acceptat etatizarea cercetării, am acceptat forme artificiale de proprietate, am hrănit de bună voie cancerul care a ajuns să ne distrugă. Da, este tradiția europeană ca universitățile, cercetarea fundamentală să aibă sprijinul Bisericii, al statului, situația nu era deosebit de problematică câtă vreme fiecare universitate era controlată de o mulțime de principi, regi sau de episcopi, mai toți cu agende și interese diferite. Este cu totul altceva, însă, atunci când globalizarea și avansul în tehnologiile de comunicare fac posibilă o agendă comună, centralizarea statală aduce după sine și posibilitatea ca modelul tradițional de cercetare științifică să evolueze către despotism și tiranie. La fel, subvenționăm ca societate și ca indivizi proprietatea intelectuală ce-a adus după sine monopoluri odioase, străine de piața liberă, distrugătoare a acesteia, situația fiind critică în industrii extraordinar de diverse, de la tehnologia informației, la agricultură. 

Dacă, prin ocuparea mediului universitar, stânga a găsit suficiente resurse de creativitate diabolică pentru a-și desăvârși atacul asupra societăților libere occidentale, ar fi trebuit la rândul nostru să devenim creatori, să trecem dincolo de simpla reacție la provocările stângii. Libertatea a fost asaltată din toate părțile, reacția conservatoare a fost palidă și, mai presus de toate, nu a fost creativă. Ca liberal clasic, sunt uimit de lipsa dezvoltărilor conservatoare asupra unor idei puse la îndemână de liberalismul clasic, ar fi fost natural și în spiritul tradiției conservatoare să existe dezvoltări de dreapta ale teoremei progresiei, ale ideilor liberale asupra preferințelor temporale sau ale altor idei venite dinspre tradiția liberalismului clasic. Ca liberal clasic, văd peisajul ideatic conservator contemporan ca fiind arid, oarecum deșertic, întru totul incapabil să ofere muniția intelectuală pentru o atât de necesară restaurare a normalității.

Nu scriu acest text ca o critică a conservatorismului contemporan, dimpotrivă, faptul că încă există conservatori ce nu aparțin faunei etatiste domesticite prin sinecuri și subvenții este singurul motiv de speranță al celui ce scrie acest text. Dar, până ne vor veni idei noi, va trebui să trecem prin deșertul totalitar singuri, primitivi și neștiințifici, anacronici și săraci. Căci nu vom avea de partea noastră știința, modernitatea nu ne va aparține, eventual ne vom agăța de idei străine majorității contemporanilor noștri, vom fi excluși din circuitul intelectual și economic. În lipsă de altceva, unii dintre noi se vor refugia într-un soi de vitalism individual randian, poate în micro-comunități religioase sau de altă natură, va fi greu, cel mai probabil sacrificiul și suferința ne vor părea inacceptabile, mai ales pentru că ne va părea nouă înșine că suntem primitivi, neștiințifici, anacronici și săraci. 

Mai există, desigur, speranța firavă că natura umană este neștiințifică, neconsecventă și imprevizibilă, că ne vom revolta cu toții, conservatori și socialiști deopotrivă, atunci când, în numele științei, li se va refuza copiilor noștri un joc de artificii. Da, torționarii sunt prea grăbiți, cum altminteri ar fi putut deveni un joc de artificii un spectacol într-atât de neștiințific și într-atât de incorect politic pentru a fi anulat? Dar, chiar și dacă graba lor va fi salvarea noastră, chiar dacă vom reuși să ne revoltăm încă înainte de a ne fi complet distrusă societatea, este de datoria noastră să ne punem ideile în ordine pentru a NU mai trece vreodată prin ceea ce trecem. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNewsTV

CÂT PROTEJEAZĂ PFIZER DE COVID? 0,84%!

VIDEO TERIBIL ADRESAT PREȘEDINTELUI BIDEN:

Bill Gates a zis că vrea să depopuleze lumea prin vaccinuri. VERIFICAT ACTIVENEWS

Mitingul pentru Libertate de la Washington: BILL GATES - LOCK HIM UP - ÎNCHIDEȚI-L!

ActiveNews, primul portal românesc de știri pe https://rumble.com/c/ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Lykon 04.12.2021 03:08
  Foarte bune observatii! Subscriu.
  Stiinta azi si-a incalcat propriile precepte insumate in "decalogul" metodei stiintifice. S-a desprins din corpul stiintei o factiune oficiala -- generos sponsorizata din banii contribuabililor dar si al mega-corporatiilor cointeresate -- sustinatoare si partener al "corectitudinii politice."
  "Stiinta" lor a devenit noua religie si dogma, corpusul "preotilor" sai -- noua Inchizitie -- care organizeaza vanatori de vrajitoare, linsari publice, arderi pe rugul media si al opiniei publice, descalificarea victimelor prin concedieri si ridicarea licentei si a drepturilor de a profesa. Si chiar asasinate prin "sinucideri" si accidente dubioase.
  Totusi, am o observatie.
  Nu mi-e prea clara concluzia autorului.
  Altfel spus, ce ar fi de facut?
 • Lykon 04.12.2021 08:39
  O ilustrare a climatului actual, saturat la maxim de polarizarea ideologica, falsitate, ipocrizie, coruptie si ignoranta, manifest in parteneriatul criminal al statului (politicului) cu dictatura tehno-medicala.

  Dupa cate stiu, doctorul Oz si showul sau tv este cunoscut si la noi. Reputatia sa -- stralucit medic, specialist in chirurgie cardiotoracica, profesor de chirurgie la Universitatea Columbia (una dintre cele cinci ale Ivy League) unde a fost premiat de patru ori cu "Blakemore Research Award", co-fondator al Centrului de medicina integrativa, inventator si posesorul unor patente in chirurgie, si multe alte contributii -- toate acestea preced celebritatea sa tv. Fiind insa si un promotor deschis al medicinei alternative, naturopatie, medicina traditionala etc, si-a atras un numar de detractori din bransa si politicieni, acuzat de promovarea "pseudostiintei" (hahaha!!) a fost linsat public pana la punctul la care s-a cerut revocarea licentei sale profesionale.
  Dar destinul sau are alt plan pesemne. Se pare Dr. Oz a decis sa intre in politica, sa candideze la functia de senator pt statul Pennsylvania pt Partidul Republican. Ar fi o binefacere neasteptata in climatul teribil al politicii americane de azi, si o voce necesara printre atatia senatori literalmente analfabeti in domniul stiintei. Drept urmare, competitia democrata a intrat in fibrilatie, alerta generala, pregatind o campanie de manjire marsava.
  Si, de dragul sinceritatii, fac o precizare.
  Nu am vreo apartenenta sau simpatie politica particulara pt republicani ori democrati. Ambele partide s-au compromis major din anii '90 incoace in opinia mea. Am vederi "clasice" liberale in ce priveste drepturile si libertatile cetatenesti, justitia sociala. Si vederi conservatoare in alte cateva privinte -- familia, viata privata, libertatea religioasa & comp.
 • Porc Halal (now with Coronavirus) 04.12.2021 09:25
  Bună, foarte bună analiza situației deosebit de critice/grave în care se află întreaga umanitate la ora actuală!
 • Serf 04.12.2021 10:17
  Nu prea am concluzii, doar o speranță. 5000 de oameni care ies la manifestatie contra dictaturii de 1 decembrie 2021 sunt mai puțini chiar decât cei 15.000 care au manifestat de 8 noiembrie 1945 împotriva precedentei dictaturi comuniste. După 50 de ani de comunism au rămas o treime. E logic iar logica nu-mi prea lasă loc de speranță. Totuși etc
 • Cotco-emy 04.12.2021 11:06
  Subscriu si eu celor scrise de dv.Sa fim uniți,sa dam jos dictatura care se instalează si ne pune bocancul in gura si cizma pe gat- cred ca este doar o teorie care nu stiu,nu cred ca va funcționa în realitate.
  Aseară am avut o conversație cu o rudă apropiată,care m-a lăsat fără cuvinte si mi-a lăsat un gust amar: persoana despre care vorbesc si toata familia ei este ,,vaccinata,,pt ca vrea sa aibe ,,libertăți,,Am comentat si mi-am exprimat dezacordul si revolta împotriva acestei tiranii,pt ca noi,cei ,,nevaxx,, suntem discriminati/segregati exact ca pe vremea fascismului,exact ca negrii in trecut si ca astept sa vad daca vor vota tradatorii astia legea certificatului verde obligatoriu la munca,adică injectarea obligatorie.Am continuat sa spun ca cei asa zis ,,vaxx,, se infecteaza si dau virusul mai departe exact ca si cel ,,nevaxx,, si ca nu exista nici o logica medicala,ca de fapt scopul in sine este doar injectarea,stim si de ce,pt marcarea fiecarui om,toti ,,vaxx,, emit si se poate receptiona prin bluetooth o adresa MAC(media acces center) care este inregistrata intr-un computer gigant-fiara,in Bruxell.In toata pledoaria mea bineinteles am fost revoltată si pt ca vor sa ne oblige sa fim cobaii lor pt terapii genetice experimentale,ceea ce ne duce pe noi la nivelul sobolanilor folosiți în experimente,dar in cazul acestui asa zis ,,vaccin,, s-a trecut direct injectarea pe oameni,pt ca vor sa protejeze șobolanii-a fost remarca mea.Va rog sa ascultați raspunsul primit:,, nu este adevarat,nu sunteți discriminati,voi cei ,,nevaccinati,, pt ca nu muriti de foame,vi se permite să intrati in alimentari,farmacii si peco.Daca nu mai aveați voie să intrati in alimentari,da,atunci mureati de foame si erați discriminati.Fiind ,,nevaccinati,, trebuie sa va asumati regulile.,,
  Atunci când există oameni,frați de-ai noștri,care gandesc asa,au tradat si s-au dat de partea dușmanului,nu stiu ce sa mai zic...
 • Orizont 04.12.2021 11:36
  https://www.cotidianul.ro/teorie-incendiara-pandemia-prelungita-chiar-de-catre-vaccinati/

  "Medicul Lucian Duță, fost șef la CNSAS, lansează câteva informații și întrebări incomode despre vaccinuri – e posibil să avem de-a face cu o pandemie prelungită, determinată chiar de către vaccinați.

  Dacă asculți răgetele asinilor propagandei isterice (plătite din banii noștri desigur)probabil că vei auzi deseori aceste cuvinte: ”să lăsăm specialiștii să vorbească”. Rămâi ușor descumpănit încercând să auzi vocile “specialiștilor “. Și e de bun simț să fii atent la vocea medicilor. Dar ce să vezi ?Sunt două feluri de medici: unii care cântă manelele propagandei iar alții refuză să facă acest lucru punând pe masă întrebări legitime și cerând răspunsuri dovedite științific .Nu neapărat pentru ei ci mai ales datorită impulsului dat de dorința perfect legitimă de a nu face rău pacienților .Aceștia din urmă sunt “specialiștii nespecialiști ,”ostracizați, demonizați de hoitarii plătiți regește de un sistem incompetent ,laș și corupt . Pe bună dreptate cei mai mulți aleg să tacă. Nu poți face față agresiunii sălbatice pornită dintr-o mașinărie infernală menită să inducă ura și mai ales frica."
 • Românul vechi 04.12.2021 17:28
  Au fost necesari 73 de ani pentru ca plaga roșie, comunismul, să fie învins în est. Fiara n-a murit ci doar a fost grav rănită și și-a vindecat rănile în vizuină. Acum fiara roșie atacă furibund vestul, așa cum știe ea mai bine: minciună oficială acoperită de o narațiune de basm și formarea unei nomenclaturi din lideri cumpărați cu multe privilegii. Timpul necesar pentru a o învinge va fi de peste 10 ori mai mic. Vorbim anul viitor pe vremea asta, cei care vom supraviețui până arunci.
 • manu_fx 04.12.2021 19:54
  As fi curios, daca ai putea sa detaliezi, ce crezi ca s-ar putea intampla pana la anul pe vremea asta?! De ce nu am supravietui pana atunci?

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

 2. Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

 3. Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

 4. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 5. Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

 6. Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

 7. TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

 8. Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

 9. Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

 10. VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

 1. SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI! ULTIMA ZI DE VOT!

 2. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 3. A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

 4. MOARTE SUBITĂ: Cosmin Cristian Viașu a decedat la doar 45 de ani în urma unui infarct. Senatorul USR era vaccinat și, totodată, un fervent susținător al campaniei de vaccinare. Dacă vaccinul i-a grăbit sfârșitul, familia poate să mulțumească Partidului

 5. Djokovic și Semnul: Cum poate fi ZĂDĂRNICITĂ Noua Ordine Mondială - Povestea celui de-Al Treilea Avorton al Iadului

 6. Ultimele zile ale Cultului Covidian... ATENȚIE: Când vraja se destramă, Sectele Morții încearcă să tragă toată lumea în prăpastie

 7. Daniel Bejan: Prostia 1 vs. prostia 2

 8. Marea Resetare merge înainte cum s-a stabilit. Agenda de la Davos și înfrățirea „elitelor”: Ce ne pregătesc pentru 2022 Klaus Schwab, Ursula von der Leyen, Anthony Fauci, Bill Gates, Stéphane Bancel (ModeRNA), Christine Lagarde, Xi Jinping și alții

 9. No-Vak OUT de la Australian Open. Sârbul Djokovic a pierdut apelul și va fi EXPULZAT. Miza procesului kafkian: nerecunoașterea IMUNITĂȚII NATURALE și umilirea celui care a devenit un erou al mișcării mondiale anti-vaccinare

 10. BOMBĂ PLANETARĂ. TEORIA CONSPIRAȚIEI este REALITATE: Virusul SARS-COV-2 a fost conceput în laboratoarele Wuhan cu finanțare din SUA asigurată prin dr. Fauci. DOCUMENTE MILITARE secrete ale Agenției speciale DARPA a SUA publicate de Project Veritas

Ultima oră

00:00

25 ianuarie: Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

23:40

Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

23:10

Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

23:00

Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

22:10

Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

21:30

TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

20:30

Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a sărbătorit Ziua Unirii alături de românii din Sfântu Gheorghe și județul Covasna

19:50

Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

19:00

OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

17:35

Jurnalistul Valeriu Cațer din Chișinău a murit la doar 49 de ani. Oficial, de ciroză. Ziaristul era dublu vaccinat cu Pfizer

16:30

VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

15:35

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

14:34

Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

14:18

De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

14:00

ILEGAL! IPS TEODOSIE batjocorit de Poliția din Constanța de Ziua Unirii. Prof Constantin Barbu: Sfinția Voastră le dați un mileniu de Istorie și ei vă amendează. Asta e problema lor, că nu sunteți vaccinat! Conferința România, vechea vatră a Europei