Orbule, deschide Ochii!

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 20 mai 1990 au avut loc primele alegeri zise libere de după decembrie 1989. Era atunci în Duminica Orbului.

„Zise libere”, deoarece furtul de la urne a fost depășit cu mult de alterarea alegerilor prin propagandă și dezinformare.

Ca și azi, presa cu adevărat independentă reprezenta o cantitate neglijabilă în comparație cu mașinăria de zgomot fesenistă. În care principala gură de foc era TVR, care își spunea pompos Televiziunea Română Liberă.

O isterie teribilă, pe care o vom mai întâlni abia în 2020, a fost instituită în țară. „Vin moșierii să ne fure țara!”, „Vine Regele să ne pună botniță!”...

(Într-adevăr, în deceniile următoare, țara ne-a fost furată – dar nu de moșierii români. Într-adevăr, ni s-a pus botniță, dar nu de către Rege...)

Alegerile din 20 mai 1990 nu au fost libere, așa cum nici vaccinarea nu a fost voluntară. Nu există libertate fără informare.

După cum nu există libertate când ți-e frică.

Astăzi, după 34 de ani, sunt convins că inclusiv rostogolirea gălăgioasă a coincidenței dintre alegeri și Duminica Orbului a fost o tactică a propagandei oficiale: a indus ideea defetistă - preluată inconștient chiar și de presa independentă - că poporul e orb și prost. Deci victoria lui Iliescu-FSN era inevitabilă.

Și, într-adevăr, a fost o victorie zdrobitoare, care a ucis toate speranțele luminoase din decembrie 1989.

Mai ales acel neverosimil „Vom muri și vom fi liberi”, strigătul mucenicilor din primele veacuri, scandat de niște copii cu plete și blugi, dintr-un stat presupus ateu, unde Religia fusese înlocuită în școli cu Învățământul Politic.

Și totuși România a fost singura țară din Europa de Est unde, în 1989, s-a vărsat sânge.

Ca în arenele romane, s-a făcut totul ca sângele martirilor-copii să fie acoperit cât mai grabnic cu țărână și circul să continue netulburat.

Masacrul care a urmat după 22 decembrie și mai ales uciderea lui Ceaușescu în ziua de Crăciun au făcut și ele parte din ritualul de contracarare demonică.

La fel, războiul româno-român, culminând cu măcelul de la Târgu Mureș din martie.

Dacă alegerile din Duminica Orbului au ucis speranțele, îngropăciunea s-a petrecut în iunie, când Hoardele Întunericului au ieșit la suprafață și s-au dezlănțuit.

*

După trei decenii și jumătate, avem din nou alegeri de Duminica Orbului.

AȘA NI S-A SPUS. DIN NOU.

Poate a sosit vremea să citim CORECT ce scrie în calendar: Duminica Vindecării Orbului din Naștere.

Așadar, sensul este total opus celui aplicat de eticheta propagandei.

Mai mult, Orbul din Evanghelie nu își recapătă doar vederea fizică, ci și pe cea duhovnicească: Îl recunoaște pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu și I se închină Lui.

Dar ce legătură au alegerile cu Hristos? Noi, creștinii, știm că Împărăția lui Dumnezeu nu este din această lume.

Totuși, într-un citat devenit faimos, Steinhardt observa:

„Nu suntem îndreptățiți să-i cerem statului să ne dea raiul pe pământ, dar suntem în drept să-i pretindem a nu realiza iadul pe pământ!”

Dacă Raiul pe Pământ e o utopie marxistă, votul împotriva Iadului pe Pământ este o datorie creștină.

Asta nu înseamnă că votul este obligatoriu. (Nimic nu trebuie să fie obligatoriu!) Mai ales dacă se întâmplă să ai de ales între mai mulți draci.

(Expresia„Răul cel mai mic” este și ea o găselniță a Propagandei pentru a acoperi eșecurile Democrației.)

Rămâne atunci o altă formă de „vot”, de „alegere”: Mărturisirea.

Bartimeu, orbul din naștere vindecat de Iisus, nu doar că Îl recunoaște ca Fiul al lui Dumnezeu, dar Îl și mărturisește.

Prins de farisei și supus unei adevărate anchete chinuitoare, el se ține tare și sfidează Sistemul.

Presat, aproape torturat psihic să mintă, el se încăpățânează cu orice risc să mărturisească Adevărul.

A mărturisi vine de la „martyrio”, de unde și cuvântul martir.

Un mărturisitor este un mucenic.

Și ne întoarcem la Copiii din Decembrie, de unde a început totul.

Astăzi este un bun prilej de a închide ciclul întunecat în care am intrat acum 34 de ani.

Votând sau nu, dar mărturisind întotdeauna.

Încercând să oprim ascensiunea Iadului.

Ca și cum în fiecare zi ar fi nu alegeri, ci Duminica Vindecării Orbului din Naștere.

Orbule, deschide Ochii!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • vasile grozav 09.06.2024 15:26
  Cred ca cei care nu vor sa vada adevărată fata murdara, antihristica a realității suferă de ORBUL GAINII. Boala începe din grădiniță, evoluează în gimnaziu și liceu, se accentuează în facultate si-si întra pe deplin în drepturi, prin unele ONG- uri, partide politice, presa, mediul virtual, licurici și colhozul Bruxelles, la maturitate. Se manifesta prin orbire, nu numai nocturna, ci și diurna. Prin ea găinile și cocoșii, noii democrații progresiste, oua la ordin, canta la comanda se culca la indemn, votează fara sa gandeasca, se hrănesc cu neputință, nepăsare, ura, antinationalism, anticrestinism, antisuveranism, cinstesc nefirescul, anormalul, aplauda nefirescul lgbtiqist, detesta albul, umilesc vârstnici și se inchina Satanei. Pentru acest tip de orbire nu prea se mai găsesc tratamente, deși Mântuitorul și tara ii așteaptă cu bratele deschiseca sa se-ntoarce cu fata spre El și ea.
 • IC XC NI KA 09.06.2024 15:30
  Întrebarea Lui Iisus: Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu? (Ioan 9,35)

  “În Fiul” (!) da, nu-l întreabă dacă crede în Dumnezeu. Pentru că “dumnezeu”, poate fi orice/oricine ..așa cum și e de altfel. Și un copac poate fi dumnezeu.. la unii.

  Un Singur Dumnezeu Personal încurcă rău apele..religiei globaliste, guvernului mondial, chiar le zădărnicește..

  Vindecându-ne orbirea să ne ținem ca chioru’ de bățul Lui!

  Hristos a Înviat!

  https://m.youtube.com/watch?v=PZPWturoTAY&feature=youtu.be
 • viorel craciun 09.06.2024 16:27
  Este usor sa folosim paradigme , privind " DUMINICA ORBULUI " si in 90 si acum dupa 34 de ani , totul pentru a da vinovatia " pe cetateanul alegator " care vezi bine votateza si acum si cu 150 de ani in urma " Vorba lui Caragiale , asa zisul " cetatean turmentat " , dar este mai usor asa " ALTUL ARE VINA , NICIODATA EU " Apoi , daca tot vorbim de " DUMINICA ORBULUI " am putea spune si atunci , in anii 90 ca si acum in anii 2024 , in " duminica alegerilor " , CINE ESTE ORBUL ? cetateanul care acum nu se mai prezinta la alegeri si nu il mai intereseaza " DREPTUL LUI DE VOT " care este ca acum 150 de ani , in mana " POLITRUKULUI " sau " POLITRUKUL de serviciu " , POLITRUK CARE NU INTELEGE NON-SENSUL LUI DE ASA ZIS " REPREZENTANT DEMOCRATIC AL VOTANTULUI " PRIN FAPTA SI NU PRIN VORBA LUI .( si in comunism cu activisti de partid , atunci mai controlati de " PARTID " , acum tot cu " activistii de partid " total necontrolati , decat daca nu produc " banii pentru partid intai si dupa aceea in nume personal ) Acum depinde de fiecare cum intelegem " DUMINICA ORBULUI " si in 90 ( repede dupa asa zisul comunism ) si acum in 2024 ( repede dupa asa zisa democratie "
 • Orizont 09.06.2024 17:19
  De ce trebuie sa votam impotriva sistemului si a slugoilor pro-globalisti :

  https://rumble.com/v4uu4f0-misfits-and-reprobates.html
 • Orizont 09.06.2024 17:31
  Securistul Banescu lovit de delirium tremens - Atac la comanda impotriva nationalistilor, in ziua alegerilor :

  https://www.stiripesurse.ro/vasile-banescu-s-a-dezlantuit-la-adresa-candidatilor-la-alegeri-aceasta-este-maimutarirea-ortodoxiei-curate-prin-ortodoxism-incult-si-agresiv-antieuropean_3345171.html
 • Passagero 09.06.2024 21:55
  In Duminica Orbului din 20 mai 1990 nu s-a furat la urne, am fost membru in comisia de votare a unei circumscriptii electorale din centrul Sloboziei, Ialomita si am vazut. Pe la ora 12:30 noaptea delegatul FSN, un cutrau batran si harsait, a zis ca merge sa se culce, ca are incredere in noi cei tineri, delegatii PNT-CD si PNL, intelesese ca nimic nu mai putea impiedica victoria FSN. Tin aminte si acum, disperarea delegatului PNL, student in Bucuresti, atunci cand am terminat numararea voturilor; "Gata, s-a sfarsit !". Atunci FSN-ul a castigat in circumscriptia electorala respectiva cu 89%.
  Sper ca astazi romanii sa fi avut ochii larg deschisi, nu larg inchisi, ca in 1990 !
Ultima oră

13:30

Claudia Marcu: Roboții pun stăpânire pe Europa. Dictatura inteligenței artificiale - Control absolut al populației

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență