Operațiunea Niceea 2025: Papa Francisc își face lifting de imagine ca să-l înghită Ortodocșii

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Resetare ecumenistă a înregistrat un nou episod istoric: cosmetizarea teologică. Morții sunt scoși din groapă și puși martori.

În puținul timp liber pe care i-l lasă bătrânețile și Agenda 2030, Suveranul Pontif a scris o carte de memorii despre predecesorul său.

Titlul ei: „Papa Francisc. Succesorul. Memoriile mele despre Benedict XVI”.

Cartea nu a apărut încă pe piață, însă marți a fost dat publicității un fragment în premieră.

Din acesta reiese că fostul pontif sprijinea abordarea lui Francisc în privința minorităților sexuale, inclusiv a uniunilor civile dintre membrii acestora.

În pasajele publicate, Francisc își amintește un episod în cursul căruia Benedict XVI i-ar fi luat apărarea în fața unui grup de cardinali (cărora nu li se dă identitatea) ce se plângeau de „erezia” Papei în privința uniunilor civile.

Relatează Francisc:

„Am afirmat o dată că căsătoria este o taină sacră, nu poate fi celebrată pentru cuplurile homosexuale, dar că, într-un fel sau altul, trebuie ca acestor persoane să li se acorde o garanție sau o protecție civilă.”

„Am spus că în Franța există o formă de uniune civilă care, la prima vedere, ar putea fi o bună opțiune, deoarece nu se limitează la căsătorie.”

Anonimii cardinali l-ar fi acuzat pe Francisc că folosește un tertip preliminar care să ducă, în cele din urmă, la acceptarea de către Biserica Catolică a căsătoriilor homosexuale.

Aceștia au mers să i se plângă Papei Emerit:

„Benedict nu s-a enervat, pentru că știa perfect ce gândeam. I-a ascultat pe toți, unul câte unul, i-a calmat și le-a explicat totul (...).

„Le-a zis: «Nu este o erezie!» Cum mi-a mai luat apărarea! Mereu a sărit în apărarea mea.”

Extrem de interesant portretul pe care Papa Francisc vrea să și-l creeze prin aceste memorii și mai ales mesajul pe care vrea să îl transmită!

Pasămite, el, Francisc, ar fi nu doar succesorul, ci și discipolul lui Benedict XVI. Moștenitorul său spiritual.

La un moment dat, chiar afirmă:

„A fost ca un părinte pentru mine”.

Cum Ratzinger a fost exponentul conservatorismului și al sobrietății catolice, nu e greu de priceput ce urmărește Francisc: să pună pumnul în gura criticilor – tot mai mulți și mai vocali - care îl acuză de stângism, progresism și de subminarea Bisericii.

Mai ales după scandaloasa recomandare de către Sfântul Scaun a binecuvântării cuplurilor homosexuale.

Aceasta riscă să arunce în aer avântul ecumenist promovat de Vatican și Constantinopol, a cărui primă țintă (și urgență) este reunificarea datei Paștilor în 2025, când se împlinesc 1700 de ani de la Sinodul de la Niceea.

Or, spre deosebire de Francisc, în care lumea ortodoxă a văzut de la bun început un politruc globalist, fără anvergură teologică, cumintele și eruditul Benedict a fost privit în Est cu respect și considerație.

Atitudinea față de tema LGBT a Vaticanului este fără îndoială cel mai mare obstacol în calea unei unificări otova între catolici și ortodocși, fără clarificări doctrinare și fără necesara pocăință a Vestului pentru Schisma pe care a provocat-o acum o mie de ani.

Arogându-și dreptul de erede spiritual al lui Benedict și afirmând simpatia acestuia pentru cauza LGBT, Francisc încearcă să își spele propria imagine. Să o facă mai puțin destestabilă pentru ortodocși.

Și să salveze astfel Operațiunea Niceea 2025. În favoarea căreia Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a trimis un nou mesaj patetic chiar de ziua Paștelui Catolic:

„Este scandalos să sărbătorim separat Învierea unică a unicului Dumnezeu”.

Că Dumnezeu e unic și că Învierea Lui este unică nu e nici o îndoială. Probleme apar când începi să discuți despre ce „Dumnezeu” vorbim unii și alții.

Și dacă cei doi încap în aceeași teacă ecumenistă.

(Ceea ce nu i-a împiedicat pe „calendariștii dâmbovițeni”jubileze că nu au tulburat de pomană Paștile de anul trecut și să își facă încălzirea și pentru anul ăsta.)

Din păcate, Benedict XVI (despre care gurile rele spun că a fost trecut pe linie moartă tocmai pentru că stânjenea Marea Resetare ecumenistă) nu mai poate nici confirma, nici infirma ce povestește „pupilul” de la Vatican: a murit oportun în urmă cu mai bine de doi ani, pe 31 decembrie 2022.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Eminescu decriptat de un general din serviciile secrete - criptologul Ilie Torsan

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Un Strain 03.04.2024 21:02
    Acest Papa si a vindut sufletul... Dar nu eu.. Sau noi trebuie sa il judecăm.... El va trebuii să dea socoteala in față lui Dumnezeu... Noi sa ne rugăm pentru sufletele noastre și pt cei care s au îndepărtat de Dumnezeu
  • Nenea Iancu 03.04.2024 21:20
    Sec. XIX: Teozofii blavatskieni credeau că nudismul, amorul liber și îmbrățișarea copacilor îi va face să ajungă în Eden când vor ei.

    Sec. XXI: Teologii papahagieni cred că sincronizarea calendarelor, adunările ecumeniste și concelebrarea pascală îi va face să aibă Sfânta Lumină când vor ei.
  • Dorel Timpa 04.04.2024 08:46
    Este scandalos ca voi,
    papii si patriarhii (unii dintre voi) o luati razna !

    In rest, avertismentul din evanghelie : dupa faptele lor ii veti cunoaste .
  • Bizar 04.04.2024 09:22
    A JOB INTERVIEW FOR THE POSITION OF PRESIDENT OF USA.
    Journalist: Do you support Israel's goal of completely destroying Hamas?
    Trump: If I were president, you would not have been attacked in the first place! There has never been a better president for Israel than me

    https://twitter.com/i/status/1775523397427945736
  • Rusi 04.04.2024 18:23
    Papa Francisc nu mai este crestin, l-a tradat pe Dumnezeu.
  • Eori 04.04.2024 23:47
    Religia Romano Catolic✝️ = Satanism Și Păgânism, Spre Exemplu:

    https://youtu.be/Sg958Emvdf8?si=C3Ks5fjsPoMeGz75


    https://youtu.be/CrkPkgMcLl0?si=6rHe3M14sIGt07tR


    Doar Religia Creștin Ortodox ☦️ Este Adevărată:

    https://youtube.com/@CristianCrestinOrtodox?si=7tg1ob_KoMIGv1qd



    Religia Romano Catolic Și Alte Religii Nu Sunt Religii, Pentru Că Bagă Morții Pe Foc ???? La Crematoriu:

    https://youtu.be/OLvPGYHBHpo?si=Rxn4oqVaZtyQLOQi



    Doar În Religia Cea Adevărată, Pe Nume Creștin Ortodox☦️, Morții Se Îngroapă Ori Se Înhumează, Nu Ca În Alte Religii:

    https://m.facebook.com/watch/?v=989886807819960




    Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
  • AlfaOPT 05.04.2024 20:49
    Credință și relativism

    Salutare tuturor!

    Pacea Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu noi cu toți.

    M-am simțit nevoit să redactez aceste rânduri într-un mod simplu, ca și un fiu al Bisericii lui Hristos. Nu mă declar ca fiind expert în domeniul teologiei, ci le scriu ca un simplu creștin care a mai citit pe aici, pe acolo, câte ceva.

    Despre relativism, acesta se manifestă în mai multe feluri, dar voi aborda în special pe cel religios. Pare să fie una dintre cele mai mari plăgi ale timpului nostru: adevărul a ajuns de la absolut obiectiv la ceva subiectiv. Ceea ce vreau să spun este că unii oameni au început să își îndrepte privirea către ideea că Adevărul este dependent de perspectiva personală a fiecărui individ în parte. Vedem acest lucru și în domeniul biologiei, unde în timpul nostru s-a ajuns la nebunia de a se spune că omul își poate alege genul, că s*xul de la naștere nu reprezintă ceva definit.

    Au început să apară tot felul de teorii nebunești despre existența mai multor s*xe, genuri, etc. Astfel de lucruri, acum câteva zeci de ani, ar fi fost catalogate ca probleme psihice. La începutul Mileniului III, oamenii își imaginau că vor apărea mașini zburătoare, tehnologii care mai de care de ordinul SF-ului. Și uită-ne aici, în secolul XXI, în anul 2024, când lumea se întreabă dacă sunt băieți sau fete, dacă genul este același cu s*xul biologic, și altele.

    Cu adevărat, se adeverește ceea ce a spus marele părinte al pustiei, Sfântul Antonie cel Mare, care a profețit acum aproape două milenii: "Va veni vremea ca oamenii să înnebunească, și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește, se vor scula asupra lui zicând că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor."

    Trecând peste aceste aberații, vom vedea că ceva asemănător se petrece și cu perspectiva oamenilor din perioada contemporană asupra credinței, în special, și a religiei, în general. Personal, am observat o ură asupra conceptului de religie și o ridicare pe piedestal a conceptului de credință. Ei spun că religia este o prostie, că doar credința contează. Se pare că indivizii influențați de relativism, mișcări oculte New Age, gnosticism, și altele asemenea, construiesc un zid între religie și credință, când, în fapt, ele nu sunt despărțite.

    Religie- provine din limba latină și din înțelesurile care i s-au dat îl avem pe cel de relegare, reconectare cu Dumnezeu. Chiar crezul sau simbolul de credință al bisericii începe cu cuvintele "Cred Întru Unul Dumnezeu". Problema de bază pe care eu o văd în legătură cu ura aceasta este că omul contemporan nu mai vrea să audă de păcat, de judecată, de nevoia unui Mântuitor. Omul de azi vrea ceva comod, un dumnezeu făcut după chipul lui, nepăsător, fără dreptate, poate deist sau panteist, iubitor (în sensul de nepăsător în abominațiile comise de oameni, o iubire falsă, nedreaptă) fără legi, etc.

    Creștinismul nu le mai este pe plac, și aceasta pentru că el propovăduiește un Dumnezeu implicat în istorie, în viața indivizilor. El dă pe față păcatul și îl osândește, îl cheamă pe om la pocăință (Metanoia, adică schimbarea minții). El arată un adevăr unic și nu doar un concept, ci o persoană: Hristos Iisus. El ne avertizează cu privire la o zi de judecată la sfârșitul vremurilor, învierea morților cu trupurile (aviz celor care susțin practici păgâne precum cremația): "Nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt, care este în voi, pe care îl aveți de la Dumnezeu, și că voi nu sunteți ai voștri?" spune inspirat de Duhul cel sfânt prealăudatul Apostolul Pavel în 1 Corinteni 6:19.

    Eu cunosc modul acesta de gândire cât de cât, întrucât am fost eu însumi influențat o perioadă de timp de aceste idei de tip New Age, gnosticism.
    - New Age- așteaptări mileniariste ale omului secularizat, elemente cheie ale acestei organizații (care de fapt nu e una) sunt: guvernarea mondială, o ierarhie de spirite, o nouă etapă astrologică numită "era Vărsătorului".

    New Age-ul nu este o religie, dar este ceva religios. Nu e o filozofie, dar e totuși o viziune asupra omului și a lumii. Și nu e o știință, deși se bazează pe anumite "legi" ale științei.

    Mișcarea New Age este greu de definit; ea conține idei și învățături din ezoterism, ocultism, gnosticism, cabalism, orientalism, spiritism, teozofie și un gram de creștinism pe ici pe colo. Deci, este un amalgam de învățături păgâne și de aici tot hazardul cu karma, energii, vibrații, "universul îți vorbește", părticică divină, suflete divine, etc. Toate aceste cuvinte le regăsim aproape zilnic, atât în vocabularul "vedetelor", cât și al persoanelor de rând. Din păcate, societatea începe să se reîntoarcă la păgânism, întorcându-i astfel spatele Dumnezeului întrupat, Iisus Hristos. Toate aceste concepte New Age nu sunt ceva nou; doar Nașterea lui Hristos în timpul istoric a fost ceva nou sub soare. Odată cu venirea Cuvântului lui Dumnezeu în lumea noastră, istoria și-a recăpătat sensul, restabilind comuniunea dintre om și Dumnezeu, după cum aflăm de la ucenicul cel iubit al Mântuitorului Hristos, Sfântul Apostol și evanghelist Ioan: "Cuvântul era lumina cea adevărată, care luminează pe tot omul care vine în lume. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit. Și celor câți L-au primit, care cred în Numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu" Ioan 1:9-12. El a venit ca să strice pe diavolul și să-i adune laolaltă pe fiii lui Dumnezeu (Ioan 11:56). El a venit ca să ne izbăvească din înșelare; "Știm iarăși că Fiul lui Dumnezeu a venit și ne-a dat nouă pricepere, ca să cunoaștem pe Dumnezeul cel adevărat și noi suntem în Dumnezeul cel adevărat, adică întru Fiul Său, Iisus Hristos; Acesta este adevăratul Dumnezeu și viața de veci" (1 Ioan 5:20). Din toate aceste mărturii scripturistice, se spulberă și zicala care este recitată de foarte mulți oameni nepăsători, aproape ca o mantră: "Dumnezeu este unul pentru toți", "Dumnezeu e unul, dar sunt multe căi", sau "nu contează cum îl numești, fie că îi zici Dumnezeu, allah, ahura mazda, etc. E același"; acești afirmații, pe lângă faptul că denotă o mare neînțelegere de ordin teologic, mai sunt și blasfemiatoare. Potrivit acestor afirmații, Hristos a venit degeaba, martirii au murit în zadar, că 'telectualii moderni actuali, deschișii la minte, au venit cu o înțelegere "iubicioasă", 'We are All One', spune probabil un adept New Age pe undeva. Dacă totul e așa simplu, cum de toți creștinii din toate timpurile au refuzat orice legătură cu zeii păgâni, până și să ardă un bob de tămâie pentru cultul împăratului, și au murit cu Hristos pe buze, nevoind să-L trădeze pe singurul lor Stăpân și Domn, care le-a dăruit mântuirea. Hristos spune clar "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
    Același Dumnezeu spune în cartea ieșirii "Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te-a scos din pământul Egiptului și din casa robiei, să nu alți dumnezei afară de Mine!
    Psalmul 95:5 "Că toți dumnezeii neamurilor sunt demoni (idoli)"

    În final, se poate vedea foarte clar că Dumnezeu este Unul, dar nu toți oamenii se închină aceluiași Dumnezeu. De exemplu, eu cunosc un Andrei, tu cunoști un Andrei, dar nu înseamnă neapărat că amândoi cunoaștem același Andrei.
    Și ca să fie mai clar pentru toată lumea, Dumnezeul creștinătății este un Dumnezeu Treimic. Cel mahomedan, allah, este un monad unitarian (care este tot o zeitate păgână) vă rog să nu veniți cu argumente de 2 lei, ca de exemplu, allah însemnă Dumnezeu în araba; iar ai indienilor și popoarelor asiatice sunt o pleiada de zeități păgâne.
  • geroberto 08.04.2024 10:08
    Dupa cum stim deja, in 1054 s-a produs marea schisma. De atunci, Biserica Catolica condusa de diversi papi/papistasi, a indepartat crestinii de la credinta si ca urmare, au urmat mereu alte si alte desprinderi. Astfel ca, inevitabil, la un moment dat vor fi in pericol sa se desprinda de Dumnezeu si sa cada in pacat/pacate. Singura lor sansa de revenire la credinta este ca pana in 2054 (1000 de ani de ratacire) sa revina la Drepta Credinta. Adica la Ortodoxie. Cu influentele negative actuale si posibil viitoare, dupa acel an , in caz de mentinere a cursului actual al evenimentelor, este posibil (eu zic sigur) ca catolicismul se va disipa, se va risipi, sau va fi preluat de diverse alte secte. Data in care este certa aparitia Luminii Sfinte nu este decat data la care Crestinii Ortodocsi sarbatoresc Invierea Domnului Iisus Hristos. Si nu poate fi schimbata de vointa umanoizilor ajunsi vremelnic in anumite pozitii clericale. Mai sunt doar treizeci de ani. Si timpul se scurge.....
Ultima oră

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania

14:43

Alianța Părinților și Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților solicită organizarea unei dezbateri ample și autentice referitoare la instruirea personalului ucrainean care operează avioane F-16 din Baza Aeriană-Fetești

13:41

Răsturnare de situație! Viktor Orban i-a întors spatele lui Iohannis și merge cu Rutte la șefia NATO

13:38

Patriotismul de stadion și cei care vând meciurile României

12:19

Raidurile israeliene continuă să facă ravagii în taberele de refugiați. Doar astăzi au fost uciși 17 palestinieni. Totalul se ridică la peste 37.000 de morți

11:33

"Mașini spirituale": Invazia jefuitorilor de suflete

10:26

Cariera lui Biden e ca și încheiată. Trump a început să câștige tot mai mult simpatia tinerilor