Olivia Steer: Răspuns unei dezinformări concertate de presă: Nu eu sunt cea judecată, ci eurodeputata Ramona Strugariu. Dacă eu pierd, pierdem toți! (mic îndrumar către presa aservită)

De Olivia Steer  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mass media aservite politic (pe care toate partidele o plătesc cu bani de la buget, adica ai voștri și ai noștri - linkuri, mai jos) are o nouă temă arzătoare, zilele acestea: să promoveze ideea că am pierdut procesul pe care i l-am deschis anul trecut unui europarlamentar USR, pentru defăimare.

E fals!
Și e o noua intoxicare!
Și am să explic, succint, de ce:

1. Sentința din fond NU ESTE DEFINITIVA! (mai are două căi de atac, apel și recurs).

2. Sentința a fost DATA ACUM ȘASE LUNI, deci ea nu mai poate fi numita știre, după nici o regula a jurnalismului din orice timp sau spațiu geografic. Ceea ce înseamnă ca singurul motiv pentru care e scoasă acum, pe tapet, e încercarea de a MANIPULA OPINIA PUBLICĂ și de a crea, astfel, impresia falsă că aș fi pierdut definitiv procesul.

3. Atașarea pozei soțului meu si folosirea numelui lui, în alaturare cu al meu, într-o chestiune care mă privește doar pe mine, cu scopul de a-i specula notorietatea și a creștea vizibilitatea "știrii” - e o alta tactică de manipulare meschină, ce nu are nimic de-a face cu "informarea” publicului, pe care presa o "informează” cînd are interes și nu o informează cînd nu are interes (dovadă "știrea” despre așa-zisa "pierdere” în instanța, dată la șase luni, de la pronunțarea unei sentințe ce a fost deja atacată cu apel!).

4. Mare parte din așa-zișii ziariști care au tratat "stirea” (repet: șase luni mai tirziu!) au citit decizia din fond, degeaba, fiind incapabili să distingă nu între noțiuni elementare de procedura civilă, ci între noțiuni elementare de logica: subiectul, adica persoana judecată nu sint eu, ci eurodeputata USR/Renew. Cu alte cuvinte, nu ceea ce am postat eu pe Facebook este supus judecății instanței, ci injuriile, calomniile, instigarea la ură, amenințarea de tip mafiot pe care le-a proferat eurodeputata pe pagina ei de socializare, la adresa mea, dar și instigarea la ură și discriminare în mediul on-line, îndreptate împotriva mea, pentru "vina” de a-mi fi exercitat liber drepturi fundamentale, garantate de Constituție (dreptul la opinie și libera ei exprimare, dreptul la (auto)educație, dreptul de a protesta, dreptul de a dispune de propriul corp, dreptul la demnitate și propria imagine).

5. Prin urmare, reanalizarea publică a postării mele, scrise în baza tuturor drepturilor mele constituționale de cetățean liber, e o noua tentativă de a abate atenția de la fondul problemei și anume actele de defăimare repetate, în spațiul public, pe care le-a comis eurodeputata. Și asta AR FI SESIZAT din prima o PRESA LIBERĂ. NU și una ASERVITA.

6. Procesul acesta nu este numai despre mine. Este DESPRE FIECARE CETĂȚEAN ROMÂN, căruia i s-a pus și I SE PUNE PUMNUL ÎN GURĂ de către un reprezentant al statului (eurodeputata era atunci membra a unui partid de coaliție aflată la guvernare), pentru "vina” de a nu se alinia ideologic cu linia trasată de partid/guvern/regim. Fix, ca-n vremuri de trista amintire!

7. Cu alte cuvinte, procesul acesta este depre libertatea de opinie si expresie a tuturor. Dacă pierd eu, ma tem că pierdem toți! Nimeni nu va mai avea garanția drepturilor sale fundamentale. Asta nu înțelege presa, ce a fost cumpărată in pandemie, oficial, de către guvern, cu banii cetățenilor ca să mintă cetățenii, si care se bucură acum inept ca aș fi „pierdut”, fără să cunoască sau măcar să consulte o secunda jurisprudența articolului 10 CEDO, care îi protejează și pe ei de abuzuri similare, ca cele comise de eurodeputată. Sau să frunzărească iar Constituția României, ca să vadă că adevarul și dreptatea stau de partea mea și că refuzînd să își apere un (fost) coleg de breaslp, refuză, pînă la urmă, să își apere propria meserie. Daca ar fi citit măcar o dată toate articolele de lege, sub protecția cărora și ei scriu la gazetă, zi de zi, ar fi aflat că nici o lege civilă, penală sau morală nu îți dă voie să calci în picioare demnitatea unui om, pentru că nu gîndește ca tine. Sau poate îți da. În Coreea de Nord.

Rămîne doar ca și decizia instanțelor superioare să confirme acest adevăr. Și am încredere deplină că o vor face! DE DRAGUL TUTUROR!

https://m.ziare.com/amp/record er/recorder-ancheta-contabilit atea-presei-de-partid-bani- partide-presa-1761339

https://romania.europalibera.org/a/lider-pnl-am-platit-site-urile-antene-digi24-realitatea-b1-rtv-hotnews-/32031503.html

EXCLUSIV: LISTA CU BANII ÎNCASAȚI DE FIRMELE PRESEI MITUITE DE GUVERN PENTRU A RĂSPÂNDI TEROAREA COVID ÎN ROMÂNIA

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Rusi 09.10.2022 16:42
    Mult respect si succes in continuare.
Ultima oră

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș