NordStream - Maidan - Covid: Trei flageluri pentru Zelenski

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul pierderii rapide a sprijinului internațional și al unor mișcări interne tot mai puternice, regimul Zelenski se gândește să încuie oamenii în case.

Ministrul Adjunct al Sănătății, care deține și funcția de medic igienist șef în Ucraina, Igor Kuzin, a acordat un foarte interesant interviu agenției RBC.

El afirmă că, departe de a dispărea, virusului care produce Covidul îi priește în Ucraina.

În acest moment, susține Kuzin, în țară se înregistrează nu mai puțin de 13 tulpini de SARS-CoV-2, iar numărul de cazuri de infectați crește alarmant.

Drept urmare, nu exclude un nou lockdown în perioada de iarnă, exact ca în perioada de glorie a Covidului:

„Se vor închide școlile? Va deveni obligatorie masca? Vor fi restricții comerciale? Vor exista norme mai stricte? Aceste decizii ar trebui luate de epidemiologi. Deci orice este posibil.”

*

Lege marțială + situație de urgență medicală.

Ucraina este pe cale să se transforme din Pușcărie Națională în Penitenciar de Maximă Securitate.

Nu poate fi o simplă coincidență că acest lucru se petrece în timp ce lui Zelenski îi fuge pământul de sub picioare.

Cu trei săptămâni în urmă, când liderul de la Kiev păstra încă speranțe că Războiul din Gaza nu îi va eclipsa de tot steaua politică, ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Liașko afirma că, deși virusul nu a dispărut, și-a pierdut mult din agresivitate.

„Nu ne așteptăm la epidemii ca în 2020-2021”, îi liniștea el pe ucraineni.

*

Multe s-au întâmplat de atunci. Fără nici o legătură cu Covidul, dar toate legate de soarta lui Zelenski.

Alexei Arestovici, fosta mână dreaptă a lui Zelenski și o adevărată eminență cenușie la Kiev, și-a lansat propriul program politic în vederea alegerilor viitoare și a propus pacea cu Rusia.

Ceea ce însemna un dublu atac tăios la Zelenski.

Pentru că aventura politică a lui Zelenski poate dura doar atâta timp cât durează războiul și cât continuă să fie perceput ca un Superman, fără rival printre pământenii de rând

Iar un contracandidat care propune cartea Păcii este pe placul Statelor Unite și al Occidentului, cărora le-a ieșit pe nas războiul din Ucraina și au pe cap și războiul din Gaza.

*

Semnalele că Zelenski este lăsat din brațe se înmulțesc alarmant pentru mini-eroul de la Kiev.

Unul dintre cele mai puternice este că ajutorul militar al SUA s-a blocat în Congres. Și sunt puține șanse ca impasul să fie rezolvat.

Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, a declarat:

„Lucrurile merg tot mai rău.”

Situația de pe front este tot mai grea pentru ucraineni. Fără ajutorul american, Kievul nu se poate aștepta la prea multe din partea unei Uniuni Europene epuizate.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că UE nu va putea asigura milionul de obuze promis într-un exces de entuziasm Ucrainei de șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Colac peste pupăză, NBC News a aruncat o nouă bombă: americanii duc muncă de lămurire cu regimul de la Kiev (a se citi: fac presiuni) pentru a începe negocierile de pace cu Moscova.

Presa internațională – care timp de aproape doi ani i-a făcut piedestal lui Zelenski, sprijinindu-l necondiționat – constată azi că postamentul este plin de fisuri, iar statuia mânjită de porumbei.

De pildă, presa a descoperit cu stupoare că Idolul se află în conflict la baionetă cu conducerea Armatei.

Inclusiv cu comandantul șef, Valeri Zalujnîi, foarte iubit de popor, și căruia i se face un PR tot mai intens ca posibil succesor al lui Zelenski.

Generalul ucrainean de divizie Dmitri Marcenko a declarat fără înconjurcă ar trebui ca Zalujnîi să fie președinte.

Un șef de stat militar (și popular, în plus) ar dispune de toate mijloacele pentru a asigura o tranziție relativ calmă, post-Zelenski.

Exact ce își dorește Occidentul, care se teme că războiul cu rușii ar putea fi înlocuit de un război civil și de haos.

Simțindu-se încolțit, actualul președinte a ripostat, schimbându-l peste capul generalului Zalujnîi pe foarte puternicul locțiilor al acestuia, Korenko, șeful Forțelor Speciale.

În plus, aghiotantul lui Zalujnîi a fost victima unui atentat cu grenade.

Semn că Zelenski nu este dispus să cedeze de bunăvoie puterea și că agonia și zvârcolirile sale vor face multe victime.

De altminteri, parlamentarul Alexei Goncearenko, membru influent membru al partidului Slujitorul Poporului, din care face parte Zelenski, a anunțat un val de acțiuni penale împotriva unor generali din armată.

*

Bomboana pe coliva lui Zelenski pare să fie însă așa-zisa dezvăluire din Washington Postconform căreia Kievul este direct responsabil de aruncarea în aer a conductelor Nord Stream.

Spun „așa-zisa dezvăluire”, pentru că aceasta pute de la o poștă a făcătură. O făcătură menită să-l îngroape pe Zelenski.

La începutul lui februarie, Seymour Hersh publica o anchetă în care dezvăluia că Nord Stream I și II au fost aruncate în aer de CIA la ordinul administrației Biden. Nici vorbă de vreo implicare a Ucrainei.

Hersh este cel mai faimos ziarist de investigații din lume și – din câte se știe – în toată cariera lui nu a dat nici o „gherlă”.

Este greu de crezut că a făcut-o acum, cu un subiect exploziv la propriu și la figurat.

Mai mult, generalul american cu patru stele, în retragere, Stanley A. McChrystal, a confirmat dezvăluirea lui Hersh.

Admițând că ar mai fi fost nevoie de vreo confirmare, dat fiind că, înainte de Războiul din Ucraina, Joe Biden și Victoria Nuland au avertizat foarte clar că, dacă rușii invadează, Washingtonul va distruge Nord Stream.

Administrația Biden s-a grăbit să expedieze dezvăluirea lui Hersh, afirmând că nu are nici un amestec în atentat, iar presa „mainstream” americană s-a repezit să arunce pe piață povești de diversiune, așa cum un submarin atacat cu torpile lansează „contramăsurile” pentru a oferi „ținte false”.

Prima diversiune a fost că Putin și-a aruncat singur în aer conductele.

Ridicolul poveștii și efectul contrar pe care l-a avut asupra opiniei publice au determinat mașinăria de propagandă să scornească la repezeală o altă poveste „alternativă la Hersh”.

Aceasta a fost publicată simultan de New York Times și Die Welt și afirma că sabotorii sunt un câțiva ucraineni și câțiva ruși anti-Putin.

Noua poveste avea grijă să sublinieze insistent că ucrainenii erau doar niște „patrioți” particulari, fără nici o legătură cu regimul Zelenski sau cu administrația Biden.

Astfel, atât Washingtonul cât și Kievul erau spălate la două mâini.

Că nu a crezut nimeni, e altă poveste.

Zilele trecute, Washington Post și Der Spiegel (observați din nou patentul tandemului ziar american – ziar german, pentru credibilitate!) au venit cu o nouă „dezvăluire”, în care atacul asupra Nord Stream este pus direct și fără echivoc în cârca regimului Zelenski.

Ce s-a urmărit cu noul „basm de presă” nu e greu de ghicit.

Mai întâi, pentru europenii care plătesc energia la prețul aurului, Zelenski este oferit ca paratrăsnet pentru descărcarea furiei, după modelul infamului Goldstein al lui Orwell, vinovat de toate relelele pământului.

Emmanuel Goldstein din 1984 a fost la început un membru de frunte în conducerea Partidului, dar a „trădat” și a ales să lupte împotriva Fratelui cel Mare.

Mesajul transmis opiniei publice de mașina de propagandă este clar: Volodimir Zelenski ne-a înșelat așteptările, ne-a trădat, nu mai este Aliatul nostru, este Inamicul nostru.

Calea spre o schimbare de regim la Kiev a fost bătătorită.

În al doilea rând, se urmărește spălarea încă o dată a lui Joe Biden și a CIA. Înaintea unui an electoral, nici o măsură de igienizare nu este excesivă.

Al treilea obiectiv al „dezvăluirii” din Washington Post este însă cel mai interesant.

Aflăm că atacul terorist asupra gazoductelor este a fost coordonat de un anume colonel Cervinski, membru al Forțelor Speciale ucrainene.

Adică subordonat al recent demisului Korenko, care îi raporta direct comandantului șef al Armatei, Zalujnîi, căruia îi poartă sâmbetele.

Dezvăluirea din Washington Post (cunoscut ca o goarnă a CIA) are rolul de a ațâța și mai mult conflictul intern dintre Zelenski și Zalujnîi, dintre politicieni și armată.

Ca și cum grenadele primite cadou de ofițeri nu erau suficiente.

Situația de la Kiev a devenit cu adevărat explozivă.

*

În această vâltoare de evenimente și intrigi, tot ce i-ar mai trebui lui Zelenski ar fi un nou Maidan împotriva sa.

Scânteia ar putea-o reprezenta, bunăoară, criza energetică din această iarnă – rușii au început deja să bombardeze infrastructura energetică a Ucrainei și este de așteptat ca atacurile să se îndesească pe măsură ce vine frigul.

La lovitura de stat din 2014, Joe Biden era vicepreședinte, iar Victoria Nuland, creierul și „omul din teren” care împărțea prăjiturele pe Maidan, era asistent pentru Europa al secretarului de stat.

Astăzi, Biden este președinte, Nuland este adjunct al secretarului de stat, iar o nouă tranșă de prăjiturele pare să se rumenească la cuptor.

Plandemia 2 poate fi soluția disperată pentru Zelenski de a încerca să încuie populația în case pentru a evita un nou Maidan portocaliu.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Vasile Pdure 14.11.2023 19:12
  Poroșenco, Zele și acum sânge proaspăt ( Arestovici). Maurul și-a făcut datoria, Maurul poate să plece! Și totul sub oblăduirea lui Putin cel " ortodox " , cu duhovnic la Muntele Athos. Actor. Deocamdată bun. Când va fi demascat, va fi pupat. Rece. Erou. În rest, teatru peste tot!
 • mariusmioc 14.11.2023 21:27
  Nimic bun nu ne poate aștepta pe noi românii de la o izbîndă a Rusiei.
  Ministrul de finanțe al Rusiei spune (din nou) că rubla digitală va înlocui numerarul
  https://off-guardian.org/2023/11/09/russias-finance-ministry-says-again-that-the-digital-ruble-will-replace-cash/
 • Tic 14.11.2023 22:08
  Toți recită poezia lui Schwab de la Davos.Si la Bruxelles ,penala de Lagarde a spus acelasi lucru.Nu am nici o simpatie pt Rusia,dar nici pe ceilalți nu ii iau in brațe.
 • Fan Cristi 14.11.2023 22:46
  de râsul râsurilor !
 • 1821 18.11.2023 13:27
  Lasa ca ii ''rezolva'' rusii pe nazisti, pina la ultimul, cu covid sau fara !
Ultima oră

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

14:10

SENZAȚIONAL: Bunicul Oliviei Steer, luptător transilvănean pentru România Mare, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia și senator în primul Parlament. A fost prigonit pentru că a depus o cunună cu un tricolor la mormântul lui Avram Iancu