Nikita Mihalkov a primit interdicție în spațiul UE și pentru ceea ce face Volodimîr Zelenski împotriva românilor. Ce a transmis cunoscutul regizor rus Consiliului Uniunii Europene. SCRISOARE DESCHISĂ

De Alesandru Anghel  /  

Putin și Mihalkov „la butoane” pe platourile peliculei „Exodul”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul rus Nikita Mihalkov a fost inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

Cu toate că pare un spirit independent și în trecut a criticat campania de vaccinare din Occident, la începutul acestei luni, ianuarie 2023, presa rusă ne-a adus la cunoștință că Nikita Mihalkov nu numai că s-a vaccinat dar a și făcut-o degeaba, pentru că s-ar fi infectat cu virusul Covid și, ca urmare, a fost internat în stare gravă la spital. Regizorul a fost diagnosticat cu pneumonie cauzată, chipurile, de infecția cu COVID-19, deși era dublu vaccinat, după cum informase chiar el, conform agenției Newizv.ru.

El a explicat că a luat decizia de a se vaccina după ce și-a dat seama că „își pierde vigilența” atunci când merge și comunică cu oamenii. „Am început să-mi uit masca. Dumnezeu știe unde. Și dacă este așa, atunci trebuie să te vaccinezi”, spunea regizorul, conform presei ruse.

Iată o față la care nu ne-am fi așteptat de la un intelectual de talia lui Nikita Mihalkov. Dar și la noi s-au văzut mari intelectuali care nu s-au obosit să citească prospectul unui ser la fel de experimental ca serul Sputnik, pentru ca acum să-și petreacă zilele și nopțile prin saloanele Fundeniului. La fel ca cei de la noi, care au mers strict pe mușchii lui Klaus Iohannis, dacă Mihalkov s-a decis să-l asculte întru totul pe Vladimir Vladimirovici Putin atunci este explicabilă căderea lui din rațiune, pentru că însuși liderus maximus de la Kremlin a dat tonul vaccinării maselor prin propriii lui bicepși.

La începuturile dezvoltării Scenariului Covid 19, Nikita Mihalkov a avut o serie de emisiuni-incendiare pe canalul de stat Rossia TV, care, însă, în urma uneia mai „conspiraționistă”, a ales să-l cenzureze pe marele regizor rus și să elimine de pe site transmisia, după cum a scris criticul de film Elena Dulgheru, prezentând în paginile ActiveNews emisiunea cenzurată, În buzunarul cui este statul?”, în două părți, AICI și AICI.

La rândul lui, fostul actor al Naționalului Răzvan Ionescu, în prezent scriitor și profesor universitar de Teologie, a tratat trecerea lui Mihalkov de la artă la propagandă într-un articol amplu, initulat „SIBERIILE FRAȚILOR MIHALKOV ȘI LACRIMILE NOASTRE”, și publicat, de asemenea, de ActiveNews, în două părți, AICI și AICI.

Peste ani și ani, cu siguranță că numele Ursulei von der Leyden va fi dat uitării (asta dacă nu va fi inculpată în Procesul Covidismului sau dacă nu izbucnește până la urmă Al III-lea Război Mondial), în schimb, operele lui Nikita Mihalkov vor rămâne în istorie, dincolo de caracterul său controversat de intelectual pro-prezidențial, așa cum era Gabriel Liiceanu odată, cu diferența că intelectualul băsist nu are ce operă să lase în urmă.

Reținem că Uniunea Europeană îl sancționează pe regizorul de la Moscova cu interdicția de călătorie în spațiul UE și pentru că „A cerut eliminarea completă a predării în limba ucraineană în școlile din Donbass”. Dar chiar în acest moment actorul de la Kiev a făcut ceva mai mult decât să ceara: chiar a semnat în calitate de președinte pentru eliminarea rusei dar și a limbii române din toate școlile din Ucraina. Să înțelegem că și Zelenski, în curând, ar putea primi o interdicție similară, măcar în spațiul românesc al actualelor frontiere?

De la omul de televiziune Marilena Rotaru am preluat SCRISOAREA DESCHISĂ adresată Consiliului Uniunii Europene de către regizorul Nikita Mihalkov, în care critică acțiunile actorașului-președinte de la Kiev și îl consideră pe actantul de la Kremlin drept „singurul lider mondial ce a stat în calea tsunami-ului distructiv al ipocriziei voastre”, deși același lider mondial se întreținea cordial cu numai doi ani în urmă pe vreme aceasta cu alt „lider mondial”, Klaus Schwab de la Forumul Economic Mondial de la Davos:

„Aflu că, prin Decizia Nr. 2022/2476 a Consiliului UE din 16.12.2022 anexă a Deciziei Nr. 69/2014 a UE privind sancțiunile împotriva actelor ce subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, am fost inclus pe lista de sancțiuni a UE.

În documentul menționat, decizia de impunere a sancțiunilor este motivată astfel:

«– Nikita Mikhalkov, regizor de film, actor și personalitate publică rusă, prin declarațiile sale publice a sprijinit în mod activ războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

– A răspândit în mod activ, încă din 2014, propaganda regimului de la Kremlin în legătură cu Ucraina.

– Și-a exprimat sprijinul pentru anexarea Crimeei și recunoașterea independenței așa-numitelor republici Donețk și Luhansk.

– A susținut războiul de agresiune al Rusiei pentru a proteja Donbassul de presupusele crime ale Ucrainei împotriva civililor.

– I-a acuzat pe ucraineni de o așa-zisă rusofobie, susținând că un «conflict» între cele două țări este inevitabil.

– A declarat că limba ucraineană este un «dezastru» pentru Rusia, deoarece se presupune că aceasta alimentează ura față de această țară și răspândește rusofobia.

– A cerut eliminarea completă a predării în limba ucraineană în școlile din Donbass.

– A susținut minciunile Kremlinului cu privire la presupuse armele biologice în Ucraina.

– A glorificat prizonierii de război ruși care luptă în Ucraina.

– În anul 2022 a fost distins cu titlul de Erou al Muncii în cadrul unei ceremonii ținute la Kremlin.

– A ținut un discurs prin care a susținut războiului agresiv împotriva Ucrainei.»

Așadar eu, Nikita Mikhalkov, regizor de film, scenarist, producător, câștigător al unui Oscar, a două premii Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, al Marelui Premiu la Cannes și a multor alte premii, vă scriu aceste rânduri doar pentru a sublinia faptul că, în țara mea, nu sunt considerat nici om politic, nici oficial al Statului Rus și nici nu sunt funcționar public al Statului Rus.

Sunt doar un artist rus, reprezentant al unei vechi familii rusești și, prin urmare, consider necesar să declar următoarele în legătură cu includerea mea pe lista de sancțiuni a UE:

Întâi de toate v-aș ruga să nu considerați scrisoarea mea ca pe o încercare de a anula sancțiunile ce mi-au fost impuse, deoarece aceste sancțiuni au fost dictate de persoane pe ale căror cuvinte și fapte nu te poți baza.

Este suficient să amintesc aici declarațiile fostului cancelar german Merkel, ale fostului președinte ucrainean Poroșenko și ale fostului președinte francez Hollande ce au recunoscut că toți anii de negocieri privind acordurile de la Minsk au fost doar niște minciuni cinice pentru a câștiga timp și pentru a implementa rusofobia și nazismul în frumoasa țară a Ucrainei.

Vă reamintesc că «lumea civilizată» a sprijinit regimul de la Kiev care a interzis cetățenilor ruși din Ucraina să vorbească și să gândească în limba rusă, limba lor maternă.

Mai mult decât atât, au fost total ignorate promisiunile verbale făcute conducerii Uniunii Sovietice cu privire la neproliferarea NATO spre Est, la ora actuală țara noastră fiind practic înconjurată de NATO deși Rusia și-a îndeplinit toate acordurile de reducere a armelor, inclusiv retragerea trupelor noastre din Europa de Est, distrugerea Zidului Berlinului, distrugerea aproape totală a complexului militar industrial național, etc.

Însă nu despre asta trebuie să vorbim acum.

Este mult prea evident, nu numai pentru mine, ci și pentru dumneavoastră că tot ceea ce faceți la ora actuală nu este decât o continuare consecventă a minciunii mondiale și a expansiunii nord-atlantice.

De aceea îmi permit să văd altfel lucrurile decât voi, cei care, deși vă considerați o societate democratică civilizată, impuneți sancțiuni împotriva unui om care, în propria țară, în sânul propriului popor și în propria limbă, nu face altceva decât să-și exprime propria opinie.

Timp de 11 ani am găzduit emisiunea „BesogonTV" la postul de televiziune Russia-24 și, în toți acești 11 ani, nu mi-am schimbat niciodată punctul de vedere cu privire la niciuna dintre problemele cheie pe care le-am ridicat.

Numai anul trecut, peste 229 de milioane de telespectatori au urmărit cele 16 ediții ale emisiunii mele.

Nu vă dați seama că numai această cifră confirmă încă o dată faptul că subiectele atinse în programele noastre reprezintă un subiect important pentru marea majoritate a oamenilor care trăiesc în Rusia?

Deși nu aveți habar de nimic din ceea ce fac în realitate, mă declarați propagandist al Kremlinului. Probabil nu ați aflat că producțiile mele nu sunt finanțate nici de postul național de televiziune și nici de către Guvernul Rusiei. Sunt singurul care investesc în producțiile mele și, mai mult decât atât, pentru a-mi păstra «integritatea proiectului» am decis din prima clipă ca în emisiunile mele să nu existe niciun fel de momente publicitare, deși, credeți-mă, la câte vizionări am ajuns, am fi putut obține mulți bani din asta.

În țara mea emisiunile mele nu au fost niciodată cenzurate de către cineva. Filmăm fiecare emisiune de luni până vineri dimineața, când intră pe post, și abia joi seara, târziu, transmitem postului de televiziune ce ne găzduiește doar titlu următorului episod ce va fi difuzat. Așadar nimeni nu poate influența conținutul emisiunii mele.

Bănuiesc însă că atitudinea dumneavoastră față de mine s-a cristalizat abia după ce mi-ați urmărit emisiunile și tocmai ca răspuns la faptul că acestea, prin veridicitatea și independența lor, ajută oamenii să descopere adevărul.

În cazul ăsta, de ce să mint, trebuie să mă declar fericit.

Însă, dacă acesta este motivul sancțiunilor pe care mi le-ați impus, nu cred că nu ați auzit și nu ați observat de câte ori m-am adresat vouă în «BesogonTV» pentru a vă trezi la realitate și a vă sugera să priviți cu ochii larg deschiși spre copiii uciși de regimul de la Kiev în Donbas, la Casa Sindicatelor din Odesa, la prizonierii de război executați, la tortura și batjocorirea civililor – la tot ceea ce a rezultat din politica dumneavoastră mincinoasă și din trădarea acordurilor de la Minsk pe care chiar dumneavoastră le-ați semnat.

Mă sancționați, printre altele, fiindcă, eu și puterea de la Kremlin, «am mințit», spuneți voi, în legătură cu pretinsele arme biologice deținute de cei de la Kiev. Dar atunci de ce nu impuneți aceleași sancțiuni și doamnei Nuland, care a recunoscut public existența unor laboratoare biologice în Ucraina, lucru dovedit de filmările și documentele pe care le-am prezentat în emisiunea noastră?

Numiți «anexare» reunificarea Crimeei cu Rusia și refuzați să recunoașteți că, după lovitura de stat fascistă încheiată cu tentativa de asasinare a președintelui Ianukovici, se pregătea o baie de sânge care ar fi avut loc în Crimeea.

Cum nu vreți să credeți și să admiteți că peste 90 % dintre locuitorii Crimeei au votat pentru revenirea pașnică, fără violențe, la Federația Rusă.

Negați declarațiile noastre privind nazismul renăscut în Ucraina și acceptați pasiv distrugerea monumentelor soldaților sovietici ce au învins Reich-ul german și redenumirea străzilor care poartă numele marilor scriitori ruși, dându-le astăzi numele lui Bandera, Șukhevici și a altor complici ai lui Hitler, care numai pentru masacrul de la Volyn, unde au fost uciși bătrâni, femei și copii, ar trebui să fie condamnați pe viață.

Nu vreau să mai insist asupra tuturor acestor fapte fiindcă le-am prezentat deja în emisiunile mele. Altfel nu m-ați fi sancționat.

Însă țelul vostru e să vă faceți că nu vedeți nimic și, cel mai important, să faceți tot posibilul ca nici alții, care nu au fost încă orbiți de propaganda voastră și care nu îndeplinesc sarcinile pe care vi le-a stabilit Washingtonul, să nu vadă realitatea.

Vă este frică de faptul că cei 53 de milioane de oameni au urmărit reluările programului nostru între 1 și 8 ianuarie 2023 vor afla adevărul. Este, e adevărat, o cifră impresionantă, ce reprezintă mai mult decât populația țărilor UE ce au votat sancțiunile împotriva mea.

Închei aceste rânduri dorind să vă mulțumesc pentru recunoașterea activității mele, fiindcă numai așa îmi pot explica teama dumneavoastră față de adevăr, un adevăr care, mai devreme sau mai târziu, tot va ieși la iveală în fața unui tribunal internațional format tocmai din acele țări și popoare care, neavând puterea și posibilitatea de a-și exprima în mod sincer sentimentele, așteaptă astăzi să învingeți.

Însă ați uitat uitați că, în afară de Nord-Vest, a existat și va exista mereu și un Sud-Est, o Africă și o America Latină.

Încercând să ducă un trai confortabil sub umbrela nucleară americană, Europa civilizată, ce nu l-a auzit cândva pe Gaddafi și a preferat să-l ucidă, se va trezi curînd privită de sute de milioane de ochi ai oameni simpli, ieșiți din toropeală, oameni ce vă vor spune un NU răspicat, la fel de răspicat cum vă grăiește azi președintele nostru, singurul lider mondial ce a stat în calea tsunami-ului distructiv al ipocriziei voastre.

Un NU, pe care, alături de el, îl rostește și marea majoritate a oamenilor din necuprinsa noastră Rusie.

Sunt conștient că puțini dintre cei cărora le este adresată vor afla de această scrisoare a mea însă, pentru mine, mai important a fost să v-o trimit.

Auziți «NU»-ul nostru cât mai aveți timp să o faceți!

Nikita Mihalkov

Moscova, 16 ianuarie 2023

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • ciobotaru_lc@yahoo.com 20.01.2023 22:26
    SUPERB.
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom