O opinie interesantă a fost lansată pe pagina eugypyus, acolo unde autorul trage un semnal de alarmă cu privire la politica „Zero-Covid” dusă de sistemul globalist și de asemenea, face referire la situația protestelor din China, pe care New York Times le vede cu ochelari de cal. Redăm mai jos textul pentru cititorii ActiveNews:
În urmă cu trei ani, „Zero Covid” era aspirația birocraților și politicienilor din domeniul sănătății publice din întregul Occident. Tehnicieni șarlatani precum Tomas Pueyo au apărut la televiziunile naționale pentru a cere arest la domiciliu la nivel național; lideri precum Angela Merkel s-au înconjurat de modelatori de eradicare a virusului și au impus în țările lor închideri fără precedent de luni de zile. Atunci când au izbucnit inevitabil proteste, acestea au fost reprimate cu violență; protestatarii au fost calomniați drept adepți ai teoriei conspirației și fasciști.
The New York Times a jucat un rol principal în această lungă și chinuitoare șaradă. În aprilie 2020, ei au raportat că „o coaliție informală de lideri și grupuri conservatoare influente, unele cu legături strânse cu Casa Albă [a lui Trump]" a fost responsabilă pentru că„a lucrat în liniște pentru a alimenta protestele și a exercita ... presiuni pentru a anula ordinele de stat și locale menite să oprească răspândirea coronavirusului". În martie 2021, ei au publicat un articol de opinie odios despre ce s-a întâmplat când partidul de extremă dreapta din Germania s-a revoltat împotriva blocajelor, care îi numea pe protestatarii germani "un amestec amorf de teoreticieni ai conspirației, organizații dubioase și cetățeni indignați" și părea să acuze partidul populist de dreapta Alternativ für Deutschland de oportunism pentru că s-a alăturat rândurilor lor.
Ce diferență au făcut câțiva ani!
FOTO:
FOTO:
„Ridicați închiderea", au strigat protestatarii într-un oraș din vestul îndepărtat al Chinei. În cealaltă parte a țării, în Shanghai, demonstranții au ridicat foi de hârtie albă, transformându-le într-un semn implicit, dar puternic, de sfidare. Un protestatar, care a fost ulterior reținut de poliție, purta doar flori.
În weekend, protestele împotriva restricțiilor stricte ale Chinei privind Covidul au ricoșat în întreaga țară, într-un caz rar de tulburări civile la nivel național. Existau deja semne de disidență, dar noul val de furie ar putea reprezenta o provocare mai mare pentru guvern.
Unii demonstranți au mers atât de departe încât au cerut demisia Partidului Comunist și a liderului său, Xi Jinping. Mulți s-au săturat de dl Xi, care în octombrie a obținut un al treilea mandat de secretar general al partidului, care sfidează orice precedent, și de politica sa „zero-Covid", care continuă să perturbe viața de zi cu zi, să afecteze mijloacele de trai și să izoleze țara.”
Închiderile occidentale au fost necesare pentru a salva vieți. Închiderile chinezești sunt tactica represivă a unui regim nedemocratic.
„Luni, guvernul chinez a acuzat "forțe cu motive ascunse" că au făcut legătura între un incendiu mortal în regiunea vestică Xinjiang și măsurile stricte Covid, un factor cheie în momentul în care protestele s-au extins în întreaga țară.”
În același mod, New York Times a acuzat actori politici din umbră cu legături cu Trump pentru protestele anti-lockdown din 2020.
„În afara Chinei, restul lumii s-a adaptat la virus și este aproape de normalitate. Să luăm exemplul principalului eveniment de fotbal, Cupa Mondială. Mii de oameni din întreaga lume s-au adunat în Qatar și își încurajează echipele, umăr la umăr, fără măști, pe stadioane pline.
Abordarea Chinei a fost lăudată la începutul pandemiei și nu există nicio îndoială că a salvat vieți. Dar acum această abordare pare din ce în ce mai depășită. La aproape trei ani de la apariția coronavirusului, contrastul dintre China și restul lumii nu poate fi mai puternic.”
Sublinierea îmi aparține, pentru că este probabil cea mai uimitoare replică din întregul articol. Iată că cel mai important organ de propagandă al Americii încearcă cu disperare să acuze China de represiune dictatorială nedreaptă, pentru crima de a pune în aplicare într-un mod mai organizat și mai coerent aceleași politici de tip "Zero Covidiu" pe care jurnaliștii de la Times au petrecut aproape doi ani susținând. Ce este de fapt în neregulă cu închiderile dure din China? Ei bine, spun cei de la Times, pentru că nu pot spune altceva, au devenit demodate.
De asemenea, cei de la Times au descoperit brusc că închiderile sunt rele pentru economie. "Economia Chinei a fost afectată de restricții", care au "afectat atât afacerile mari, cât și cele mici", relatează ei. Marile companii încearcă să scape de efectele închiderilor prin "extinderea producției în afara Chinei", în timp ce "traficul pietonal redus" afectează afacerile de pe "străzile principale ale orașelor și localităților". Este rău când se întâmplă în China, dar în Germania sau Canada merită cu desăvârșire.
Pe de o parte, ar trebui să ne bucurăm probabil de respingerea implicită a blocajelor pe care o reprezintă astfel de articole și de semnalul puternic pe care îl transmit că niciunul dintre formatorii noștri de opinie nu dorește să se întoarcă la ele. Unii dintre voi vor avea propriile teorii mai detaliate despre motivul pentru care se întâmplă acest lucru, dar părerea mea generală, este că reținerea în masă aderă la aceeași traiectorie peste tot: 1) Există o izolare inițială urmată de o prăbușire a cazurilor indusă de sezonalitate, care încurajează în rândul factorilor de decizie politică la o iluzie de control. 2) Când infecțiile cresc inevitabil a doua oară, se încearcă să se joace din nou și din nou cartea închiderii, întotdeauna cu mai puțin succes. 3) În cele din urmă, în fața protestelor și a distrugerilor tot mai mari, politicile sunt abandonate și totul se redeschide. Singura diferență între China și Occident, este că au intervenit câțiva ani înainte de primul și al doilea dintre acești pași.
Pe de altă parte, ipocrizia din ce în ce mai deschisă și manipularea presei ating niveluri terifiante pe care nu mi le imaginam până acum, și cred că acest lucru este foarte rău.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.