Nea Costică

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto:  Raffael Herrmann

Foto: Raffael Herrmann

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imobilul de birouri unde am sediul este păzit de angajați ai unei firme de pază. Doi dintre ei sunt oameni trecuți de a doua tinerețe. Am stat de vorbă cu unul dintre ei adineauri. Mi s-a părut că nu este nou angajat, că îl cunosc din anii anteriori.
 
Mi-a spus că a mai lucrat la noi la bloc în urmă cu ceva timp, dar că a fost nevoit să întrerupă munca pentru că a făcut atac de cord, chiar în timpul exercițiului serviciului. A stat acasă 9 luni, în concediu de boală, dar a fost nevoit să revină la muncă. Nu avea cum să supraviețuiască din pensia de boală. Având 64 de ani nici nu putea să iasă la pensie pentru vechime în muncă. Mi-a spus că a lucrat zeci de ani ca barman și ospătar, ceea ce explică stresul acumulat până la nivel de atac de cord. Salariul oferit de firma de pază este, desigur, la nivelul celui minim pe economie (da, ăla de care nu este conștient actualul ministru al finanțelor, musiu Vâlceanu). Nu a avut de ales - cine l-ar fi putut angaja ca barman sau ospătar la 64 de ani și cu 5 stenturi montate? 

There is no alternative - TINA. Nu există alternativă. Asta este dictonul care ne va guverna începând din această toamnă. Salariul minim sau niciun salariu. 

Având în vedere numărul masiv de IMM-uri aflate în stare de faliment virtual (o treime din cele cca 700 de mii de societăți comerciale care există la noi au pierderi cumulate, neacoperite de acționari, de 33 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă lichidare - BNR dixit), precum și efectele devastatoare ale plandemiei asupra acelor IMM-uri care au sub-viețuit o vreme, dar care intră deja în insolvență pe capete (17 mii de noi insolvențe au apărut în ultimul trimestru, adică în trei luni), mă întreb ce IMM va mai putea acorda chiar și acest salariu minim de mizerie... 
Și asta nu e tot. 
 
Totul este scumpire începând din septembrie - prețurile produselor de bază au crescut amețitor, iar tarifele la uilități au explodat deja, urmând să crească și mai mult în debutul iernii. Energia electrică și termică, gazele și chiar apa curentă au creșteri de 15-60%, iar la iarnă gazele și gigacaloria vor avea prețuri duble. 

În octombrie, după marile congrese ale vieții (penele și usere își aleg cu mega-scandal noile conduceri), inflația are toate „șansele” să ajungă la 7%, iar în februarie 2022, la 12% - sper din toată inima să mă înșel eu în această estimare și să se laude Cîțu că dracul nu e atât de negru. 

Cei care au făcut economii pentru zile negre vor vedea cum munca lor își erodează valoarea cu o zecime. 

Credit scoringul celor care încă își mai plătesc datoriile va scădea dramatic, adăugând alte câteva sute de mii de credite neperformante celor peste 500 de mii care erau deja numărate în februarie 2021 de BNR. Evident, vor urma executările silite, care pot însemna și evacuări din locuința familială a debitorului*. 

Încă o dată, sper să mă înșele pe mine intuiția, dar dacă se vor fi atins aceste „scoruri” de inflație, în condițiile în care veniturile populației stagnează sau se reduc, sărăcia și foametea vor fi devenit caracteristici ale traiului zilnic - frica de plandemie va fi disipată instant, căci foametea și frigul se resimt imediat și la propriu. 

Nu poți fi ipohondru de foame și frig și nici paranoic în raport de sărăcie și disperare. 

Populația va pune mâna pe par, iar secțiunile sociale create iresponsabil de gestionarii plandemiei pe criteriul suspiciunii de boală și de infectare vor ajunge să se ciocnească violent, la nivel individual sau de comunități.

În asemenea condiții, premierul care a uitat că a fost încătușat și că a avut o datorie la bănci, pe numele său conspirativ Cîțu, ne spune că suntem fericiți, că se întâmplă lucruri fantastice pentru toți românii. Pentru cei 1% dintre românii care încasează venituri lunare de minim 3000 de euro, basmul pare real. Doar că sărăcia, foametea și reducerea consumului popular nu înseamnă numai suferințe pentru cei afectați, ci și contracție economică inevitabilă, lucru care va putea provoca (destul de repede) reducerea acestor salarii de lux sau chiar pierderea locurilor de muncă respective.
 
În plus, eu nu știu cum se poate naviga pe un iaht de lux în mijlocul unui ocean de vaiete. 

Din acest punct de vedere, a aștepta ca actuala putere să facă suficient de multe prostii pentru a fi măturată natural de la guvernare este cinic. Trebuie ca această putere să fie urgent înlăturată, prin moțiune de cenzură, și trebuie ca legile de protecție a persoanelor vulnerabile, legile de protecție a consumatorilor contra abuzurilor de putere economică și legile privind plasa de securitate socială să fie adoptate în procedură de urgență și puse imediat în practică. În caz contrar, nu există decât două defulări - anarhia și separarea societății în clanuri, comunități izolate, găști și turme, „guvernate” de legea junglei. 

Dar, cine știe, poate că asta este chiar adevărata resetare - una care se va manifesta prin rejectarea marilor „beneficii” ale societății științifico-fantastice în care am ajuns să orbecăim.

În orice caz, e clar că face bine la emoțional și rațiune să mai discuți cu oameni obișnuiți ca paznicul meu de 64 de ani.  
Mulțumesc, nea Costică!

*am scris o lege menită a proteja familiile din România contra acestor evacuări, dar puterea actuală și lobby-ul bancar s-au opus auto-destructiv la adoptarea acesteia; acum vom suporta cu toții consecințele, pentru că un debitor ruinat este un om blazat, destinat ratării și multiplelor afecțiuni, inclusiv de natură psihologică, statul urmând a căuta soluții pentru acoperirea costurilor sociale și medicale ale acestui om; credite nu vor mai putea fi luate la nesfârșit, deci se vor majora taxele, impozitele și contribuțiile.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Orizont 26.08.2021 17:03
    De anul trecut racnesc ca vine dezastrul economic si ca marionetele securiste PNLUSR vor declansa o inflatie apocaliptica ! A inceput !
  • Orizont 26.08.2021 17:16
    Imprumuturile masive de bani ale guvernului nu sunt facute degeaba , ci pentru ingenuncherea totala a Romaniei si dizolvarea in Gulagul 666 - Acum se implementeaza DEPENDENTA cat mai mare de ajutoarele pentru supravietuire cu bani din tiparnita Cabalei , care alimenteaza non stop cu sume exorbitante toate operatiunile Plandemice ..
    Va scapa de acest sistem doar cine are capacitatea si forta sa-si adiministreze singur hrana si adapostul intr-o zona mai izolata , fara dependenta de retele si utilitati...
  • Gabiu 26.08.2021 23:40
    Este o mare prostie sa asteptam ca statul iresponsabil sa ne distruga mijloacele de trai si apoi sa ne asteptam sa ne ajute prin tot felul de ajutoare. Milogeala asta pute rau de tot. Solutia e ca sa nu ne mai supunem unor aberatii de genul: n-ai voie sa cresti animale pe langa casa, sa nu cultivi ce vrei, sa nu-ti vinzi produsele in piete si targuri, sa nu-ti deschizi propria afacere fara sa ai o gramada de controale si sa platesti o groaza de taxe la parazitii care lucreaza la stat etc.
    Mai lasati-ne cu ajutoarele de la stat ca nu se rezolva nimic. E o alta capcana. Vrem libertatea de a ne descurca fara imputitul de stat. Ne-am saturat de parazitul asta infect de stat care nu mai are nici o legitimitate si care ne ia anual 60-70 la suta din munca fara sa ne mai ofere mai nimic. In plus ne ofera in ultimul timp boli de la vacsin si moarte.
  1. Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

  2. Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

  3. La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

  4. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  5. REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

  6. Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

  7. FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

  9. Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

  10. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova