NIMIC despre Crimele de pe Arena Națională din București. SAGA Festival sau Festivalul nepăsării. Primare Nicușor Dan, nici o demisie, nici un mesaj de condoleanțe?

De Cornelius Florin Stoica  /  

Foto: SAGA Festival

Foto: SAGA Festival

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrile transmit următoarele : Tragedie la Saga Festival: Un tânăr a murit de supradoză.

Păi tragedie.....iar tragedia este că de fapt au murit doi tineri dar unii nu au mai anunțat acest lucru. Tragedie pentru că aceasta este tragedia acestor festivaluri. Și totuși aceste festivaluri au loc la noi în țară an, de parcă la noi în România este crema festivalurilor.

Untold? În anul 2021 au fost prinse 20 persoane care au încălcat legea traficului și consumului de droguri.

Sex la Untold? Sigur. Mai mulți tineri au fost filmați sau fotografiați în timp ce întrețineau relații sexuale în public.

Revenim la Saga Festival. Am intrat pe pagina SAGA Festival și am tras puțin cu ochiul. Am crezut că voi găsi acea postare în care organizatorii vor condamna ferm consumul sau traficul de droguri. Nu l-am găsit. Hai să spun că totuși poate nu era important... sau era?

Nu m-am oprit. Am tot căutat măcar acel mesaj de condoleanțe pentru familiile care și-au pierdut tinerii la acest festival. Știți voi....acel mesaj cu „Regretăm că această tragedie a avut loc în cadrul festivului nostru.” Înțelegeți? Măcar acel mesaj cu „Suntem alături de familiile îndurerate și vom fi alături în aceste momente grele”.

Nimic. Nici un mesaj. BĂI ORGANIZATORILOR, MĂCAR MESAJUL ĂLA AMĂRÂT CU "NE CEREM SCUZE PENTRU CELE ÎNTÂMPLATE"! MESAJUL ĂLA DE DOI BANI PE CARE ÎL ÎNVĂȚAȚI ÎN CADRUL STRATEGIILOR DE P.R.

Nu nene. Nu. Nici mesajul ăsta cu „ne cerem scuze”, de parcă scuzele voastre ar încălzi cu ceva familiile îndoliate. Știți ce îi interesează pe organizatori? Să anunțe cât de minunat a fost festivalul. Îi interesează să anunțe deja de pe acum, programul de anul viitor.

Dar știți câte dosare penale au fost deschise la acest festival? 113!!! Poliția a deschis nu mai puțin de 113 dosare penale pentru deținere, consum și trafic de droguri. Un dosar penal este pentru moarte suspectă.

Și știți ce? Nu merg pe ideea "Nu dăm nici un mesaj. Dacă au consumat droguri, au făcut-o pe pielea lor". Nu!! Nu!! Nu!! Ați auzit de acei "prieteni" care mereu zic "Hai mă încearcă și tu" și dacă nu faci ca ei, oricum îți pun ceva în băutură? Nu trebuie să fii un drogat ca să mori de supradoză. Este suficient să îți pună droguri în băutură și de aici se poate întâmpla o nenorocire.

Dar pentru organizatori acești tineri sunt "drogați". Da mă și? Și cine îi încurajează? Nu voi? Nu voi sunteți cei care profită de SLĂBICIUNILE tinerilor? Vă interesează doar banii. Profitul. Vă doare în fund că ați terorizat atâtea zile în cartier întreg și că pe timpul nopții volumul muzicii a fost la maxim.

V-a durut în fund că lângă Arena Națională este un spital și că bolnavii au stat să vă suporte gălăgia doar ca să vă umpleți buzunarele cu bani. Hai să nu îmi spuneți că nu ați făcut-o pentru bani pentru că nu cred.

Da, s-a dat un comunicat de presă dar probabil doar pe adresele de email ale celor din presă. Dar comunicatul nu a fost postat și pe pagina festivalului. Probabil afecta imaginea.

Dar stați! Stați puțin. Dar să ne amintim că au murit doi tineri. Vreo demisie ceva? Domnul primar al Capitalei Nicușor Dan are ceva de spus? Ați văzut vreo declarație în acest sens? Eu nu am văzut. Poate mi-a scăpat. Am văzut că domnul primar Nicușor era ocupat să o dea afară pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM. Ce contează acolo doi morți pe semnătura celor din Primăria Capitalei? Dar ați văzut vreo demisie din partea Poliției? Ați văzut vreun ministru sau vreun șef de la M.A.I? Eu nu am văzut. Poate mi-a scăpat și asta. De menționat mai este faptul că au murit doi tineri dar și faptul că alți trei tineri se află în comă pe patul de spital.

Deja pot spune de acum că dreptate pentru acești tineri NU se va face. Nu, nu mai cred demult în dreptate, cel puțin în țara noastră și în această lume. Organizatorii își vor vedea de viață, domnul primar își va vedea de mandat iar cei din M.A.I. vor dormi liniștiți în fiecare noapte.

Cei care nu vor mai dormi de acum înainte sunt cei din familiile celor decedați.

Pe unul îl chema Bogdan, avea 25 de ani, era din Chișinău și lucra în București Acum va ajunge acasă condus de alții. Ultimul drum. Din păcate pentru toți ceilalți ei vor fi niște anonimi. Acei anonimi drogați care au murit din cauza unei supradoze.

Însă pentru cei din familie vor rămâne pentru totdeauna acei tineri liniștiți și cuminți sau "Băiatul mamei"/"Băiatul lu` tata". Doar că de acum înainte familiile îi vor plânge.

Dumnezeu să îi ierte.

Epilog ActiveNews de la Anca Radu: Deci tinerii nemedievali s-au extaziat definitiv cu droguri la un festival din București. Dar pericolul real era lingurița de la biserică, bine că au evitat-o!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Catalin1972 07.06.2022 14:02
    Urmare a acestei tragedii,Iohannis a scos la pensie un procuror sef...
  • Arb 07.06.2022 14:29
    Mi-aduc aminte de cele doua concerte ale lui Michael Jackson unde in afara de entuziasmul publicului si performanta artistica a lui MJ,notabile de altfel, n-a murit nimeni.
    Au lesinat de emotie citeva fete care erau in fata tribunei.
    A mai fost un concert cu Rolling Stones, tot pe Arena Nationala, nu mai tin minte exact cind, cred ca dupa 2000.Din nou, n-a murit nimeni, nu s-a intoxicat nimeni...a fost chiar f pasnic.

    Imi inchipui ca acum se experimenteaza Woodstock-ul si la noi, la zeci de ani distanta, cu riscurile de rigoare.
    Cred ca si la Woodstock au fost victime din cauza drogurilor ,totusi festivalul ramine in memorie ca "festivalul generatiei flower-power" ,"make love, not war"...samd.Cu o tenta pozitiva(vezi seratele lui Florian Pittis si adulatia generatiei lui pentru Woodstock, Beatles, Rolling Stones etc).
    Acum sloganurile sint altele.Multa "pride", f putine "prejudices"....si iata unde se poate ajunge....

    Este utopic sa crezi ca daca SAGA festival a fost sponsorizat de Agentia antidrog, drogurile au fost interzise.....

    Sa fim seriosi....un astfel de festival nu e unul de muzica clasica....e unul cu ,vorba unui comentator, pentagrame ca decor de fundal.....

    Pe de alta parte, parerea mea e ca majoritatea celor care s-au drogat, n-o faceau pentru prima oara, de aici si toleranta unora la droguri,nevoia de a lua o doza "eficace" si pericolul de supradozaj.Plus muzica, luminile, stroboscoapele si ce mai e la moda acum pentru "psihedelizare".

    E o tragedie pentru familiile tinerilor decedati, probabil ca nici parintii lor nu stiau ca se drogheaza....sau poate stiau si considerau totusi ca e ceva "cool".Toata lumea o face.....
  • Arb 07.06.2022 14:33
    Epilogul doamnei Anca Radu insa....spune multe...
  • Nata 07.06.2022 14:55
    Domnule Cornelius Stoica folositi si dvs un limbaj adecvat unui jurnalist educat. Va reamintesc ca un jurnalist adevarat vorbeste limba literara corecta si la obiect, romaneasca, nu foloseste tziganisme si limbaj ieftin de piata.
    "Bai, nene, doare in fund" si alte bunatati lingvistice de genul asta nu isi au locul in articole scrise de jurnalisti de clasa.
  • aspenter2002 07.06.2022 16:31
    SRI nu are atribuții în filarea traficanților de droguri? Tot își dau legi prin care își sporesc atribuțiile,drepturile,sporurile și imunitatea. Drogarea tinerilor nu ține de siguranța națională? Sau important e doar să poarte măști și să fie vaccinați?
  • costel_68 07.06.2022 16:48
    https://twitter.com/drsemocool777/status/1457127510542536708
  • costel_68 07.06.2022 16:51
    https://twitter.com/drsemocool777/status/1457127510542536708
  • costel_68 07.06.2022 16:54
    2
  • Gligor 07.06.2022 21:28
    Iti vine a crede ca acest comentariu a fost moderat si ”aprobat”, Costele, si al meu nu?
  • Maria888 09.06.2022 13:08
    Nu le tin partea astora cu festivalul dar ati vazut cat costa biletele la mizeriile astea? Pot tinerii sa si le ia din bani proprii? Oare nu parintii le platesc? Drogurile sunt niste pastilute, pot fi bagate oriunde, nu e ca si cum a cazut scena pe respectivul. Dar parintii, vreun proces de constiinta ceva? Cum de ajunsese tanarul la droguri? Dar am uitat ca traim intr-o tara de victime (im)perfecte.
    Problema abuzului de substanta, a patimii adica, e mai mare decat acest sau alt festival.
    Dumnezeu sa-l ierte pe tanarul decedat.
Ultima oră

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO