NATO este cu Cerul Gol în fața Rusiei

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele șapte țări din prima linie a unui eventual război direct cu armata rusă (inclusiv România) nu dispun nici măcar de minimul necesar pentru apărare.

Decizia lui Biden de a permite ucrainenilor folosirea armelor americane pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei s-a vrut un semnal pentru Aliați.

Ca prin minune, reticența occidentală față de o nouă escaladare s-a spulberat. Inclusiv a Germaniei, care dă tonul în Europa.

„Tabăra belicoasă” din Occident a juisat amușinând praful de pușcă, iar un război direct NATO – Rusia pare tot mai probabil.

Dar este NATO pregătit pentru un astfel de război?

Este la mintea cocoșului belic că primele țări afectate de un astfel de conflict ar fi cele din Flancul Estic.

Acestea sunt: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, ROMÂNIA, Slovacia și Ungaria.

Or, cu o zi înainte ca Biden să ia decizia de a-i băga încă o dată bățul prin gard lui Putin, Financial Times publica un articol realmente șocant.

Titlul său:

„NATO nu dispune decât de 5% din mijloacele de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja flancul estic.”

În războiul modern, primul atac vine din cer. Superioritatea aeriană este de cele mai multe ori decisivă.

Capacitatea de apărare împotriva rachetelor și a loviturilor aeriene reprezintă „o parte esențială a planului de apărare a Europei de Est împotriva unei invazii”, declară un înalt diplomat NATO pentru ziarul britanic.

Care adaugă imediat: „Și, deocamdată, nu o avem”.

Un alt diplomat spune la rândul său:

„Apărarea aeriană este una dintre cele mai mari lacune ale noastre. Nu putem să o negăm.”

Mai multe surse citate de Financial Times, susțin că „statele NATO sunt în măsură să furnizeze mai puțin de 5% din capacitățile de apărare aeriană considerate necesare pentru a proteja membrii săi din Europa Centrală și de Est împotriva unui atac la scară mare”.

Cu alte cuvinte, faimoasa Umbrelă NATO este ciuruită, iar celebrul Articol 5 în acest moment e doar o fantezie.

(Ar fi multe de discutat despre ce s-a ales din miliardele cheltuite ș din promisiunile sforăitoare, dar nu e locul aici.) 

Să nu fim naivi!

Este limpede că scopul articolului este să mobilizeze opinia publică occidentală pentru noi cheltuieli militare, recrutări sau revenirea la stagiul militar obligatoriu, până în urmă cu doar câțiva ani considerat revolut și o „relicvă sovietică”.

Evident că textul din Financial Times pregătește terenul pentru o nouă curbă de sacrificiu, începută în 2022 cu „sancțiunile contra Rusiei” (care au distrus economiile occidentale) și pentru care noul avânt militarist pare o continuare firească.

Însă, dincolo de propagandă, esența articolului este devastatoare: NATO este cu Cerul Gol în fața Rusiei.

Poate că de pe malurile îndepărtate ale Potomacului, ori chiar ale Tamisei, Senei sau Spreei, este mai la îndemână joaca de-a războiul și de-a găina.

Calculele cinice și simulările pe calculator despre cine va clipi nuclear primul.

Însă, aici, pe malurile Dâmboviței, în prima linie, Cerul Gol dezvăluie o situație de tot căcatul.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
 • INJECTIA FINALA 31.05.2024 21:34
  Jucați-vă cu focul, draci turbați
  Motoarele la maxim le turați
  De desfătari și viață săturați

  La veșnicele cazne, condamnați!
 • Radu Comsuta 31.05.2024 21:34
  Cu cerul gol sau cu fundul gol, cine citește să înțeleagă.
  Mă întreb dacă nu cumva America vrea o Europă devastată de război cum este Ucraina acuma. Poate că face bine la Marea Resetare. Poate că scapă de un posbil concurent, și atunci colosul nu se ca scufunda, mizând că restul populației europene care vrea să se salveze dintr-un război distrugător cu Rusia, va emigra în lumea așa zis liberă de dincolo de baltă. Cine știe ce le trec globaliștilor prin cap. Eu l-aș trimite pe Biden la psihiatru, să vadă d-l doctor ce-i trece de fapt prin tărtăcuță în momentul când face astfel de declarații. Pe bune.
 • brian duffy 01.06.2024 09:27
  pai cum altfel se vor face orase de 15 minute? BBB
 • cristi vlad 03.06.2024 17:13
  Corect, la cuvantul cerul in loc de e trebuia pus u.
 • eu-noi 31.05.2024 21:36
  https://ioncoja.ro/ciuca-cum-il-mai-suportati/
 • vasile grozav 31.05.2024 21:38
  După dosul gol afișat tot mai mult de către Occidentul belicos, e normal ca cerul sa fie gol.
  O lume nebuna. Sa-ti dorești un război nuclear de dragul Ucrainei si a Americii e culmea
  prostiei. Dar dacă prostii, lașii și sclavii sunt în fruntea multor tari, dorința nu mai pare atât de deplasata. Fiind prosti sadea au convingerea ca pe ei nimic nu-i poate atinge, nici chiar moartea și ca umbrela licuriciului puturos e un scut pentru tot ceea ce vine de sus.
  PS. Se pare ca de boala Alzhaimer suferă tot mai mulți oficiali. Altfel si-ar mai aminti despre ororileukltimelor doua războaie și milioanele de morți. Sau cine știe? O fi făcând parte și ei din planul de reducere a populației pământului prin focul nuclear.
 • Mircea Dragan 03.06.2024 07:54
  @vasile grozav altul e sustratul.
 • Orizont 31.05.2024 23:33
  https://warnews247.gr/diethnh/nato/anoigei-h-porta-tou-frenokomeiou-to-nato-tha-ktupa-mesw-ths-oukranias-strathgikous-stoxous-bathia-sthn-rwsia-dhlwsh-sok-apo-ollandia/
 • Nick Cohen 01.06.2024 07:45
  Scopul razboiului este sa diminueze populatia . Din anumite surse se aude ca Romania si Polonia trebuie sa devina teatre de razboi ca Ucraina .
 • Mircea Dragan 03.06.2024 07:57
  Populatia poate fi diminuata mult mai simplu. Cred ca se doreste distrugerea actualei societati. Cu totul.Nu uitati ca inca avem Constitutie si drepturi.
 • Wolf Edmond 01.06.2024 08:34
  „Cele șapte țări din prima linie a unui eventual război direct cu armata rusă (inclusiv România) nu dispun nici măcar de minimul necesar pentru apărare.”
  Adevărat. Adevărat pentru că ele sunt utilizate ca o momeală pentru colosul rus. Este practic o invitație-capcană la invazie. Ca momeala din cursa pusă șoarecilor. A mușcat din momeală, cursa se închide. Este de vină cel care a pus cursa? Nu, este de vină șoarecul prost care nu și-a dat seama că după ce mușcă, cursa se închide și-l face prizioner. Așa se activează lejer articolul buclucaș din tratatul OTAN pentru că vinovatul e rusul care invadează sau atacă pur și simplu ținte din țările din prima linie.
  Am descris într-o postare anterioară ce se cocea la centrul internațional de pregătire de la Yavorov pe care rușii l-au făcut țăndări zilele trecute cu rachete Kinzhal. Escadrila de 12 F-16 ar fi decolat din Polonia apoi ar fi alimentat la sol în unul din aeroporturile aflate în regiunea Lyov. De acolo ar fi pornit să lovească obiective inclusiv aflate pe teritoriul rusesc, după care s-ar fi întors nu în Ukraina ci tot în Polonia. Escala pentru alimentare ar fi justificat faptul că atacul ar fi pornit de pe teritoriul ukrainian. Asta se făcea pe simulatoarele de antrenament și în centrul de comandă. Cine garanta că piloții de pe avioanele F-16 erau ukrainieni? Nimeni. Trecând peste asta, ar fi fost rușii îndreptățiți să lovească aeroporturile poloneze de unde plecau și în care reveneau avioanele așazis ukrainiene după misiune? Nu știu ce spun convențiile internaționale despre acest lucru.
  Problema care a apărut tot în aceste zile constă în faptul că după episodul Yavorov, rușii au distrus toate aeroporturile din partea vestică a Ukrainei, de dincolo de Nipru, care au devenit astfel improprii pentru a deservi avioanele F-16. Tot cu Kinzhal. Așa că, adio escală pentru alimentare. A rămas dor varianta ca F-16 să plece la atac de pe teritoriul NATO. Cine vrea escaladare în acest caz?
  Noi dorim pace, nu război și ne rugăm pentru ca iluștri noștri conducători să se înțelepțească.

  .
 • Wolf Edmond 01.06.2024 13:17
  Și apropo de permisiunea acordată Ukrainei de a folosi armament occidental pentru a lovi capacități de pe teritoriul rusesc. Deocamdată în Russia au început să fie distribuite și amplasate adăposturi atomice mobile deoarece s-a considerat că cele fixe existente nu sunt suficiente pentru protejarea populației în caz de atac nuclear. Cine are minte, să judece singur de ce face Russia această mișcare și până unde este dispusă să meargă. Putin în nici-un caz nu este atât de nebun încât să rămână cu mâinile în sân în fața unui potențial atac al armatelor unor aporox. 30 de țări care fac parte din NATO. Atacarea Russiei cu arme occidentale prin mâna ukrainienilor va fi considerat atac direct al occidentalilor asupra Russiei cu consecințele care decurg din aceasta. Asta spune Medvedev și e cazul să-l credem. Dacă cineva își imaginează că Russia va accepta să-i fie lovite capacitățile ce țin de securitatea strategică fără să riposteze cu toată forța, e bun de dus la Bălăceanca.
 • viorel craciun 01.06.2024 20:39
  Asa ca " prostul de la tara " urmarind comentariile in cauza , privind " marii intelepti de pe internet " uitam de practica de zi cu zi , adica "rusii detin LUKOIL " , rusii prin terti detin " ROMPETROL " rusii prin terti detin " OMV ' adica , daca rusii vor intr-o " zi " pun pe butuci intreaga " STRUCTURA DE PROCESARE , DISTRIBUIRE " PRODUSE PETROLIERE IN ROMANIA , care in alte cateva " zile " a terminat ROMANIA , CU NATO , fara cu rachete , fara cu TOTATE UTILATILE MILTARE " ASA ZISE IN CAUZA " Apoi ori " suntem prosti , ori suntem fuduli " sau si una si altaa
 • tomac 02.06.2024 08:02
  NATO e cu cerul gol și cu chiloții în vine . Cu unul ca Ciucă pe post de ”mare erou” suntem salvați, lăcustele africane vor ocoli România. Îl așteptăm cu ”flori” să ne fie ”președinte de club de bingo”. Îl invităm și pe Ciolacu pe post de Vice pentru .... ”stabilitate”.
 • Mircea Dragan 03.06.2024 07:52
  Il avem pe Ciuca cu 4 stele. E suficient.
  Acum cam un an s-a dus sa viziteze o fabrica a unei firme.Arata ca Ceausescu in halatul ala.Vizita de lucru. Parerea me e ca nu-si da seama de nimic.
Ultima oră

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

14:05

Homosexualul Kristoff Lajos de la Mentor în Romania prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani. A fost săltăt de Poliție din sectorul 4 al Capitalei