Monseniorul Viganò: Legătura dintre Asasinarea lui JFK și Biserica Paralelă

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò semnează prefața la o nouă carte despre atentatul de la Dallas. Un text excepțional pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

    „Nu te întreba ce poate face țara pentru tine, întreabă-te ce poți face tu pentru țară.” - John Fitzgerald Kennedy, 20 ianuarie 1961

 

John Fitzgerald Kennedy a fost ales al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii într-o perioadă de mari schimbări în lumea întreagă.

Cu câțiva ani înaintea evenimentului care a adus primul președinte catolic din istoria americană la Casa Albă, fusese ales Papa Ioan al XXIII-lea, pontiful care a convocat Al Doilea Conciliu Ecumenic de la Vatican și care a crezut că poate deschide ușile Bisericii pentru un dialog cu lumea.

Începutul anilor 1960 ne duce înapoi la Războiul Rece, la Zidul Berlinului, la criza cubaneză, la amenințarea unui conflict nuclear iminent și la acel dualism, poate forțat și cu siguranță simplist, între dreapta și stânga, care între timp, a început să dea semne de pierdere a suflului.

Italia, la fel ca alte țări din NATO, se afla atunci în plin „boom” economic, iar 1968, anul marii revoluții studențești și culturale, sfârșitul lumii vechi, încă nu sosise.

Această carte a lui David W. Mantik și Jerome E. Corsi abordează subiecte de specialitate, care nu îi interesează doar pe istorici.

Ea prezintă dovezi foarte credibile că John F. Kennedy a fost ucis la ordinul CIA și ne determină să ne punem o întrebare fundamentală: De ce Secret Service (SPP-ul american) l-a asasinat pe președintele Kennedy?

Istoria va putea răspunde la această întrebare atunci când noi documente vor fi declasificate și va fi posibilă reconstituirea evenimentelor tulburi și complicate din acei ani.

Totuși, cred că fiecare dintre noi, observând succesiunea evenimentelor, este capabil să înțeleagă cât de corectă este intuiția autorilor, care identifică pe bună dreptate în asasinarea lui JFK acțiunea subversivă a unei lovituri de stat din partea unor componente deviante ale aparatului de stat.

Am putea spune că în acei ani a început „Deep State” (Statul Paralel) să acționeze cu o mai mare agresivitate, care astăzi se manifestă în toată evidența sa, dar care la epoca respectivă începuse deja să acționeze pentru atingerea unor obiective contrare intereselor reale ale națiunii și împotriva binelui poporului american.

Termenul „Deep State” – „derin devlet” în turcă – a fost inventat pentru a desemna rețeaua de putere apropiată lojilor masonice pe care Mustafa Kemal Atatürk a creat-o, de asemenea într-un mod subsersiv, pentru a sprijini acțiunea de îndoctrinare cu așa-zise „principii democratice” a Tinerilor Turci.

La fel cum, în Italia, în timpului așa-numitului Risorgimento, Giuseppe Mazzini a creat mișcarea Giovine Italia pentru a dărâma statele de dinaintea reunificării și a le înlocui cu Monarhia Piemonteză aservită francmasoneriei.

„Deep State” este așadar un lobby care își are rădăcinile în interiorul puterii și dirijează evenimentele prin intermediul agenților săi.

Omologul său în sfera religiosă este ceea ce am numit „Deep Church” („Biserica Paralelă”), care are aceleași obiective și folosește aceleași metode.

Să nu uităm că după moartea Papei Pius al XII-lea, în 1958, Conclavul care a dus la alegerea lui Angelo Roncalli a fost scena unor manevre și presiuni menite să asigure că noul Papă va reprezenta un moment de noutate și ruptură cu trecutul.

Și, nu întâmplător, Ioan al XIII-lea – prea adesea periculos de apropiat de lojile masonice, pe de o parte, și de exponenții modernismului, de pe altă parte – a vrut, ca să spunem așa, să sfideze Providența, convocând un Conciliu Ecumenic despre care Curia Romană (guvernul Vaticanului) știa că va aduce în corpul eclezial cele mai extreme cazuri de modernizare a Bisericii în domeniile doctrinar, moral și liturgic.

De aceea, în 1958, am avut un papă progresist, așa-numitul „Papă bun”, un Papă al dialogului și al reînnoirii, apreciat de mediile care până atunci fuseseră ostile Bisericii.

Apoi, în 1960, Democratul John Fitzgerald Kennedy câștigă alegerile împotriva Republicanului Richard Nixon, confirmând aparent aceeași tendință.

În 1962, se deschide Conciliul Vatican II.

În 1963, președintele american este asasinat la Dallas.

Pentru un observator neatent, acestea pot părea evenimente fără legătură între ele. Dar dacă înțelegem obiectivele Statului Paralel și ale Bisericii Paralele, adică cele două versiuni ale unei puteri oculte și subversive, nu putem să nu constatăm o uimitoare coerență în acțiunile lor.

Și poate ar trebui să ne întrebăm dacă faptul că JFK era catolic nu a determinat Statul Paralel american să dorească să elimine de pe scena internațională un personaj care nu accepta să fie o marionetă, spre deosebire de actualul „președinte”, autoproclamatul catolic Joe Biden.

Biserica și Statul sunt amândouă eclipsate astăzi de o putere care le-a uzurpat și le folosește în scopuri opuse celor pe care cele două instituții ar trebui să le aibă.

Iar faptul că acest lucru este atât de evident astăzi este efectul a decenii – chiar secole - întregi de acțiune subterană, de forțe subversive care nu s-au dat în lături de la nimic pentru a-și atince scopurile propuse.

Asasinarea lui JFK de către CIA s-a repetat prin eliminarea frauduloasă a președintelui Trump cu ocazia fraudei electorale din 2020.

Însă, chiar și înainte de aceasta, prin demisia forțată în 2013 a Papei Benedict al XVI-lea, dorită de cercul magic al familiei Clinton și al lui John Podesta, după cum reiese din faimoasele lor emailuri Wikileaks, urmată de numirea – a vorbi despre alegere ar fi ridicol – iezuitului Jorge Mario Bergoglio de către mafia de la Saint Gallen, cu contribuția esențială a prădătorului în serie și fost cardinal Theodore McCarrick, care frecventa Casa Albă a lui Obama.

Într-un faimos discurs rostit la Hotelul Waldorf – Astoria pe 27 aprilie 1961, JFK a spus:

„Ne confruntăm în lumea întreagă cu o conspirație monolitică și nemiloasă, care se bazează în principal pe metode clandestine pentru a-și extinde sfera de influență: infiltrare în loc de invazie, subversiune în loc de alegeri, intimidare în loc de opțiune liberă, gherile pe timp de noapte în loc de armate pe timp de zi.”

Putem înțelege astăzi cuvintele sale în toată puterea adevărului tulburător pe care îl conțineau:

„Este un sistem care mobilizează resurse uriașe, umane și materiale, pentru a construi o mașinărie foarte eficientă și solidă, care combină operațiunile militare, diplomatice, informative, economice, științifice și politice.

„Pregătirile sale sunt ascunse, nu publice; erorile sale sunt îngropate, nu făcute publice; oponenții săi sunt reduși la tăcere, nu elogiați. Nici o cheltuială nu este pusă sub semnul întrebării, nici un zvon nu este dat publicității, nici un secret nu este dezvăluit.”

Înțelegem astfel de ce Sistemul acesta l-a eliminat pe Kennedy, pe care îl percepea ca pe o mare amenințare.

Cartea Analiza Finală are meritul de a înfrunta direct realitatea loviturii de stat dată de Statul Paralel prin asasinarea președintelui Kennedy, considerat un obstacol pentru realizarea obiectivelor sale, despre care înțelegem astăzi că au fost atinse oricum, cu sau fără aprobarea poporului „suveran”.

O lovitură de stat care a făcut ca instituțiile SUA – asemenea celor ale altor țări sau ale Bisericii Catolice – să devină expresia unică și totalitară a unei puteri subversive, care combină în mod periculos interesele individualiste ale capitalismului cu metodele tiranice ale colectivismului comunist.

Această „privatizare” a statului se reflectă în îndatorarea cronică și ireversibilă a cetățenilor, care sunt chemați să achite costurile falimentare ale speculațiilor unui lobby financiar foarte puternic.

Și nu trebuie să scăpăm din vedere că există o paralelă cu „privatizarea” Bisericii Catolice, care a fost preluată de o pătură nu mai puțin subversivă decât cea a Statului Paralel, în care pozițiile de putere au fost infiltrate de prelați eretici și corupți, care se folosesc de autoritatea lui Hristos pentru a-și asigura supunerea credincioșilor.

Este clar pentru mine – și acesta este motivul pentru care, în calitate de arhiepiscop și fost nunțiu apostolic în Statele Unite ale Americii am acceptat să scriu acestă prefață – că această lovitură de stat a trebuit să se folosească în mod necesar de sprijinul ideologic și de autoritatea morală a Bisericii Catolice, care altminteri ar fi reprezentat un obstacol în calea realizării proiectului Noii Ordini Mondiale.

De aceea, consider că evenimentele legate de asasinarea lui Kennedy trebuie citite ca o parte a unei narațiuni unice, alături de cele care au determinat Biserica Romei să devină progresiv purtătoarea de cuvânt a planului globalist, plan la care lucrau aceleași lobby-uri care astăzi duc la destrămarea țesutului social, moral, religios, cultural și economic al țărilor occidentale.

„Nu te întreba ce poate face țara pentru tine, întreabă-te ce poți face tu pentru țară” – acestea sunt faimoasele cuvinte rostite de președintele Kennedy cu ocazia discursului său de învestire din 20 ianuarie 1961.

Ele sunt valabile și astăzi pentru fiecare cetățean american și trebuie să îi facă pe toți să înțeleagă necesitatea de a nu rămâne pe margine, ca niște spectatori inerți ai evenimentelor politice și sociale, ci, dimpotrivă, de a participa activ la acestea printr-o mărturie curajoasă de credință, corectitudine și onestitate.

Cunoașterea inamicului și înțelegerea intențiilor sale este crucială dacă vrei să lupți eficient împotriva lui.

Sper ca această carte, scrisă cu pasiune și cuprinzând dovezi noi, să stimuleze o lectură cu alți ochi a istoriei în care lovitura de stat a păturii globaliste să apară în toată evidența ei, pentru ca cei responsabili să fie chemați să dea socoteală.

Și, mai ales, pentru ca viitorii conducători să prețuiască binele comun, conștienți că aceasta va fi măsura după care vor fi judecați de Dumnezeu.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Nick Cohen 23.04.2024 14:08
  Biserica catolica este o institutie militara care controleaza toata lumea . NATO este armata Vaticanului.
 • eu-noi 23.04.2024 14:33
  "deep state" > mot-a-mot: "statul adanc/ profund/ subteran"... organizatiile oculte ale papusarilor, coordonati de alti papusari, mai incornorati; ii unesc interesele comune: puterea, banii, obiectivele "mesianice" etc... "Căci chipul acestei lumi trece"- 1Cor 7,31. Naivi am fi sa credem altceva..
 • dumbirish01 23.04.2024 14:53
  Lovitura de stat a serviciilor impotriva lui Jfk :

  Jerome Corsi: "This Whole Deep State Mentality Has Permeated The CIA And The State Department" :

  https://rumble.com/v4p97xu-jerome-corsi-this-whole-deep-state-mentality-has-permeated-the-cia-and-the-.html?playlist_id=cB6bdc8Rf1Q
 • Mihai Cantuniari 23.04.2024 15:21
  Exceptional text, profund, adevarat. De pastrat si de recitit.
 • dumbirish01 23.04.2024 16:54
  satanele vor guverne cu papusarii la bruxxeles/washinghton/tel aviv

  'EU leadership must go!' Hungary's Orban warns of 'whirl of war' ahead of EU elections

  https://www.youtube.com/watch?v=Rn_InWaMK3s
 • singur ortodoxia 23.04.2024 17:48
  Istoria, câmpul de bătălie a raului cu binele. Cei alungați din Cer nu se pot lupta cu Dumnezeu în Cer și atunci o fac pe pământ. Așa că oamenii, din toate timpurile, trebuie să aleagă in care oaste întră. De acum bătălia capătă accente dramatice, căci se apropie Armageddon ul. E simplu. Sa-l alegem pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. "Pe noi înșine și toată viața noastră, lui Hristos Dumnezeu sa o dam". Și gata. Restul sunt detalii.
 • crazy bobz 30.04.2024 12:40
  Amin!
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare