Misteriosul MESAJ transmis de Joe Biden în Ucraina și Polonia

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vizita lui Biden la Zelenski și declarațiile sale bizare din Polonia constituie indicii ale unei schimbări iminente care se va produce în războiul din Ucraina.

Un editorial al lui Tyler Durden în Zero Hedge pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

 *

Cu ocazia recentei sale vizite la Kiev, Joe Biden a apărut țanțoș în fața camerelor de luat vederi alături de Volodimir Zelenski, în sunetele pregătite dinainte ale unei sirene antiaeriene, și a declarat că America va continua să sprijine eforturile de pace ale Ucrainei.

Apariția lui Biden a fost însoțită de anunțul unui pachet de arme de 2,5 miliarde de dolari. Al 30-lea într-un an.

Totuși, ce nu s-a spus este faptul că NATO s-a orientat către vehicule blindate mai vechi, precum MRAP, și a redus aprovizionarea cu prețioasele arme antitanc, de tipul rachetelor Javelin.

Conform datelor din mai multe țări NATO, se înregistrează practic o scădere a livrărilor de arme, pe fondul epuizării stocurilor disponibile.

Oficialii NATO se tem tot mai mult că nu vor putea continua să înarmeze Ucraina și să își păstreze în același timp propria capacitate de apărare.

Însă administrația Biden pare decisă cel puțin să creeze impresia că sprijinul american este mai puternic ca niciodată.

O oarecare confuzie înconjoară obiectivele reale ale forțelor ucrainene sprijinite de NATO, în condițiile în care unii oficiali vorbesc nu doar de recucerirea Donbasului, ci și a Crimeei, anexată de Rusia în 2014.

Aceste declarații par o retorică excesiv de optimistă, menită să insufle încredere, dar cu siguranță nu sunt realiste, dată fiind vasta rețea defensivă pe care Rusia a pregătit-o pentru a zădărnici orice ofensivă.

Fără a mai pomeni de numeroasele relatări despre acțiunile din regiunile Donețk și Lugansk și care indică faptul că rușii repurtează succese în fața unităților ucrainene.

Până și Zelenski a recunoscut deschis că situația în Donețk este „foarte dificilă”.

După apariția evident regizată a lui Biden în Ucraina, el a mers în Polonia pentru a rosti un discurs despre confictul aflat în desfășurare.

Una dintre frazele pe care le-a pronunțat merită o atenție deosebită.

Biden a declarat cu mândrie că steagurile ucrainene flutură deasupra caselor în orășele și în marile orașe, pe tot cuprinsul Americii.

El sugera astfel că majoritatea americanilor sprijină necondiționat ceea ce unii numesc un război prin procură cu Rusia.

Sondajele arată însă că sprijinul opiniei publice în favoarea Ucrainei este în declin, conservatorii pierzându-și orice încredere în acest proiect.

Povestea cu steagurile ucrainene care flutură în toată America este pur și simplu falsă.

Este mai probabil să vezi un steag cu „Let’s Go Brandon” decât unul ucrainean în fața unei locuințe.

Atunci de ce încearcă Biden să îi lingușească pe ucraineni folosind o retorică mincinoasă?

Apariția surpriză a lui Biden și pachetul de arme anunțat seamănă mai degrabă cu un ultim efort de a mobiliza Ucraina împotriva unei ofensive masive, despre care știe că va avea loc în curând.

Sau o tentativă de a brava, o ieșire demonstrativă cu scopul de a-i arăta lui Putin că NATO continuă să fie foarte implicat, și de a distrage atenția că aprovizionarea cu arme se subțiază.

Declarația cu steagurile ar putea urmări și să le creeze ucrainenilor falsa impresie că americanii vor susține în cele din urmă o desfășurare directă de trupe în regiune.

Lucru care nu ar trebui să fie necesar decât în cazul în care implicarea Ucrainei în război nu este atât de puternică pe cât se afirmă.

Este probabil adevărat că în Ucraina se află consilieri americani și chiar forțe speciale, însă majoritatea cetățenilor americani se opun vehement unui război deschis cu Rusia.

Cu alte cuvinte, o prezență a „bocancilor pe teren” nu este posibilă fără o opoziție masivă și fără instabilitate acasă.

În fond, vizita lui Biden la Zelenski și declarațiile sale bizare din Polonia constituie indicii ale unei schimbări iminente care se va produce în război.

O schimbare care nu este clară deocamdată.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Lykon 23.02.2023 15:29
    Dupa cum se stie, vizitele oficiale fata-in-fata, in persoana adica, se fac atunci cand exista nevoia imperioasa de comunicare a unor informatii strict confidentiale, pentru a evita pe cat posibil scurgerile de date. Asta pe langa utilitatea propagandistica de imagine si ridicare a moralului sau, reversul negativ, presiunea quid pro quo, blackmail-ul, stransul cu usa pe rumaneste. Sa se sperie/demoralizeze si rusii astia odata!
  • kostas.ro1608 23.02.2023 16:05
    Clear as mud, don Patrusca. Dar nu ma mira, zero hedge scrie articole pe banda rulanta...mananca toti o paine.
  • Adisor 23.02.2023 17:11
    Ce tot cauta gunoiul asta in toate tarile?
  • Orizont 23.02.2023 20:06
    Intram in faza unor diversiuni/"steag fals" majore si folosirea unor arme neconventionale ( inca nu atomice)..
  • dejuan 24.02.2023 04:19
    Cele trei fraze de la final ale lui Tucker... cred ca se contureaza deja:
    -SUA a distrus economia Germaniei (lipsita de avantajul gazului ieftin din Rusia care o facea mai productiva);
    -UK-US inca sa considera invingatorii Germaniei in 1945 si o privesc cu dispret (cine a trait in SUA, cunoaste);
    -Iohannis e neamt, ideea statului securist de a-l "alege poporul" (Ha! ha!) pe el ca pres. al Romaniei a fost in dezavantajul Romaniei; a ne pune bine cu Germania prin Johannis a fost o iluzie; Germania e o colonie.
    -Iohannis, fiind neamt, a fost intotdeauna o liabilitate (slabiciune) pentru Romania din perspectiva trans-oceanica (vezi dispretul), de aceea s-a flancat cu un ministru de externe de unde trebuie (dupa cum am citit la BTIacob): dl Aurescu-Goldberg (sau asa ceva, imi scapa numele exact, oameni avuti din Braila sau Galati);
    -"destabilizarea" Moldovei este steagul fals prin care romanii vor fi trimisi pe front sa moara, sub pretextul apararii Moldovei, pentru interesele Ucrainei si deci interesele neocon-ilor, ;
    -agitatia lui Maia are ca scop crearea unui "curent" favorabil in Romania pentru a ne duce sa murim pe front.
    Sa vedem daca le va reusi. Tucker presimte... un nou plan neocon-Nuland.
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!