Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, chemat de CNSAS pentru a fi dovedit turnător al Securității. Gheorghe Piperea: Fostul rector al Universității, reciclat progresist, globalist și moralist - anti-conspiraționiști, are dosar de colaborator

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Gabriel Liiceanu și fostul lui colaborator, Mircea Dumitru. Foto: Hotnews

Gabriel Liiceanu și fostul lui colaborator, Mircea Dumitru. Foto: Hotnews

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă vorbeam săptămâna trecută despre circulația „elitelor”, mai precis, despre circulația elitelor cu semn minus. Vă dădeam exemple concrete, inclusiv din mediul universitar.
 
Iată că un fost rector al Universității București, Mircea Dumitru, reciclat progresist, globalist și moralist - anti - conspiraționiști, are dosar de colaborator al Securității.
 
Vorbim de Securitatea aia veche, comunistă, de pe vremea lui Ceaușescu. Legea nu îi permitea să fie rector având această „calitate”. Legea îi obligă pe toți demnitarii să semneze declarații că nu au fost colaboratori ai Securității. Legea nu i-a oprit pe indivizi ca Petrov, alias Băsescu, să fie demnitari ai Statului român (și să ne distrugă viitorul). 

Așa cum rezultă din linkul acesta, Mircea Dumitru are termen în 25 octombrie 2023, la Curtea de Apel București, unde va trebui să probeze că NU a fost colaborator al Securității comuniste, așa cum oficial a constatat CNSAS. 

Evident, toată lumea are dreptul la apărare și beneficiază de prezumția de nevinovăție. 

Dar, întrucât rețeaua mafiotică de sens, unde are loc circulația unor astfel de „elite” este stabilă și predictibilă, e foarte probabil că și ex-rectorul UB va scăpa basma curată, așa cum a scăpat și Isărescu (CCR, printr-o decizie discutabilă, a considerat că legea care îl califica drept colaborator al Securității nu e bună pentru că mai întâi s-a pronunțat Camera Deputaților și, ulterior, Senatul, iar trebile ar fi fost vițăvercea ...). Pe de altă parte, filosoful ex-rector va scăpa de sancțiuni penale pentru fals chiar dacă verdictul CNSAS va fi confirmat, așa cum s-a întâmplat cu Petrov, alias Băsescu. 

Știți ce e iritant? 

Că asemenea personaje sunt considerate ochei de progresiști, de idioții utili ai „științei” și de purtătorii de tatuaje mentale. 

Că asemenea personaje ne etichetează pe noi drept controversați, conspiraționiști și negaționiști. 

Că asemenea personaje desemnează decani și șefi administrativi ai facultăților. 

Că asemenea personaje semnează fără jenă protocoale cu serviciile secrete, pentru școlirea studenților aflați în solda serviciilor secrete. 

Că asemenea personaje fac ca universitățile din România să fie în afara topului primelor 1000 de universități ale lumii. 

În fine, mă irită că asemenea „elite” se îmbuibă, se căpătuiesc, ne fac agenda publică și le dau diplome false „vulpilor” care se instalează la putere prin intrigă, corupție și viclenie.

Nota Redacției:  Fișa de la Wikipedia, pe scurt: Mircea Dumitru (n. 14 iulie 1960, București, România) este profesor de logică la Facultatea de Filosofie și fost rector (2011-2019) al Universității din București. Este membru titular al Academiei Române (din 2021) și vicepreședinte al acesteia (din 4 mai 2022), în ciuda acuzele de colaborare cu Securitatea. Este membru al Academia Europaea și președinte International Institute of Philosophy. În perioada iulie 2016–ianuarie 2017 a fost ministru al Educației în Guvernul condus de Dacian Cioloș. A fost și traducător la Humanitas din germana pe care mărturisește în propriul CV că nu o cunoaște decât ”mediu” în ciuda unei Burse la Institutul Goethe pe care a primit-o în anii 90, pe când era redactor Ia Editura lui Gabriel Liiceanu. Are Ordinul "Sfinții Împărați Constantin și Elena”, conferit de Patriarhia Română la 4 februarie 2015.
 
Conform CNSAS (2017):  „(...) În baza notei de constatare DI/I/1781/19.10.2016, întocmită de Direcția de Specialitate din cadrul C.N.S.A.S., notă în care este prezentat un document nou și neprocesat, identificat în dosarul D 8833 (Problema Învățământ - volumul 68, fila 399), respectiv, un Proces verbal de predare-primire a rețelei informative, încheiat la data de 29.09.1982 între It. maj. Stoica loan și mr. Coliban Silvia, ambii din cadrul Inspectoratului de Securitate al Municipiului București.
 
În acest proces-verbal se consemnează: /.../ B. Colaboratori: /.../ 2 DUMITRU MIRCEA - 14.06.1960 Buc./.../". Informațiile din dosarul D 8833 (Problema Învățământ) au fost coroborate cu documentele din dosarul R 79832 (11 file; titular DUMITRU Mircea), dosar care a făcut obiectul Centralizatorului DI/I/1002/14.06.2007 și care a stat la baza emiterii Deciziei nr. 2175/07.08.2007.
 
Potrivit documentelor din dosarul R 79832, domnul DUMITRU Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din București și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ „NEGULESCU II". La fila 5 din dosar se regăsește o Notă de relații nedatată, olografă, în care domnul DUMITRU Mircea a declarat că „Mă aflu în relații mai apropiate cu Ș.M., S.M., C.L.F., O.I.R.".
 
La fila 9 a aceluiași dosar este arhivat un Plan de dirijare a sursei „NEGULESCU", întocmit la data de 19.04.1983 de către cpt. DANILEVICI Dumitru din cadrul Securității Municipiului București, document în care se consemnează propunerea de folosire a sursei pe lângă studentul chilian V.O.D.M., în scopul realizării următoarelor sarcini:
 
1. Stabilirea relațiilor pe care și le-a creat în rândul studenților români și străini din cadrul facultății.
 
2. Poziția actuală a cetățeanului chilian față de politica partidului și statului nostru, dacă și în prezent face comentarii negative la adresa țării noastre. În funcție de evoluția situației operative în caz, <NEGULESCU> va fi dirijat cu noi sarcini concrete".
 
Cpt. DANILEVICI Dumitru a întocmit și două Note de analiză privind pe colaboratorul „NEGULESCU", în care a consemnat: /.../ Până în prezent <NEGULESCU> /.../ a avut un aport informativ scăzut, furnizând doar 5 note informative cu valoare pentru organele de securitate. /.../ (fila 10 notă datată 09.07.1983); /.../ Pe perioada colaborării a dat dovadă de solicitudine, furnizând informații utile muncii noastre. /.../ (fila 11 - notă datată 23.04.1986).(...)”
 
Cu privire la aceste date, Mircea Dumitru afirma la Realitatea TV: „Este o știre falsă. Nu am fost colaborator al Securității. Nu am făcut poliție politică. Nu aveau cum să descopere așa ceva din moment ce am o adeverință de la CNSAS care atestă că nu am colaborat cu securitatea. Știrea este complet falsă și calomnioasă”.
 
Între timp au apărut noi documente...
 
Portalul Instanțelor:
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Dumitru 8915 08.09.2023 08:41
  pipereo , cine crezi tu ca era agreat la philosofie in anii cismarului ? Dar la drept ?
 • Corina George 08.09.2023 11:31
  așa au făcut și cu Basescu. dar sunt multi cre maniaca o pline în romnaia tuturor posibilităților unde dacă ești harnic și muncești ori ești prost ori nu gindesti. Dinescu era omul securittaii facind și armata la secu. soacra rusoaica care plătea carnetul de partid la URSS pina în 89. socrul ungur . era ținut captiv? nu era aparat de fapt. șes știa foarte bine de el și Ana Blandiana amanta lui gogu Rădulescu cel fugit în Kazahstan și reîntors în 44 pe tancurile rusești . Dan Voiculescu este liber. o jigodie nenorocita care are de dat bani și acum și deține un imperiu media. cu putina șansă ajungea președintele României dacă geoana cistiga alegerile. dece? era șantajat cu caseta porno cu brickell. era suportat de democrații americani. ajuns era obligat sa demisioneze și cine venea? șeful senatului care nu era altui decit Dan Voiculescu cel cu tariceanu al cărui tata era sefull masoneriei și securist. Patriciu alt idiot cu pedigree și hoțul hoților VISU> și ca dovada ca lumea din România este a lor este ca cei care l-au omorit pe inginer gh Ursu nu au fost condamnați. ce a făcut poporul mă-sii ? sprituri și droguri și fiki fiki la greu . alogenul conduce totul și nu lasă sa te apropii de holocaustul din România de cum asteapa azi mii de evrei sa iei ia cetățenia pentru a primi compensațiile în bani ale Holocaustului ce nu a existat. președintele Planta fără empatie, las , total neprofesionist distruge și totul pentru sinecura primită de la UE pe cine va pleca din presidentie. restul patriotelor romani sunt legionari. a fi naționalist înseamnă a fi antisemit. le spun ca marele legionar Radu Gyr a fost cel care a adus primul teatru evreiesc în țară. pina și prietena lui tutzea era evreica. dar naționalism creștin nu a auzit nimeni. neexclusivist. dar se tace la greu. alogeni au businessurilor cu miile în țară și dețin pamintrui agricole la greu și asta sub ochii romanilor care nu visează decit sa plece. dar afara va fi și mai greu... competiție mare... nu mai exista respect și dragoste de țară pentru ca nu mai est nimeni dispus sa moara pentru ea. teapa din 89 a ajuns.

  așa ca voi incehia cu o poezie a cuiva.

  O poezie scrisă în 1881 – descrie cu o precizie năucitoare guvernanții de azi:
  ALEXANDRU VLAHUȚĂ 1881
  .
  CÂRMACII
  .
  Vai, nenorocită țară, rele zile-ai mai ajuns!
  A lor gheare-nfipte-n pieptu-ți fără milă l-au străpuns
  Și-n bucăți împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
  Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,
  .
  Ăști nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
  Țin a tale zile-n mână, ș-a ta cinste sub călcâi.
  Și călări pe tine, țară, se cred zei aceste bestii,
  Cum se cred ades copiii împărați călări pe trestii.
  .
  Ei sunt mari și tari, și nu au nici rușine, nici sfială
  Că-ntr-o zi, poate, urmașii le vor cere socoteală
  De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma țării
  Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, și pe valurile mării!
  .
  Și când cugeți c-acești trântori, astă haită de samsari
  Prin tertipuri și prin intrigi au ajuns puternici, mari,
  Și când vezi pe-a vieții scară unde-au fost și unde sunt,
  Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeți și crunt
  .
  Privesc azi din înălțime spre norodul tăvălit
  În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
  Când te uiți cum se răsfață, cum își fac de cap mișeii,
  Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!
  .
  Ș-apoi, după ce-au dat palme, și-au scuipat în fața țării,
  După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
  După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
  Au curajul acești oameni de nimic, acești mișei
  .
  Au curaju-n fața lumii ca să strige-n gura mare:
  Ne vrea țara! Îi vrea țara? Auziți nerușinare!
  Vai, de-ar fi pe voia țării, știți voi unde v-ați trezi!
  Într-o ocnă, da! Acolo oasele v-ar putrezi!
  .
  Cum să mai vedem în țară cinste, muncă, propășire,
  Când spoiala azi e totul, când vezi că prin lingușire
  Și fățărnicii, netoții, au ajuns așa departe!
  Cum să-ți mai trudești viața ca să-nveți puțină carte
  Când te uiți că-n astă țară, dată pradă celor răi,
  Înțelepții sunt victime, ticăloșii sunt călăi!
  .
  .
  Alexandru Vlahuță,
  Târgoviște, iunie 1881
 • Corina George 08.09.2023 11:31
  așa au făcut și cu Basescu. dar sunt multi cre maniaca o pline în romnaia tuturor posibilităților unde dacă ești harnic și muncești ori ești prost ori nu gindesti. Dinescu era omul securittaii facind și armata la secu. soacra rusoaica care plătea carnetul de partid la URSS pina în 89. socrul ungur . era ținut captiv? nu era aparat de fapt. șes știa foarte bine de el și Ana Blandiana amanta lui gogu Rădulescu cel fugit în Kazahstan și reîntors în 44 pe tancurile rusești . Dan Voiculescu este liber. o jigodie nenorocita care are de dat bani și acum și deține un imperiu media. cu putina șansă ajungea președintele României dacă geoana cistiga alegerile. dece? era șantajat cu caseta porno cu brickell. era suportat de democrații americani. ajuns era obligat sa demisioneze și cine venea? șeful senatului care nu era altui decit Dan Voiculescu cel cu tariceanu al cărui tata era sefull masoneriei și securist. Patriciu alt idiot cu pedigree și hoțul hoților VISU> și ca dovada ca lumea din România este a lor este ca cei care l-au omorit pe inginer gh Ursu nu au fost condamnați. ce a făcut poporul mă-sii ? sprituri și droguri și fiki fiki la greu . alogenul conduce totul și nu lasă sa te apropii de holocaustul din România de cum asteapa azi mii de evrei sa iei ia cetățenia pentru a primi compensațiile în bani ale Holocaustului ce nu a existat. președintele Planta fără empatie, las , total neprofesionist distruge și totul pentru sinecura primită de la UE pe cine va pleca din presidentie. restul patriotelor romani sunt legionari. a fi naționalist înseamnă a fi antisemit. le spun ca marele legionar Radu Gyr a fost cel care a adus primul teatru evreiesc în țară. pina și prietena lui tutzea era evreica. dar naționalism creștin nu a auzit nimeni. neexclusivist. dar se tace la greu. alogeni au businessurilor cu miile în țară și dețin pamintrui agricole la greu și asta sub ochii romanilor care nu visează decit sa plece. dar afara va fi și mai greu... competiție mare... nu mai exista respect și dragoste de țară pentru ca nu mai est nimeni dispus sa moara pentru ea. teapa din 89 a ajuns.

  așa ca voi incehia cu o poezie a cuiva.

  O poezie scrisă în 1881 – descrie cu o precizie năucitoare guvernanții de azi:
  ALEXANDRU VLAHUȚĂ 1881
  .
  CÂRMACII
  .
  Vai, nenorocită țară, rele zile-ai mai ajuns!
  A lor gheare-nfipte-n pieptu-ți fără milă l-au străpuns
  Și-n bucăți împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
  Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,
  .
  Ăști nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
  Țin a tale zile-n mână, ș-a ta cinste sub călcâi.
  Și călări pe tine, țară, se cred zei aceste bestii,
  Cum se cred ades copiii împărați călări pe trestii.
  .
  Ei sunt mari și tari, și nu au nici rușine, nici sfială
  Că-ntr-o zi, poate, urmașii le vor cere socoteală
  De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma țării
  Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, și pe valurile mării!
  .
  Și când cugeți c-acești trântori, astă haită de samsari
  Prin tertipuri și prin intrigi au ajuns puternici, mari,
  Și când vezi pe-a vieții scară unde-au fost și unde sunt,
  Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeți și crunt
  .
  Privesc azi din înălțime spre norodul tăvălit
  În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
  Când te uiți cum se răsfață, cum își fac de cap mișeii,
  Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!
  .
  Ș-apoi, după ce-au dat palme, și-au scuipat în fața țării,
  După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
  După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
  Au curajul acești oameni de nimic, acești mișei
  .
  Au curaju-n fața lumii ca să strige-n gura mare:
  Ne vrea țara! Îi vrea țara? Auziți nerușinare!
  Vai, de-ar fi pe voia țării, știți voi unde v-ați trezi!
  Într-o ocnă, da! Acolo oasele v-ar putrezi!
  .
  Cum să mai vedem în țară cinste, muncă, propășire,
  Când spoiala azi e totul, când vezi că prin lingușire
  Și fățărnicii, netoții, au ajuns așa departe!
  Cum să-ți mai trudești viața ca să-nveți puțină carte
  Când te uiți că-n astă țară, dată pradă celor răi,
  Înțelepții sunt victime, ticăloșii sunt călăi!
  .
  .
  Alexandru Vlahuță,
  Târgoviște, iunie 1881
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump