Ministerul Sănătății propune un proiect de OUG neconstituțional: Formularul Digital de intrare în România pentru controlul total al călătorilor (un PLF – passanger locator form - românesc)

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Formularul de localizare a pasagerilor, după modelul UE, va fi implementat și de România, anunță premierul Nicolae Ciucă:

"Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jur. Direcțiile de  Sănătate Publică vor realiza anchetele mai ușor. Formularul poate fi completat electronic pe site-ul plf.gov.ro, urmând să fie prezentat la intrarea în țară angajaților de la Frontieră. Datele din acest formular vor putea fi accesate numai de angajații Direcțiilor de Sănătate Publică", a declarat premierul, citat de Știripesurse.

„Prin OUG, Ministerul Sănătății vrea să implementeze ”formularul digital de intrare în România” (un PLF – passanger locator form - românesc) 

Cu toate că:

- Potrivit art. 53 alin. (1) din Constituția României, restrângerea exercițiului drepturilor și libertăților fundamentale poate fi restrâns numai prin lege ca act formal al Parlamentului (așa cum  a statuat CCR în numeroase decizii); 

- Potrivit art. 115 alin. (6) din Constituția României, Ordonanțele de urgență nu pot afecta drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție;

- Potrivit art. 48 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ (Respectarea principiului legalității): ”Guvernul, în întregul său, și fiecare dintre membrii acestuia sunt obligați să își îndeplinească mandatul cu RESPECTAREA CONSTITUȚIEI și a legilor țării, precum și a Programului de guvernare acceptat de Parlament.”

-  Potrivit art. 1 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială: ”Guvernul, în întregul său, și fiecare dintre membrii acestuia sunt obligați să își îndeplinească mandatul CU RESPECTAREA CONSTITUȚIEI și a legilor țării, precum și a programului de guvernare acceptat de Parlament.”

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A PROPUS UN PROIECT DE OUG PRIN CARE ESTE AFECTAT DREPTUL LA VIAȚA PRIVATĂ, GUVERNUL NEPUTAND ADOPTA OUG -URI IN ACEST SENS (CF ART 115 ALIN 6 DIN CONSTITUTIE) 

Este vorba de proiectul de Ordonanță de Urgență privind implementarea ”formularului digital de intrare în România”

Ce prevede acest proiect de OUG?

Pentru a identifica contacții persoanelor infectate cu virus, cu cel mult 24 ore înainte de a intra în țară, persoanele au obligația de a completa ”formularul digital de intrare în România”. 

Dacă nu o faci, ai termen 24 ore după ce intri în țară să îl completezi. 

Dacă nu îl completezi, primești AMENDĂ 5.000 lei. 

Sunt lăsate la latitudinea Ministrului Sănătății, Ministrului Afacerilor Interne și STS să stabilească prin ordin comun: categoriile de persoane, tipurile de transport, obligațiile trasportatorilor, perioada și condițiile în care se completează formularul. 

Acest formular se completează și se descarcă  on-line folosindu-se un sistem informatic integrat care poate fi accesat din exterior, accesând un portal web pentru completare și descărcare (plf.gov.ro – care este creat deja, dar mă avertizează antivirusul ca nu e bine sa il accesez). 

Ce date trebuie trecute in formularul digital de intrare în România:

a) numele și prenumele; 
b) data nașterii;
c) CNP/ numărul documentului de călătorie;
d) numărul de telefon;
e) adresa de e-mail;
f) adresa/adresele de destinație de pe teritoriul României;
g) țara și localitatea de plecare;
h) data de plecare spre România;
i) tipul de mijloc de transport;
j) numărul cursei/ de înmatriculare al mijlocului de transport, după caz;
k) numărul locului/cabinei, după caz;
l) dacă persoana este/nu este în tranzit pe teritoriul României;
m) datele menționate la lit. a)-l) pentru membrii de familie, după caz.

+ ALTE DATE CARE RAMAN LA LATITUDINEA Ministrului Sănătății, Ministrului Afacerilor Interne și STS să stabilească prin ordin comun. 

Aplicatia în care se completează și din care se descarcă telefonul permite colectarea și schimbul de date între instituțiile și autoritățile publice cu atribuții în gestionarea efectelor generate de pandemia de COVID-19, pe teritoriul României. 

 Ea se interconectează cu:

- serviciul pus la dispoziție de Direcția Evidența Populației și Administrarea Bazei de Date, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru validarea datelor introduse pentru generarea formularului;
-  aplicația informatică „Corona-forms”, pentru corelarea informațiilor privind persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Observăm astfel că vor avea acces la datele noaste personale, istoricul de calatorie, datele noastre medicale (daca am fost vaccinați, testati, am avut boala) un număr nelimitat de persoane (din MAI; Politia de Frontiera, DSP, MS, STS, precum si cei care pot sa acceseze corona form), fiind afectat dreptul la viața privată garantat de art. 26 din Constituție. 

Mai mult, ca urmare a faptului că acest formular se completează online (fiind necesar sa treci si adresa de e-mail și nr. de telefon), cine nu are telefon, e-mail, smartphone (și sunt persoane în varsta in aceasta situatie) nu va putea sa completeze cu ușurință formularul, fiind pasibili de o amendă de 5.000 lei. 

Or, ne aflăm în situația unei discriminări pe criterii de avere , fiind încalcat art 16 alin. 1 din Constitutie raportat la art, 4 alin 2 din Constitutie (România este patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi, fără deosebire de … avere sau de origine socială)”, atrage atenția Av. Elena Radu. 
 
Formularul digital de intrare în România( format .DOC)
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”