Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Oficialii globaliști", pe de o parte, l-au acuzat în mod absurd că ,,atentează la integritatea teritorială a României" când el dimpotrivă, milita pentru aceasta! Pe de altă parte, propaganda ruso-maghiară spune exact același lucru,, vehiculand de mult timp în spațiul public teoria care susține că dacă Basarabia se reunește cu România, pierdem Transilvania!
 
S-ar crea astfel un precedent de schimbare a granițelor și am fi "pedepsiți" prin "precedentul" creat, cu anexarea Transilvaniei la Ungaria. Așa sună propaganda străină. Între "pretenția" Ungariei asupra Transilvaniei și reîntregirea României cu Basarabia există două diferențe fundamentale.
 
Prima este bineînțeles cea a adevărului istoric, asupra căruia nu insist, fiind bine cunoscut, anume că atât Transilvania cât și Basarabia sunt provincii românești.
 
A doua diferență esențială referitoare la acest aspect este una strict "tehnică". Basarabia (cea mai mare parte din ea) este un stat de sine stătător, anume Republica Moldova, deci nu este un teritoriu care face parte din alt stat. Așadar dacă două state distincte decid prin instituțiile abilitate, referendum, parlament, să se unească, nu încalcă niciun acord, mai mult decât atât, se pot baza și pe un puternic precedent existent, anume reunirea firească din anii 90 a celor doua state germane, RDG cu RFG.
 
În cazul Transilvaniei este o situație radical diferită, Transilvania făcând parte dintr-un stat, anume România, Transilvania nefiind un stat de sine stătător. Anexarea unei părți din România la Ungaria NU presupune din punct de vedere tehnic așadar decizia a două state distincte. Tocmai de aceea guvernul Ungariei face direct și prin intermediari demersuri pentru obținerea unei autonomii teritoriale pe zona Transilvaniei, "inteligența" maghiară fiind conștientă de acest fapt. 

Acum, "elefantul din vitrina cu porțelanuri" este pământul românesc din Ucraina, Bucovina de Nord și Bugeacul, provincii istorice românești care fac parte din alt stat. Personal, ca naționalist român am miliat și pentru reunirea acestor teritorii cu România și nu de doi ani de când a început războiul, ci dintotdeauna. Aceste teritorii au fost absolut arbitrar anexate URSS. Curios este faptul că unii "suveraniști" din România care afirmă că dacă ne reunim cu Basarabia, pierdem Transilvania, nu spun același lucru și dacă ne reunim cu Bucovina de Nord sau cu Basarabia de Sud...si in acest caz nici nu ,,băgăm bățul prin gard"... deci doar cu Basarabia pierdem Transilvania?
 
Doar cu Basarabia "băgăm bățul prin gard"? Curios este faptul că și Putin spune același lucru având acum interes. De vreo 25 de ani este la putere în Rusia și nu l-am auzit până recent să spună că anumite teritorii din Ucraina ar aparține.României și nici n-am auzit vreo scuza din partea Rusiei, continuatoare oficială, asumată a fostei URSS, pentru sutele de mii de români uciși de regimul sovietic...dimpotrivă, tov  ambasador (fost) al Rusiei in România, cel vizitat și pupat în steaua roșie de unii de pe aici în repetate rânduri, declara că la Fântâna Albă, unde au fost uciși 3000 de țărani români, taman tăranii români au fost de vină pentru că i-au provocat pe grănicerii sovietici!
 
Cu alte cuvinte "au băgat bățul prin gard" refuzând salvarea URSS!! Tovarășii din România ai ambasadorului Rusiei ne-au tras de urechi când "niște români" au făcut în fața Ambasadei Rusiei comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă, spunând că nu Rusia este vinovată si că nu stim istorie! Atunci de ce ambasadorul Rusiei a ținut să preziceze că tăranii români și-au căutat-o cu lumânarea vrând să treacă granița spre România liberă și că ei i-au atacat pe "bravii" bolșevici ruși? 

Propaganda ruso-maghiară își vede propriile interese, iar trădătorii din România și cei care nu sunt atenți o potențează. Este o antiteză falsă  "Vest-Est" și din păcate relativ puțini oameni văd acest fapt. Disperarea față de acestă lume nebună ce se aruncă in prăpastie si în care nu mai există negru versus alb ci doar un gri programat, distruge discernământul colectiv. 

Cei care nu sunt de acord cu asta îi scad în continuare nota la purtare lui Vlad Țăranu si-l trimit la consiliere psihologică. 

Când Rusia ocupa România, "consilierea psihologică" a fost Pitești și Aiud.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma - Geneza și evoluția Schismei de la 1054

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!