Mihai Tîrnoveanu: Stiați că Ungaria îl susține pe Klaus Iohannis la șefia NATO și SUA nu? Ungaria, țara aceea servilă Rusiei... Oare ce spun ”suveraniștii” și ”ucrainiștii”?

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stiați că Ungaria îl susține pe Klaus Iohannis la șefia NATO și SUA nu? Ce spun despre asta unii susținători "suveraniști" din România ai lui Viktor Orban? Au rămas de-a dreptul muți, "liderul suveranist" de la Budapesta lăsându-i practic fără glas într-un șah-mat năucitor. 

Nu au fost însă muți, ci foarte vocali împotriva cui? Împotriva românilor care au venit în fața lui Orban Viktor cu steaguri tricolore românești și cu ,,Ceva este etern: Transilvania pământ românesc!" În același context, acum ne dăm si mai bine seama de ce Viktor Orban și Peter Szijjarto (ministrul de externe al Ungariei) nu pot fi "deranjați" în România. Acum deslușim cumva logica reacției în forță a jandarmeriei împotriva noastră atât la Băile Tușnad cât și la Sfântu-Gheorghe, ordinele în acest sens fiind extrem de clare.

Viktor Orban s-a aflat acum câteva zile în vizită oficială (ia uite că se poate!) în România pentru a negocia  prietenește susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la funcția cea mai înaltă în NATO, fapt întărit și de declaratiile ministrului de externe al Ungariei, facute chiar de 15 martie, ziua maghiarilor, la Sfântu-Gheorghe, cand jandarmii ne-au luat pe sus pentru a ne duce la secție: ''Nominalizarea președintelui român, Klaus Iohannis, a creat o nouă situație. Ne bucurăm să vedem un candidat din Europa Centrală''. ,,Nicio țară membră din Europa Centrală și de Est nu a delegat un secretar general la NATO în întreaga sa istorie, prin urmare ar fi timpul, având în vedere în special faptul că principala provocare de securitate vine din această direcție''. Pentru ca lucrurile să fie si mai clare, același ministru, se pronunță ferm împotriva principalului concurent al lui Iohannis: ,,Astfel, Mark Rutte nu se poate baza pe sprijinul Ungariei”. 

Păi cum puteam noi, niște "amărâți" de români să-i deranjăm în acest context pe grofii de la Budapesta? Mă mir că nu am fost opriți la "granița" cu Harghita-Covasna și ne-au lăsat să ajungem la Sfântu-Gheorghe sau la Băile Tușnad...probabil trebuia să încasăm ca învățătură de minte niște amenzi (în naivitatea mea maximă le-am si contestat) și Dan Grăjdeanu să se aleagă cu două vertebre rupte de către jandarmi. 

Acum, întreb din nou, retoric, cum se raportează la acest aspect suveraniștii din România "gen", Piperea (ăsta zicea că se înscrie în tabara de vara de la Băile Tușnad să poată da mâna cu Orban), Lasca etc. care ne-au condamnat pentru prezenta noastră la Băile Tușnad, luându-i apărarea cu mult elan premierului Ungariei (inclusiv după ce acesta ne-a jignit, comparându-ne cu drogații din Budapesta), spunându-ne că trebuia să-l aplaudam, că nu înțelegem care-i treaba cu geopolitica, că Viktor Orban este egida suveranismului și prietenul etern al României, doar că noi nu ne dăm seama!
 
Dar unde e Sosoacă care ne înfiera că-i provocam la Valea Uzului pe unguri, trimițându-i lui Viktor Orban bezele de dragoste...lui Viktor Orban care a comasat toate vaxxinurike in Ungaria pe perioada plandemiei. De ce sunt toți aceștia muți acum, de ce niciun lider de partid "suveranist" nu s-a arătat cel puțin mirat de comasarea Orban-Iohannis? Nu vor să deranjeze? Pe cine?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Leustean 09.04.2024 12:08
    Am o intrebare, @ActiveNews. Partidul lui Tirnoveanu nu candideaza la europarlamentare? Am tot cautat stiri in sensul acesta, dar pana acum n-am reusit sa gasesc nimic…
  • Sabin G 09.04.2024 15:49
    Ucrainistii servesc interesele altor tari
  • Nata 10.04.2024 05:03
    Orban il sustine pentru ca ii permite sa intre in Transilvania cand ii pofteste matzul lui sa incite ungurii si sa marginalizeze romanii. Lui Iohanis, ca orice lifta patenta, nu ii pasa de tara in fruntea careia sta impopotzonat si falos. Nu va fi ales ce viseaza el. Restul e circ.
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?