Mihai Tîrnoveanu: Români, se finanțează cu milioane de euro restaurarea cetăților ocupației austro-ungare dar și maghiarizarea vechilor cetăți românești. Este o acțiune bine organizată

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Națională de Investiții a alocat peste 1,3 milioane de euro pentru reconstrucția cetății Rakoczi, fostă vamă imperială și punct strategic militar pentru blocarea armată a trecătorii dintre Transilvania și Moldova, cetatea aflându-se acum în jud. Bacău, com.Ghimes-Făget, cu primar UDMR.  

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene alocă în același timp un milion euro pentru restaurarea fals-istorică a Cetății Biharia, aflată lângă Oradea. Conform declarațiilor primarului Bihariei (UDMR) se va pune in valoare cu acestă ocazie memoria regelui Ladislau al Ungariei, a cărui statuie s-a ridicat recent și pe furiș la Oradea.
 
Ce trebuie să știm: Cetatea Biharia conform istoricilor români datează de peste 2500 ani, are 26 de straturi arheologice, fiind în același timp capitala Regelui Menumorut, care a opus rezistență ocupației ungare.
 
Cetatea Biharia este un simbol al continuității milenare românești din Transilvania. Acest fapt istoric se răstoarnă și se înlocuiește cu "simbolul" regelui Ladislau al Ungariei, la fel cum s-a făcut și la Oradea, statuia lui Mihai Viteazul fiind înlăturată din oraș, apărând însă statuia aceluiași Ladislau în Cetatea Oradea.
 
Așadar din cele 26 straturi arheologice, adică din miile de ani de existență a Bihariei, se scoate la suprafață ocupația străină...românii rămând îngropați sub terenul de fotbal, ceva de genul "niște țărani în rezervă" care au slujit imperiul...erau și ei, undeva pe acolo...

Totul se face pe bani și prin trădare, așa se rescrie Istoria Românilor care nu mai figurează în programa școlară, nici în duh și nici măcar în formă, cu acest acest nume explicit.

Revenind la Cetatea Rakoczi de la Ghimes-Făget. De mulți ani încoace este loc de pelerinaj anual pentru mii de unguri care se adună acolo cu steagurile Ungariei si ale "ținutului secuiesc", negând explicit Tratatul de la Trianon și Marea Unire de la 1918. La Ghimes-Făget, satul Tărhăuși, am fost în 2015, la școala cu predare în limba română, unde erau exclusiv copii de etnie română, pentru a le dărui cadouri cu prilejul finalului de an școlar, inclusiv steaguri tricolore românești.
 
Domnul învățător Petrica Biliboc Barsan, împreună cu soția își făceau pe deplin datoria, o adevărată misiune apostolică românească în acea zonă...cu toate astea, au existat copii români care văzând steagurile noastre au exclamat: ,,acum parcă este în România!", iar unul dintre ei ne-a cerut un steag românesc în limba...maghiară, pentru că în familiile lor, de români, din Ghimes-Făget, jud. Bacău, sat Tarhausi, se vorbește în limba maghiară. 

Procesul de maghiarizare continuă, nu este unul ce s-a întâmplat doar în trecut și nu se referă "doar" la Covasna, Harghita, Mureș...ci și la Satu-Mare și ce să vezi și la Bacău. 

Nu vă spun toate acestea pentru a ne plânge și a ne văita, ci pentru a lua atitudine, pentru a ne împotrivi înstrăinării, pentru a merge, oricât de greu ar fi, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
 
Ar putea fi o imagine cu monument și text
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Gogu de la băcănie 16.11.2023 15:00
    acesta e rezultatul subfinanțării de zeci de ani a culturii și a educației. mulți și-au pierdut identitatea, sunt ușor de demoralizat și indus în eroare. unii ajung chiar să se simtă inferiori, să urască neamul din care fac parte și propria cultură și istorie (asta dacă mai au habar despre ea). așa că le vine foarte ușor ungurilor să se impună cultural. peste câteva zeci de ani paginile de istorie despre strămoșii noștri vor fi tratate ca subiecte de basm, mai ales că istoria nu prea se mai studiază în școli, iar ungurii vor arăta spre monumentele care vor împânzi Transilvania ca spre o dovadă a dreptului lor de a o avea în stăpânire.
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?